warzywa - 14856 przepisów (strona:490/991)

Sałatka makaronowa z kabanosem wołowo-drobiowym 164

cebulę kroimy w drobną kostkę, a kabanosa w talarki o grubości około 0.5 cm. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty składników.  Następnie do makaronu, kabanosów i warzyw dokładamy majonez i przyprawy i mieszamy do pełnego rozprowadzenia majonezu po wszystkich składnikach sałatki.  Odstawiamy na kilka godzin do przegryzienia się składników. :) Skomentuj

MamaOskarka
Sos serowy Monray w towarzystwie Ligawy wołowej Duda. 137

serowy pasuje idealnie do mięs i duszonych warzyw. Ten wykonany z sera o zdecydowanym smaku idealnie wzbogaci smak potraw. Wykonanie jego jest na prawdę łatwe i szybkie. Dzięki firmie Duda miałam przyjemność skosztować Ligawy wołowej, która jest niezwykle delikatna, soczysta i rozpływająca się w ustach. To oczywiście moje zdanie, wy swoje możecie wyrazić po jej wypróbowaniu, bo warto

MamaOskarka
Pancakes'y z cukinii na śniadanie lub obiad 159

Cukinia to jeden z moich ulubionych warzyw! Jest lekkie, słodkie i nadaje się zarówno do jedzenia na słodko jak i na słono! Ostatnio myślałem jakby tu zrobić jakieś ciekawe danie z cukinii i nagle ot ten pomysł przyszedł mi do głowy!        Pancakes'y z cukinii! Składniki: -> 2 średnie cukinie -> 1 jajko

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Schab jesienny z pieczarkami 148

solimy. Podsmażamy. Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. i wrzucamy do garnka. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy przez 15 min. Gdy mięso na patelni jest miękkie, dodajemy do podduszonych warzyw i mieszamy. Dodajemy groszek konserwowy (lub mrożony) i koncentrat pomidorowy, mieszamy. Dusimy jeszcze 10 min. Ja dodatkowo na ostatnie 10 min. duszenia dodałam pokrojone 1 jabłko, jednak nie jest

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Deska serów i wędlin 313

czasu na przygotowanie i można podać różne smakołyki. Taka deska może zawierać oprócz głównych produktów jeszcze dodatki np. do serów bakalie lub winogrona, a do wędlin i mięs marynowane warzywa, ogórki kiszone, oliwki, suszone pomidory, chrzan itd. Do podania bardzo fajnie wygląda obrotowa deska, jednak równie dobrze można wszytko ułożyć na dużym talerzu. Deska wędlin: kiełbasy pieczone zwinięte różne rodzaje

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Nadziewane babeczki 143

przygotować babeczki z różnymi nadzieniami ale pieczenie kruchych spodów zajmuje mnóstwo czasu więc kupiłam gotowe. Pozostało mi przygotowanie farszu. Zrobiłam dwa jeden z wędzonego kurczaka a drugi z samych warzyw. Liczba babeczek jaka została wypełniona 32: Sałatka z wędzonego kurczaka: 2 udka wędzone z kurczaka 2 kiszone ogórki 15dkg żółtego sera (starty na grubych oczkach) 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Pasztet drobiowy z leśnymi grzybami 152

marchewki 1 pietruszka 1 cebula 30dag grzybów leśnych 3 jajka liść laurowy ziele angielskie 1/2 łyżeczki szczypta cukru S&P Pierś z kurczaka i udko gotujemy z warzywami i z dodatkiem soli, pieprzu, ziela angielskiego, listka laurowego. Studzimy. Wątróbkę czyścimy. Cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, podsmażamy cebulę ( dodając szczyptę cukru) i wrzucamy do niej

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Kurczak z suszonymi pomidorami 152

przekładamy do głębszego naczynia. Dodajemy 2-3łyżki oliwy z oliwek, sól oraz pieprz, skórkę z połówki cytryny oraz wyciśnięty z niej sok. Mieszamy i smakujemy. Obieraczką do warzyw kroimy cukinię we wstążki prosto do przygotowanego sosu. Do całości dodałam ser typu feta a nie kulki mozzarelli. Feta moim zdaniem dodaje bardziej wyrazistego smaku. Całość mieszamy dopiero 3 minuty przed

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Druga szansa, a raczej zacznijmy od nowa z większym zapałem 139

przygotowaniu, lekkie, pachnące, kolorowe i tryskające energią, hmm a raczej to my po nim powinniśmy mieć energie i chęć działania. Idzie wiosna, lato będzie moc świeżych owoców i warzyw, więc będzie pole do popisu. Dania będą przygotowywane w większości dla 1 osoby dlatego składniki będą podawane w małych ilościach. Królować będą przekąski, sałatki, kolorowe kanapki!!! No to zaczynamy... Ps. Pierwsze

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Lazania z ragu' z soczewicy 179

tradycyjnym sosem beszamelowym i  obowiazkowo zółtym serem.  Ragu' z soczewicy przygotowuje się  podobnie jak  tradycyjny, włoski sos mięsny.  Potrzebujemy  do tego   warzywa /cebula, marchew i seler/ przecier pomidorowy,a zamiast mięsa soczewicę. Aby przygotować moją wersję sosu należy  wcześniej ugotować soczewicę ,  a następnie  połączyć ją z podgotowanym  sosem

Zakamarki mojej kuchni
Smażony ryż z kurczakiem 723

groszek będzie miękki. Równocześnie na drugiej patelni smażymy pokrojone w kostkę i oprószone solą i pieprzem piersi  kurczaka. Gdy mięso będzie złociste dodajemy je do przesmażonych warzyw, dodajemy ryż i kurkumę. Wszystko razem smażymy przez kilka minut. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku. W kubeczku lub w misce rozkłócamy jajko i delikatnie je solimy. Na rozgrzaną

Kulinarne przygody Gatity
Chutney z jabłek i żurawiny 194

jabłek. Co tu zrobić, aby ich nie zmarnować? Poszperałam w google i oto powstał chutney z jabłek i żurawiny. To świetny dodatek do różnych mięs i serów, nawet grilowanych warzyw. Przepis znalazłam na blogu gotujębo, jednak zmodyfikowałam go do własnych potrzeb. Składniki: 2 kg jabłek (gatunek dość słodki i twardy) 20 dkg żurawiny suszonej 2 duże czerwone cebule

tojestpyszne.blogspot.com
NUTRILITE Biotin C Plus 216

stosowanie odpowiednich suplementów diety. Osoby, które na skutek codziennego stresu, niewłaściwej diety i zanieczyszczenia środowiska mają suchą skórę lub włosy. Osoby, których codzienna dieta nie zawiera wystarczającej ilości świeżych warzyw i owoców. Osoby pragnące zwiększonej ochrony przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Zalecane dawkowanie 1 tabletka dziennie w czasie posiłku. W opakowaniu jest 90 tabletek Cena: 87zł Wiele dobrego słyszałam

Cukier&Puder
Jak to jest z tym glutaminianem? 133

mięs. Słowem - prawie we wszystkim, co przetworzone i słone. 4. Jest solą kwasu glutaminowego, który naturalnie występuje w wielu produktach. Im dojrzalszy produkt (dotyczy głównie serów, wędlin i warzyw), tym więcej zawiera kwasu glutaminowego. Co ciekawe kwas glutaminowy jest również wytwarzany w naszym organizmie, a w małych ilościach jest niezbędny m.in. do prawidłowej pracy układu nerwowego. Produkt Zawartość wolnego kwasu

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania