czasu na przygotowanie i można podać różne smakołyki. Taka deska może zawierać oprócz głównych produktów jeszcze dodatki np. do serów bakalie lub winogrona, a do wędlin i mięs marynowane warzywa, ogórki kiszone, oliwki, suszone pomidory, chrzan itd. Do podania bardzo fajnie wygląda obrotowa deska, jednak równie dobrze można wszytko ułożyć na dużym talerzu. Deska wędlin: kiełbasy pieczone zwinięte różne rodzaje
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/przygotować babeczki z różnymi nadzieniami ale pieczenie kruchych spodów zajmuje mnóstwo czasu więc kupiłam gotowe. Pozostało mi przygotowanie farszu. Zrobiłam dwa jeden z wędzonego kurczaka a drugi z samych warzyw. Liczba babeczek jaka została wypełniona 32: Sałatka z wędzonego kurczaka: 2 udka wędzone z kurczaka 2 kiszone ogórki 15dkg żółtego sera (starty na grubych oczkach) 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/marchewki 1 pietruszka 1 cebula 30dag grzybów leśnych 3 jajka liść laurowy ziele angielskie 1/2 łyżeczki szczypta cukru S&P Pierś z kurczaka i udko gotujemy z warzywami i z dodatkiem soli, pieprzu, ziela angielskiego, listka laurowego. Studzimy. Wątróbkę czyścimy. Cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, podsmażamy cebulę ( dodając szczyptę cukru) i wrzucamy do niej
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/przekładamy do głębszego naczynia. Dodajemy 2-3łyżki oliwy z oliwek, sól oraz pieprz, skórkę z połówki cytryny oraz wyciśnięty z niej sok. Mieszamy i smakujemy. Obieraczką do warzyw kroimy cukinię we wstążki prosto do przygotowanego sosu. Do całości dodałam ser typu feta a nie kulki mozzarelli. Feta moim zdaniem dodaje bardziej wyrazistego smaku. Całość mieszamy dopiero 3 minuty przed
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/przygotowaniu, lekkie, pachnące, kolorowe i tryskające energią, hmm a raczej to my po nim powinniśmy mieć energie i chęć działania. Idzie wiosna, lato będzie moc świeżych owoców i warzyw, więc będzie pole do popisu. Dania będą przygotowywane w większości dla 1 osoby dlatego składniki będą podawane w małych ilościach. Królować będą przekąski, sałatki, kolorowe kanapki!!! No to zaczynamy... Ps. Pierwsze
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/tradycyjnym sosem beszamelowym i obowiazkowo zółtym serem. Ragu' z soczewicy przygotowuje się podobnie jak tradycyjny, włoski sos mięsny. Potrzebujemy do tego warzywa /cebula, marchew i seler/ przecier pomidorowy,a zamiast mięsa soczewicę. Aby przygotować moją wersję sosu należy wcześniej ugotować soczewicę , a następnie połączyć ją z podgotowanym sosem
Zakamarki mojej kuchnigroszek będzie miękki. Równocześnie na drugiej patelni smażymy pokrojone w kostkę i oprószone solą i pieprzem piersi kurczaka. Gdy mięso będzie złociste dodajemy je do przesmażonych warzyw, dodajemy ryż i kurkumę. Wszystko razem smażymy przez kilka minut. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku. W kubeczku lub w misce rozkłócamy jajko i delikatnie je solimy. Na rozgrzaną
Kulinarne przygody Gatitystosowanie odpowiednich suplementów diety. Osoby, które na skutek codziennego stresu, niewłaściwej diety i zanieczyszczenia środowiska mają suchą skórę lub włosy. Osoby, których codzienna dieta nie zawiera wystarczającej ilości świeżych warzyw i owoców. Osoby pragnące zwiększonej ochrony przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Zalecane dawkowanie 1 tabletka dziennie w czasie posiłku. W opakowaniu jest 90 tabletek Cena: 87zł Wiele dobrego słyszałam
Cukier&Pudermięs. Słowem - prawie we wszystkim, co przetworzone i słone. 4. Jest solą kwasu glutaminowego, który naturalnie występuje w wielu produktach. Im dojrzalszy produkt (dotyczy głównie serów, wędlin i warzyw), tym więcej zawiera kwasu glutaminowego. Co ciekawe kwas glutaminowy jest również wytwarzany w naszym organizmie, a w małych ilościach jest niezbędny m.in. do prawidłowej pracy układu nerwowego. Produkt Zawartość wolnego kwasu
Powiedz dietom nienich staram się wykorzystywać sezonowe owoce i urozmaicać je, tak by za każdym zachwycały. Dziś mam dla Was wersję jabłkowo – rabarbarową. Prażone owoce ( no dobra, rabarbar to warzywo! ) połączone z prawdziwym miodem i chrupiącymi orzechami są świetnym pomysłem zarówno na leniwe śniadanie, jak i słodki podwieczorek. Są też idealnym pomysłem do zrobienia na grillu! Gwarantuję, że będą się zachwycać
Ostra na SłodkoPodgrzewamy całość 2-3 minuty aż się rozpuści. Wtedy dodajemy keczup, ocet i mąkę ziemniaczaną rozrobioną w 1/4 szklanki wody. Dusimy aż zgęstnieje. 4. Sos przelewamy do mięsa i warzyw i dokładnie mieszamy. Podajemy z ryżem lub makaronem
Szefowa kuchniWitam, Was serdecznie, na ryneczkach i w marketach pojawiają się już SZPARAGI, kocham te warzywa! Można z nich wyczarować nielada dania. Ja już swoje dwa pęczki zakupiłam, i wczoraj jadłam pierwsze risotto ;-), które niebawem zagości na blogu. MOJE PRZEPISY ZE SZPARAGAMI
SMYKWKUCHNIporwać na mniejsze kawałki. Pokroić rzodkiewki na ćwiartki, ogórek , pomidory. Natkę posiekać drobno. Wszystkie składniki sosu włożyć do małego słoiczka i energicznie nim potrząsać, aby wszystko się dokładnie połączyło. Warzywa ułożyć na talerzu i polać sosem
O kuchni z uczuciempatelni z wysokim rantem. Moje pierwsze kroki w przygotowywaniu risotta uważam za bardzo udane. Na pierwszy raz poszedł dodatek zielonego groszku, na kolejny raz planuję grzyby lub miks warzyw sezonowych. Jest to danie bardzo sycące i aromatyczne, idealne na wiosenny obiad. Potrzebne nam (na 3-4 porcje): - 200 g ryżu arborio - 1 litr bulionu warzywnego lub mięsnego - szklanka mrożonego
W poszukiwaniu inspiracji