warzywa - 14856 przepisów (strona:429/991)

Kotlety szarpane 481

razem mi smakują. Myślę, że bardzo szybko staną się ulubionym daniem zarówno dorosłych jak i dzieci. Idealnie pasują do ziemniaków, frytek czy do sałatki. Można dodać do nich dowolne warzywa i podobno pyszne są z żółtym serem. Zapraszam!!!! Składniki: 1,5 piersi z kurczaka, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule, 2 jajka, 5 łyżek maki ziemniaczanej, 2 łyżeczki słodkiej

Passion of Cooking
Hummus z bobu 121

bobu z sezamem i curry. Znakomita pasta śniadaniowa lub przystawka do podania z pieczywem, podpłomykami, chlebkami naan lub nachosami. Świetnie smakuje także jako pasta do makaronu i dip do warzyw. Hummus z bobu jest lżejszy i mniej wymagający w przygotowaniu niż hummus z cieciorki. Składniki: 300 g bobu, 2-3 łyżki tahini, ok. 100 ml zimnej wody, 2 łyżki oliwy

SzczyptaSmaQ
Kurczak w curry 124

podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami jak kto chce. Smacznego!  Nasze składniki potrzebne do przygotowania. Kurczaka kroimy w kostkę marynujemy w curry oraz odrobinie soli. W tym czasie kroimy warzywa, u mnie takiej wielkości kostki. Na patelnię dodajemy 2,5 łyżki masła. Początkowo podsmażamy kurczaka oraz cebulkę. Po około 15 min dodajemy paprykę oraz posypujemy curry, solą oraz pieprzem

Sprawdzone przepisy kulinarne
Gozleme ,tureckie chlebki. 187

Natknęłam się na nie kilka razy i bardzo mnie zaciekawiły .Gozleme to tureckie chlebki z mięsem , warzywami ,serem ,zależnie co ktoś lubi .Oryginalne nie zawierają drożdży w składzie ,ale ja skorzystałam z przepisu z drożdżami ,bo takie ciasto po prostu łatwiej się wałkuje i pięknie i szybko wyrasta.Moje gozleme zawierają farsz z tuńczyka ,marchewki ,cebulki i świeżej bazylii . Składniki

Ladylaura.
Francuska tarta z brokułami i serem Camembert 233

mój pierwszy raz z ciastem francuskim. Widziałam już tyyyyle tysięcy rozmaitych przepisów na dania i smakołyki z jego wykorzystaniem, że postanowiłam w końcu sama coś przygotować. Koniecznie z ulubionymi warzywami i koniecznie bez mięsa. Za to z przepysznym camembertem i masą jajeczno-jogurtową...  Muszę powiedzieć, że dawno nie jadłam czegoś tak dobrego! (moja ciocia i mama również były zachwycone

Kuchnia Ellie
Zakynthos, w poszukiwaniu smaków świata - część 1 140

choć sałatka bardzo dobra, porcja mała. Jak na 6.80 euro, mogłaby być odrobinę większa. BIANCO & ROSO   Bardziej włoska restauracja, dlatego tutaj zdecydowałam się by spróbować risotto z warzywami. Strzał w dziesiątkę. Ryż idealnie ugotowany, całość delikatna, kremowa a zarazem wyrazista, dopełniona świeżym parmezanem. Była też już typowa propozycja, której nie można pominąć będąc w Grecji - Królowa Sałatka Grecka

Mój Smak na Życie
Współpraca z Agnex :) 135

Sklep Agnex to miejsce, w którym możecie zaopatrzyć się we wszelkie dodatki do żywności - przyprawy, suszone warzywa, suszone owoce, oleje i wiele wiele więcej! A to wszystko w bardzo przystępnych i niskich cenach! Duży wybór, małe koszty - to wszystko znajdziesz w sklepie Agnex! Oferta jest bardzo bogata, charakteryzująca się różnorodnością pod względem artykułów jak i ich wielkości. Lista przypraw jest

Zdrowie na języku :P
Kiszone cytryny według przepisu Magdy Gessler 488

Zapach jest przepiękny, smak w potrawach niepowtarzalny. Polecam Wam ten smaczny sposób na urozmaicenie wielu potraw :) Kiszone cytryny to przysmak kuchni arabskiej i izraelskiej. Podkręcają smak duszonych mięs i warzyw. Cieniutko pokrojone można dodawać do sałatek. Ich smak kocha się lub nienawidzi. Ja pokochałam je :) z pewnością będą często gościć w mojej kuchni :) A jak je przygotować? Bardzo prosto. Potrzebujemy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa pomidorowa z rybą, cukinią i świeżym ziołami. Giancarlo Russo i Philipiak Milano. 159

gdybyśmy mieli taki zestaw noży czy byłby on używany, czy byłby najpiękniejszą ozdobą naszej kuchni! Przyznajcie, wygląda cudownie!?! Podczas warsztatów przygotowanych zostało kilka dań - zupa z żabnicy z warzywami, mule na parze z sokiem z cytryny, szparagi na parze czy chociażby miętowe naleśniki z malinami i malinowym dressingiem - z tego co zauważyliśmy naleśniki podbiły serca wszystkich - były przygotowane na patelni

Plate of Joy
Hummus z bobu 118

Muszę przyznać, że nie dziwię się doskonałym opiniom.  Ta wersja jest po prostu obłędna w smaku.  Robi się ją chwilę, a smak jest niezapomniany.  Doskonała do warzyw, czy grzanek.  Do powtórzenia w sezonie nie raz, tym bardziej, że mam teraz otwarty słoik pasty tahini.  Rok temu pokazywałam też pastę z bobu , którą też serdecznie polecam

Sto kolorów kuchni
Zielony na energetyczny poranek 107

zastrzyk energii - zielony koktajl warzywno-owocowy.  2 szklanki szpinaku kiwi 100 ml soku jabłkowego mętnego sok z połowy cytryny Szpinak umyć, pokroić. Obrać kiwi i pokroić. Wycisnąć cytrynę. Warzywa, owoce i soki połączyć i zblendować

Humanistka w kuchni
Tortille z kurczakiem w krakersach z sałatką z kapusty 274

robiłam już kilka razy. Mięso marynowane w jogurcie jest delikatne i soczyste. Tym razem podałam go w tortillach, a zamiast sałaty i sosów dołożyłam surówkę ze świeżej kapusty z warzywami. Kurczak: 2 filety z kurczaka 2 małe jogurty naturalne, kefiry lub maślanki ulubione przyprawy - u mnie suszony czosnek, sól, pieprz, zioła do pizzy, słodka i ostra papryka, curry sól

Czerwień i błękit
CLAFOUTIS Z CZEREŚNIAMI 244

deser składający się ze świeżych owoców upieczonych pod warstwą ciasta. Ciasta, które przypomina troszkę takie omletowe/ naleśnikowe. Tradycyjnie przyrządza się go z wiśni, ale inne owoce, a czasem i warzywa smakują równie dobrze. Ja dziś mam dla Was wersję z czereśniami , które już kuszą z targów i straganów. Takie clafoutis jest świetnym pomysłem na lekki, słodki obiad w upalny dzień

Ostra na Słodko
Musaka i blogowy kryzys 215

kuchniach świata i po tym czasie bardzo zatęskniłam za powrotem do domu, czyli sezonową, lokalną kuchnią. Taki ton przebijał się zresztą w  ostatnim poście . Coraz bogatsze w warzywa i owoce stragany aż krzyczą do mnie, żebym przestała się wygłupiać i szukać wymyślnych składników tylko po to, żeby przygotować klasyczne danie z innej części świata, kiedy tuż pod nosem czekają

W kuchni wieczorem
Risotto z fasolką szparagową! 220

Risotto z młodą fasolką szparagową i szparagami! Zdrowy, smaczny i kolorowy obiad na słoneczny dzień. Wykorzystajmy sezonowe warzywa i ugotujmy coś pysznego. Polecam serdecznie tą potrawę, jest ona dość prosta w przygotowaniu a prezentuje się okazale! Zapraszam! Letni obiad! SKŁADNIKI: - szklanka suchego ryżu jaśminowego - 3 łyżki masła - 1/2 pęczka zielonych szparagów - 2 garście fasolki szparagowej zielonej - 3 ząbki czosnku

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania