Już kiedyś były na blogu muffiny z szynką , ale tym razem w zdrowszej wersji z mąki pełnoziarnistej i otrąb owsianych. Idealna propozycja na ciepłe śniadanie
kuchnia doskiW moim rodzinnym domu kiedy nastawał piątek zawsze jadło się na obiad rybkę lub dania bezmięsne. Tak też dzisiaj chciałam zaprosić Was na dorsza, który idealnie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiczęści i przelać do dwóch form o średnicy 25 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C z termoobiegiem i piec przez około 45 min. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Serniki dobrze schłodzić. Krem kokosowy. Żelatynę zalać zimną woda i odstawić, a kiedy napęcznieje rozpuścić. Czekoladę posiekać i umieścić w miseczce. Szklankę kremówki podgrzać i gorącą zalać czekoladę. Odstawić(...)której piekły się poszczególne krążki lub korzystając ze specjalnej obejmy. Przed podaniem dobrze schłodzić. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Serniki pieczone , Torty Tagged: budyń , czekolada , dynia , jogurt naturalny , kakao , kremówka , mleczko kokosowe , olej , twaróg , wiórki kokosowe , żelatyna
https:KKuchniaMniamMoje nowe cudowne odkrycie. Majonez Kielecki lekki o obniżonej zawartości tłuszczu -30% i cukru -30%. Miałam dzisiaj ochotę na lekką, zdrową przekąskę, pełną warzyw. Musiała być także pożywna i z możliwością „personalizacji”. Moi chłopcy mają różne preferencje kulinarne, starszy syn uwielbia czarne oliwki, młodszy za nimi nie przepada. Każdy więc wykonał dla siebie takiego wrapa na jakiego miał(...)rukola majonez Kielecki lekki (-30% tłuszczu, -30% cukru). Jest dobrym składnikiem zbilansowanej diety. Produkt niebawem trafi do sprzedaży. Więcej informacji znajdziecie na https://www.wspspolem.com.pl Placki tortilli włożyłam do piekarnika na 180 stopni na 5-7 minut. Na wrap smarowaliśmy majonez Kielecki i dodawaliśmy ulubione dodatki. Zawijaliśmy jak na zdjęciu poniżej i zjadaliśmy ze smakiem. Polecam Artykuł Wrapy na bogato
MojaQchnia.plokazję. Może to być spotkanie z rodziną, znajomymi czy jakaś domowa impreza. Bardzo lubię takie dania. Najważniejsze, żeby było pyszne i przede wszystkim zdrowe. W takich ciasteczkach możemy ukryć warzywa, które dzieci zjedzą z przyjemnością(...)szynkę pokroić na mniejsze kawałki.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć na pokrojone ciasta francuskie. Posypać startym serem, pieprzem i natką pietruszki. Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 25-30 minut. Zasmakuje każdemu. Polecam. TYLKO TERAZ: 10% na produkty Ambition dla Twoich czytelników na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat obowiązuje
Gotuję Testujępracy czy szkoły. Świetnie sprawdzą się także jako przekąska podczas rodzinnych spotkań. Ich zaletą jest niewątpliwie to, że można je dowolnie zdobić wykorzystując inne smaki pasztetu i dostępne warzywa. Polecam! Składniki na 6 sztuk Ciasto: 100g mąki pszennej 50g masła 1 żółtko (możemy dać całe jajko, ale będą wtedy mniej kruche) 1 łyżka śmietany 18% 1/3 łyżeczki soli Nadzienie(...)części i napełniamy wysmarowane tłuszczem foremki na mini tarty. Nakłuwamy widelcem, pokrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy, by się równomiernie piekły. Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200st C, następnie usuwamy obciążenie i podpiekamy jeszcze ok 15 minut. Przekładamy upieczone babeczki na kratkę. Przestudzone kruche babeczki nadziewamy pasztetem, serkiem oraz układamy połówki pomidorków i plasterki ogórka
Kuchnia w czekoladzienadzwyczajnego, zwykłe frytki. Ale nie do końca takie zwykłe… chrupiące, lekko słodkie z ziołowo-ostrą nutą frytki z batatów, które są uważane za jedne z najbardziej odżywczych warzyw, zawierających całą gamę witamin. Pewnie teraz podpadłam prawdziwym miłośnikom tradycyjnych ziemniaków, ale nawet tym radykalnym zwolennikom ugrupowania „Tylko pyra” polecam spróbować i od czasu do czasu urozmaicić swoją kuchnię(...)miski. 2) Dodać olej oraz przyprawy i dokładnie wymieszać. 3) Dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze raz wymieszać. 4) Frytki wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 5) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-30 min. Pod koniec można włączyć termoobieg. 6) Podawać z ulubionym sosem. SONY
Fitsweet.meniesamowicie chrupiącą skórką od góry. Normalnie pycha! :) Składniki: 4 udka z kurczaka 1 por 2 małe jabłka 100 ml soku jabłkowego 2 łyżki majeranku 1/2 bulionetki - esencji do duszenia warzyw 100 ml słodkiej śmietanki 2 łyżeczki tartego chrzanu 1 łyżeczka soku z cytryny sól oliwa masło Wykonanie: Białą i jasnozieloną część pora pokroić na cienkie plasterki. Na grubej stalowej patelni(...)udka skórą do góry i na każde położyć 1/4 łyżeczki masła. Włożyć pomiędzy nie jabłka pokrojone w ósemki i zalać sokiem jabłkowym. Zakryć całość folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 minut. Po tym czasie zdjąć folię, zalać śmietanką wymieszaną z chrzanem, sokiem z cytryny i szczyptą soli (nie polewać bezpośrednio skórki kurczaka). Położyć
zadanie-gotowanieciepłoty naszych rak.) Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki - minimum na pół godziny. W międzyczasie przygotować nadzienie. Pora pokroić w talarki, a obie cebule w piórka. Warzywa podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu i pozostawić do ostudzenia. Zawartość patelni przełożyć do miski i wmieszać z jajkami. Farsz doprawić do smaku. Schłodzone ciasto podzielić na 2 części(...)Następnie wyłożyć farsz i ponownie warstwę wędliny. Resztę ciasta rozwałkować i ułożyć na salami. Wierzch delikatnie docisnąć do boków i zrobić w nim kilka nakłuć. Ciasto piec (w rozgrzanym piekarniku) około 40-45 w 190 stopniach. (Powinno być zarumienione.) Pod koniec pieczenia wierzch obficie posypać startym serem i zapiekać do momentu, aż ser zostanie roztopiony. Ciasto można podawać z ulubionym
Di gotujepowinna sięgać ok 1 cm powyżej zawartości garnka). Całość gotować na średnim ogniu przez około 1 godzinę, aż do miękkości mięsa i warzyw. Wystudzić. Wystudzonego, ugotowanego kurczaka wraz z warzywami przecedzić przez sito, przy czym powstałego podczas gotowania mięsa rosołu nie wylewać! W przecedzonym, powstałym z gotowania kurczaka rosole, namoczyć bułki pszenne/bułkę paryską. Ugotowanego kurczaka obrać ze skóry(...)powstałej masy mięsnej dodać surowe jaja, przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć folią aluminiową. Do tak przygotowanej formy przełożyć masę na pasztet. Pasztet wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez 40 minut. Upieczony pasztet wystudzić i dopiero całkowicie wystudzony wyjąć z keksówki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jest
Gospodyni Miejskabarszcz robię tylko zimą. Tylko teraz mam na niego ochotę. Latem o nim nie pomyślę, ale teraz jem go chętnie. Dlaczego? Wybieram instynktownie. 1,5 litra bulionu z warzyw 2 starte ba dużych oczkach buraki średniej wielkości 3-5 łyzek zakwasu z buraków. cebula biała 5 ziaren pieprzu 2 liście laurowe ziele angielskie 2 łyżki oliwy mleko zagęszczone(...)orkiszowej sól szczypta soli drożdże wielkość orzecha laskowego na tą ilość mąki. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj na cienki placek. Wycinarką do faworków wycinaj małe kwadraty. Piecz ok 10 minut w piekarniku, aż zaczną być rumiane (180 stopni
AZgotuj!grzałka góra-dół). Nieobrane buraki dobrze umyć, osuszyć i każdego zapakować do folii aluminiowej (w zdrowszej wersji buraki zapakować ciasno do naczynia żaroodpornego z pokrywką). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60-90 minut (w zależności od wielkości buraków – ja miałam bardzo duże więc piekłam 1,5 h). Nieobrane jabłka umyć, osuszyć i podobnie jak buraki, każde zapakować(...)wszystko do dużego garnka. Dodać suszone borowiki, liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Wlać 2,3 l wody. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować około 30 minut (do miękkości warzyw). Upieczone buraki i jabłka ostudzić, obrać i pokroić w kawałki lub kostkę (jeśli zamierzamy użyć do sałatki). Dodać do gorącego wywaru. Zagotować, a następnie szybko zmniejszyć gaz i gotować
Moja DelicjaVelvet and Chocolate Heartache , pokazującej, iż używając warzyw do słodkich wypieków można piec bez masła i często bez użycia cukru. Ich rolę spełniają bowiem naturalne składniki zawarte w większości warzywach. 400 g bakłażana 300 g ciemnej czekolady dobrej jakości, użyłam Lindt 50 g kakao 3 jajka 200 g miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli od siebie(...)Pozostałe składnik połączyć i ubić w oddzielnej misce. Dodać masę bakłażanowo-czekoladową i ponownie dokładnie wymieszać. Przełożyć do foremki o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec przez ok. 30-40 minut. Polecam! * przepis pochodzi z tej strony - klik
KUCHARNIATe ciasteczka powstały wieczorem dosłownie z tego co miałam pod ręką i tak naprawdę do końca nie wiedziałam co z nich wyjdzie. Jednak po upieczenia byłam
kuchnia doskiDziś chcę zaproponować pierś z kurczaka z przepisu mojego dziesięcioletniego syna. Od długiego czasu chętnie towarzyszył mi w kuchni podczas gotowania i w końcu chciał zrobić
kuchnia doski