warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:452/829)

Leczo 232

może być przygotowana nieco inaczej, ale i tak zawsze smakuje świetnie. Dla mnie leczo to obowiązkowo papryka, cukinia, sos pomidorowy i kiełbasa (lub chorizo), podane z ugotowanym z ryżem. Warzywa nie powinny być zbyt miękkie, a pozostać lekko jędrne i chrupiące. Tak smakuje mi najbardziej. 4 różnokolorowe papryki: np 2 x czerwona oraz zielona i żółta 3 cukinie 1 duża(...)ostra i słodka sól, pieprz Pozbawione gniazda nasiennego papryki kroimy w kostkę. Cukinię wraz ze skórką kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy na półplasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Wrzucamy cebulę oraz kiełbasę, smażymy razem często mieszając. Gdy kiełbasa się przyrumieni dodajemy posiekany czosnek, a po chwili również pokrojone papryki. Smażymy dalej przez kilka minut

Smaki Na Talerzu
Polędwiczki z dorsza w czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 143

smażymy razem z cebulą, mieszając żeby go nie przypalić, do czasu aż czosnek straci swój mocny, surowy zapach. Do rondla, do cebuli i czosnku, dodajemy pokrojoną paprykę. Smażymy warzywa na małym ogniu przez 5-7 minut. Papryka powinna zrobić się szklista i miękka. Zdejmujemy rondel z ognia i lekko studzimy jego zawartość przed dodaniem sproszkowanej słodkiej wędzonej papryki.   Nigdy(...)paprykę na bardzo gorący tłuszcz ona się momentalnie spali, a nie usmaży – zmieni kolor na bardzo ciemny, prawie czarny, zrobi się gorzka – jak przepalony karmel. Zawsze przed jej dodaniem patelnię z zawartością zdejmujemy z ognia, zawartość lekko musi przestygnąć i dopiero wtedy dodajemy paprykę – mieszamy całość i ponownie podgrzewamy, już na mniejszym ogniu. W ten sposób wydobędziecie z papryki mocny

Karo in the Kitchen
Polędwiczki z dorsza w na czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 151

smażymy razem z cebulą, mieszając żeby go nie przypalić, do czasu aż czosnek straci swój mocny, surowy zapach. Do rondla, do cebuli i czosnku, dodajemy pokrojoną paprykę. Smażymy warzywa na małym ogniu przez 5-7 minut. Papryka powinna zrobić się szklista i miękka. Zdejmujemy rondel z ognia i lekko studzimy jego zawartość przed dodaniem sproszkowanej słodkiej wędzonej papryki.   Nigdy(...)paprykę na bardzo gorący tłuszcz ona się momentalnie spali, a nie usmaży – zmieni kolor na bardzo ciemny, prawie czarny, zrobi się gorzka – jak przepalony karmel. Zawsze przed jej dodaniem patelnię z zawartością zdejmujemy z ognia, zawartość lekko musi przestygnąć i dopiero wtedy dodajemy paprykę – mieszamy całość i ponownie podgrzewamy, już na mniejszym ogniu. W ten sposób wydobędziecie z papryki mocny

Karo in the Kitchen
Faszerowane łódeczki z cukinii 212

średnia papryka 1/2 cebuli 20 dag sera żółtego sól pieprz olej przyprawy - u mnie przyprawa z kurdybanku własnej roboty, majeranek, papryka słodka mielona Wykonanie : Przygotowujemy warzywa: Na początku wszystkie warzywa myjemy pod bieżącą wodą! Cukinię dzielimy na połówki, wzdłuż cukinii.  W cukinii wydrążamy miąższ łyżką, tak by powstały łódeczki o troszkę grubszym spodzie. Następnie solimy. Miąższ odstawiamy do miski(...)zdjąć z nich skórkę. Potem kroimy je w kosteczkę. Paprykę, miąższ z cukinii oraz cebulkę także kroimy w kostkę. Nastawiamy piekarnik na około 190-200 stopni, a następnie przygotowujemy patelnię, olej i zabieramy się za robienie farszu: Na rozgrzaną patelnię dodajemy cebulkę, podsmażamy na złoty kolor. Do cebuli dodajemy mięso mielone, potem kolejno paprykę, pomidory i miąższ z cukinii

Justa próbuje gotować
Młody bób z boczkiem, parmezanem i grzankami z razowego chleba 175

sodu, jest bogaty w potas oraz rozpuszczalny błonnik, który sprzyja redukcji poziomu cholesterolu we krwi, dzięki czemu reguluje ciśnienie.   Smak bobu to smak lata. Sezon na to zielone warzywo już trwa, nie przegapcie więc okazji na wykorzystanie go w pysznych, letnich daniach. Ja proponuję prostą sałatkę z bobu z boczkiem, grzankami i parmezanem.   Składniki: 1 kg młodego bobu(...)łyżki oliwy sól pieprz Przygotowanie: Bób wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 5 minut. Ugotowany bób obieramy z osłonek. Boczek kroimy w małą kostkę i smażymy na patelni, gdy się zarumieni dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy jeszcze kilka minut. Cebulę i boczek dajemy do bobu. Na patelnię, na której smażyliśmy boczek, dajemy 2 łyżki oliwy, rozgniecione ząbki

Smakowity Blog Kulinarny
SZPINAK PO TAJSKU 173

Potrawa ze szpinaku stała się moją ulubioną potrawą.Jak zauważyliście,  robię go na różne sposoby  i każdy jest świetny w smaku.To mdłe warzywo  przez dodatki , staje się hitem w kuchni i bombą witaminową,wystarczy trochę uczucia , szczyptę uśmiechu i doskonałe przyprawy mamy mały raj na ziemi.Dziś trochę Tajlandii na talerzu.Zapraszam. 0.5 op.szpinaku mrożonego 0.5 szklankę.mleczka(...)łyżeczki trawy cytrynowej 1 łyżeczka suszonej kolendry na czubku łyżeczki kolendry mielonej 0.5 cm.startego imbiru 0.5 łyżeczki kozieradki 2 szczypty kuminu 2 szczypty kurkumy Sól Biały pieprz ****************************** Na patelni rozgrzać olej kokosowy,wrzucić kostki mrożonego szpinaku i mieszać ,aż szpinak nam się całkowicie rozmrozić,podlać mleczkiem kokosowym,dodać starty na tarce imbiru i resztę przypraw,wymieszać.Dusimy szpinak

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową 188

Opis: Roladki drobiowe to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową(...)odcinamy końce i usuwamy włókna. Gotujemy al dente w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę oblewamy zimną wodą, odcedzamy całość i kroimy na większe kawałki lub zostawiamy je w całości. Na patelni musimy rozgrzać oliwę. Wrzucamy ugotowaną fasolkę i dodajemy do tego pokrojony czosnek oraz kawałek ostrej papryki. Smażymy przez chwilę i odstawiamy. Plastry mięsa musimy delikatnie rozbić i każdy oprószamy solą

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
JAK USMAŻYĆ UDKA KURCZAKA NA PATELNI ABY BYŁ MIĘKKI I ZŁOTY?, 276

Muszę przyznać ,że najbardziej wyszukane frykasy nie smakują tak, jak tomproste danie, które przyrządza się wyjatkowo szybko.Danie możemy podawać z sałatą,surówki,warzywami duszonymi i ziemniakami z wody.Zrobienie takiego kurczaka to w kuchni już klasyka ,myślę że jeśli się zaczyna przygoda z gotowaniem,to każdy powinien umieć usmażyć mięso kurczaka,bo przecież to Klasyk kuchni polskiej i europejskiej :).Kurczak musi(...)chrupiącą skórkę,taki jest najlepszy. 2 udka kurczaka 2 łyżki mąki 3 łyżki tłuszczu 1 łyżeczka mielonej papryki Sól i pieprz ********************************** Udka umyć,osuszyć, oprószyć solą,pieprzem, mąką.Na patelni rozgrzać tłuszcz,po czym obsmażyć z obu stron na złoty kolor udka.Zmniejszyć gaz,podlać 4 łyżkami wody,przykryć pokrywką i dusić mięso do miękkości .Tak przygotowanego kurczaka podawać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tagliatelle z kurczakiem w serowych miseczkach 141

Pomysł idealny na kolację we dwoje. Kurczak jest niezwykle aromatyczny dzięki świeżym warzywom a pomidory dodatkowo utworzyły smaczny sos. Danie podane w serowych miseczkach wygląda bardziej atrakcyjnie. 350 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 4 pieczarki 2 pomidory Kilka różyczek brokuła Sól Pieprz 150 g żółtego twardego sera(...)pełnoziarnistego tagliatelle Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę, paprykę oraz pomidory kroimy w kosteczkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy paprykę oraz pieczarki. Gdy zmiękną dodajemy kurczaka, pomidory i różyczki brokułu. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa

VioletoweKucharzenie
Leczo - dietetyczne, smaczne, proste :) 287

czas, kiedy mamy do dyspozycji mnóstwo pysznych, świeżych i różnorodnych warzyw. Dawno nie robiłam takiego klasycznego leczo, więc czym prędzej zabrałam się do pracy :)  Pokroiłam popularne obecnie warzywa, dodałam przyprawy, koncentrat pomidorowy i w efekcie końcowym wyszło coś pysznego! Mięciutkie warzywka w lekko gęstym, naturalnym sosie. Coś przepysznego. Robiłam takie już kilka razy i jeszcze mi się nie znudziło(...)ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki koncentratu pomidorowego (Victualia) przyprawy: curry, pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka ostra, pieprz cayenne, sól himalajska  Przygotowanie: Rozgrzej oliwę na patelni i delikatnie podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem.  Po ok. 3 minutach wlej szklankę wody, dodaj pokrojoną w półtalarki cukinię, w kostkę paprykę i w ćwiartki pomidory Przykryj pokrywką

Zdrowie na języku :P
Pizza na spodzie z kalafiora - wegetariańska i bezglutenowa 307

może być zbyt gruba!).  Spód ciasta piec 30-35 minut w 195°C (ciasto powinno się zarumienić).  SOS POMIDOROWY W międzyczasie 1 dużego pomidora pokroić. Na patelnię wylać odrobinę oleju i przesmażyć pokrojony ząbek czosnku. Na sam koniec dodać pokrojonego pomidora. Smażyć tak długo, aż pomidor się rozpadnie. Pod koniec smażenia sos przyprawić solą oraz ziołami prowansalskimi(...)sera mozzarella. Całość posypać szczyptą soli, pieprzu i ziołami prowansalskimi. Przygotowaną pizzę ponownie wstawić do piekarnika i piec około 20 minut w 195°C (ser musi się rozpuścić, a warzywa powinny lekko się zarumienić). Przygotowaną pizzę podawać z ulubionym sosem, np. czosnkowym.  Partiami zblendować kalafiora Zmielonego kalafiora gotować 5-7 minut (do miękkości) Do ugotowanego i odsączonego kalafiora wbić

Ugotować
Sałatka z jarmużem i jabłkiem 159

Pyszna sałatka z jarmużem, który niedawno pojawił mi się mojej kuchni i już w niej pozostanie. To wspaniałe warzywo ma właściwości przeciwzapalne, antyrakowe, jest źródłem witamin C i K  więc nic tylko go jeść...ja preferuje go w postaci surowej :) Przepis pochodzi z książki "Jadłonomia " Składniki: 150 g jarmużu (waga bez łodygi) 1 jabłko 70 g płatków migdałowych Dresing(...)musztardy 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Jabłko pokroić w małą kostkę i skropić z sokiem z cytryny. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Jarmuż pokroić na mniejsze kawałki. W misce wymieszać składniki dresingu. Jarmuż , jabłko i migdały wymieszać w misce następnie polać dresingiem

Delicious Titbits
Drożdżówki z rabarbarem 141

grupy owoców. Wszystko to za postanowieniem sądu w Nowym Jorku, który w 1947 roku uznał, że skoro produkuje się z niego konfitury- musi być owocem. Rabarbar to warzywo sezonowe  i najsmaczniejszy jest między kwietniem a czerwcem. Ja rabarbar najbardziej lubię w połączeniu z drożdżowym ciastem z pachnącą cynamonem kruszonką. Sezon na rabarbar w pełni dlatego czas najwyższy na drożdżówki(...)jest w stanie ich przebić! Polecam gorąco! Składniki: Karmelizowany rabarbar: 400 g rabarbaru, pokrojonego na 1 cm kawałki 100 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki wody N a patelnię wsypujemy cukier i wlewamy 2 łyżki wody. Podgrzewamy, nie mieszamy!  Gdy cukier się rozpuści i osiągnie złoty kolor dodajemy pokrojony rabarbar i cynamon, mieszamy. Gotujemy do momentu

Smakowity Blog Kulinarny
Risotto makaronowe z groszkiem 185

Risotto z makaronu przygotowałam i z warzywami go zmieszałam. Nie było tradycyjnie z ryżu ugotowane, ale to danie naprawdę w smaku wyszło udane :) Składniki: 150 g makaronu w kształcie ryżu, 3 cebule szalotki, 100 g pora, 3 łyżki masła klarownego, 50 ml białego wytrawnego wina, 250 ml bulionu, 100 g zielonego groszku konserwowego, kilka całych zielonych oliwek, sól himalajska(...)smaku, pieprz zielony do smaku, kiełki brokułu,   20 g startego sera żółtego. Przygotowanie: Cebulę kroimy w paski, pora w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulkę z porami. Wlewamy wino, wsypujemy makaron i energicznie mieszamy (tylko tyle, żeby wino odparowało). Całość zalewamy gorącym bulionem, ok. 3 cm powyżej makaronu. Całość dusimy na małym ogniu, ciągle mieszając

Moniki Smakołyki
Zestaw Obiadowy 520 kcal - Na czym to polega? 167

obróbki termicznej.  Pamiętajmy, że potrawy dietetyczne nie mają nic wspólnego ze smażeniem. Proponuję mięso duszone, gotowane w wodzie lub na parze, grillowane, pieczone lub wyjątkowo czasem smażone na patelni bez tłuszczu. Przykładowo: grillowana pierś z kurczaka 150g = 185 kcal gotowane udko z kurczaka 150g = 187 kcal mięso mielone wieprzowe z szynki 150g = 192 kcal polędwica wieprzowa 170g = 185 kcal(...)nakładamy do 130 kcal: ugotowane ziemniaki, 2 sztuki 170g = 130 kcal ugotowany ryż brązowy, 1 szklanka 100g = 130 kcal ugotowana kasza gryczana, 1 szkalanka 130g = 130 kcal 4. Surówki, warzywa z wody, lub sałatki nakładamy porcję do 90 kcal.   Zapraszam po przepisy i przykłady: Surówki Sałatki Warzywa z wody Zestaw obiadowy układamy w taki sposób, aby łączna wartość kaloryczna

IzaGotuje
Arancini alla siciliana 208

Arancini to włoskie kuleczki z ryżu nadziane mięsem i warzywami, smażone na chrupko w głębokim tłuszczu. Świetne danie na imprezkę, ale także jako przekąska podczas wieczoru przed telewizorem. Składniki szklanka ryżu arborio (może też być mało włoski, ale doskonale lepki ryż do sushi) pomidor (spażony o obrany) lub 2 pomidory z puszki 2 suszone pomidory ząbek czosnku 1/2 cebuli(...)mielonego mięsa (kurczak albo wieprzowina) 25 dkg zielonego groszku (może być mrożony) 2 łyżki tartego parmezanu jajko, tarta bułka olej do smażenia Przygotowanie Na patelni zeszklić cebulę, dodać pzreciśnięty czosnek i mielone mięso. Kiedy mięso się usmaży dodać pokrojone suszone pomidorki, groszek i pokrojony w kostkę  pomidor. Dusić wszystko aż woda z pomidorów odparuje, a farsz stanie się

Kulinarne Inspiracje
Gryczane naleśniki faszerowane porami. 184

składnikiem jest por. Dla tych, którzy lubią pory to będzie pyszne danie, a mamy nadzieję, że wszystkim posmakuje :) My bardzo lubimy różne odmiany przyrządzania pora, bo to niezwykle smaczne warzywo, a można z nim robić naprawdę dużo ciekawych dań. Postaramy się co jakiś czas coś ciekawego dla Was wymyślić. Teraz, żeby nie zanudzać, przejdźmy to przepisu. Oto naleśniczki(...)szklanki mąki gryczanej 1/2 szklanki pszennej 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 łyżka oleju dużo tymianku, pieprz Wszystko miksujemy i smażymy naleśniki. My smażymy na suchej patelni. Składniki farsz: 3 duże pory 1 mała muszka drobnego groszku 4 jajka gotowane na twardo 15 dkg wędzonego sera gouda oliwa z oliwek pieprz, ostra papryka Por kroimy w drobną

vegetanie
Zupa czosnkowa 182

praskę. Białe warzywa z rosołu (pietruszkę i seler) zmiksować lub zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej. Masło roztopić w garnku, zeszklić na nim czosnek - nie powinien się zrumienić. Dodać starte warzywa i chwilę poddusić razem. Wszystko zalać rosołem i gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty.  Do zupy dodać śmietanę, którą możemy przed dodaniem zaparzyć gorącą zupą(...)zagotować. Doprawiamy białym pieprzem i solą. Przed podaniem można posypać zieloną pietruszką, która bardzo pasuje do tej zupy. grzanki przygotowałam oczywiście z własnoręcznie upieczonego chleba tostowego, który opiekłam na patelni i posypałam utartym serem Smacznego! Przepis opublikowałam również na portalu Przepis na Kobietę  > KLIK

Codzienna kuchnia niecodzienna
Makaron ze szpinakiem i brokułami 185

oknem przepiękna pogoda, ostanim na co człowiek ma ochotę jest stanie przy garach. Właśnie na takie dni idealnie pasuje szybki lekki makaron z zielonymi warzywami :) Składniki: - 100 g dowolnego makaronu - 100 g mrożonego szpinaku - 100 g ugotowanych brokułów - pół łyżeczki gałki muszkatołowej - dwa ząbki czosnku - kawałek drobno posiekanej papryki jalapeno - łyżka oleju / oliwy - sól, pieprz Na początek wstawiamy wodę(...)dnia), to wrzucamy je do osobnego garnka, zalewamy wodą, solimy, dodajemy odrobinę cukru i zostawiamy w spokoju na małym ogniu aż do momentu, w którym będą miękkie. Tymczasem na patelni ląduje olej, na nim zaś szpinak wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy szpinak się rozmrozi, do masy dodajemy przyprawy oraz jalapeno (ilość według uznania), podsmażamy wszystko razem i dodajemy

Kulinarne zapędy Kokosa
Francuska zupa cebulowa 249

wołowego. Całość zagotowałem i gotowałem na małym ogniu przez około 10 minut.  W tosterze zrobiłem grzanki z białego pieczywa, dość mocno je przyrumieniając (można zrobić je także na patelni, obsmażając kromki chleba z obu stron na lekko brązowy kolor - bez użycia tłuszczu). Przygotowałem miseczki, nadające się do zapiekania w piekarniku. Do każdej z nich nalałem 4/5 objętości zupy(...)grzankę skropiłem delikatnie sosem worcestershire i ułożyłem na nich pokrojony w cienkie plasterki ser gouda. Na wierzch ułożyłem po bardzo cienkim plasterku parnezanu, który odkroiłem za pomocą obieraczki do warzyw.  Piekarnik włączyłem na opcję grilla (zapiekanie od góry) i temperaturę 150 stopni. Po jego nagrzaniu umieściłem w nim naczynia z zupą na około 10 - 15 minut, aż do roztopienia

Wyprawy kulinarne
Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka 147

wędzonej papryce i oleju lnianym marchew do złudzenia przypomina wędzonego łososia. Burak całkiem sprawnie przeistoczył się smakowo w tuńczyka (z dominującym jednak buraczanym aromatem, ale jakże pysznym!). Po zrollowaniu warzyw w tradycyjnie zakwaszony awaze-zu ryż i glony nori smakiem do złudzenia przypominają oryginalne sushi i nikt by nawet nie pomyślał, że nie zawierają w sobie ani grama ryby(...)proces. Łosoś z marchewki (najlepiej przygotować dzień wcześniej) Marchewki obieramy, a następnie kroimy na długie pasy za pomocą obieraczki lub mandoliny. Glony łamiemy na mniejsze kawałki, prażymy na suchej patelni i rozcieramy na proszek w moździerzu. Następnie marchew przekładamy do żaroodpornego naczynia, wlewamy płynny olej kokosowy, ocet sojowy i wsypujemy glony. Dokładnie mieszamy i pieczemy przez 20-25 minut

Food Square
Placek z cukinii z cebulą i boczkiem 183

150 g cukinii 2 łyżki mąki 2 plastry boczku 1 mała cebulka czerwona 20 g żółtego sera 1 jajko pieprz ziołowy staropolski sól Cukinię zetrzeć na

Gotowanie jest łatwe
Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami 178

Składniki:  opakowanie rukoli  1 duży oscypek  4 kawałki pomidorów suszonych w oliwie  100 g orzechów włoskich łuskanych  100 g sera cheddar

Moja smaczna kuchnia
Dieta CTZO, dzień piąty 149

szczypiorku 120 g pomidora Przepis: na kromki chleba nanieść- sałatę, twaróg, rzodkiewkę, pomidora oraz szczypiorek . Szynka oraz warzywa pokrojone w plastry. Ja zrobiłam trochę inaczej. Twarożek wymieszałam z warzywami i zjadłam z chlebem. Drugie śniadanie 200 ml mleka spożywczego 1,5% 40 g płatków owsianych 40 g rodzynek suszonych 20 g orzechów włoskich Przepis: mleko zagotować, wsypać płatki owsiane. Gotować(...)rozpoczynając od wody gorącej. Gotować do uzyskania miękkości, na końcu odcedzić i posypać siekanym koprem. Szparagi na parze- Szparagi gotować w garnku do gotowania na parze. Sos szpinakowy- na patelnię wlać oliwę z oliwek, dodać szpinak, smażyć przez chwilę, przyprawić do smaku ale niezbyt pikantnie. Buraki- ugotować w wodzie, zetrzeć na tarce, przyprawić pieprzem. Ja niestety nie miałam dziś czasu

Kucharzyca
Roladki drobiowe z serkiem i warzywami 1133

Roladki drobiowe z serkiem i warzywami Przepyszne roladki z kurczaka, wypełnione warzywnym farszem oraz serkiem śmietankowym i zanurzone w aromatycznym sosie to świetny pomysł na smaczny i niecodzienny obiad. Polecam!     Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka ok. 7 łyżeczek serka śmietankowego (typu Almette) pół małej, młodej cukinii pół czerwonej papryki pół żółtej papryki pół szklanki mąki(...)paseczki. Na cukinii rozkładamy garść pokrojonej papryki *** *** Mięso ciasno zwijamy w roladki i oprószamy z wierzchu solą oraz pieprzem *** *** Roladki obtaczamy w mące i ponownie formujemy w dłoniach *** *** Na patelni, na mocno rozgrzanym oleju podsmażamy mięso z każdej strony na rumiany kolor *** *** Całość zalewamy wodą lub bulionem, dodajemy sos sojowy, liść laurowy i ziele angielskie *** *** Roladki dusimy pod przykryciem

Blog z Apetytem
Cynamonowe placuszki dyniowe 166

wybrać odpowiedni tryb - parowy, gotowania ryżu, wolnego gotowania, gotowania makaronu, wrzenia, sauté, gotowania risotto lub utrzymywania ciepła. W mgnienia oku zobaczysz, że nie potrzebujesz już sterty swoich garnków i patelni, ponieważ to jedno urządzenie zastąpi je wszystkie. Posiada wyjmowany koszyk ułatwiający gotowanie na parze. Ryż i risotto przygotowuje lepiej niż jakikolwiek inny produkt, gdyż zapewnia automatyczne mieszanie ryżu w trakcie(...)wybrać opcję wolnego gotowania. Gdy wrócisz do domu, pyszny obiad będzie czekał. Z tym produktem ugotujesz także znakomite dania makaronowe dla całej rodziny. Możesz również przygotować ziemniaki lub inne warzywa sauté. CookPot wyręczy Cię praktycznie we wszystkim i zastąpi mnóstwo innych urządzeń. Jego wszechstronność sprawia, że jest niezastąpiony w każdym domu.   CECHY PRODUKTU ·    Szczotkowana stal nierdzewna

Tetiisheri
Bruschetta z łososiem wędzonym i awokado 140

idealny sposób na wykorzystanie chleba, bagietki czy bułek które nam zostały i straciły już swoją świeżość.W tym poście polecam ciekawą opcję z serkiem śmietankowym łososiem,awokado z dodatkiem warzyw,jajka.Taka grzanka będzie fajnym śniadaniem czy kolacją ale też zachwyci waszych gości na różnego rodzaju przyjęciach. Ok.15 szt pół awokado 80 gram łososia wędzonego 1 mała czerwona cebula 2 ogórki(...)cytryny oliwa  Bagietka Opcjonalnie czarnuszka do dekoracji Bagietkę kroimy po skosie na mniejsze kromki, smarujemy delikatnie oliwą lub olejem z każdej strony i opiekamy na mocno rozgrzanej patelni. Do miski przekładamy awokado pokrojone w kosteczkę skrapiamy sokiem z cytryny  Łososia, jajka,ogórki kroimy również w kosteczkę,cebulę w cieniutkie piórka.Dodajemy do awokado polewamy delikatnie oliwą i delikatnie

Andzia Pichci
Pasta do chleba z pieczonego selera 145

przygotowania pasty używamy pieczonego selera – ma on słodkawy, orzechowy aromat, który nadaje paście wyjątkowego smaku. Pasta doskonale zastępuje masło w tradycyjnych kanapkach, dobrze smakuje również ze świeżymi warzywami. Koniecznie wypróbujcie Pasta do chleba z pieczonego selera duży seler korzeniowy 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy szczypta suszonego oregano sól, pieprz garść orzechów włoskich Seler obierz, umyj i pokrój(...)łupinkach, połóż go na blasze razem z selerem. Całość piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po upieczeniu seler pozostaw do przestygnięcia. Orzechy upraż na suchej patelni. Następnie seler, czosnek oraz uprażone orzechy przełóż do kielicha blendera. Dodaj sól, łyżkę oliwy, pieprz oraz suszone oregano. Całość zmiksuj dokładnie. Pastę przełóż do pojemnika i przechowuj w lodówce. Najlepiej

365 dni dookoła kuchni
Pasta do chleba z pieczonego selera 119

przygotowania pasty używamy pieczonego selera – ma on słodkawy, orzechowy aromat, który nadaje paście wyjątkowego smaku. Pasta doskonale zastępuje masło w tradycyjnych kanapkach, dobrze smakuje również ze świeżymi warzywami. Koniecznie wypróbujcie Pasta do chleba z pieczonego selera duży seler korzeniowy 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy szczypta suszonego oregano sól, pieprz garść orzechów włoskich Seler obierz, umyj i pokrój(...)łupinkach, połóż go na blasze razem z selerem. Całość piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po upieczeniu seler pozostaw do przestygnięcia. Orzechy upraż na suchej patelni. Następnie seler, czosnek oraz uprażone orzechy przełóż do kielicha blendera. Dodaj sól, łyżkę oliwy, pieprz oraz suszone oregano. Całość zmiksuj dokładnie. Pastę przełóż do pojemnika i przechowuj w lodówce. Najlepiej

365 dni dookoła kuchni
młoda kapusta z kiełbasą 147

maminego garnka :D Pamiętam tę kuchnię całą w siekanej kapuście....:D W mojej jest tak samo :D Ta kapusta ma do siebie bałagan chyba .... Poruszając się w temacie młodych warzyw, napiszę co popełniłam w domu :D Tak dla odmiany kapustę :D Składniki: * 2 młode kapusty * 2 laski kiełbasy np. podwawelskiej * 2 liście laurowe, 3-4 ziarenka ziela angielskiego * 3 łyżki(...)grubszych wierzchnich liści. Posiekałam drobno i sparzyłam. Wrzuciłam na wrzątek, przemieszałam chwilkę i za pomocą łyżki cedzakowej wyciągnęłam z garnka. Pokroiłam kiełbasę i cebulę w kosteczkę. Podsmażyłam na patelni z odrobiną smalcu. Dodałam do wcześniej sparzonej kapusty. Podlałam szklanką wody, dorzuciłam ziele i listek, posypałam odrobiną soli. Po chwili gotowania dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Wszystko dość szybko

Pieprzyć z Fantazją
Placuszki z cukinii i piersi kurczaka 207

Lipiec jest miesiącom w którym przypada najwięcej sezonowych warzyw i owoców. Jednym z popularnych i przez wielu lubianych jest cukinia. Przygotowałam placuszki z cukinii i piersi kurczaka, która dodaje niesamowitego smaku! Składniki: 1 mała cukinia 1 jajo 100g piersi kurczaka 3 łyżki maki pszennej pełnoziarnistej przyprawy: pieprz cytrynowy, sól ziołowa, papryka słodka mielona, czosnek granulowany, suszony koperek olej do smażenia(...)Sposób przygotowania: Cukinię ścieramy na tartce o grubych oczkach. Dokładnie odsączamy. Następnie dodajemy jajo, mąkę, pierś kurczaka i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron do lekkiego zarumienienia. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
MAKARON W SOSIE PAPRYKOWO-BATATOWYM 182

cierpiące na cukrzycę. Ich regularne stosowanie w diecie pomaga ustabilizować poziom cukru we krwi oraz obniżyć insulinooporność. Biorąc pod uwagę te wszystkie wartości batat w rankingu warzyw zdobył pozycję warzywa o najwyższej wartości odżywczej. SKŁADNIKI (około 3 porcji): 3 czerwone papryki 1 mały batat 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku olej z pestek winogron świeżo mielona sól i pieprz kolorowy(...)początek pieczemy w naczyniu żaroodpornym pokrojoną paprykę czerwoną i bataty (obrane ze skórki) pod przykryciem przez około 40 minut (pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia). Gotujemy makaron, a na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę. Łączymy cebulę z upieczoną papryką i batatem, a następnie miksujemy wszystko za pomocą blendera. Podgrzewamy doprawiając do smaku czosnkiem, curry, solą i pieprzem kolorowym oraz cayenne. Tak przygotowany

wege i kropka
Lato 2017: Mój ulubiony zestaw obiadowy na lato 141

łopatki do obracania, nóż i deskę do krojenia. Przygotuj składniki: jajka, szczypiorek, sól, olej lub masło do smażenia, ewentualnie pieprz. Jajka sparz. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej lub masło. Na gorący tłuszcz wbij jajka. Jajka oprósz solą i pieprzem. Kiedy białko ładnie zacznie ścinać, możesz je ostrożnie przewrócić na drugą stronę (rób to bardzo ostrożnie(...)jeśli lubisz ścięte żółtka, jajka smaż trochę dłużej. Usmażone jajka ostrożnie przełóż na talerz i podawaj posypane szczypiorkiem z np. dodatkiem ziemniaków, szarego sosu i dowolnej surówki lub warzyw gotowanych

blog.moje-pasje.info
Pulpeciki rybne w sosie słodko-kwaśnym 158

mąkę ziemniaczaną, natkę, sól i pieprz. Wszystko zmiksować. Bułkę tartą wymieszać z przyprawą 5 smaków. Z masy rybnej formować małe kulki, obtaczać w bułce z przyprawą i smażyć na patelni na złoty kolor. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na łyżce oleju. Ananasa pokroić w małe kawałki (ja użyłam połowy ananasów z puszki), paprykę pokroić w większą kostkę. Do cebuli(...)zagotować, sos powinien zgęstnieć. Do sosu wrzucić paprykę, pokrojone ananasy i marchewkę z groszkiem i gotować na wolnym ogniu, aż marchewka lekko zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. Sos z warzywami wyłożyć na talerz, na nim ułożyć pulpeciki rybne. Posypać natką pietruszki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kotlety selerowo-kalafiorowe oraz "Jesienna miłość" i "Magnolia" 151

aromatyczne i pyszne kotleciki warzywne. Składniki : pół kalafiora średni seler jajko bułka tarta sól pieprz olej do smażenia Seler obrać i pokroić na kawałki. Kalafior podzielić na duże róże. Warzywa umieścić w garnku i zalać wodą, by je przykryła. Gotować w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu dobrze je odparować i odstawić do ostudzenia. Zmiksować blenderem ręcznym na jednolitą pulpę(...)solą i pieprzem. Na talerzyk wysypać trochę bułki tartej. Z masy formować kotlety przerzucając je z ręki na rękę. Obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem. Podawać z surówką np. z czerwonej kapusty . Ostatnio mam dość napięty grafik i mało tutaj publikuję, ale sporo czytam w czasie podróży. Dziś zatem wyjątkowo o dwóch

Weekendy w domu i ogrodzie
Dania dwudniowe - kurczak w sosie słodko-kwaśnym 976

składników, jak na przykład syrop glukozowo-fruktozowy, spore ilości soli czy maltodekstrynę. Są to  główni sprawcy cukrzycy i nadwagi. Mają też barwniki i wzmacniacze smaku.  Do tego warzyw jest w nich na ogół bardzo mało. Ale po co nam to, jak sami bez problemu możemy przyrządzić taki domowy sos? Przynajmniej wiemy, co w nim jest i możemy kontrolować(...)łyżka papryki słodkiej pół łyżki papryki słodkiej wędzonej pół łyżki przyprawy chińskiej 1 łyżka ziół tajskich szczypta soli Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw przyprawami i usmaż na natłuszczonej patelni.  Sos słodko-kwaśny: 1 czerwona papryka 1 cebula żółta 2 marchewki 1 puszka ananasa/1 świeży ananas sok z 3 małych cytryn sok z 1 pomarańczy 1 kartonik passaty pomidorowej (500g

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Śniadaniowe serniczki z patelni 271

dzień wolę śniadania na słono - kanapki z domowymi serkami lub jajecznicę z warzywami. Jednak czasem mój organizm po obudzeniu domaga się słodkości! I wtedy w ruch idzie blender lub mikser i robię domowe placuszki, które zjadam z owocami lub jogurtem. Taki minus, że na takie śniadania trzeba mieć czas i cierpliwość do późniejszego sprzątania kuchni i mycia garów i naczyń(...)pomimo tego te serniczki są moim numerem jeden! Uwielbiam serniki wszelkiego rodzaju, ale wiadomo, że nie zawsze chce się piec całą blaszkę. I wtedy ratują mnie te z patelni. Z zewnątrz złociste, chrupiące, a w środku delikatne i mięciutkie. W połączeniu z kwaśnymi owocami smakują genialnie! Dlaczego warto? Twaróg to źródło pełnowartościowego białka i dużych ilości wapnia oraz fosforu. Jest

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Klopsy w sosie pomidorowym z warzywami 137

Zwykłe klopsy możemy urozmaicić dodając do nich warzywa,przyrządzone w ten sposób są                   bardzo smaczne i aromatyczne. Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego 1 cebula 1 kajzerka 1 jajko sól,pieprz 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki śmietany 18% 2-3 łyżki mąki pszennej(...)przygotowania: Mięso mielone przekładamy do miski,dodajemy startą cebulę,namoczoną i odciśniętą bułkę,wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.Z mięsa formujemy małe klopsy,na patelni rozgrzewamy olej,układamy klopsy i obsmażamy na złoty kolor z obydwu stron na złoty kolor. Klopsy przekładamy do garnka ,zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut.Warzywa ścieramy na tarce

Bajeczna Kuchnia
Śledzik z konfiturą i sałatką warzywną. 157

szukam dla niej miejsca w mojej kuchni. Tym razem pomyślałam, że skoro mięso z dodatkiem owoców jest takie smaczne. to dlaczego nie śledziki. Przygotowałam, więc tradycyjną sałatkę warzywną(najlepsze warzywa z rosołku-pamiętajcie) i śledzie na konfiturze z gruszki i suszonej żurawiny. Myślę, że taka sałatka może znaleźć miejsce również na wigilijnym stole, nie tylko jako przekąska.. SKŁADNIKI(...)soku z cytryny pieprz grubo mielony do smaku, ewentualnie sól WYKONANIE: żurawinę namoczyć w gorącej wodzie, rozbić blenderem na małe kawałki, gruszki obrać, wydrążyć pestki, pokroić w kostkę, na patelnie wlać sok z cytryny, dodać gruszki i żurawinę, dodać cukier, dusić około 20 min., doprawić grubo zmielonym pieprzem, ewentualnie solą-gotowe

Kuchnia Beaty
Piramidki z placków ziemniaczanych, buraczków zasmażanych i sosu tzatziki 198

szczypiorek 3-4 łyżki soku z cytryny sól i świeżo mielony pieprz kiełki do dekoracji Buraki wyszorować, zalać wodą, ugotować do miękkości. Pilnować, by woda cały czas przykrywała warzywa, w razie potrzeby dolewać wody. Wyjąć, ostudzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Do garnka z nieprzywieralnym dnem, dodać starte buraki i smażyć, mieszając. Dodać śmietanę, sól, pieprz, kminek oraz(...)posolić, po kilku minutach odcisnąć, odlać większość płynu, dodając skrobię z dna miski. Dodać zmiażdżony lub starty na drobnej tarce czosnek, kminek, oraz sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść cienkie warstwy masy ziemniaczanej, formując okrągłe placuszki. Kłaść na papierowe ręczniki, usuwając nadmiar tłuszczu. W trakcie smażenia placków przygotować sos tzatziki. Ogórka obrać, zetrzeć na grubej tarce

Czerwień i błękit
Wytrawny puszysty omlet z pomidorami, serkiem feta oraz garścią zieleniny. 131

drugie do szkoły. Gdy wrócimy, mamy małą chwilę na śniadanie w spokoju, (bezcenne). Lubię, gdy na moim talerzu jest smacznie i kolorowo. Takim moim ulubionym zestawem jest omlet z warzywami oraz ulubionym serkiem feta z dodatkiem "zieleniny " SKŁADNIKI :( na 2 porcje)   3 jajka  6 łyżek mąki  100 ml mleka  2 łyżki oleju słonecznikowego (może być też(...)SPOSÓB WYKONANIA: Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną masę, w osobnej misce mieszamy żółtka, olej, mleko, mąka, doprawiamy odrobiną soli. Masę delikatnie mieszamy z białkami. Rozgrzewamy patelnie z masłem i smażymy z obu stron nasze omlety.(warto smażyć na nieco mniejszym ogniu, aby mało się nie spaliło wraz z omletem) Gotowy omlet podajemy z pomidorkami, fetą lub innym

Basia w kuchni
Stek z miecznika i cudowna salsa z mango, awokado i pieczonej papryki 247

skórki delikatnie wypycham miąższ i gotowe kawałki ściągam ze skórki palcami. Mango i awokado powinny być dość drobno pokrojone, ale nie na miazgę. Szalotkę również posiekać w drobniutką kosteczkę. Warzywa wyjąć z piekarnika, zdjąć z blachy. Pomidorki chwilowo odkładamy i zajmujemy się papryką. Należy obrać ją ze skórki i pokroić w taką samą kostkę jak mango i awokado. Dodać(...)stron solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek lub zgrillować po ok. 2-2,5 min z każdej strony. Ryba jest wtedy delikatna i soczysta. Zdejmujemy z patelni i dajemy rybie kilka minut aby odpoczęła. W małym pojemniczku łączymy składniki dressingu do rukoli : olej, ocet balsamiczny, cytrynę sól i pieprz. Pojemniczek zakecamy i wstrząsamy do uzyskania jednolitej emulsji

DefinicjaSmaku
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą + film 160

dodatek do drugich dań lub pyszna samodzielna przekąska czyli fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, znana i lubiana przez wszystkich potrawa. Korzystając z uroków lata i smacznych sezonowych warzyw warto sięgnąć po fasolkę i przygotować z niej to proste danie. składniki na 3 porcje 500 g żółtej fasolki szparagowej 1/3 kostki masła 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżka soli(...)przekrawamy na pół. Do garnka z wrzątkiem około 1,5 litra wsypujemy sól i cukier, wrzucamy fasolkę i gotujemy ją około 20 minut pod przykryciem, ugotowaną fasolkę odcedzamy. Na patelni na małym ogniu rozpuszczamy masło i wsypujemy bułkę tartą, wszystko podsmażamy około 2 minut cały czas mieszając aż bułka delikatnie się zarumieni, po czym wrzucamy fasolkę. Całość doprawiamy pieprzem, dokładnie

Smakowite Dania
GĘSTA JARZYNOWA Z ZACIERKAMI 212

ziele angielskie Zacierki: 1/2 szkl. mąki pszennej woda Wykonanie: Marchew, pietruszkę kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce na dużych oczkach. Seler naciowy, por kroimy w paski. Kalafior rozdrabniamy. Warzywa zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu ok 15 minut. Następnie dodajemy sól i pieprz do smaku. Przygotowujemy zacierki. Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy(...)ścieramy na  tarce na dużych oczkach. Tak przygotowane zacierki wrzucamy do gotującej się zupy i gotujemy wszystko razem 5-8 minut mieszając od czasu do czasu. Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy poszatkowaną cebulę oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę. Podsmażamy, a następnie przekładamy zawartość patelni do garnka z zupą. Na koniec doprawiamy do smaku solą i dodajemy 2-3 łyżki

Walijskie Pichcenie
Zielone curry z kurczakiem 240

Zapraszam :) Składniki (dla 4 osób): 2 łyżki oleju z pestek winogron 500g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę 400ml mleczka kokosowego (wersja dietetyczna - mleczko kokosowe light) 125ml wywaru z warzyw lub kurczaka 1 średnia cebula, pokrojona w piórka 1 dymka, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 2 łyżki zielonego curry (pasta do kupienia w dziale „kuchnie świata(...)dziale „kuchnie świata”) ½ łyżeczki cukru trzcinowego (wersja dietetyczna - bez cukru) ½ łyżeczki kolendry 2 łyżki sosu rybnego (wersja dietetyczna - sos sojowy jasny) Sok z połowy limonki 1. Na głębokiej patelni (najlepiej typu WOK) rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, dymkę, czosnek, papryczkę (bez pestek!) i imbir -smażymy około minuty. Następnie dodajemy zielone curry, smażymy kolejne 2-3 minuty. 2. Wlewamy bulion, mleczko kokosowe

Tajskie smaki
Zielone curry z kurczakiem 190

Składniki (dla 4-5 osób): 2 łyżki oleju z pestek winogron 500g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę 400ml mleczka kokosowego (wersja dietetyczna - mleczko kokosowe light) 125ml wywaru z warzyw lub kurczaka 1 średnia cebula, pokrojona w piórka 1 dymka, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 2 łyżki zielonego curry (pasta do kupienia w dziale „kuchnie świata(...)dziale „kuchnie świata”) ½ łyżeczki cukru trzcinowego (wersja dietetyczna - bez cukru) ½ łyżeczki kolendry 2 łyżki sosu rybnego (wersja dietetyczna - sos sojowy jasny) Sok z połowy limonki 1. Na głębokiej patelni (najlepiej typu WOK) rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, dymkę, czosnek i imbir -smażymy około minuty. Następnie dodajemy zielone curry, smażymy kolejne 2-3 minuty. 2. Wlewamy bulion, mleczko kokosowe, dodajemy paprykę, kolendrę

Tajskie smaki
Papryki zapiekane z farszem 217

Papryki zapiekane z farszem w piekarniku to danie bardzo proste w przygotowaniu, pomysłowe i niezwykle smaczne. Łączy ze sobą warzywa, węglowodany i mięso. Wspaniale wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Jeśli ktoś nie przepada za papryką, przygotowany farsz można zapiec również w cukinii lub bakłażanie, a smak nadal będzie wyśmienity. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 3 Składniki: 3 papryki(...)Cebula 1 woreczek ryżu brązowego 20g żółtego sera Sól, pieprz, oregano, chili Nastawiamy wodę na ryż i gotujemy go do miękkości. Cebulę obieramy i kroimy w pół talarki. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i wrzucamy na to cebulę. Podsmażamy cebulkę na rumiany kolor. Następnie na patelnie wrzucamy mięso mielone. Smażymy póki nie wyparuje cała woda. Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem

Kolizje Smaków
Delikatne risotto na szybko 196

wielu odsłonach. Podstawą każdej potrawy jest lekko podsmażony ryż, następnie gotowany z dodatkiem bulionu lub orginalnie wina. Dodatkiem do risotta może być praktycznie wszystko, od ryb przez drób na warzywach kończąc. Dzisiaj dzielimy się przepisem na bardzo proste risotto, które jest idealnym daniem gdy nie mamy ani składników, ani czasu na gotowanie. W dodatku potrawa ta jest bardzo delikatna, więc(...)parówki   puszka groszku   pół cebuli  * bulion można ewentualnie zastąpić kostką rosołową rozpuszczoną w ciepłej wodzie Cebule obieramy i bardzo drobno kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy nieco oliwy i podsmażamy przygotowaną cebulę. Parówki kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Całośc chwilkę podsmażamy po czym dorzucamy ryż. Smażymy jakieś 5 minut, aż ryż będzie szklisty. Zalewamy bulionem

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania