naprawdę jestem w stanie się nią najeść. Nawet mój mąż, rozkochany w treściwym, obfitym obiedzie, był zadowolony, a to dla mnie najlepsza rekomendacja. Dzięki takim składnikom jak tuńczyk, jajka czy zielona fasolka szparagowa sałatka jest treściwa, zdrowa i satysfakcjonująca – dla mnie może śmiało zastąpić obiad. Składniki (na 3-4 porcje): 2 średniej wielkości sałaty rzymskie około 12 dojrzałych pomidorków(...)koktajlowych dużą garść zielonej fasolki szparagowej puszka tuńczyka 2 duże jajka Na dressing: 2 łyżeczki ziarnistej musztardy 2 łyżki białego octu winnego szczypta cukru 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Fasolkę szparagową oczyszczamy z ogonków, myjemy i gotujemy w dobrze osolonym wrzątku do miękkości. Po ugotowaniu hartujemy w zimnej wodzie. Jajka
Smaczna Stronadodatkiem ulubionego sosiku niebo w gębie. Te placuszki będą hitem gwarantuję Wam to :) Składniki: - 100g surowej kaszy jaglanej - 2 jajka ugotowane na twardo - 1 surowe jajko - 1 puszka tuńczyka - 20g otrębów owsianych - garść świeżego szpinaku - ząbek czosnku - sól, pieprz, ostra papryka (według uznania) W garnku w nieosolonej wodzie gotujemy kaszę jaglana według przepisu na opakowaniu - po ugotowaniu odsączamy(...)drobniutką kosteczkę Na patelni wlewamy odrobinę oleju, przesmażamy szpinak doprawiamy solą, pieprzem oraz drobno rozgnieciony ząbek czosnku - przekładamy na drobne sitko w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu Tuńczyka odsączamy z zalewy Do dużej miski wrzucamy ugotowaną kaszę, tuńczyka, szpinak, ugotowane jajka, surowe jajko, otręby owsiane, sól, pieprz i słodką paprykę - dokładnie mieszamy wszystkie składniki Blachę do pieczenia wykładamy papierem
Smacznie Pysznie Kalorycznieprzygotowanie trwa zaledwie parę minut. Takie danie można śmiało zabrać w pudełko do pracy. Wybór warzyw tutaj nie jest ściśle określony, możecie dać inne swoje ulubione warzywa a tuńczyka zamienić na mięso. Żeby zaoszczędzić czas na obróbce mięsa, polecam wykorzystać gotowe wędzone mięsko. Na koniec możecie dodać odrobinę (lub więcej jak kto woli) sosu np. czosnkowego, oczywiście domowej roboty (jogurt(...)upalne dni. LINK Wartości odżywcze 1 porcji: 537 kcal B 33 g W 49 g T 22 g Składniki na 2 porcję: ▸140 g makaronu ▸1 puszka tuńczyka (130 g) ▸100 g sera żółtego ▸100 g brokuła ▸100 g pomidorków koktajlowych ▸2 łyżki oleju lnianego/oliwy Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy, brokuła jeśli mrożony gotujemy do miękkości lub świeży blanszujemy
Zdrowie i pysznie na talerzuzawsze dobra propozycja na obiad. U nas chwilę już nie było, a w to gorąco trzeba sobie jakoś radzić, więc tak na szybko przygotowałam taki z cukinią, suszonym pomidorem, tuńczykiem, słonecznikiem, do tego garść świeżej bazylii i ser parmigianino regino. Wyszło smacznie, polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: opakowanie makaronu u mnie penne średnia cukinia(...)kilkanaście suszonych pomidorów 2 puszki tuńczyka w sosie własnym świeża bazylia starty ser parmigianino regino 3/4 szklanki słonecznika 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki sól pieprz 1 łyżeczka suszonego oregano olej do smażenia 2 ząbki czosnku 1. Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy olej, cukinię myjemy, kroimy w pasterki, które potem kroimy na ćwiartki, wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy
kruche babeczkiScroll down for recipe in English. Składniki: (4 porcje) 400 g. polędwicy ze świeżego tuńczyka 1 szkl. ryżu do paelli (goya, bomba lub arborio) 1 szkl. oliwek kalamata (lub czarnych) 3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1 cebula 1/3 szkl. białego wytrawnego wina 1 duży pomidor 1/2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki sól, pieprz ulubione zioła (u mnie cząber(...)Podane składniki na wywar zalej 1 litrem wody i od momentu zawrzenia gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę. Pod koniec gotowania dopraw wywar szafranem, pieprzem i sosem sojowym. Tuńczyka pokrój w duże kawałki. Pomidora sparz we wrzątku, obierz ze skórki, pokrój w kosteczkę pozbywając się wcześniej gniazd nasiennych. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany czosnek i cebulę
Delicious Placekolację. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania ryżu będziemy potrzebowali: 2 cukinie (około 600 g) 300 g ryżu 1 puszka tuńczyka duże kawałki (po odsączeniu około 150 g) 1 puszka 400 g kukurydzy konserwowej 2-3 łyżki oliwy do smaku: sól, pieprz bazylia suszona olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link(...)filmu z przepisem: Ryż z cukinią i tuńczykiem Przygotowanie: Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany odcedzam i przekładam do miski. Cukinię kroję w drobną kostkę i smażę na rozgrzanym oleju na patelni, przez około 10 minut, tak aby cukinia była lekko chrupka, cukinię podczas smażenia solę. Do ciepłego ryżu dodaję usmażoną cukinię, odsączonego tuńczyka, odsączoną kukurydzę, doprawiam solą, pieprzem
Uwaga Babcia GotujeTaka przystawkę naprawdę można polecić każdemu kto lubi tuńczyka .Pięknie się reprezentuje jak też i smakuje.Poleca ją też moja przyjaciółka :). 20 muszli ugotowanych al'dente 1 puszka tuńczyka 4 jajka ugotowane na twardo 10 dag.żółtego sera 2 ogórki kiszone 1 plapryka czerwona 4 łyżki kukurydzy z puszki 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki posiekanego(...)kopru Sól i pieprz ***************************** 1 . Jajka ścieramy na tarce od dobrych oczkach . 2 . Paprykę i ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę 3 . Tuńczyka osączyć i rozdrobnić widelcem. 4 .Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 5 . Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i nadziać farszem ugotowane w osolonej wodzie muszle.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSmaczna i szybka sałatka ryżowa z tuńczykiem z chrupiącą czerwoną papryką i wyrazistym ogórkiem kiszonym. Składniki: (porcja na małą miskę) 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 woreczek ryżu 1 mała czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy 2 małe ogórki kiszone sól, pieprz 2 łyżeczki majonezu Wykonanie: Woreczek ryżu gotujemy według przepisu na opakowaniu. Paprykę i ogórek(...)kiszony kroimy w kostkę, odsączamy z wody tuńczyka i kukurydzę. Ugotowany ryż przesypujemy na sitko i płuczemy w zimnej wodzie aby pozbyć się ewentualnego kleiku. Dobrze odsączamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez ale również możemy zrobić wersję bez majonezu. Doprawiamy solą, pieprzem
W Moim Magicznym Domudiecie nie powinno się cierpieć z głodu, tylko przygotowywać smaczne, zdrowe i lekkie posiłki. Dziś kolejna fit sałatka - tym razem z tuńczykiem i jajkiem. Składniki na 1 porcję: 80 g tuńczyka z puszki (w sosie własnym) mix sałat - ilość wg uznania 1/3 czerwonej cebuli 1 jajko ugotowane na twardo 5 pomidorków koktajlowych pieprz dodatkowo: 1 kromka pełnoziarnistego pieczywa Przygotowanie: Sałatę(...)wrzuć do miski, dodaj przekrojone na połówki pomidorki i cebulę pokrojoną w piórka. Tuńczyka rozdrobnij widelcem a jajko przekrój na 4 części. Całość dopraw świeżo zmielonym pieprzem
Alutka-GotujeDziś Polecam --- Makaron z tuńczykiem z domowym pesto na ciepło ❤ ❤ ❤ Idealna propozycja na obiad , kolację czy w formie sałatki. Uwielbiam takie szybkie propozycje na obiad czy kolację. Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ ,będzie mi bardzo miło ;) A teraz przepis : Składniki dla 2 osób: Pesto: 8 suszonych pomidorów w zalewie 3 łyżki słonecznika(...)sera najlepiej twardego 1/3 szklanki oleju z zalewy z suszonych pomidorów 1/3 papryczki chilli Sól i pieprz do smaku Pozostałe składniki: 200 g dowolnego makaronu 1 puszka tuńczyka w oliwie lub oleju 10 dag sera żółtego tartego 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki Sól i pieprz do smaku Szczypta cukru Przygotowanie: 1. Składniki pesto ,dokładnie blenduje w blenderze
Gotowanie PatkiNasza nowa wersja sałatki z tuńczykiem. Tym razem z orkiszem z vermicelli i pomidorami. Warto spróbować. Składniki: -10 dkg kaszy orkiszowej z vermicelli i pomidorami -puszka tuńczyka w kawałkach w oleju -puszka drobnego groszku konserwowego -kilka ogórków konserwowych -kilka kawałków papryki konserwowej -3-4 ugotowane jajka -kawałek pora -majonez -sól, pieprz -bulion warzywny Pora kroimy na drobno. Ogórki(...)paprykę kroimy w kostkę. Odsączamy na ręcznikach papierowych. W bulionie warzywnym gotujemy kaszę. Odsączamy i studzimy. W kostkę kroimy jajka. Odsączamy tuńczyka. Łączymy wszystkie składniku i dodajemy ok. 3 łyżki majonezu. Mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnyMacie dość nudnych śniadań? Dziś zapraszam na moją wersję śniadania ;) Bajgle (można użyć bagietek, tortilli, chleba tostowego) zapiekane pastą z tuńczyka ,kopru,rzodkiewki ;) Świeże i sycące śniadanie dla każdego smakosza ryb ;) do tego ☕ lub 🍵 . Macie ochotę? Zapraszam : Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło ;) Składniki na 4 porcje(...)puszka tuńczyka stek w oleju 10 dag tartego sera 3 rzodkiewki drobno posiekane 2 łyżki kopru świeżego drobno posiekanego 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy miodowej Sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 4 bajgle lub 4 tortille Przygotowanie: Tuńczyka odcedzamy z oleju,przekładamy do miski a następnie dodajemy wszystkie składniki. Mieszamy dokładnie. Bajgle przekrajamy wzdłuż , na jedną połówkę
Gotowanie PatkiJedna z moich ulubionych potraw z gatunku „comfort food” 🙂 Makaron z tuńczykiem jest bardzo szybki w przygotowaniu – tak na prawdę trwa ono tyle, ile czasu gotuje się makaron + około 1 minuty (którą potrzebujemy, by go odcedzić i wymieszać z pozostałymi składnikami). Dziecinnie proste! 🙂 Składniki (na 2 porcje): 1 puszka tuńczyka 2-3 [...] Artykuł NAJPROSTSZY MAKARON Z TUŃCZYKIEM
SandraFrej.composzaleć. Wszystkie składniki idealnie komponują się. Składniki 150 g kukurydzy konserwowej 200 g groszku konserwowego 125 g czerwonej fasoli konserwowej 3 jajka 140 g ananasa z puszki 120 g tuńczyka w oleju 50 g żółtego sera 200 g makaronu risoni natka pietruszki Przygotowanie G Ananasa Ananasa, fasolę, groszek, kukurydzę i tuńczyka osączamy z zalewy. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego(...)opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. Ser ścieramy na dużych oczkach. W misce układamy warstwami groszek, kukurydzę, fasolę, jajka, tuńczyka, ananas, ser i makaron. Każdą warstwę, oprócz makaronu, smarujemy majonezem. Posypujemy posiekaną natką, przykrywamy i wstawiamy do schłodzenia
R'n'G Kitchendużo pisać, dziś zapraszam Was na sałatkę z roszponką i tuńczykiem. Pyszną, lekką i pożywną. Idealną na letnią kolację, przekąskę czy drugie śniadanie. Ostatnio bardzo lubimy i często robimy takie warzywne mixy z dodatkiem rybki, sera czy jajek, świetnie sprawdzają się w upalne dni, może i Wam zasmakują :) Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie roszponki (125 g) 10-12 pomidorków(...)cherry 0,5 ogórka szklarniowego 4-6 rzodkiewek 1 mała puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym sól, pieprz oliwa z oliwek Liście roszponki rozłożyć na dwa talerze. Pomidorki pokroić w ćwiartki, ogórka obrać i pokroić w półplasterki, podobnie rzodkiewkę. Tuńczyka osączyć z zalewy i poukładać na wierzchu sałatki. Całość oprószyć solą oraz świeżo mielonym pieprzem i polać oliwą
Simply Food