myślą o innych daniach, ale jak zwykle w nadmiarze i dobrze byłoby je jakoś sensownie wykorzystać! Tak w wielkim skrócie mogę opisać w jaki sposób powstała "makaronowa sałatka z tuńczykiem", bowiem "z wczoraj" zostało trochę ugotowanego makaronu, goście zapowiedzieli telefonicznie rychłe przybycie, a w kuchennych szafkach zawsze znajdzie się kilka puszek z czymś o uniwersalnym zastosowaniu! No i trzeba wymyślić(...)już tylko sensowne połączenia smaków. Zapewniam, że słodycz ananasa doskonale łączy się z kukurydzą, jajkami i majonezem, tuńczyk dodaje wykwintności, a fasola zapewnia sytość. To jest pyszne i syte! Każdy, kto zechce samodzielnie wykonać tą sałatkę, pełną listę składników i sposób przygotowania znajdzie w szczegółowym opisie. Smacznego! <WJ> Składniki: 250 g makaronu 1 puszka czerwonej fasoli
R'n'G KitchenPyszna i bardzo prosta do zrobienia pasta tuńczykowo- twarożkowa . W lodówce zalegał mi otwarty serek wiejski , więc postanowiłam wymieszać go z tuńczykiem z puszki , doprawić do smaku i tak właśnie powstała ta pasta kanapkowa . Idealnie smakuje z kromką chleba, doskonała na śniadanie i kolację . Dzięki dodatkowi cebuli i szczypiorku pasta ta ma jeszcze lepszy, "podkręcony" smak. Pasta tuńczykowo- twarożkowa - składniki(...)serka wiejskiego (twarożku) * 200 g tuńczyka w zalewie (waga po odlaniu zalewy) * pół cebuli * pęczek szczypiorku * do smaku sól, pieprz czarny mielony i papryka słodka Wykonanie: Serek wiejski (bez serwatki) przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać odlanego z zalewy tuńczyki, ponownie całość rozgnieść widelcem. Cebulę obrać, bardzo drobno pokroić, szczypiorek drobno posiekać, wszystko dodać do miski, całość wymieszać. Doprawić
Zrób to smaczniemają w sobie ryby i owoce morza, że pozytywnie wpływają na zdrowie? Czytaj dalej. Ryby i owoce morza – podział i składniki odżywcze Ryby dzieli się na morskie (np. śledź, tuńczyk, dorsz atlantycki , łosoś) i słodkowodne (np. karp, sandacz, pstrąg) ze względu na ich pochodzenie oraz na tłuste (np. makrela, szprot, śledź), średnio tłuste (np. tuńczyk, pstrąg) i chude (np. mintaj(...)rodników, opóźniając starzenie, niweluje ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2, działa przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Pamiętaj, że właściwości zdrowotne mogą się różnić w zależności od konkretnej ryby (dorsza atlantyckiego, makreli czy tuńczyka) oraz sposobu jej przygotowania. Społeczności żyjące w odległych czasach nad brzegami mórz i rzek żywiły się przede wszystkim rybami. Dieta mieszkańców terenów pozbawionych zbiorowisk wodnych była natomiast uboga w rybne
sierotka maRysia w kuchninajbardziej zbliżone do siebie rozmiarem, aby równomiernie się upiekły i nie było niespodzianek, że u kogoś jest dobry, a ktoś inny dostał niedopieczony 4 większe ziemniaki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (może być też w oleju) 1 op. serka śmietankowego Almette sól, pieprz Ziemniaki dokładnie szorujemy. Owijamy folią aluminiową (błyszcząca strona do środka) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)stopni na około 50-60 minut (ziemniaki powinny być miękkie, ale nie mogą się rozpadać). Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki. Dodajemy serek śmietankowy i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ziemniaki odwijamy z folii. Nacinamy je wzdłuż przez środek, starając się jednak nie przekroić ziemniaka na pół. Powstałe nacięcie wypełniamy przygotowanym nadzieniem. Podajemy od razu po przygotowaniu
Smaki Na TalerzuDanie które przygotujecie bardzo szybko. Poradzą sobie z nim początkujące Panie domu, bo jest proste w wykonaniu. Jeśli lubicie tuńczyka z puszki, to jest to, danie dla Was. Może nie wygląda ładnie, ale smakuje naprawdę dobrze. Składniki: 400 g. pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (puszka 160 g. każda(...)będzie rumiana dodać pieczarki pokrojone w większą kostkę lub plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć 10 minut, żeby woda odparowała. Następnie dodać drobno pokrojony czosnek i tuńczyka. Zalać śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Gotować kilka minut, żeby sos lekko zgęstniał. W trakcie robienia sosu, ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Gorący makaron wyłożyć
Agusiowe smakołykikryje w sobie BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI? Kolory, różnorodność, eksplozję smaków i promienie lata! Spróbujcie już dziś! Artykuł BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEłyżki wyrazistego majonezu kieleckiego z jakimś o łagodniejszym smaku. Sałatka najlepiej smakuje po kilkugodzinnym schłodzeniu, kiedy składniki się „przegryzą”. Polecam:) 400-500g drobnego makaronu 1 słoik tuńczyka w oliwie z oliwek (ja kupuję w Lidlu) 5 jajek ogórki konserwowe (u mnie prawie cały słoik) 1 puszka kukurydzy 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz Makaron(...)gotujemy na al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Przekładamy do dużej miski. Odstawiamy do przestudzenia. Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu kroimy w kostkę. Tuńczyka osączamy z oleju, Dzielimy na mniejsze kawałki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy w misce z makaronem. Dodajemy majonez zmieszany z musztardą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę odstawiamy
Smaki Na Talerzurozgrzanej patelni. Piecz z obydwu stron przez około 3 minuty. Jedna porcja to 812kcal. Tłuszcz: 60g, Węglowodany netto: 7.1g, Białko: 58g Kolacja – Sałatka z fetą i tuńczykiem 50g sera feta (nie typu feta) 100g tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki oliwy 10 czarnych oliwek 0,5 główki sałaty rzymskiej pieprz do smaku Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Tuńczyka
ZGruntuFitTreściwa sałatka z tuńczykiem, awokado oraz innymi warzywami. Zapakowana do słoiczka będzie świetnym pomysłem na lunch do pracy. Składniki: op. mixu sałat (np. z sałatą lodową), 1 dojrzałe awokado, średniej wielkości pomidor, 3-4 ogórki gruntowe, pół pęczka natki pietruszki, tuńczyk w oleju - 1 puszka, sól, pieprz Przygotowanie: Pomidora, ogórka, awokado kroimy w większą kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Dodajemy(...)mixu sałat wraz z tuńczykiem (ja nie odsączałam z zalewy). Mieszamy wszystko razem. Doprawiamy solą oraz pieprzem
Lena GotujePasta kanapkowa z jajkiem oraz tuńczykiem. Idealna na śniadanie oraz do przekąsek na przyjęcie. Składniki 1 puszka tuńczyka 3 jajka 1/2 małej puszki kukurydzy ogórek zielony szczypiorek koperek ząbek czosnku majonez jogut grecki Przygotowanie Kukurydzę odcedzić, przełożyć do miski. Dodać ogórka pokrojonego w małą kostkę, rozdrobnionego tuńczyka odsączonego z oleju, ugotowane na twardo jajka pokrojone w kostkę. Następnie dodać pieprz
Wasze PrzepisySałatka z rukoli i tuńczyka(...)funkcje metaboliczne •Polifenole odgrywają rolę przeciwutleniającą oczyszczając krew z wolnych rodników i chroniąc przed chorobą sercowo-naczyniową. Składniki : sałata rukola - 100 g papryka czerwona - 1/2 szt pomidory - 3 szt tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka ser feta w kostkach - 2 łyżki Sos: ocet balsamiczny Ponti - 1 łyżka oliwa z oliwek - 3 łyżki sól pieprz Przygotowanie: Rukolę
Kuchnia Danusi