Przygotowanie tej sałatki, odkładałam już chyba 3 rok. Wieczny brak czasu przed świętami wielkanocnymi. W tym roku postanowiłam - koniec! - sałatka z tuńczykiem na krakersach musi być! :) Przepis na tą wyśmienitą sałatkę warstwową, która dodatkowo wygląda jak ciasto - pojawia się na wielu blogach i stronach z przepisami. Ale i tak uważam, że warto się skusić na jej wykonanie w swojej(...)wersji. Zobaczcie jak super będzie wyglądała na świątecznym stole ;) Składniki: opakowanie krakersów (dokładnie 27 szt.) 10 dag sera żółtego 1 ogórek konserwowy 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka tuńczyka w sosie własnym pęczek drobnego szczypiorku 1 mały słoik majonezu sól, pieprz (do smaku) Zaczynamy od ułożenia 9 krakersów na talerzu lub na desce do krojenia (zależy na czym będziemy
Świat Domowej KuchniPrzepis tutaj (KLIK) Prosta, szybka i bardzo smaczna domowa sałatka z jajek, kukurydzy, ryżu i pora. Idealna zarówno na świąteczny jak i codzienny stół. Polecam! Sałatka z tuńczyka na krakersach – Przepis tutaj (KLIK) Przepyszna sałatka warstwowa, która wyglądem przypomina eleganckie ciasto. Bardzo efektowna i smaczna. Idealna sałatka na przyjęcia oraz święta. Z pewnością zrobi wrażenie na gościach. Polecam(...)uzyskujemy wspaniały efekt wizualny 🙂 Sałatka kwiatek – Przepis tutaj (KLIK) Bardzo prosta w przygotowaniu, efektowna i pyszna sałatka, która będzie prawdziwym hitem każdej imprezy. Polecam! Sałatka z tuńczyka – Przepis tutaj (KLIK) Pyszna i szybka sałatka z tuńczykiem z puszki, jajkami, ryżem i kukurydzą. Polecam! POLECAM TAKŻE: Sałatki w muszlach makaronowych – KLIKNIJ TUTAJ
Blog z ApetytemWitam serdecznie i zapraszam na smakowitą sałatkę ryżową z tuńczykiem, jajkiem i warzywami. Sałatka jest bardzo smaczna, łatwa w przygotowaniu i idealnie nadaje się na lekki obiad, kolację lub do wzięcia do pracy. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebować: 300 g ryżu (przed ugotowaniem) 1 papryka około 100 g ogórków konserwowych 2 ugotowane marchewki puszka tuńczyka w kawałkach (jak największa :) mała(...)Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w drobną kostkę. Ogórki, jajka, marchewkę, również kroję w drobną kostkę, oliwki kroję w plasterki. Groszek płuczę na durszlaku i odsączam, tuńczyk odsączam z zalewy. Ser ścieram na tarce o grubych oczkach. Do oliwy dodaję sól, pieprz i dokładnie mieszam. Wszystkie składniki dodaję do ryżu, polewam oliwą i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak
Uwaga Babcia Gotujerodzinne spotkania, domowe imprezy, czy na zwykły wieczór do lampki wina. Przekąski, które zaprezentuję Wam w dzisiejszym wpisie, składają się z krakersów i pasty na bazie awokado, jajka oraz tuńczyka. Całość udekorowana jest kiełkami, jeśli ich nie posiadacie, równie dobrze możecie użyć szczypiorku czy rzodkiewki. PRZEPIS NA PRZEKĄSKI Z KRAKERSÓW NA IMPREZĘ Składniki 1 awokado 1 puszka tuńczyka 1 jajko(...)Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny. Jajko gotujemy na twardo, obieramy i dodajemy do awokado. Również rozgniatamy widelcem. Tuńczyka odsączamy z zalewy, cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do reszty składników. Na koniec dodajemy łyżeczkę majonezu i doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy do całkowitego połączenia składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Przepiski.plmyślą o innych daniach, ale jak zwykle w nadmiarze i dobrze byłoby je jakoś sensownie wykorzystać! Tak w wielkim skrócie mogę opisać w jaki sposób powstała "makaronowa sałatka z tuńczykiem", bowiem "z wczoraj" zostało trochę ugotowanego makaronu, goście zapowiedzieli telefonicznie rychłe przybycie, a w kuchennych szafkach zawsze znajdzie się kilka puszek z czymś o uniwersalnym zastosowaniu! No i trzeba wymyślić(...)już tylko sensowne połączenia smaków. Zapewniam, że słodycz ananasa doskonale łączy się z kukurydzą, jajkami i majonezem, tuńczyk dodaje wykwintności, a fasola zapewnia sytość. To jest pyszne i syte! Każdy, kto zechce samodzielnie wykonać tą sałatkę, pełną listę składników i sposób przygotowania znajdzie w szczegółowym opisie. Smacznego! <WJ> Składniki: 250 g makaronu 1 puszka czerwonej fasoli
R'n'G KitchenPyszna i bardzo prosta do zrobienia pasta tuńczykowo- twarożkowa . W lodówce zalegał mi otwarty serek wiejski , więc postanowiłam wymieszać go z tuńczykiem z puszki , doprawić do smaku i tak właśnie powstała ta pasta kanapkowa . Idealnie smakuje z kromką chleba, doskonała na śniadanie i kolację . Dzięki dodatkowi cebuli i szczypiorku pasta ta ma jeszcze lepszy, "podkręcony" smak. Pasta tuńczykowo- twarożkowa - składniki(...)serka wiejskiego (twarożku) * 200 g tuńczyka w zalewie (waga po odlaniu zalewy) * pół cebuli * pęczek szczypiorku * do smaku sól, pieprz czarny mielony i papryka słodka Wykonanie: Serek wiejski (bez serwatki) przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać odlanego z zalewy tuńczyki, ponownie całość rozgnieść widelcem. Cebulę obrać, bardzo drobno pokroić, szczypiorek drobno posiekać, wszystko dodać do miski, całość wymieszać. Doprawić
Zrób to smaczniemają w sobie ryby i owoce morza, że pozytywnie wpływają na zdrowie? Czytaj dalej. Ryby i owoce morza – podział i składniki odżywcze Ryby dzieli się na morskie (np. śledź, tuńczyk, dorsz atlantycki , łosoś) i słodkowodne (np. karp, sandacz, pstrąg) ze względu na ich pochodzenie oraz na tłuste (np. makrela, szprot, śledź), średnio tłuste (np. tuńczyk, pstrąg) i chude (np. mintaj(...)rodników, opóźniając starzenie, niweluje ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2, działa przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Pamiętaj, że właściwości zdrowotne mogą się różnić w zależności od konkretnej ryby (dorsza atlantyckiego, makreli czy tuńczyka) oraz sposobu jej przygotowania. Społeczności żyjące w odległych czasach nad brzegami mórz i rzek żywiły się przede wszystkim rybami. Dieta mieszkańców terenów pozbawionych zbiorowisk wodnych była natomiast uboga w rybne
sierotka maRysia w kuchninajbardziej zbliżone do siebie rozmiarem, aby równomiernie się upiekły i nie było niespodzianek, że u kogoś jest dobry, a ktoś inny dostał niedopieczony 4 większe ziemniaki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (może być też w oleju) 1 op. serka śmietankowego Almette sól, pieprz Ziemniaki dokładnie szorujemy. Owijamy folią aluminiową (błyszcząca strona do środka) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)stopni na około 50-60 minut (ziemniaki powinny być miękkie, ale nie mogą się rozpadać). Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki. Dodajemy serek śmietankowy i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ziemniaki odwijamy z folii. Nacinamy je wzdłuż przez środek, starając się jednak nie przekroić ziemniaka na pół. Powstałe nacięcie wypełniamy przygotowanym nadzieniem. Podajemy od razu po przygotowaniu
Smaki Na TalerzuDanie które przygotujecie bardzo szybko. Poradzą sobie z nim początkujące Panie domu, bo jest proste w wykonaniu. Jeśli lubicie tuńczyka z puszki, to jest to, danie dla Was. Może nie wygląda ładnie, ale smakuje naprawdę dobrze. Składniki: 400 g. pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (puszka 160 g. każda(...)będzie rumiana dodać pieczarki pokrojone w większą kostkę lub plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć 10 minut, żeby woda odparowała. Następnie dodać drobno pokrojony czosnek i tuńczyka. Zalać śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Gotować kilka minut, żeby sos lekko zgęstniał. W trakcie robienia sosu, ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Gorący makaron wyłożyć
Agusiowe smakołykikryje w sobie BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI? Kolory, różnorodność, eksplozję smaków i promienie lata! Spróbujcie już dziś! Artykuł BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEłyżki wyrazistego majonezu kieleckiego z jakimś o łagodniejszym smaku. Sałatka najlepiej smakuje po kilkugodzinnym schłodzeniu, kiedy składniki się „przegryzą”. Polecam:) 400-500g drobnego makaronu 1 słoik tuńczyka w oliwie z oliwek (ja kupuję w Lidlu) 5 jajek ogórki konserwowe (u mnie prawie cały słoik) 1 puszka kukurydzy 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz Makaron(...)gotujemy na al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Przekładamy do dużej miski. Odstawiamy do przestudzenia. Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu kroimy w kostkę. Tuńczyka osączamy z oleju, Dzielimy na mniejsze kawałki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy w misce z makaronem. Dodajemy majonez zmieszany z musztardą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę odstawiamy
Smaki Na Talerzu