tuńczyk - 4768 przepisów (strona:102/318)

Ryżowa sałatka z tuńczykiem 74

Jeśli nigdy nie lubiliście tuńczyka z puszki, to mamy dla Was super przepis, dzięki któremu zmienicie szybko zdanie! Jest to ryżowa sałatka z tuńczykiem, która znika ze stołu w mgnieniu oka Sami osobiście przygotowujemy ją bardzo często jako drugie Artykuł Ryżowa sałatka z tuńczykiem pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Spaghetti z tuńczykiem, papryką i mozzarellą 121

wersjach aglio olio, zmieniając dodatki i mam kilku swoich faworytów - to jeden z nich ;) Z podanych składników przygotowałam 2 porcje. Składniki: 200 g suchego makaronu spaghetti 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki oleju z dodatkiem chilli (może być tez zwykły lub oliwa) 6 dużych ząbków czosnku 1/2 czerwonej papryki 1 opakowanie mozzarelli w zalewie chilli w płatkach(...)gotuje się makaron. Przygotowanie: Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy go al dente (ok 7 minut). Czosnek rozgniatamy nożem i kroimy w plastry. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Na olej wrzucamy czosnek, paprykę i chilli, doprawiamy solą do smaku. Smażymy ok. 5 minut, po czym dodajemy

Prosto z Kotła
Lekka sałatka z tuńczykiem, awokado i kolendrą 119

człowiek ma ochotę wyjść na powietrze na spacer. W takim układzie potrzebujemy dosłownie 5 minut żeby przygotować taka sałatkę (składniki podane na danie dla 2 osób). Spróbujcie :) Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 średnie ogórki gruntowe garść świeżej kolendry 1 awokado 1/2 czerwonej cebuli sok z cytryny sól+ pieprz do smaku   Przygotowanie: Z tuńczyka odlewamy sos własny

ChilliJemy
Pasta kanapkowa 120

kilka minut, sprawdza się świetnie zarówno na śniadanie jak i kolację. Podaję ją ze świeżo upieczonym, domowym chlebem z tego przepisu . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 2 jaja 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy kremskiej koperek, szczypiorek, natka pietruszki (wedle upodobań) sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: ZOBACZ JAK JA WYKONUJĘ TEN PRZEPIS(...)Jajko pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski; 2. Szczypiorek, koperek i natkę pietruszki drobno posiekaj. Dodaj do jajek; 3. Odsączonego tuńczyka wrzuć do reszty składników. Dodaj majonez i musztardę. Dopraw do smaku i wszystko razem wymieszaj. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO

Prosty przepis na
Sałatka z tuńczykiem fit 161

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem oraz mnóstwem warzyw - bez majonezu w wersji fit ;) Kolorowa, szybka w przygotowaniu i na każdą okazję. Składniki: tuńczyk w kawałku w sosie własnym duże opakowanie lub dwa małe, 5 jajek, papryka czerwona, pół papryki żółtej, kukurydza w puszce, ogórek zielony średniej wielkości, ogórek kiszony, mała cebula, pęczek koperku, Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, Papryki, ogórki, cebulę(...)kroimy w małą kostkę. Koperek drobno siekamy. Do wszystkich warzyw dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy, lekko rozdrobnionego. Wszystko razem mieszamy. Przed podaniem układamy pokrojone na ćwiartki jajka

Lena Gotuje
Przekąska z tuńczykiem 110

świętach. Nam za to został przepis na szybką, łatwą w przygotowaniu i przede wszystkim pyszną przekąskę, która sprawdzi się nie tylko na Wielkanocnym stole. Przepis na prostą przekąskę z tuńczykiem  SKŁADNIKI: - puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym  - 5 jajek - 3 ogórki konserwowe  - 1 cebula  - 1 ząbek czosnku  - 4 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - przyprawy (sól(...)pieprz) - świeża bazylia - 5 wrapów  Ogórki i cebulę kroimy bardzo drobno, czosnek przeciskamy przez praskę, jajka (ugotowane na twardo) przecieramy na tarce i łączymy z tuńczykiem, majonezem i jogurtem naturalnym. Przyprawiamy do smaku. Tak przygotowaną pastą smarujemy nasze wrapy. Na wierzch każdego dajemy kilka listków świeżej bazyli i zwijamy w roladki. Wkładamy je do lodówki (najlepiej

Związek na patelni
Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem kwaszonym 96

oleju. Ja podaję je na waflach ryżowych ale oczywiście świetnie komponuje się zarówno ze świeżą bułeczką jak i pełnoziarnistym pieczywem :) Do przygotowania tej pasty potrzebujemy: 6 jajek, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 2 ogórki kwaszone (lub 1 duży), musztarda miodowa, sok z cytryny, sól, pieprz, czosnek, szczypiorek do dekoracji Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ze skorupki rozgniatamy(...)widelcem. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Łączymy składniki. Dodajemy 2-3 łyżki musztardy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy 1 łyżkę stołową soku z cytryny, która przełamie nam słodycz musztardy miodowej. Całość dokładnie ze sobą mieszamy. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Nasza pasta jest już gotowa!  Podajemy na waflach lub kromkach świeżego pieczywa. Dekorujemy szczypiorkiem

Przepis na Dzień Dobry
[Wielkanoc] Jajka faszerowane na 6 sposobów 88

przepisie. Żółtka, łososia, masło, sok z cytryny, sól oraz cayenne miksujemy na gładką masę, którą nadziewamy jajka. Koperek oraz zielone oliwki drobno siekamy i posypujemy nimi jajka. Jajka faszerowane tuńczykiem Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka chrzanu Sól/pieprz do smaku wg uznania Kilka rzodkiewek Drobno posiekana natka pietruszki Przygotowanie: Jajka(...)gotujemy i przygotowujemy jak w pierwszym przepisie. Żółtka, tuńczyka, majonez, chrzan rozcieramy lub miksujemy na względnie gładką masę doprawiając solą i pieprzem, a następnie powstałą masą nadziewamy jajka. Posypujemy drobno posiekaną rzodkiewką i natką pietruszki. Jajka faszerowane pieczarkami Składniki: 5 jajek 150-200 g pieczarek 1 nieduża cebula 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka masła Sól/pieprz do smaku

Kate's Kitchen
Pieczone pierogi z nadzieniem chili con carne w wersji wege 75

kuchni rozmaite techniki, które spowodują, że moje dania będą pełnowartościowe i co najważniejsze - smaczne, bowiem o smak chodzi mi w życiu najbardziej. Dlatego zauważyłam, że świetny smak potrawom nadaje tuńczyk z puszki, którego w porównaniu do reszty życia, w tej chwili nadużywam. Nadużywam w kuchni również ostatnio pomidorów z puszki, kukurydzy, szpinaku, czerwonej fasoli, wina i melisy z wiśnią, chociaż(...)ciepłej wody  1 łyżeczka cukru  15 g świeżych drożdży  270 g mąki pszennej  szczypta soli  Nadzienie, wegetariańskie chili con carne: 90 g tuńczyka z puszki  1 ząbek czosnku 50 g cebuli  łyżka oliwy z oliwek  3 pieczarki  180 g czerwonej fasoli z puszki  150 g marchewki  100 g kukurydzy

Mango Papaja
12 różnych farszy do jajek wielkanocnych 149

rozdrabniaczu z rybą. Przekładamy do miski i dodajemy przesiekane w kostkę żółtka jaj, rozdrobione awokado. Doprawiamy przyprawami oraz sokiem z cytryny. Napełniamy jajka. Posypujemy drobno posiekaną natką. Farsz z tuńczykiem puszka tuńczyka w oliwie 2-3 łyżki majonezu ( polecam zdobić ten: majonez bez żółtek) sok z połówki cytryny trochę skórki z cytryny szczypiorek 5 jaj na twardo Z ugotowanych(...)przekrojonych na pół jaj wyjąć żółtka, rozetrzeć widelcem, dodać tuńczyka, majonez, zetrzeć trochę skórki z cytryny, wlać sok z cytryny. Dobrze rozetrzeć. Faszerować połówki jajek. Posypać szczypiorkiem

AZgotuj!
Gofry ze szpinakiem, serkiem grani i tuńczykiem 133

najlepiej smakują na wakacjach! Dziś idziemy o krok dalej bo zielone gofry na słodko już były ale teraz mamy zielone gofry na słono.  Z twarożkiem i wędzonym tuńczykiem - bajka! Zapraszam oczywiście nie tylko niżej do wypróbowanie przepisu ale również do wiosennego wydania magazynu Aromat! <klik>  gdzie znajdziecie również ten wpis ;) Składniki na zielone gofry(...)łyżka miodu/cukru  1 szklanka mleka  2 łyżki oleju rzepakowego  1 jajko  1 szklanka mąki pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia  dodatkowo: 200 gram tuńczyka wędzonego  opakowanie serka grani  1/3 papryki czerwonej  4 pomidorki koktajlowe  1 łyżka koperku  sól, pieprz  Przygotowanie: Do misy blendera przekładamy umyte i dobrze osuszone

Życie zaczyna się w kuchni
Ryżowa sałatka „Marcowa” 103

spisałam przepis na blogu żeby mi nie umknął , jest ich tyle że ciężko spamiętać składniki: 1,5 szklanki ryżu ugotowanego na sypko ( wg. instrukcji na opakowaniu ) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 zielona papryka grubościenna, raczej mała 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 5 ogórków, korniszonów 1 pęczek natki pietruszki 1/2 pęczka świeżej kolendry ( można kupić(...)sitko i przepłucz strumieniem zimnej wody. Odstaw do porządnego odcieknięcia zanim dorzucisz do reszty, inaczej sałatka będzie pływać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pływanie lubię w basenie, nie koniecznie na talerzu . Tuńczyka wydrap z puszki, odcedź z zalewy i także dodaj do miski. Teraz powrzucaj co zostało, czyli jogurt, ketchup, miód lub cukier, sok z limonki,musztardę, sól i chilli do smaku

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania