Jeśli nigdy nie lubiliście tuńczyka z puszki, to mamy dla Was super przepis, dzięki któremu zmienicie szybko zdanie! Jest to ryżowa sałatka z tuńczykiem, która znika ze stołu w mgnieniu oka Sami osobiście przygotowujemy ją bardzo często jako drugie Artykuł Ryżowa sałatka z tuńczykiem pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!wersjach aglio olio, zmieniając dodatki i mam kilku swoich faworytów - to jeden z nich ;) Z podanych składników przygotowałam 2 porcje. Składniki: 200 g suchego makaronu spaghetti 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki oleju z dodatkiem chilli (może być tez zwykły lub oliwa) 6 dużych ząbków czosnku 1/2 czerwonej papryki 1 opakowanie mozzarelli w zalewie chilli w płatkach(...)gotuje się makaron. Przygotowanie: Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy go al dente (ok 7 minut). Czosnek rozgniatamy nożem i kroimy w plastry. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Na olej wrzucamy czosnek, paprykę i chilli, doprawiamy solą do smaku. Smażymy ok. 5 minut, po czym dodajemy
Prosto z Kotłaczłowiek ma ochotę wyjść na powietrze na spacer. W takim układzie potrzebujemy dosłownie 5 minut żeby przygotować taka sałatkę (składniki podane na danie dla 2 osób). Spróbujcie :) Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 średnie ogórki gruntowe garść świeżej kolendry 1 awokado 1/2 czerwonej cebuli sok z cytryny sól+ pieprz do smaku Przygotowanie: Z tuńczyka odlewamy sos własny
ChilliJemykilka minut, sprawdza się świetnie zarówno na śniadanie jak i kolację. Podaję ją ze świeżo upieczonym, domowym chlebem z tego przepisu . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 2 jaja 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy kremskiej koperek, szczypiorek, natka pietruszki (wedle upodobań) sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: ZOBACZ JAK JA WYKONUJĘ TEN PRZEPIS(...)Jajko pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski; 2. Szczypiorek, koperek i natkę pietruszki drobno posiekaj. Dodaj do jajek; 3. Odsączonego tuńczyka wrzuć do reszty składników. Dodaj majonez i musztardę. Dopraw do smaku i wszystko razem wymieszaj. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO
Prosty przepis naSałatka z tuńczykiem, jajkiem oraz mnóstwem warzyw - bez majonezu w wersji fit ;) Kolorowa, szybka w przygotowaniu i na każdą okazję. Składniki: tuńczyk w kawałku w sosie własnym duże opakowanie lub dwa małe, 5 jajek, papryka czerwona, pół papryki żółtej, kukurydza w puszce, ogórek zielony średniej wielkości, ogórek kiszony, mała cebula, pęczek koperku, Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, Papryki, ogórki, cebulę(...)kroimy w małą kostkę. Koperek drobno siekamy. Do wszystkich warzyw dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy, lekko rozdrobnionego. Wszystko razem mieszamy. Przed podaniem układamy pokrojone na ćwiartki jajka
Lena Gotujeświętach. Nam za to został przepis na szybką, łatwą w przygotowaniu i przede wszystkim pyszną przekąskę, która sprawdzi się nie tylko na Wielkanocnym stole. Przepis na prostą przekąskę z tuńczykiem SKŁADNIKI: - puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym - 5 jajek - 3 ogórki konserwowe - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 4 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - przyprawy (sól(...)pieprz) - świeża bazylia - 5 wrapów Ogórki i cebulę kroimy bardzo drobno, czosnek przeciskamy przez praskę, jajka (ugotowane na twardo) przecieramy na tarce i łączymy z tuńczykiem, majonezem i jogurtem naturalnym. Przyprawiamy do smaku. Tak przygotowaną pastą smarujemy nasze wrapy. Na wierzch każdego dajemy kilka listków świeżej bazyli i zwijamy w roladki. Wkładamy je do lodówki (najlepiej
Związek na patelnioleju. Ja podaję je na waflach ryżowych ale oczywiście świetnie komponuje się zarówno ze świeżą bułeczką jak i pełnoziarnistym pieczywem :) Do przygotowania tej pasty potrzebujemy: 6 jajek, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 2 ogórki kwaszone (lub 1 duży), musztarda miodowa, sok z cytryny, sól, pieprz, czosnek, szczypiorek do dekoracji Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ze skorupki rozgniatamy(...)widelcem. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Łączymy składniki. Dodajemy 2-3 łyżki musztardy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy 1 łyżkę stołową soku z cytryny, która przełamie nam słodycz musztardy miodowej. Całość dokładnie ze sobą mieszamy. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Nasza pasta jest już gotowa! Podajemy na waflach lub kromkach świeżego pieczywa. Dekorujemy szczypiorkiem
Przepis na Dzień Dobryprzepisie. Żółtka, łososia, masło, sok z cytryny, sól oraz cayenne miksujemy na gładką masę, którą nadziewamy jajka. Koperek oraz zielone oliwki drobno siekamy i posypujemy nimi jajka. Jajka faszerowane tuńczykiem Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka chrzanu Sól/pieprz do smaku wg uznania Kilka rzodkiewek Drobno posiekana natka pietruszki Przygotowanie: Jajka(...)gotujemy i przygotowujemy jak w pierwszym przepisie. Żółtka, tuńczyka, majonez, chrzan rozcieramy lub miksujemy na względnie gładką masę doprawiając solą i pieprzem, a następnie powstałą masą nadziewamy jajka. Posypujemy drobno posiekaną rzodkiewką i natką pietruszki. Jajka faszerowane pieczarkami Składniki: 5 jajek 150-200 g pieczarek 1 nieduża cebula 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka masła Sól/pieprz do smaku
Kate's Kitchenkuchni rozmaite techniki, które spowodują, że moje dania będą pełnowartościowe i co najważniejsze - smaczne, bowiem o smak chodzi mi w życiu najbardziej. Dlatego zauważyłam, że świetny smak potrawom nadaje tuńczyk z puszki, którego w porównaniu do reszty życia, w tej chwili nadużywam. Nadużywam w kuchni również ostatnio pomidorów z puszki, kukurydzy, szpinaku, czerwonej fasoli, wina i melisy z wiśnią, chociaż(...)ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 15 g świeżych drożdży 270 g mąki pszennej szczypta soli Nadzienie, wegetariańskie chili con carne: 90 g tuńczyka z puszki 1 ząbek czosnku 50 g cebuli łyżka oliwy z oliwek 3 pieczarki 180 g czerwonej fasoli z puszki 150 g marchewki 100 g kukurydzy
Mango Papajarozdrabniaczu z rybą. Przekładamy do miski i dodajemy przesiekane w kostkę żółtka jaj, rozdrobione awokado. Doprawiamy przyprawami oraz sokiem z cytryny. Napełniamy jajka. Posypujemy drobno posiekaną natką. Farsz z tuńczykiem puszka tuńczyka w oliwie 2-3 łyżki majonezu ( polecam zdobić ten: majonez bez żółtek) sok z połówki cytryny trochę skórki z cytryny szczypiorek 5 jaj na twardo Z ugotowanych(...)przekrojonych na pół jaj wyjąć żółtka, rozetrzeć widelcem, dodać tuńczyka, majonez, zetrzeć trochę skórki z cytryny, wlać sok z cytryny. Dobrze rozetrzeć. Faszerować połówki jajek. Posypać szczypiorkiem
AZgotuj!najlepiej smakują na wakacjach! Dziś idziemy o krok dalej bo zielone gofry na słodko już były ale teraz mamy zielone gofry na słono. Z twarożkiem i wędzonym tuńczykiem - bajka! Zapraszam oczywiście nie tylko niżej do wypróbowanie przepisu ale również do wiosennego wydania magazynu Aromat! <klik> gdzie znajdziecie również ten wpis ;) Składniki na zielone gofry(...)łyżka miodu/cukru 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: 200 gram tuńczyka wędzonego opakowanie serka grani 1/3 papryki czerwonej 4 pomidorki koktajlowe 1 łyżka koperku sól, pieprz Przygotowanie: Do misy blendera przekładamy umyte i dobrze osuszone
Życie zaczyna się w kuchnispisałam przepis na blogu żeby mi nie umknął , jest ich tyle że ciężko spamiętać składniki: 1,5 szklanki ryżu ugotowanego na sypko ( wg. instrukcji na opakowaniu ) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 zielona papryka grubościenna, raczej mała 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 5 ogórków, korniszonów 1 pęczek natki pietruszki 1/2 pęczka świeżej kolendry ( można kupić(...)sitko i przepłucz strumieniem zimnej wody. Odstaw do porządnego odcieknięcia zanim dorzucisz do reszty, inaczej sałatka będzie pływać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pływanie lubię w basenie, nie koniecznie na talerzu . Tuńczyka wydrap z puszki, odcedź z zalewy i także dodaj do miski. Teraz powrzucaj co zostało, czyli jogurt, ketchup, miód lub cukier, sok z limonki,musztardę, sól i chilli do smaku
Ogrodnik w podróży