oleju. Ja podaję je na waflach ryżowych ale oczywiście świetnie komponuje się zarówno ze świeżą bułeczką jak i pełnoziarnistym pieczywem :) Do przygotowania tej pasty potrzebujemy: 6 jajek, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 2 ogórki kwaszone (lub 1 duży), musztarda miodowa, sok z cytryny, sól, pieprz, czosnek, szczypiorek do dekoracji Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ze skorupki rozgniatamy(...)widelcem. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Łączymy składniki. Dodajemy 2-3 łyżki musztardy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy 1 łyżkę stołową soku z cytryny, która przełamie nam słodycz musztardy miodowej. Całość dokładnie ze sobą mieszamy. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Nasza pasta jest już gotowa! Podajemy na waflach lub kromkach świeżego pieczywa. Dekorujemy szczypiorkiem
Przepis na Dzień Dobryprzepisie. Żółtka, łososia, masło, sok z cytryny, sól oraz cayenne miksujemy na gładką masę, którą nadziewamy jajka. Koperek oraz zielone oliwki drobno siekamy i posypujemy nimi jajka. Jajka faszerowane tuńczykiem Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka chrzanu Sól/pieprz do smaku wg uznania Kilka rzodkiewek Drobno posiekana natka pietruszki Przygotowanie: Jajka(...)gotujemy i przygotowujemy jak w pierwszym przepisie. Żółtka, tuńczyka, majonez, chrzan rozcieramy lub miksujemy na względnie gładką masę doprawiając solą i pieprzem, a następnie powstałą masą nadziewamy jajka. Posypujemy drobno posiekaną rzodkiewką i natką pietruszki. Jajka faszerowane pieczarkami Składniki: 5 jajek 150-200 g pieczarek 1 nieduża cebula 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka masła Sól/pieprz do smaku
Kate's Kitchenkuchni rozmaite techniki, które spowodują, że moje dania będą pełnowartościowe i co najważniejsze - smaczne, bowiem o smak chodzi mi w życiu najbardziej. Dlatego zauważyłam, że świetny smak potrawom nadaje tuńczyk z puszki, którego w porównaniu do reszty życia, w tej chwili nadużywam. Nadużywam w kuchni również ostatnio pomidorów z puszki, kukurydzy, szpinaku, czerwonej fasoli, wina i melisy z wiśnią, chociaż(...)ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 15 g świeżych drożdży 270 g mąki pszennej szczypta soli Nadzienie, wegetariańskie chili con carne: 90 g tuńczyka z puszki 1 ząbek czosnku 50 g cebuli łyżka oliwy z oliwek 3 pieczarki 180 g czerwonej fasoli z puszki 150 g marchewki 100 g kukurydzy
Mango Papajarozdrabniaczu z rybą. Przekładamy do miski i dodajemy przesiekane w kostkę żółtka jaj, rozdrobione awokado. Doprawiamy przyprawami oraz sokiem z cytryny. Napełniamy jajka. Posypujemy drobno posiekaną natką. Farsz z tuńczykiem puszka tuńczyka w oliwie 2-3 łyżki majonezu ( polecam zdobić ten: majonez bez żółtek) sok z połówki cytryny trochę skórki z cytryny szczypiorek 5 jaj na twardo Z ugotowanych(...)przekrojonych na pół jaj wyjąć żółtka, rozetrzeć widelcem, dodać tuńczyka, majonez, zetrzeć trochę skórki z cytryny, wlać sok z cytryny. Dobrze rozetrzeć. Faszerować połówki jajek. Posypać szczypiorkiem
AZgotuj!najlepiej smakują na wakacjach! Dziś idziemy o krok dalej bo zielone gofry na słodko już były ale teraz mamy zielone gofry na słono. Z twarożkiem i wędzonym tuńczykiem - bajka! Zapraszam oczywiście nie tylko niżej do wypróbowanie przepisu ale również do wiosennego wydania magazynu Aromat! <klik> gdzie znajdziecie również ten wpis ;) Składniki na zielone gofry(...)łyżka miodu/cukru 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: 200 gram tuńczyka wędzonego opakowanie serka grani 1/3 papryki czerwonej 4 pomidorki koktajlowe 1 łyżka koperku sól, pieprz Przygotowanie: Do misy blendera przekładamy umyte i dobrze osuszone
Życie zaczyna się w kuchnispisałam przepis na blogu żeby mi nie umknął , jest ich tyle że ciężko spamiętać składniki: 1,5 szklanki ryżu ugotowanego na sypko ( wg. instrukcji na opakowaniu ) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 zielona papryka grubościenna, raczej mała 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 5 ogórków, korniszonów 1 pęczek natki pietruszki 1/2 pęczka świeżej kolendry ( można kupić(...)sitko i przepłucz strumieniem zimnej wody. Odstaw do porządnego odcieknięcia zanim dorzucisz do reszty, inaczej sałatka będzie pływać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pływanie lubię w basenie, nie koniecznie na talerzu . Tuńczyka wydrap z puszki, odcedź z zalewy i także dodaj do miski. Teraz powrzucaj co zostało, czyli jogurt, ketchup, miód lub cukier, sok z limonki,musztardę, sól i chilli do smaku
Ogrodnik w podróżyDziś troszkę nie standardowo, zamiast mięsa mielonego po prostu... tuńczyk. SKŁADNIKI: 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 140g tuńczyka z puszki 1 ząbek czosnku 1 łyżka natki pietruszki 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru pieprz do smaku 160g makaronu spaghetti olej WYKONANIE: 1. Na niewielkiej ilości oleju zeszklić czosnek, dodać natkę pietruszki i oregano. 2. Całość zalewamy pomidorami(...)dodajemy sól, cukier i pieprz, gotujemy około 15-20 minut. 3. Pod koniec dodajemy tuńczyka z puszki odsączonego z oleju. Całość mieszamy. 4. Makaron gotujemy al dente, możemy do posypania dania użyć natki pietruszki i parmezanu
Dziś Ja gotujezupa brokułowa Bliny z kaszy jaglanej podane z wędzonym łososiem, śmietaną i kwiatem kopru Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą Roladki z kurczaka faszerowane botwinką Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka z makreli pikantna Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Klasyczna pasta jajeczna Sos musztardowy Brokuł smażony Ośmiorniczki parówkowe Jak gotować jajka by nie pękały Noodle z tuńczykiem Pesto ze szpinaku Jajka(...)pomarańczą czerwoną Kanapka z boczkiem BLT Kanapka z masłem orzechowym i bananem Koreczki z szynką dojrzewającą Pieczone jabłka w boczku Krewetki po katalońsku Bruschetta czyli włoskie grzanki Wrapy z tuńczykiem i awokado Quesadilla z szynką Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Proziaki – bieszczadzkie bułeczki na sodzie – przepis i film Owsianka czekoladowa – dietetyczna, wegańska Jogurt cynamonowy Domowy kisiel malinowy Szaszłyki owocowe
Dorota Smakujeroladki z bakłażana. Roladki z grillowanego bakłażana to pomysł na bardzo szybką w przygotowaniu przekąskę. Bakłażana możemy również obsmażyć na zwykłej patelni. Ilość majonezu w przepisie zależy od soczystości tuńczyka i konsystencji, jaką uzyskamy po rozgnieceniu ciecierzycy. Składniki 1 bakłażan 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – około 160 g 1 puszka cieciorki – 265 g po odsączeniu zalewy(...)łyżki majonezu garść posiekanej świeżej bazylii sól, pieprz oliwa do smarowania bakłażana Wykonanie Bakłażana kroimy w cienkie podłużne plastry, posypujemy solą, odstawiamy. Odsączoną cieciorkę rozgniatamy widelcem, dodajemy odsączonego tuńczyka, posiekana szalotkę, bazylię, paprykę, majonez. Mieszamy, doprawiamy do smaku. Papierowym ręcznikiem osuszamy plastry bakłażana, smarujemy oliwą i grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Odkładamy na talerz, studzimy i każdy plaster smarujemy przygotowanym
Tajemnice Smakuprzygotowujesz swoje posiłki i jakie posiłki podajesz dzieciom. Może zanim zrobisz kolejnego tosta z żółtym serem spojrzysz na skład. Zostawiam Ci przepis na pyszną pastę rybną! PASTA RYBNA Z TUŃCZYKIEM I SARDYNKAMI - 1 puszka tuńczyka ( u mnie w zalewie) - 1 puszka sardynek - 3- 4 łyżki białego sera - 4 jaja - 1-2 łyżki majonezu wedle uznania - 1 łyżka jogurtu greckiego - pieprz(...)świeżo mielony - 4 łyżki kaparów - kiełki rzodkiewki - wedle uznania czerwona cebula WYKONANIE: Jaja ugotuj na twardo. Jaja, tuńczyka, sardynki, jogurt, majonez i ser biały zmiksuj na gładką pastę. Dodaj posiekaną cebulę i kapary. Dopraw pieprzem. Pasty nie solę, ona przejdzie solą od kaparów. Odstaw do przegryzienia się smaków na 30 minut. Pastą smarujemy kanapki, na wierzch do zaostrzenia
SMYKWKUCHNI