rozgrzanej patelni. Piecz z obydwu stron przez około 3 minuty. Jedna porcja to 812kcal. Tłuszcz: 60g, Węglowodany netto: 7.1g, Białko: 58g Kolacja – Sałatka z fetą i tuńczykiem 50g sera feta (nie typu feta) 100g tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki oliwy 10 czarnych oliwek 0,5 główki sałaty rzymskiej pieprz do smaku Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Tuńczyka
ZGruntuFitTreściwa sałatka z tuńczykiem, awokado oraz innymi warzywami. Zapakowana do słoiczka będzie świetnym pomysłem na lunch do pracy. Składniki: op. mixu sałat (np. z sałatą lodową), 1 dojrzałe awokado, średniej wielkości pomidor, 3-4 ogórki gruntowe, pół pęczka natki pietruszki, tuńczyk w oleju - 1 puszka, sól, pieprz Przygotowanie: Pomidora, ogórka, awokado kroimy w większą kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Dodajemy(...)mixu sałat wraz z tuńczykiem (ja nie odsączałam z zalewy). Mieszamy wszystko razem. Doprawiamy solą oraz pieprzem
Lena GotujePasta kanapkowa z jajkiem oraz tuńczykiem. Idealna na śniadanie oraz do przekąsek na przyjęcie. Składniki 1 puszka tuńczyka 3 jajka 1/2 małej puszki kukurydzy ogórek zielony szczypiorek koperek ząbek czosnku majonez jogut grecki Przygotowanie Kukurydzę odcedzić, przełożyć do miski. Dodać ogórka pokrojonego w małą kostkę, rozdrobnionego tuńczyka odsączonego z oleju, ugotowane na twardo jajka pokrojone w kostkę. Następnie dodać pieprz
Wasze PrzepisySałatka z rukoli i tuńczyka(...)funkcje metaboliczne •Polifenole odgrywają rolę przeciwutleniającą oczyszczając krew z wolnych rodników i chroniąc przed chorobą sercowo-naczyniową. Składniki : sałata rukola - 100 g papryka czerwona - 1/2 szt pomidory - 3 szt tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka ser feta w kostkach - 2 łyżki Sos: ocet balsamiczny Ponti - 1 łyżka oliwa z oliwek - 3 łyżki sól pieprz Przygotowanie: Rukolę
Kuchnia DanusiPropozycja sałatki z tuńczykiem i serem feta, która mi osobiście bardzo smakowała. Powstała bardzo spontanicznie, ponieważ potrzebowałam sałatki na szybko i brałam to co miałam w domu. Składniki: 4 jajka 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 kostki fety 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka fasolki czerwonej 1 cebula 4 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu pieprz Jajka ugotować(...)Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Ogórka kiszonego również pokroić w kostkę, a także fetę. Kukurydzę i fasolkę dobrze odsączyć na sitku. Wszystko wymieszać z majonezem i odsączonym tuńczykiem. Doprawić pieprzem, solić nie trzeba, ponieważ będzie słona od sera. Prawda, że prosto, szybko i przyjemnie? Zapraszam do polubienia mojego bloga. A także komentowania wpisów
talerz przyjemnościCoś dla fanów tuńczyka i szpinaku. Proste i szybkie danie jednogarnkowe. Składniki : pół cebuli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka oleju słonecznikowego Bio Czosnek SemCo 4-5 kulek mrożonego szpinaku / można zastąpić świeżym 250- 300 ml śmietany 30% łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku 4 gniazdka makaronu tagliatelle Przygotowanie : Cebulę kroimy(...)kostkę i szklimy na oleju słonecznikowym. Następnie dodajemy szpinak i dusimy, aż się rozmrozi. Dodajemy tuńczyka razem z sosem i śmietanę. Dodajemy 4 gniazdka makaronu i wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości makaronu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, a także sokiem z cytryny
Garnkowe fanaberieJajka nadziewane szynką, łososiem, tuńczykiem, pieczarkami czy z chorizo, podawane z sosem chrzanowym, musztardowym lub z samym majonezem. Ekspresowy przepis na proste nadzienie do jajek, krok po kroku. Najszybszy farsz do jajek, oto on. Potrzebujemy kilka jajek, dwa razy więcej plasterków chorizo, odrobinę majonezu i szczypiorek. Jajka faszerowane z chorizo to bardzo prosta w wykonaniu i efektowna potrawa(...)lubi bardziej doprawione nadzienie do jajek może sobie doprawić solą czy pieprzem. Polecam także: - jajka faszerowane na szybko z szynką - jajka faszerowane pastą z łososia - jajka faszerowane tuńczykiem Smacznego 😊 Przepisy na jajka faszerowane Jak już wcześniej wspomniałam przepisów na jajka faszerowane jest bardzo dużo. Są jajka faszerowane pieczarkami, tuńczykiem, łososiem, pastą warzywną. Są farsze do jajek z szynką, groszkiem
Dieta moja pasjapolać takie batony po upieczeniu gorzką czekoladą, która również jest bogata w magnez i mamy przekąskę idealną! Oto mój sprawdzony przepis na batony granola. 4. Pasta z jajkiem i tuńczykiem Tuńczyk to źródło witaminy D, podobnie jak jajka. Często robię taką pastę do domowego chleba, zwłaszcza jeśli mogę posypać ją szczypiorkiem zerwanym z mojej doniczki w kuchni Dzieci ją uwielbiają(...)znajdziesz przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem . 5. Włoskie ciasto mocno czekoladowe To ciasto nie ma w sobie ani grama mąki! Za to ma sporo czekolady i jajek. Robię je bez wyrzutów sumienia i zajadamy się nim wszyscy z bezczelną przyjemnością Oto przepis na mocno czekoladowe ciasto. Szukasz prostych i zdrowych przepisów? Dobrze trafiłaś! Zapisz się do mojego newslettera
WiszniówkaPrzepis na szybką sałatkę z tuńczykiem. Zawsze na czasie, zawsze wszystkim smakuje. Składniki sałata lodowa parę listków puszka tuńczyka (ja używam w sosie własnym) mała puszka kukurydzy pół czerwonej papryki pół świeżego ogórka ser feta 2 pomidory jogurt grecki majonez sól pieprz Przygotowanie Sałatę porwać na mniejsze kawałki, tuńczyka, oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę, ogórek, ser feta i pomidory
Wasze Przepisyprzygotowania i mamy lekką i smaczną przekąskę. Wykorzystałam groszek mrożony bo wolę go od konserwowego. 1/2 szklanki ryżu 1 papryka czerwona 120 g tuńczyka w puszcze w zalewie własnej 1/2 szklanki groszku mrożonego 6 pomidorów suszonych 1 garść rukoli 1 cebula czerwona sól, pieprz czerwony oliwa z pomidorów suszonych Ryż płuczę na sitku(...)przekładam do garnka, wlewam łyżkę oliwy, szklankę wody. Gotuję do miękkości i studzę. Tuńczyka odsączam z zalewy na sitku. Paprykę kroję w kostkę, cebule drobno. Ryż przekładam do miski, dodaję tuńczyka, paprykę, cebule, pokrojone pomidory. Rukolę też kroję. Groszek gotuję w niewielkiej ilości wody aż będzie miękki. Dodaję do miski. Wlewam z cztery łyżki oliwy z pomidorów suszonych
wesoła kuchniaoraz witamin z grupy B. A pieczona z warzywami albo zapiekana w ziołach smakuje obłędnie. Ryby morskie – ości Do ryb morskich, które mają niewiele ości zaliczają się dorsz, łosoś, tuńczyk oraz makrela. Wszystkie one są bogate w – jakże ważne dla naszego zdrowia – kwasy tłuszczowe Omega-3. Dorsz, Łosoś, Tuńczyk, Makrela Dorsz dostarcza też witaminy A i D oraz(...)niacynę. Łosoś również stanowi bogate źródło witaminy D oraz witamin z grupy B (B6 i B12). Prócz tego zawiera znaczne ilości selenu, fosforu i magnezu. Tuńczyk charakteryzuje się przede wszystkim bardzo wysoką zawartością witamin B1, B3 i B6. Zawiera też selen, magnez, fosfor i potas. Natomiast makrela dostarcza ogromną ilość zbawiennych kwasów jedno- i wielonienasyconych, witaminy B12 oraz selenu
kuron.com.ploraz witamin z grupy B. A pieczona z warzywami albo zapiekana w ziołach smakuje obłędnie. Ryby morskie – ości Do ryb morskich, które mają niewiele ości zaliczają się dorsz, łosoś, tuńczyk oraz makrela. Wszystkie one są bogate w – jakże ważne dla naszego zdrowia – kwasy tłuszczowe Omega-3. Dorsz, Łosoś, Tuńczyk, Makrela Dorsz dostarcza też witaminy A i D oraz(...)niacynę. Łosoś również stanowi bogate źródło witaminy D oraz witamin z grupy B (B6 i B12). Prócz tego zawiera znaczne ilości selenu, fosforu i magnezu. Tuńczyk charakteryzuje się przede wszystkim bardzo wysoką zawartością witamin B1, B3 i B6. Zawiera też selen, magnez, fosfor i potas. Natomiast makrela dostarcza ogromną ilość zbawiennych kwasów jedno- i wielonienasyconych, witaminy B12 oraz selenu
kuron.com.plNiektórzy chętnie zjedzą ją na obiad Co potrzeba: · 1 puszka tuńczyka w oleju (170 g-185 g), · 1 puszka kukurydzy(...)Sól, · Pieprz Wykonanie: Do miski przekładamy tuńczyka wraz z olejem, rozdrabniamy na mniejsze kawałki, dodajemy kukurydzę, pokrojone jajka, posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną drobno paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Smacznego :)) tuńczyk, natka pietruszki, kukurydza, jajka, czerwona
Bułka z ChlebemPyszna w smaku i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka makaronowa z dodatkiem tuńczyka. Polecam na domowe imprezy jak i zwyczajne dni. Składniki możemy dowolnie modyfikować i zmieniać. 1 szklanka makaronu świderki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 niewielki por 1 puszka słodkiej kukurydzy 4 ugotowane jajka 1 zielony ogórek 150 g żółtego sera edamskiego Sól Pieprz(...)majonezu Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Por (białą część) kroimy w półplasterki, obranego ogórka w kosteczkę. Jajka oraz ser żółty również kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz tuńczyka odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się smaków
VioletoweKucharzenie