tłuszcz - 4436 przepisów (strona:70/296)

Good Food wafle ryżowe o smaku Barbecue 172

odzywcze w 100 g : Kalorie      416 Węglowodany    75 g w tym Cukry   3 g Białko        6,9 g Tłuszcze      9,4 g Błonik        2,3 g Nowe wafle ryżowe Rizo&Go o smaku Barbecue. Smakują jak wędzonka z dodatkiem ostrej papryki

Sylwetka Od Kuchni
Zupa dyniowa z selerem 186

całkowicie miękka. Jeśli dynia jest twarda i ciężko odciąć z niej skórę, możecie upiec ze skórą i obrać ją po upieczeniu. W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić selera pokrojonego w kostkę. Smażyć, aż kawałki selera  zmiękną i zrumienią się.  Dodać upieczoną, obraną dynię. Warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości.  Pod koniec

kolorowotorcikowo
Sernik chałwowy z solonym karmelem - dla gości jak znalazł 264

karmelem Czego będziemy potrzebować?  - 800g twarogu 3-krotnie mielonego (u mnie w kostkach po 200g) - 250g serka homogenizowanego waniliowego (ja uwielbiam Łowicz, bądź Mlekpol). - 250ml mleka 2,0% tłuszczu - opakowanie cukru z prawdziwą wanilią - 50 gram masła 82% tłuszczu - 350g chałwy waniliowej lub fantazyjnej  - 200g cukru drobnego do wypieków  - 6 jaj rozmiar L  - 4 płaskie łyżki

Sajkofanka smaku
Good Food wafle ryżowe o smaku Mango 210

odzywcze w 100 g : Kalorie      413 Węglowodany    74 g w tym Cukry   4.7 g Białko        6,6 g Tłuszcze      9,4 g Błonik        2,3 g Nowe wafle ryżowe o smaku Mango Chutney. W smaku są na początku słodkie  później

Sylwetka Od Kuchni
Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym 373

drobną kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką, mieszamy, odstawiamy do lodówki. Teraz nadchodzi pora na krojenie pozostałych składników - cebuli w kostkę, a obranych pieczarek w półplasterki. Na połowę tłuszczu wrzucamy cebulę, podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy pieczarki oraz niedużą iloś ć soli, by szybciej zmiękły. W międzyczasie wstawiamy wodę na makaron. Gdy całoś ć będzie usmażona, wrzucamy posiekaną pietruszkę, mieszamy(...)trzymamy na ogniu jeszcze przez minutę, a następnie przekładamy zawartoś ć patelni do jakiegoś naczynia i niech sobie tam leży :) Na tej samej patelni rozpuszczamy resztę tłuszczu i wrzucamy na niego kurczaka. Gdy będzie już usmażony, dodajemy pieczarki z cebulą i trzymamy chwilkę wszystko razem na ogniu, doprawiamy do smaku. Pora na śmietanę. Mieszamy ją z odrobiną wody, hartujemy poprzez

Kulinarne zapędy Kokosa
Indyk faszerowany Papryką 212

papryki, 60 g ryżu Przepis : Wartości Odżywcze całej potrawy: Kalorie  1808   Węglowodany    249,1 g Białko       108,4 g Tłuszcze     27,1 g Skład: 500 g mięsa mielonego z indyka 200 g papryki konserwowej pieprz kolorowych 300 g ryżu kurkuma sól Paprykę kroimy na kostkę. Z mięsa mielonego

Sylwetka Od Kuchni
szarlotka jabłkowo-śliwkowa z galaretką... 196

starte, 6 sztuk śliwki, 1 opakowanie budyń waniliowy, 1 opakowanie galaretka wiśniowa wanilia mielona wymieszana z cukrem i mamy wspaniały cukier waniliowy jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć z tłuszczem mikserem z 5 minut galaretkę rozpuścić w 450 ml gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia masa będzie "zważona" ale to ma tak być wsypać przesianą mąkę z proszkiem(...)usunąć pestki i pokroić je w kostkę i wszystko wymieszać z budyniem - nadzienie nie puści soków do ciasta tortownica 24cm / dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki lekko nasmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką ciasto rozsmarować w blaszce i na wierzch dać nadzienie na wystudzone ciasto dać tężejącą galaretkę i schować do lodówki na kilka godzin ciasto jest smacznie

W Mojej Kuchni Lubię
"półkarpatka" z truskawkami... 127

masło lub margaryna, - jaki lubisz aromat, - ile potrzeba truskawki upiekłam ciasto karpatkowe, ale wyszło mi jakieś małe, więc podzieliłam je na dwie połowy i zrobiłam "półkarpatkę" wodę zagotować z tłuszczem i do wrzątku wsypać mąkę i mocno wymieszać, ciasto ostudzić do wystudzonego ciasta dodawać jajka cały czas mieszając i wsypać proszek do pieczenia ciasto wyłożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem

W Mojej Kuchni Lubię
placki z liśćmi selera,pietruszki,papryką i solą różową himalajską... 157

zmiksować liście pietruszki, selera, paprykę słodką, cebulę wszystkie składniki dobrze wymieszać z pieprzem, mąką, solą różową na gorącym oleju smażyć rumiane placki z patelni odkładać na ręcznik papierowy, aby tłuszcz obciekł w papier placki smakują ze śmietaną gęstą......SMACZNEGO!!! sól himalajska różowa Royal Brand: nie zawiera sztucznych substancji chemicznych ani innych środków zapobiegających zbrylowaniu - zastosowanie: do gotowania, pieczenia, uzupełnia

W Mojej Kuchni Lubię
śliwki z lukrem na drożdżówce... 142

zostawić do wyrośnięcia pod przykryciem do wyrośniętego zaczynu dodać wcześniej w miseczce roztrzepane jajka z cukrem dodać przesianą mąkę, startą skórkę z cytryny, letnie mleko i letni stopiony tłuszcz mikserem spiralami wyrabiać z 5 minut na najwyższych obrotach ciasto - zostawić przykryte talerzem do wyrośnięcia w ciepłym miejscu silikonowa forma okrągła 24cm - niczym jej nie smarować do formy przełożyć wyrośnięte

W Mojej Kuchni Lubię
ciasto gruszkowe ze śmietaną...dobre formy silikonowe... 140

tortowa, 1 łyżeczka czubata proszek do pieczenia, 2 duże gruszki, 250 ml śmietana tortowa, 2 łyżki cukier puder, - ile potrzeba skórka kandyzowana, - ile potrzeba posypka czekoladowa jajka, cukier, miękki tłuszcz -użyłam "palmę z murzynkiem" dobrze utrzeć mikserem na kogel-mogel wsypać przesianą mąkę z proszkiem i dobrze mikserem utrzeć na dość gęste ciasto na koniec dać pokrojone w kostki

W Mojej Kuchni Lubię
lekkie,puszyste pączki małe i duże... 134

wymieszać z letnią wodą, cukrem i zostawić na 20 minut w ciepłym miejscu jajko, żółtka, cukier zmiksować na kogel-mogel do jajek dać zaczyn drożdżowy, letnie mleko i stopiony tłuszcz letni, szczyptę soli, ocet, mąkę przesianą i mikserem spiralami wyrabiać na szybkich obrotach z 10 minut przykryć ręcznikiem i zostawić w cieple na 40 minut do wyrośnięcia wyrośnięte ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
drożdżowe z makiem... 133

odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce jajka utrzeć z cukrem i solą na kogel-mogel dodać zaczyn z drożdży, wsypać przesianą mąkę, wlać letnie mleko i rozpuszczony letni tłuszcz /palmę/ ciasto wyrabiać w robocie z 10 minut na średnich obrotach lub ręcznie zostawić ciasto w misie przykryte ręcznikiem do wyrośnięcia na około 40 minut w ciepłym miejscu

W Mojej Kuchni Lubię
z żurawiną babka z kisieli wiśniowych... 161

opakowań kisiel wiśniowy bez cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 gram suszona żurawina Royal Brand, - lukier i posypka pianę z białek ubić na sztywno żółtka, cukier, miękki tłuszcz utrzeć w robocie lub mikserem na kogel-mogel kisiele, mąkę, proszek do pieczenia wymieszać w misce i wsypywać porcjami do żółtek ucierając na gładkie, gęste ciasto, dodać żurawinę suszoną

W Mojej Kuchni Lubię
drożdżowiec śliwkowy... 118

zostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut w ciepłym miejscu jajka, cukier, szczypta soli, sok z cytryny utrzeć w robocie do jajek wsypać mąkę przesianą, mleko, stopiony letni tłuszcz /palma/, wyrośnięty zaczyn w robocie spiralami wyrabiać ciasto z 10 minut i zostawić przykryte do wyrośnięcia na 1 godzinę ciasto wyrośnięte przez 1 minutę wyrobić i 3/4 ciasta dać

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania