mąż to naprawdę czasami niedoceniony gadżet kuchenny ;). Składniki : 4 żółtka 300 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany łyżka spirytusu szczypta soli tłuszcz do głębokiego smażenia cukier puder cukier z prawdziwą wanilią Kamis wiśnie drylowane, lub konfitura Wszystkie składniki zagniatamy razem. Układamy na desce i od serca okładamy ciasto wałkiem. Do momentu pojawienia się
Malinowe Pocałunkiwlewamy ok 2 -3 szkl bulionu/ wody (tak aby było jej ok 3 cm poniżej gołąbków). Gotujemy pod przykryciem ok 40 minut na małym ogniu. Na patelni rozpuszczamy tłuszcz, dodajemy mąkę i smażymy ją chwilę, ma lekko się zrumienić. Z gołąbków odlewamy sos do mniejszego garnka. Dodajemy do smaku koncentrat pomidorowy, sól, pieprz. Chwilę gotujemy i dodajemy nasza
Malinowe Pocałunkimój przepis. Składniki: 0,5 kg polędwiczki wieprzowej 1 szkl mocnego naparu herbaty lady gray 2 szalotki bananowe ocet balsamiczny sól, pieprz czarny, papryka słodka mielona, tłuszcz do smażenia mąka pszenna rukola Fit&Easy wrząca woda papryka marynowana do dekoracji, bądź pomidory koktajlowe. Wykonanie: 1 szkl mąki przesiewamy, dodajemy sporą szczyptę soli i mieszamy. Dodajemy
Malinowe Pocałunkiuwielbiam ten smak! Gorąco polecam i zachęcam do zrobienia! Składniki : 4 żółtka 300 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany łyżka spirytusu szczypta soli tłuszcz do głębokiego smażenia Sos miodowy. 1 kostka masła 60 g miodu 1-2 szkl cukru suchy mak rodzynki Wszystkie składniki zagniatamy razem. Układamy na desce i od serca okładamy
Malinowe PocałunkiCoconut cakes Składniki. Ciasto. 2 żółtka 8 g drożdży 25 dag tłuszczu 2 łyżki cukru 180 ml mleka 40 dag mąki 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej Nadzienie. 2 białka 12 dag cukru 1 łyżka soku z cytryny 10 dag wiórków kokosowych Wykonanie. Drożdże i cukier rozpuścić w letnim mleku Żółtka utrzeć z tłuszczem, dobry jest smalec. Dodać szczyptę soli, drożdże
Kulinarny karnet Christopheracalej potrawy : Kalorie 1362 Węglowodany 117,2 g Białko 114,4 g Tłuszcze 50,8 g Pierś z Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka Pieczarki myjemy i kroimy w paski
Sylwetka Od Kuchninastępnie ręką wyrabiamy ciasto. Podsypałam je trochę mąką, bo początkowo bardzo się kleiło. Ciasto musi być elastyczne. Dodajemy roztopione, ostudzone masło i wyrabiać jeszcze przez chwilę, aż ciasto wchłonie tłuszcz. Wyrobione ciasto przykrywamy folią i schładzamy ok. godziny. Schłodzone ciasto przełożyć na stolnicę i wałkujemy na prostokąt (ok. 45x25 cm) – tak, aby krótsze strony stanowiły górę i dół
Aga w kuchniposiekać, jednak pamiętajcie o konieczności posolenia jej i pozostawienia na minimum 15 minut, by pozbyć się nadmiaru wody. Koperek i pieczarki (3 szt) drobno siekamy, grzyby przesmażamy na odrobinie tłuszczu, by pozbyć się z nich płynu. 5 - 10 dag sera żółtego ścieramy na tarce. Dodajemy jajka, ja użyłam 4 sztuki. Wszystkie składniki mieszamy wraz z przyprawami (sól, pieprz, zioła: bazylia(...)ziemniaków, ew. inne wg uznania). Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodajemy 3- 5 łyżek stołowych mąki. Smażymy na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni, pamiętajcie, by odsączyć je z tłuszczu na papierowym ręczniku. Danie to jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu:) W tego typu potrawach największą trudność mi sprawia solenie, dlatego warto w trakcie przygotowywania masy, próbować
Taste Of My Dayudek, a kości, skórę i resztę części naszego kuraka wrzucamy do garnka i dalej gotujemy. Gotujemy na wolny ogniu ok godzinę / półtorej godziny, po czym odcedzamy i zdejmujemy tłuszcz, jaki pływa po powierzchni wywaru. W wolnej chwili przygotowujemy dodatki do zupy: Drobno siekamy szczypior, papryczki chilli, świeżą miętę oraz kolendrę. Przygotowujemy makaron ryżowy według instrukcji podanej na opakowaniu
Taste Of My Daytylko marzyć, teraz mamy w zasięgu ręki! Zatem korzystajmy, jedzmy, smakujmy, bo frutti di mare są niskokalorycznym źródłem łatwo przyswajalnego białka o wysokiej wartości odżywczej. Zawierają mniej cholesterolu i tłuszczu niż mięso, a w dodatku tłuszczu wartościowego (pewnie każdy słyszał o kwasach tłuszczowych omega 3, o których napisano już wiele). A w dodatku są powszechnie znanym afrodyzjakiem :) Dzisiaj pomysł
Taste Of My Daywiemy co jemy! Gotujemy sami, z produktów, które widzieliśmy i mamy pewność, że są świeże oraz pełnowartościowe. Używamy ulubionych przypraw w ilościach, jakie najbardziej odpowiadają naszym podniebieniom. Uważamy na tłuszcz, sól lub pieprz. We własnych daniach nie znajdziemy sody czy cukru, który jest dodawany wszędzie, a jego wpływ na zdrowie jak każdy wie jest katastrofalny. Dlatego postanowiłam od czasu
Taste Of My Daymoją uwagę. Gdyby nie opis i informacja o składzie i kaloryczności produktu, nie wylądowałoby w moim koszyku. Bo własnie skład tego produktu najbardziej mnie zaintrygował. Produkt nie zawiera cukru, tłuszczu, ani glutenu. W 100 gramach makaronu znajdziemy 0,5 g węglowodanów, 4,5 g błonnika i jedynie 6,4 kcal !!! Cukru, białka i tłuszczu brak (0 g). A ponieważ jestem
Taste Of My Dayósemki, pozbywamy się gniazd nasiennych. Do rondelka wsypujemy cukier i podgrzewamy go na małym ogniu do skarmelizowania się, jednak stale pilnujemy, by się nie przypalił. Dodajemy masło. Gdy tłuszcz się rozpuści wlewamy ocet. Łączenie się wszystkich składników powodują dosyć gwałtowną reakcję. Całość mieszamy. Gdy w masie nie będzie grudek nierozpuszczonego cukru dodajemy gruszki i orzechy. Gotujemy na wolnym ogniu
Taste Of My DayDodajemy cukier, proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Miksujemy dodając szczyptę soli. Połówki brzoskwiń kroimy w kostkę i wrzucamy do ciasta. Mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kładziemy ciasto na patelnię dużą łyżką i smażymy na małym ogniu z obu stron, aż się zarumienią. Odsączamy na papierowym ręczniku. Posypujemy niewielką ilością cukru pudru. Polewamy sosem
Moje Kuchenne Rewelacjeodzywcze w opakowaniu : Kalorie 126 Węglowodany 21 g w tym Cukry 21 g Białko 10,5 g Tłuszcze 0 g SKLAD : mleko pasteryzowane, wsad jagodowy 20% (cukier, jagoda 8%,substancje zagęszczające), żywe kultury bakterii jogurtowych. Nowe jogurt typu Greckiego z Piątnicy
Sylwetka Od Kuchni