grubej kaszy bulgurłyżka oliwy z oliwekłyżeczka masłaśrednej wielkości cebulałyżeczka mięty suszonejłyżeczka currypół łyżeczki pul biber (papryka turecka )czarny pieprzsól1,5 szklanki wrzątkuprzygotowanieDo garnka wkładamy masło i oliwę, na roztopiony tłuszcz wkładamy drobno pokrojona cebulę, solimy i smażymy. Gdy cebula się zeszkli dodajemy przyprawy, smażymy minutę, dodajemy dokładnie umyty w zimnej wodzie bulgur. Mieszamy, smażymy chwilkę i zalewamy wrzątkiem
Stare Garyjagnięcych kotlecików - 4 malutkie sztuki. Zrobiłam je w sposób najprostszy z możliwych, czyli na grillowej patelni. Kotleciki wyszły bardzo dobre, jedyne zastrzeżenie to fakt, że dużą część stanowił tłuszcz, który niestety nie do końca przy takiej obróbce się wytapia. Tak więc jagnięcina z kością tym sposobem tak, ale jednak bardzo trzeba uważać na jakość kupowanego mięsa. A bywały
Stare Garyrusztem (wygodniej)Piec przez 2 godziny, co jakiś czas odwracając, lub do momentu kiedy mięso będzie bardzo miękkie i ładnie przypieczone. W czasie pieczenia odlewać wytopiony tłuszcz.Podawać kaczkę z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego
Stare Garyzwiązać kuchennym sznurkiem. Przy pomocy strzykawki (zwykłej albo specjalnej), wstrzyknąć w piersi ptaka masło - w paru miejscach. Ułożyć perliczkę na ruszcie (ruszt na głębszej blaszce, do której spłynie tłuszcz), piec w temperaturze 160 st C przez ok 2 godziny. Zaczęłam od pieczenia ptaka ułożonego piersiami do góry. Co pół godziny odwracać mięso, tak aby ze wszystkich stron było
Stare Garywina ( w oryginale 4 szklanki wody)przygotowanieWolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na duże kawałki ( kostka 4 x4 cm) W garnku z grubym dnem rozgrzać tłuszcz, dodać mięso i obsmażać na średnim ogniu aż soki odparują. Przełożyć do misy wolnowaru. Do garnka włożyć obrane cebulki i obrane ząbki czosnku, w całości. Podsmażać przez
Stare Garysporą kostkę, cebule obrać i pokroić w piórka.Czosnek pokroić w plasterki. Chorizo pokroić w pasterki, lekko przesmażyć na patelni - tylko aby trochę puściła tłuszcz. Warzywa i kiełbasę włożyć do misy wolnowaru, posypać przyprawami dodać keczup, wymieszać. Przykryć i gotować przez 5 godzin na programie high , lub 8-10 godzin
Stare Garycayenne1 liść laurowyprzygotowanieJeżeli używamy kukurydzy w kolbach, odciąć z kolb ziarenka, kolby zostawić. Na patelni, na średnim ogniu, podsmażyć boczek, aż się zrumieni, wytopi i będzie chrupiący. Boczek odłożyć, tłuszcz zostawić, a na patelnię wrzucić pokrojone w kostkę cebulę i paprykę czerwoną. Podsmażyć aż będą miękkie i przezroczyste, około 4 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku
Stare Garyfaktu,że kaczka wychodzi bardzo aromatyczna i wyrazista w smaku. Piekłam prawie 45 minut dłużej niż w przepisie, kaczka była ładnie upieczona, ale zdarzały się jeszcze miejsca gdzie tłuszcz nie do końca się wytopił, mimo, że przed pieczeniem kaczkę ponakłuwałam w najbardziej tłustych miejscach. W trakcie pieczenia co 30 minut ptaka odwracałam. Może tak to wygląda, ale skórka
Stare Garysosu rybnego lub jasnego sojowegogarść liści tajskiej lub zwyczajnej bazyliiprzygotowanieMałże opłukać pod strumieniem zimnej wody, wyrzucić te które są otwarte. Rozgrzać na dużym ogniu wok lub sporą patelnię. Kiedy tłuszcz zacznie dymić, wrzucić czosnek, chili, szalotkę i małże, smażyć 3-4 minuty aż mięczaki zaczną się otwierać. Dodać sos rybny lub sojowy, zmniejszyć ogień, przykryć wok i dusić
Stare Garyszklanki kandyzowanych pomarańczyLukier:1/3 szklanka cukru pudru1 lub 2 łyżki ciepłej wodyMąkę pszenną mieszamy z suchymi drożdżami. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto, pod sam koniec dodając rozpuszczony tłuszcz. Z ciasta kształtujemy kulę, układamy w naczyniu, przykrywamy ręcznikiem kuchennym. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Czekamy około godziny, aż ciasto podwoi swoją objętość. Mak zalewamy wrzącą wodą
Kolizje Smakówzioła prowansalskie1/2 litra bulionuolej do smażenia Wykonanie:Plastry schabu opłukać i osuszyć. Każdy przekroić na pół, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać pieprzem i oprószyć mąką. Obsmażyć na rozgrzany tłuszczu z obu stron i przełożyć do rondelka. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać ziele angielskie, zioła prowansalskie i liść laurowy. Gdy cebula będzie już złota dodać pozostałą
Pasja Smakuprzygotowaniu,wyśmienite mięso na swiąteczny stól i na niedzielny obiad, a także na przyjęcie znajomych lub przyjaciół.Pieczenie w rękawie pozwala na przyrządzenie smakowitego mięsa bez potrzeby obsmażania na tłuszczu, lub w ogóle bez użycia tłuszczu.Potrawy tak pieczone są zdrowe i niskokaloryczne.Użycie rękawa do pieczenia może sprawić ,że staniesz sie mistrzem w pieczeniu schabu.Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!śmietany kremówkisól,pieprzWykonanie:porcje schabu rozbić pod płatem folii spożywczej.Mięso posolić,oprószyć pieprzem ,następnie obtoczyć w mące,strzepując jej nadmiar.Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolorna tym samym tłuszczu zeszklić cebulę i pokrojony w plasterki imbir.Podlać schab bulionem lub wodą i pod przykryciem dusić około 20 minutw międzyczasie przygotować dynię.Dynię przekroić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zezłociła.Przewróciłam mięso na drugą stronę i smażyłam przez ok. 3 minuty, po czym obsmażyłam jeszcze boki piersi, dotykając nimi patelni przez ok. 5 sekund.Odlałam z patelni wytopiony tłuszcz, a usmażone piersi włożyłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 6 minut. Po wyjęciu mięsa z piekarnika odczekałam 2 minuty, by odpoczęło i podawałam pokrojone w plastry
Kulinarny Pamiętnikśrodek dodać masę pieczarkowo-serową i całość zamknąć w formę kulki.Przygotowane kule obtoczyć w mące a następnie w roztrzepanych jajkach i na końcu w bułce tartej.Smażyć w gorącym tłuszczu na złoty kolor. Po wyjęciu najlepiej odsączyć resztki tłuszczu na papierowym ręczniku. Pycha:)!Smacznego Post Arancini – włoskie kulki ryżowe pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.pl