tłuszcz - 4436 przepisów (strona:57/296)

Ciecierzyca ze szpinakiem i fetą 153

końcu dodajemy ciecierzycę, mieszamy, doprawiamy pieprzem i chwilę dusimy. Wykładamy na talerz i posypujemy pokruszoną fetą. 1 porcja zawiera: 392 kcal, 26,6 g białka, 14,9 g tłuszcze, 47,4 g węglowodany, 16,3 g błonnik

Powiedz dietom nie
Pyszne i zdrowe ciacho. 152

przykrywamy pozostałymi płatkami. Pieczemy w 180 stopniach 30 minut. 1 porcja (przy założeniu, że całe ciasto to 10 kawałków) zawiera: 212 kcal, 4,44 g białka, 2,6 g tłuszcze, 45,9 g węglowodany, 3,9 g błonnik Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

Powiedz dietom nie
Pizza fit na cukiniowym spodzie. 162

cienkie plastry mozzarelli. Pieczemy w 180 stopniach do roztopienia sera. Po wyjęciu posypujemy rukolą. 1 porcja (widoczna na zdjęciu) zawiera: 470 kcal, 34,1 g białka, 20,5 g tłuszcze, 41,6 g węglowodany, 3 g błonnik

Powiedz dietom nie
Sernik FIT na otrębowym spodzie 303

miksujemy z serkiem i wylewamy na wystudzony spód. dekorujemy truskawkami i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całe ciasto zawiera: 1039 kcal, 50,6 g białka, 30,3 g tłuszcze, 154,6 g węglowodany, 33,3 g błonnik

Powiedz dietom nie
Niskokaloryczna zupa Nigelli 122

tylko chcecie - grzanek z ciemnego pieczywa, prażonych migdałów, pieczonej ciecierzycy, pestek dyni czy chociażby brązowego ryżu:) Całość zawiera (bez dodatków): 420 kcal, 7,2 g białka, 35,7 g tłuszcze, 23 g węglowodany, 5 g błonnik

Powiedz dietom nie
Awokado - jak kupować, jak jeść? 175

Awokado jest przez wiele osób postrzegane jako tłusty, a więc niezdrowy owoc. Nic bardziej mylnego! Awokado obfituje bowiem w zdrowe tłuszcze, których nie należy unikać. Nie dość, że nie zawiera cholesterolu, to jeszcze obniża jego poziom (frakcja LDL). Awokado może pochwalić się całą gamą substancji wpływających pozytywnie na: wzrok (luteina), rozwój ciąży (kwas foliowy), serce (kwasy nienasycone), mózg (kwasy

Powiedz dietom nie
Zupa gulaszowa z wolnowaru 232

opcjonalnie) ok 1.2 - 1,5 l bulionu przygotowanie Wolnowar (3,5 l) rozgrzać zgodnie z instrukcją. W głębokiej patelni wytopić słoninę . Jeśli używamy smalcu, należy go roztopić. Na  tłuszcz wrzucić wołowinę pokrojoną w niezbyt drobną kostkę i obsmażać aż lekko się zrumieni ze wszystkich stron. Jeżeli to konieczne, obsmażać partiami. Przełożyć wołowinę do miski. Na patelnię wrzucić drobno

Stare Gary
Filet z mintaja w sosie na ostro 169

łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz zioła prowansalskie Filety dzielimy na kawałki. Oprószamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Następnie filety kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Po 5 minutach obracamy filety na drugą stronę dodajemy harissę (lub ostrą paprykę). Dusimy jeszcze ok. 3-5 minut. Z mrożonego fileta powstaje woda, która z połączeniu z innymi składnikami

tojestpyszne.blogspot.com
Makaron penne z chorizo i jarmużem 192

wrzuć na rozgrzaną patelnię na średni ogień. Gdy kiełbasa będzie się przysmażać, pokrój cebulę w piórka i dorzuć do kiełbasy (w międzyczasie powinien wytopić się z niej aromatyczny, pomarańczowy tłuszcz, nie trzeba dodawać oliwy).  Zagotuj wodę na makaron, posól i gotuj penne 2 minuty krócej niż mówi informacja na opakowaniu (makaron dojdzie potem jeszcze z sosem

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczone bataty z greckim sosem 180

batatów jest pełnowartościowe. Ponadto wysoka zawartość błonnika pokarmowego (ok. 3%) ma korzystny wpływ na funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Nie tylko przyspiesza wydalanie mas kałowych, ale także zmniejsza wchłanianie cukrów i tłuszczów. Bataty bogate są w witaminy z grupy B oraz witaminę C i β-karoten. Swoją dietę w słodkie ziemniaki powinny wzbogacić osoby cierpiące na zaćmę oraz zagrożone chorobami cywilizacyjnymi, takimi(...)potasu. Pierwiastek ten reguluje gospodarkę wody i elektrolitów w organizmie. Jedna porcja pieczonych batatów z sosem greckim dostarcza około 380 kcal, 9,6 g białka, 15 g tłuszczu, 53 g węglowodanów i 7,5 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Dla 3 osób. Pieczone bataty: dwa słodkie ziemniaki (ok. 700 - 800 g) 3 łyżki oleju roślinnego

W kuchni Katie
GNIAZDKA PTYSIOWE ZWANE PĄCZKAMI HISZPAŃSKIMI, WIEDEŃSKIMI 347

garnka. Masę odstawić do wystudzenia. Do przestudzonej masy dodajemy po jednym jajku i dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Ja dodałam także ekstrakt waniliowy , by wchłonęły mniej tłuszczu. W przepisie go nie było, więc można pominąć. Ciasto przekładamy do szprycki lub rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Z papieru do pieczenia powycinać kwadraty ok.10x10cm. Na każdy z kwadratów wycisnąć krążek(...)papierem do góry) i smażyć ok.2-3 minuty (w międzyczasie zdjąć papier, lekko odchodzi) gniazdka odwrócić i dosmażyć z drugiej strony. Wyjąć z garnka, odsączyć na papierowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu. Z pudru, soku z cytryny i małego dodatku kremówki utrzeć jednolity, dość rzadki lukier i pędzelkiem nanieść na wystudzone gniazdka. U mnie część gniazdek była z lukrem cytrynowym, część

Smaczne Zdrowe
SAŁATKA SZPINAKOWA Z KAWIOREM, OLIWKAMI, ANANASEM I... 168

pióra, ananasa, paprykę i mozzarellę w kostkę, oliwki w pierścienie. Olej/oliwę, majonez, przyprawy mieszamy z kawiorem.  Wszystko razem dokładnie mieszamy. Vademecum Sałatkowe: Oliwka:  - bogata w tłuszcze -  nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 zapobiegają rozwojowi i wspomagają leczenie wielu chorób (miażdżyca, stwardnienie rozsiane, alergia, atopowe zapalenie skóry).  - obfita w witaminę E, która opóźnia proces

Wypisz Wymaluj
Żeberka w sosie własnym 104

pieprzu 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula 2 liścia laurowe margaryna, sól, pieprz, ewentualnie kostka pieczeniowa knorr WYKONANIE: Pokrojone żeberka posypać solą i pieprzem, opruszyć mąką, włożyć na rozgrzany tłuszcz, smażyć na złoty kolor, cebulę pokroić w kostkę , czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa, smażyć jeszcze około 10 min. następnie zalać wodą, włożyć liście laurowe i ziarna pieprzu

Kuchnia Beaty
Soczysta karkówka. 108

pieprz, do smaku   3 łyżki oleju lub 2 łyżki margaryny WYKONANIE: Umyte i osuszone mięso lekko rozbijamy, panierujemy tylko w mące i kładziemy na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Do patelni dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i razem chwilę smażymy.Podlewamy ok.1 szklanki wody, posypujemy pieprzem, Vegetą, przyprawą do wieprzowiny

Kuchnia Beaty