używam gęsi) Cebule pokroić w półplasterki. Kapustę kiszoną pokroić. Gdy jest za kwaśna, wypłukać w zimnej wodzie. W naczyniu do zapiekania z grubym dnem, u mnie żeliwna gęsiarka, rozgrzać tłuszcz. Żeberka pokroić na porcje, podsmażyć na tłuszczu, na złoty kolor z każdej strony. Mięso wyjąć, włożyć cebulę pokrojoną w półplasterki, podsmażyć dodając szczyptę cukru i soli. Do cebuli dodać(...)rozkruszone grzyby, liście laurowe, pieprz, ziele i dusić aż cebula zmięknie. Dodać kapustę, przesmażyć razem. Dodać trochę tłuszczu, kapusta nie może być sucha. Ważne jest to, szczególnie gdy mamy chude żeberka. Połowę cebuli z kapustą wyjąć resztę rozłożyć na dnie naczynia, następnie ułożyć żeberka i przykryć pozostałą cebulą z kapustą. Żurek zamieszać w butelce, wlać do naczynia, przykryć. Wstawić
królestwo garówmnie rozmiar S) 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (u mnie z Biedronki) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao (u mnie niskotłuszczowe z Lidla, 10% tłuszczu, im mniej tłuszczu tym lepiej, białka nie lubią tłuszczu) Jajka muszą być w temperaturze pokojowej, ponieważ lepiej i szybciej będzie się w nich rozpuszczał cukier, ponadto podczas ubijania zatrzymują więcej(...)mnie rozmiar S) 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (u mnie z Biedronki) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao (u mnie niskotłuszczowe z Lidla, 10% tłuszczu, im mniej tłuszczu tym lepiej, białka nie lubią tłuszczu)'; document.write
moj przepis namojprzepisna.pl | Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek „Jejku jakie to pyszne” pomyślałam jak zjadłam pierwszy kęs tego ciasteczka. Mój mąż stwierdził, że przyjemne w smaku, coś więc musi być na rzeczy. Przy okazji robiąc ciasteczka możecie wykorzystać bardzo dojrzałe banany. Czy wiecie, że: Dojrzałe banany mogą zwalczyć nieprawidłowo namnażające(...)bardzo proste, do zblendowanych bananów należy dodać pozostałe składniki, zamieszać, upiec i gotowe. Te ciasteczka to samo zdrowie, są lekko słodkie, pożywne i bardzo sycące. Nie zawierają białego cukru, tłuszczu, mleka i jajek, odpowiednie dla alergików i wegetarian. Polecam bo fajnie chrupią, ale nie są twarde. Składniki na 14 ciasteczek po 2 cm wysokości i 5 cm średnicy: 3 bardzo
moj przepis naciepło. Tłuszcz rozpuszczamy w rondelku. Jajko ubijamy z cukrem, do czasu aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy po trochu kakao, po czym wlewamy cienkim strumieniem rozpuszczony, letni tłuszcz, stale miksując na wolnych obrotach. Na koniec dodajemy orzechy lub migdały. Gotową masę pozostawiamy, by przestygła. Jeśli chcemy przyspieszyć proces stygnięcia, wkładamy krem na chwilę do naczynia z zimną wodą(...)pewien czas mieszamy. Gdy krem jest już zimy przekładamy nim wafle. 2. Na zimno. Jajko ucieramy z cukrem, tak by cukier się rozpuścił. Osobno ucieramy miękki tłuszcz, po czym łączymy obie masy, dodajemy do nich kakao i mielone orzechy lub migdały. Gotową masą przekładamy wafle. Przełożone wafle przyciskamy deską kuchenną (lub taboretem) i pozostawiamy tak na kilka godzin
Smakowy RajSkładniki: produkty pochodzące z pełnoziarnistego owsa 40,8% (płatki owsiane, mąka owsiana), czekolada 25% (miazga kakaowa, cukier tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), tłuszcz palmowy, wiórki kokosowe 9,7%, cukier trzcinowy, syrop glukozowy, substancje spulchniające: węglany sodu, sól morska, melasa trzcinowa, aromaty. Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych, innych orzechów i mleka. Jedna porcja (2 ciasteczka) zawierają(...)pewno jest duża zawartość nieprzetworzonych ziaren owsa – źródła błonnika i minerałów. I smak ciasteczek - rewelacja – kokos i czekolada idealnie się uzupełniają. Niestety w składzie figurują: syrop glukozowy i tłuszcz palmowy. Jeśli ciastka nie zawierałyby ww. składników, ceny byłaby wyższa, co pewnie wpłynęłoby na decyzję wielu kupujących. Nie planuję ponownego zakupu. Niestety ciężko jest znaleźć na półkach sklepowych słodycze
Qlinarnie i QlinarnieBłyskawiczne w przygotowaniu, wymieszać składniki, rozgrzać tłuszcz i można smażyć. Pączki na serku homogenizowanym są idealne dla osób, którym brakuje czasu na przygotowanie pączków drożdżowych. Takie zwykłe pączki muszą wyrastać, trzeba czekać, a te tego nie wymagają, bo nie są na drożdżach. Za mną już chodziły takie pączki dawno, spróbowałam kiedyś ich w jednej z „sieciówek(...)serka homogenizowanego waniliowego; - 2 szklanki mąki pszennej; - 4 jajka; - 2 łyżeczki proszku do pieczenia; - 1 łyżka cukru pudru; - szczypta soli; - 50 ml wódki; - cukier puder do posypania; - tłuszcz do smażenia (ja używam smalcu i oleju) Wykonanie: Serek zmiksować z jajkami, cukrem i solą, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wódkę. Wszystko zmiksować. Tłuszcz rozgrzać w rondlu
dom-agi.pldodajemy jeszcze trochę mąki i mieszamy dokładnie wszystko razem. Tłuszcz roztapiamy tak aby był półpłynny i dodajemy do naszego ciasta na końcu. Teraz wyrabiamy nasze ciasto tak aby tłuszcz połączył się z ciastem. Dodajemy jeszcze trochę mąki i wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Mąki dodajemy tyle w zależności jakie chcemy mieć nasze ciasto rzadsze lub twardsze(...)trochę z płaszczyć. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym i wilgotnym miejscu. Gdy nasze pączki już wyrosną, smażymy je z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu o temperaturze 140 C. Przestudzone nadziewamy marmoladą za pomocą foliowej tubki i specjalnej końcówki do nadziewania pączków. Na końcu posypujemy cukrem pudrem, lukrujemy pomadą lub oblewamy polewą czekoladową. Można też posypać
Przepisy i porady kulinarneszklanki mąki pszennej 3 żółtka 1 łyżka zimnej wody 4 łyżki śmietany 30% 2-3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru sól cukier puder do dekoracji tłuszcz lub olej do smażenia Sposób wykonania : Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać pozostałe składniki, zagnieść i wyrobić ciasto. Gotowe ciasto wybić wałkiem(...)kilkanaście razy. Rozwałkować, pokroić w paski, a paski przekroić ukośnie. W środku każdego rombu zrobić niewielkie nacięcie. Przez to nacięcie przełożyć jeden z końców ciasta. W wysokim rondlu rozgrzać tłuszcz i wrzucić do niego faworki. Smażyć z obu stron na jasno złoty kolor. Wyjęte z tłuszczu faworki ułożyć na serwetki, ab odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gdy przestygną posypać cukrem
Przepisy i porady kulinarnepodobnie jak na pierogi). 3. Przed rozpoczęciem wyrabiania ciasta topimy tłuszcz (masło i smalec razem). Ma być lekko ciepły (chodzi tylko o to aby się roztopił). Wlewamy tłuszcz do wyrabianego przez nas ciasta i cały czas wyrabiamy. Dodajemy 2 łyżki śmietany. 4. Wyrabiamy ciasto - zaczyna odchodzić od ręki i rosnąć. 5. Przekładamy do naczynia, przykrywamy(...)urośnie. SKŁADNIKI NA FARSZ: - kapusta - główka, - cebula - 10, - przyprawy: vegeta domowa, pieprz czarny, pieprz ziołowy, ewentualnie przyprawa do bigosu i dań z kapusty - dla wzmocnienia smaku, - tłuszcz do smażenia cebuli (masło/olej). My smażymy na maśle. WYKONANIE FARSZU: 1. Kapustę drobno szatkujemy, gotujemy w lekko posolonej wodzie (my gotujemy w szybkowarze i po 10 minutach
Wypisz WymalujGoose lard Składniki. 30 dag tłuszcz gęsi, skórka 2 łyżki wody 1 cebulka 1 łyżeczka majeranku sól Wykonanie. Tłuszcz, skórkę pokroić drobno i włożyć do rondla o grubym dnie. Wlać 2 łyżki zimnej wody. Powoli podgrzewać. Tłuszcz topi się dosyć szybko. Kiedy zaczną się robić skwarki dodać posiekana drobno cebulkę i smażyć dalej, aż cebulka zacznie się
Kulinarny karnet Christopherałączymy z jajkami, mlekiem i cukrem na gładką masę. Ciasto powinno przypominać konsystencją ciasto troszkę gęstsze niż naleśnikowe. Wstawiamy je do lodówki na ok godz. Po tym czasie rozgrzewamy tłuszcz (tak aby ciasteczka mogły swobodnie pływać). Przygotowujemy urządzenie, mieszamy ciasto i zaczynamy zabawę. Do nagrzanego oleju wkładamy przyrząd do rozetek (tak aby się rozgrzał) i zanurzamy w cieście (pamiętając(...)zanurzyć go całkowicie. Nie będziemy mogli zdjąć naszego ciasteczka. Czyli tak aby wierzch foremki nie był przykryty ciastem) i od razu wkładamy do tłuszczu. Po ok 30 sek zdejmujemy ciastko z urządzenia (czasami schodzi samo, czasami trzeba sobie pomóc np widelcem) i pieczemy na rumiano. Wyjmujemy, odsączamy z nadmiaru tłuszczu. zimne przekładamy na tacę i obficie posypujemy cukrem pudrem
Malinowe PocałunkiWartosci odzywcze w 100 g : Kalorie 334 Węglowodany 46,3 g Białko 10,7 g Tłuszcze 10,3 g Tortelini w smaku mało wyrażiste . Smak farszu przypomina nadzienie z pierogów ruskich . Tortelini smakują jak połączenie ziemniaków z borowikami. Ciasto dobre(...)opak 250 g - 15,96 zł/kg Wartosci odzywcze w 100 g : Kalorie Węglowodany g Białko g Tłuszcze g Tortelini w smaku mało wyrażiste . . Ciasto dobre w smaku przypomina makaron . Moja ocena to 7/10 . Podsumowanie: Nr 1. Tortellini z Szpinakiem
Sylwetka Od Kuchnienergii brakuje tylko masła sezamowego słodzonego agawą. Masło sezamowe słodzone syropem z agawy Primavika jest idelane dla małych i dużych łasuchów. Wyborne w smaku, słodkie i wartościowe. Bogate w tłuszcze wielonienasycone, błonnik oraz żelazo, wapń(...)magnez. Składniki: pasta sezamowa 60%, syrop z agawy 36%, emulgator: lecytyna ( z soi ), aromat: wanilina. Produkt może zawierać: orzeszki arachidowe, orzechy nerkowca i migdały . Tłuszcz sezamowy na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym. I ten tłuszcz warto wmieszać w masełko ...aby się...nie zmarnowal. Produkt jest wysokiej jakości, gęsty i odpowiedni tak dla wegan
Z Kuchni Do Kuchnioponki wiedeńskie nie tylko na tłusty czwartek Oponki wiedeńskie SKŁADNIKI: CIASTO jajka -6 szt mąka -240 g sól-szczypta masło-100 g mleko -0,5 l cukier -1 łyżeczka tłuszcz roślinny do smażenia LUKIER 3 łyżki woda, 300 g cukier puder, sok z cytryny, 2 łyżki rum, olejek cytrynowy PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlać mleko,dodać masło,sól i cukier(...)ostudzonej masy dodawać stopniowo po jednym jajku,cały czas ucierając. Gotową zaparzoną masę nakładać do szprycy,wyciskać krążki ciasta na natłuszczony papier pergaminowy. Zsuwać z papieru oponki na wrzący tłuszcz. Smażyć oponki zaraz po przygotowaniu w głębokim i wysokiej temperaturze tłuszczu na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową oponki na ręcznik papierowy,aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. LUKIER Utrzeć cukier
Kuchnia Danusiproszku do pieczenia. Moja rodzinka uwielbia moje placuszki bo są wyśmienite. Placuszki z jagodami SKŁADNIKI: mąka 350 g jogurt naturalny 1/2 litra soda 1/2 łyżeczki jajka 2 szt jagody tłuszcz do smażenia cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: Jagody przebrać, umyć, osączyć(...)sicie. Jajka wybić do miski, dodać jogurt i mąkę , zmiksować mikserem. Do zmiksowanego ciasta dodać sodę, dobrze wymieszać. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Do gotowego ciasta wrzucić jagody, wymieszać. Tłuszcz dobrze rozgrzać na patelni, łyżką kłaść na tłuszcz i smażyć placuszki z 2 stron na złoty kolor. Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem. (function
Kuchnia Danusi