indyka window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 filet z indyka 1/2 opakowania fety 1 średni brokuł 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku sól, pieprz jajko, mąka, bułka tarta 2 łyżki masła Sposób przygotowania Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze. Brokuł zgniatamy widelcem, dodajemy czosnek, cebulkę, fetę i przyprawy. Mieszamy(...)miarę jednolitą masę. Filet oprawiamy, nakrawamy zgodnie z instrukcją w poście. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Nakładamy farsz i zwijamy. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Kładziemy do żaroodpornego naczynia i na wierzch kładziemy małe kawałki masła. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach, co 10 min polewając mięso rozpuszczonym masłem. W połowie czasu pieczenia, obracamy
Mieszam w Garnkukoncentrat pomidorowy 150 g łyżeczka czerwonej papryki słodkiej 4 ziela angielskie 2 liście laurowe 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Dodatkowo: sól pieprz jajo bułka tarta 3 łyżki olej do smażenia Wykonanie: Fasolę nastawiłam wieczorem.Rano odlałam wodę w której była fasola i przełożyłam do garnka.Dodałam ziele angielskie,listek laurowy sól do smaku(...)miękka dodałam przecier pomidorowy, czosnek sprasowany oraz pieprz i paprykę mieloną.Dalej gotowałam na małym ogniu. Mięso zmieliłam doprawiłam solą pieprzem oraz dodałam jajo i 3 łyżki bułki tartej. Porobiłam kuleczki i usmażyłam, dodałam do fasolki.Kiełbaskę też podsmażyłam i dodałam do reszty składników. Całość jeszcze chwile gotowałam, aż uznałam , że mam już dobrze doprawione i wszystko miękkie
Różowa kuchniaSkładniki: 1 pierś z kurczaka bagietka długa plastry żółtego sera mąka 1 jajko bułka tarta 1/6 szklanki rozpuszczonego masła 3 ząbki(...)czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka startego sera żółtego Sposób wykonania: Pierś kroimy w plastry o szerokości około 1 cm. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju obficie polanym na patelnię. Po usmażeniu wykładamy na talerz. Bagietkę przekrawamy na pół i powstałe połówki też przekrawamy na pół. W każdej części bagietki wycinamy otwór
Przepisy kulinarne babci Antoninytartej - do wysmarowania formy Przygotowanie: Drożdże wsypujemy do ciepłej wody. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na parę minut Mąkę pszenną, otręby, cukier, sól, żurawinę i zioła prowansalskie mieszamy ze sobą w dużej misce. Następnie wlewamy wodę z drożdżami. Wszystko mieszamy za pomocą łyżki do uzyskania zwartej masy. Odstawiamy przykryte ściereczką na 30 minut. Keksówkę natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą. Przelewamy do niej ciasto. Odstawiamy jeszcze na parę minut w ciepłym miejscu Chleb pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę. Smacznego
Taste TherapySkładniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie wieprzowe, z łopatki); 6 łyżek bułki tartej; 2 duże jaja; 300 g pieczarek; 2 średnie cebule; 1 średnia, czerwona papryka; 1 średnia, żółta papryka; Sól; Pieprz; Olej. Omlet: 100 g żółtego sera (u mnie edamski); 2 duże jaja; 2 czubate łyżki majonezu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Przygotować omlet. Żółty ser zetrzeć(...)chwilę podsmażać. Następnie dodać starte pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić, aż znaczna większość wody odparuje. Wystudzić. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jaja i bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dobrze wyrobić ręką. Następnie dodać pokrojone papryki i wystudzone, podsmażone pieczarki z cebulą. Ponownie dobrze wyrobić. Na blacie rozłożyć papier do pieczenia
Gospodyni Miejskałyżki tymianku 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki 3 łyżki smalcu gęsiego morska sól 1 łyżka 1 por Składniki do kalafiora: 1 kalafior 4 łyżki masła kilka łyżek bułki tartej Sposób: Kaczkę myjmy oczyszczamy z błonek i resztek piór. Przekrajamy wzdłuż korpusu od strony kręgosłupa pozbawiając jej kości kręgosłupowej Oczyszczamy w środku z reszty błonek. I marynujemy(...)około 15 minut we wrzącej i osolonej wodzie ,zlewamy wodę i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie kalafior wykładamy na półmisek . Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy tartą bułkę . Zarumieniamy na złoty kolor, i polewamy nasz kalafior rozprowadzając po całości. Smacznego
Viola cooks with passionobiadowym. Polecam z ziemniakami i sałatką z papryki, ogórka i pomidora. 3 podwójne filety z kurczaka 100 g żółtego sera ½ pęczka natki pietruszki Sól Pieprz Panierka: 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika 2 jajka Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka dokładnie myjemy i usuwamy błonki. Kroimy na plastry(...)posiekaną drobno natkę pietruszki oraz plastry żółtego sera. Zwijamy w rulon. Do jednej miseczki wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy widelcem lub trzepaczką. W osobnej misce mieszamy bułkę tartą, ziarna sezamu i słonecznika. Każdą roladkę obtaczamy w jajku a następnie w ziarnach. Staramy się aby panierki zostało jak najwięcej na mięsie. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju
VioletoweKucharzenieciasto : 1 l mleka 3 i 1/2 szklanki m ą ki pszennej Wrocławskiej Młynów Stoisław 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju olej do smażenia bułka tarta do obtaczania krokietów 4 jajka Wykonanie : Kapustę zalewamy wodą z łyżką soli, dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy, studzimy i drobno siekamy. Pieczarki myjemy(...)kolor. Na każdy naleśnik nakładamy po 2 łyżki farszu, boki naleśnika składamy do środka i po długości zwijamy w rulon. Naleśniki zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z barszczem lub same, moje dzieci lubią z ketchupem. Proporcje farszu możecie oczywiście zmniejszyć, ja robię
Sama słodycz i szczypta chiliziemniaków, 2 jajka, mąka ziemniaczana, ½ szkl. mąki pszennej sól. Składniki farsz: 500 g ugotowanego, posiekanego mięsa ze schabu 1 duża cebula sól pieprz majeranek posiekany szczypiorek 2 łyżki bułki tartej. Dodatkowo: 2 cienkie wędzone kiełbaski i Szczypiorek z cebulką, 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie mięsa: Wykorzystałam mięso, które jest na kościach ze schabu, gotujemy kości z dodatkiem liścia laurowego(...)mięsny, jak zrobić? Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do wcześniej ugotowanego, poszatkowanego mięsa. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy posiekany szczypiorek, bułkę tartą i mieszamy. Z farszu robimy kulki wielkości orzechów włoskich. Przygotowanie knedli: Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Wkładamy do miski i wyrównujemy. Wyjmujemy z miski 1/4 ziemniaków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczasu, ale jest ochota na coś ciepłego. Bajgle z mielonym i kukurydzą Składniki (4 sztuki): 250g mięsa mielonego 250ml pasty pomidorowej 4 bajgle mała puszeczka kukurydzy tarty ser (takie porządne trzy garście) serek kanapkowy do posmarowania bułeczek przyprawiamy wedle uznania u mnie to była: słodka papryka, curry, pieprz, zioła prowansalskie, chili Wykonanie: Mięsko wkładamy(...)dodajemy pastę pomidorową. Dusimy razem, aż nam zgęstnieje. Bajgle kroimy przekrawamy jak kajzerki i górna oraz dolną stronę smarujemy serkiem kanapkowym. Na dolną część układamy nasze mięsko, posypujemy serkiem tartym i nakrywamy górną częścią bułki. Pieczemy 25 min w 200 stopniach. Smacznego
Moje pyszne gotowanieBlat orzechowy: - 10 dag orzechów włoskich drobno pokrojonych - 2 łyżki bułki tartej - 2 łyżki mąki pszennej - 5 jaj - 10 dag cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i ponownie zmiksować. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i bułką tartą, wymieszać, a następnie wsypać drobno pokrojone orzechy, wymieszaną masę
Apetyczna babeczkanać pietruszki olej do smażenia mąka, jajko i bułka tarta do panierki ryb Dorsza pokroić w kawałki. Każdy płat posolić, panierować w mące, jajku oraz w bułce tartej. Piec na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odstawić do schłodzenia. W osobnym rondlu wlać odrobinę oleju i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Delikatnie zrumienić. Podlać odrobiną
Gotuję Testujębułka tarta smalec do smażenia Mielone przełożyć do miski, dodać odciśnięty z wody chleb i pozostałe składniki. Wymieszać, zwilżyć ręce i formować kotlety, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano. Smacznego
Gotuj z Agnes