tarta - 42848 przepisów (strona:1001/2857)

Krokiety Z Pieczarkami I Mięsem Z Rosołu 151

kurkuma 1-2 łyżki masła do naleśników 200-300 gr pieczarek mięso z 1 dużego uda z kurczaka 1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju Panierka: 1 jajko bułka tarta sól, pieprz do jajka 1. Z podanych składników smażymy naleśniki. 2. Na oleju przesmażamy cebulkę, do której następnie dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki. Przesmażamy całość aż do odparowania(...)każdy naleśnik nakładamy trochę farszu ( zawsze dzielę sobie mniej więcej w misce na ile starczy mi naleśników ) i zwijamy. 5. Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej i obsmażamy na złoty kolor na patelni. Możemy podać np. z sosem pieczarkowym <-- Klik.     Smacznego

Gotowanie...to proste !
FASOLKA SZPARAGOWA Z ORZECHAMI 154

szkl.orzechów włoskich 5 dag.masła 1/3 szkl.bulki tartej parmezan 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru Szczypta pieprzu ******************************** Fasolkę opłukać i poodcinać końcówki.Z alać wodą,dodac sól i cukier ,gotować przez 20 minut,odcedzić.Na patelni rozpuścić masło i wsypać większą połowę zmielonych orzechów i bułkę tartą . Smażyć ją aż lekko się zarumieni.Dodac do bułki fasolkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety mielone z sezamem 182

mięsa wieprzowego 1 całe jajko 1 cebula 2 małe ząbki czosnku 1 czerstwa kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 łyzeczka majeranku 3 łyżki sezamu sól, pieprz bułka tarta +1 łyzka sezamu  olej do smażenia Wykonanie: Mięso skręcić przez maszynkę dodać cebulkę drobniutko posiekaną.  Bułkę namoczyć w mleku, a gdy zmięknie odcisnąć i dodać do mięsa(...)przez praskę. Dodać całe jajko,sezam, sól, pieprz i majeranek. Wszystko wyrobić na gładką masę.  Uformować kotleciki (mocząc ręce w zimnej wodzie łatwiej formować) i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Najlepsze są podawane od razu po usmażeniu. kotlety mielone z sezamem

O kuchni z uczuciem
Spaghetti z kurczakiem w ziołowym mascarpone i pomidorach 178

błon, wysuszoną i pokrojoną w niewielką kostkę pierś kurczaka. Gdy zmieni kolor na jasny dodaj pokrojone w kostkę pomidory, przypraw dobrze. Duś chwilę. Następnie dodaj serek mascarpone oraz tarty żółty ser, mieszaj i smaż na średnim ogniu. W razie czego przypraw ponownie wedle uznania do smaku. Makaron ugotuj w osolonej wodzie wedle przepisu z dodatkiem łyżeczki curry

Zasmakuj Kuchni
Sos pomidorowo - chrzanowy z kozim serem (idealny do makaronów, ryżu, mięs i ryb) 159

się nie przypaliło. Dzięki tej metodzie cebula nabierze pięknego ziołowego aromatu, która będzie wyczuwalna w naszym sosie. Dodaj pomidory z puszki, łyżeczkę chrzanu oraz tarty kozi ser, wszystko dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby przypraw do smaku. Na końcu zmiksuj na gładko. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Śliwkowy paj 210

mrożonych* 80 g cukru 5 łyżek mąki ziemniaczanej (płaska łyżka o pojemności 15 ml) 3 łyżki bułki tartej lub zmielonych migdałów cukier puder do oprószenia Przygotowanie : Wiśnie/śliwki wydrylować, wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Podpieczony spód równomiernie posypać bułką tartą lub zmielonymi migdałami.  Na wierzch wysypać wiśnie, wyrównać. Na górę wiśni wysypać kruszonkę.  Piec

Proste Potrawy
tarta z suszonymi pomidorami i szynką dojrzewającą 178

ziół szczypta soli Margarynę posiekać z mąkami, dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto. Odłożyć na min 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować, wykleić nim dno i boki formy na tartę. Ponakłuwać widelcem, wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 12 minut. Sery pokroić na mniejsze kawałki, pomidory osączyć z oliwy, pokroić w paseczki. Szynkę porwać na niewielkie kawałki(...)Wszystko rozłożyć na podpieczonym spodzie. Jajka roztrzepać z jogurtem i przyprawami. Sosem zalać przygotowaną tartę. Wstawić do piekarnika na ok 30 minut

6niebo
Spaghetti pomidorowe z serem feta i pietruszką 157

przyprawy: sól, świeżo zmielony pieprz, płaska łyżka cukru, majeranek i suszony czosnek 2 płaskie łyżki słodkiej papryki  2 łyżki masła klarowanego garść posiekanej świeżej natki pietruszki ser tarty ementaler + gouda Jak przyrządzić? W mniejszym garnku rozgrzej masło klarowane, dodaj cebulę. Gdy lekko się zeszkli przypraw solidnie przyprawami, szczególnie ziołowymi (z solą i pieprzem ostrożnie, będzie je można(...)pomidorów i 2 łyżki wody. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie wedle wskazówek na opakowaniu. Na głębokim talerzu układaj makaron, polej sosem, posyp świeżo skrojoną natką pietruszki i tartym serem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Wegetariańskie kotlety schabowe (smażone sowy) 167

schabowych. Prosto, szybko i bardzo smacznie! Kapelusze sowy przygotowane w poniższy sposób są (oczywiście jak dla mnie) najsmaczniejsze na świecie :) Składniki: sowy (in. kanie; same kapelusze!) jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Grzyby umyć, przełożyć na durszlak(...)Ewentualnie przekroić na pół lub ćwiartki, aby przyspieszyć czas smażenia. Jajko wbić do głębokiego talerza, przyprawić solą oraz pieprzem i roztrzepać. Kapelusze sowy obtoczyć w jajku, a następnie bułce tartej. Czynność powtórzyć. Na patelni rozgrzać olej. Kapelusze sowy smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przełożyć na papierowy ręcznik, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Podawać na ciepło

Ugotować
Siekane kotlety kebab/gyros z fileta - pieczone 3737

jajko L 1/2 pęczka natki pietruszki 3-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz, przyprawa kebab-gyros 1. Pietruszkę siekamy, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. 2. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy. 3. Z powstałej masy formujemy niewielkie kotlety

Szefowa kuchni
Klopsiki w sosie pomidorowym z fasolką 112

startego parmezanu [ nie dałam] 3 łyżki bułki tartej 1 cebula  2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżka tymianku 1 łyżeczka papryki ostrej  1 łyżka słodkiej papryki sól, pieprz kilka łyżek mąki olej do smażenia Fasolkę umyć, odciąć końcówki, ugotować al dente.Odcedzić. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, mlekiem , startym serem i solą, pieprzem

Moje domowe kucharzenie
Zapiekanka z fasolką szparagową 177

czosnku kilka łyżek posiekanej natki pietruszki [ nie dałam] przyprawy do smaku: sól, pieprz, chili w proszku, rozmaryn, tymianek, suszona bazylia 1 szkl. startego żółtego sera kilka czubatych łyżek bułki tartej Sos beszamelowy: 1 szkl. mleka 1 czubata łyżka mąki 1 czubata łyżka masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa (do smaku) Beszamel: w rondelku rozpuścić masło, trzepaczką wmieszać mąkę i zrobić(...)naczynia do zapiekania przełożyć część makaronu, posypać serem i polać częścią sosu beszamelowego, powtórzyć czynność 2-3 razy (2-3 warstwy). Wierzch polać beszamelem, posypać serem i bułką tartą. Zapiekać ok. 10 minut w 180 stopniach (najlepiej użyć funkcji grill) do zarumienienia się wierzchu

Moje domowe kucharzenie
schabowy z pieczarkami i żółtym serem 168

składniki: 6 porcji schabu ok. 300 g pieczarek 100 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka masła sól, pieprz jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Pieczarki oczyszczamy, myjemy. Kroimy je w półplasterki, przekładamy na patelnię z masłem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i całość podsmażamy. Kotlety(...)schabowe rozbijamy dość cienko. Oprószamy solą oraz pieprzem. Na środku każdego kotleta kładziemy pieczarki oraz po kawałeczku sra żółtego. Zawijamy, możemy spiąć dodatkowo wykałaczką. Panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z każdej strony.u Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Kotlet panierowany z żurawiną 126

plastrów mięsa wieprzowego/pierś z kurczaka (u mnie polędwica wieprzowa) papryka słodka czosnek granulowany sól, pieprz olej do smażenia Panierka: 1 jajko + 2 łyżki mleka mąka pszenna bułka tarta Dodatkowo:   żurawina w słoiczku(...)mnie Proeco ) Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko).   Każdy kawałek natrzeć przyprawami, a następnie obtoczyć w mące, jajku (rozmieszanym z mlekiem) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (nie żałować tłuszczu). (Czas smażenia zależy od grubości kotletów.) Gotowe kotlety odsączyć z nadmiary tłuszczu (na ręczniku kuchennym). Podawać z ulubionymi dodatkami

Di gotuje
"Rybne" nuggetsy z selera - seleryba 170

czosnku szczypta czarnego pieprzu Panierka: 3 łyżki mąki 5 łyżek wody  pozostała część namoczonego nori 1,5 łyżki sosu sojowego + do obtoczenia pokruszone płatki kukurydziane lub bułka tarta Przygotowanie: Wodorosty nori (6 łyżeczek) zalewamy w szklance z wodą i czekamy 5 minut, aż napęcznieją.  Część z nich użyjemy do gotowania selera, część zostanie użyta w panierce(...)łyżeczce i dodajemy bez wody - inaczej masa na panierkę wyjdzie zbyt rzadka). Wszystko mieszamy, obtaczamy selera w naszej papce, a następnie w suchej panierce z płatków kukurydzianych lub bułki tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Gotowe! Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole

Proponowane wyszukiwania