chipsami borowikowymi ViolaPassion Emotikon wink Czas ponad 3 godziny ale warto Skladniki : Okolo 1kg sarniny 2 torebki prawdziwków Kasza gryczana Fasolka szparagowa Cukinia Marchew Bułka tarta 2Jajka Olej 2 Cebule biale 2 cebule czerwone 3 ogórki kiszone 3 ząbki czosnku Sól,pieprz,liść laurowy, owoc jalowca (8 ziarenek) Sposób: *Umyte mięso kroimy w kostkę Smażymy(...)odstawiamy **************************************** POMYSŁ NA FASOLKE i CHIPSY z grzybow gotujemy fasolke jak zawsze,normalnie dodajac sól Odcedzamy musimy pozbyć sie jak najwiecej wody. Gdy ostygnie maczamy w jajku i bułce tartej rzucamy na gorący olej przewracamy często by nie spalic GRZYBY: kroimy i podpiekamy na grillu albo w piekarniku przez 20 min **************************************** Koniec: Grzyby i warzywa uprzednio pokrojone
Viola cooks with passionolej jasminowy -olej zwykly -Musztarda chrzanowa kilka lyzeczek -Musztarda francuska kilka lyzeczek -Torebka grzybow suszonych -Ziola: tymianek ,rozmaryn, bazylia -Sol i pieprz do smaku -kalafior (2 jaja , bulka tarta ) -male ziemniaczki w skórce -szpinak -cebula -czosnek SPOSOB: Poledwiczke zamarynowalam w soli i czosnku na noc i : 1. oczyszczamy poledwiczke z blonek plam itd. 2. Robimy martnate : Olej jasminowy(...)malusim ogniu. 10. Zabieramy sie za nasz "kalafior w piasku" -gotujemy w osolonej wodzie normalnie,odcedzamy ,dzielimy na mniejsze kawalki -kąpiemy w rozklepanych jajkach i taczamy w bulce tartej -smazymy na zwyklym oleju ale nie przesadzajmy z iloscia czesto przewracajac Emotikon wink **************************************** Ziemniaki ze szpinakiem : wrzucamy bezposrednio do pieca na okolo 40 min 200°C w obierkach
Viola cooks with passionjajka Pieprz sól Bułka tarta Oliwa Sposób: Filety należy oczyścić i dokładnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą oraz pieprzem, następnie po kolei panierować: roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smaży się na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Polecam również panierować w samym jajku i mące pod koniec podlewamy odrobiną wody ,są również pyszne. Smacznego
Viola cooks with passionłyżka bułki tartej Sposób: Mięso przekładamy do miski, dodajemy wyciśniętą bułkę ,czosnek wyciśnięty na prasie, majeranek,drobno posiekaną pietruszkę,surowe jajka,i potarkowaną cebulę na drobnych oczkach sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy jednolitą masę Na koniec dodajemy pokrojone jajka w kostkę i delikatnie mieszamy. Całość umieszczamy w foremce wysmarowanej smalcem i posypanej bułką tartą Dzięki
Viola cooks with passionróżne koperty,Roladki itp Ostatni etap: 3-4 jajka rozklepane Bułka tarta Zawiniete ktokiety musimy obtaczac w jajku a później bułce tartej Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem okolo 0.5 cm i Smażymy z obu stron na złoty kolor Nadmiar tłuszczu sciagamy ręcznikiem papierowym Smacznego
Viola cooks with passionSKŁADNIKI: piersi z kurczaka Szpinak posiekany i ugotowany Albo posiekana pietruszka z dodadkiem oliwy Ser feta Szynka parmenska Pieprz ,sól 2 jajka Bułka tarta Ojej Składniki: Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem albo rolujemy walkiem do ciasta nastepnie Pieprzymy,solimy I smarujemy pierś warstwami Ser,szpinak albo zielona pietruszka i szynka parmenska Następnie(...)piersi i sama pierś będzie bogata w smaki. Gdy juz przesrygna rozbieramy je z foli ostrożnie Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej Smażymy na złoty kolor smacznego
Viola cooks with passionbyć wieprzowe albo drobiowe 4 surowe jajka 1 bułka sucha namoczona w wodzie 4 ząbki czosnku 2 cebule 1 łyżka oregano 4 łyżki majeranku tartego Sól,pieprz do smaku 1/2 szklanki kaszy mannej+trochę do posypania na blachę 3 łyżki mąki ziemniaczanej Smalec, olej Jeżeli macie dostęp do przyprawy do ziemniaków polecam(...)Wycisnieta bułka *wszytko mieszamy razem i wyrabiamy jednolitą masę. Pozostawiamy w lodówce na minimum pół godziny. Oberamy ziemniaki Tarkujemy i dodajemy 2 jajka 1 tartą cebulę 2 wycisniete ząbki czosnku (można wiecej) Mąke ziemniaczana Kaszę manna Jeśli Mamy przyprawe do ziemniaków również dodajemy. Wszytko mieszamy łyżka do czasu
Viola cooks with passionróżne koperty,Roladki itp Ostatni etap: 3-4 jajka rozklepane Bułka tarta Zawinięte krokiety musimy obtaczać w jajku a później bułce tartej Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem około 0.5 cm i Smażymy z obu stron na złoty kolor Nadmiar tłuszczu ściągamy ręcznikiem papierowym Smacznego Więcej na: www.profi.com.pl
Viola cooks with passionkwaśnej śmietany. SKŁADNIKI 100 g kaszy jaglanej 1 duża cukinia 1 średnia marchewka 2 jajka 40 g otrębów owsianych natka pietruszki (wg uznania) koperek (wg uznania) 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ziemniaczanej do smaku sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia WYKONANIE Cukinię umyć, zetrzeć na tarce, posolić i wymieszać. Marchewkę umyć, zeskrobać skórkę i również zetrzeć(...)Zostawić do ostudzenia. Koperek i pietruszkę umyć i posiekać. Z cukinii odcisnąć nadmiar wody i przełożyć do miski. Dodać marchewkę, kaszę jaglaną, otręby owsiane, koperek, pietruszkę, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą, wbić jajka i doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i z gotowej masy lepić niewielkie klopsy, przełożyć na patelnię i lekko spłaszczyć do wyglądu
Passions hobbies lifekurek, 1/2 cebuli, 2 łyżki masła, 50 ml brandy, cukier, sól, jajko, mąka do oprószenia, bułka tarta, masło do smażenia, Kurki oczyścić z piasku, umyć w wodzie z solą (do miski wlać zimną wodę, wsypać sól, zamieszać, włożyć kurki, szybko je umyć - nie mają się moczyć w wodzie). Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na maśle. Dodać kurki, zagotować(...)błon, lekko (najlepiej przez folię spożywczą) stłuc. Piersi rozłożyć, nałożyć farsz, zwinąć. Spiąć wykałaczkami, aby lepiej się trzymały. Oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na maśle na rumiano ze wszystkich stron. Podczas smażenia uważać, aby masło się nie spaliło, chociaż lekkie zrumienienie go, doda smaku :) Przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia
królestwo garówmięsa z drobiu 1-2 łyżki bułki tartej 2 jajka 1 musztardy 10 listków świeżej mięty olej sól pieprz Dip Miętowy: ~~~~~~~~~~~~ 10dag.gęstego twarożku chudego 1 szkl.jogurtu nat.chudego 20 listków mięty skórka i sok z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Miętę drobno siekamy.Do mięsa wbijamy jajka.Dodajemy musztardę,bułkę tartą i miętę.Solimy.Wyrabiamy dokładnie.Formujemy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiskładniki: ok. 700 g schabu bez kości ok. 300 g pieczarek 1 cebula 4 jajka bułka tarta sól, pieprz masło wykonanie: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i przekładamy na patelnię. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do pieczarek. Podsmażamy z odrobiną masła i doprawiamy do smaku. Białka oddzielamy od żółtek. Mięso myjemy, kroimy na porcje, rozbijamy(...)cienko, oprószamy z każdej strony solą oraz pieprzem. Każdy kotlet smarujemy, np. przy pomocy pędzelka, żółtkiem. Nakładamy po trochę pieczarek i składamy na pół. Smarujemy żółtkiem, obtaczamy w bułce tartej a następnie w ubitej na sztywno piane z białek. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron, aż kotlety będą złociste. Podajemy do obiadu z ziemniaki i ulubionymi surówkami. Zapisz
Domowy Smak Jedzeniaumyć i wypestkować. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą lub mąką. Ponakłuwać widelcem. Opcjonalnie: możecie spód posypać 1 łyżką bułki tartej – to stary trik, dzięki któremu sok z owoców wsiąka w bułkę celem ewentualnego uniknięcia zakalca, a smaku bułki nie czuć. Na spodzie ułożyć skórką do dołu połówki śliwek. Posypać
Fabryka pomysłówmąka - do obtaczania przy smażeniu 2 średnie cebule olej - do smażenia sól i pieprz - do smaku FASOLKA SZPARAGOWA: 400g zielonej fasolki szparagowej 1 łyżka masła 1 łyża bułki tartej sól, pieprz i przyprawa jarzynka - do smaku Wątróbkę umyć, oczyścić z nieczystości i błonek, odstawić do ocieknięcia na sitku. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Wrzucić na rozgrzany(...)cebulę, podlać łyżką wody i chwilę całość dusić pod przykryciem. Wątróbkę podawać z ugotowanymi i odparowanymi na sypko ziemniakami oraz gotowaną fasolką szparagową , podsmażoną następnie na maśle z bułką tartą i przyprawami. Pyszności! :) Podsumowanie akcji Błyskawiczny Piątek można znaleźć na blogu ... - link wkrótce
Grunt to przepis!filet z kurczaka łyżeczka przyprawy do kurczaka ( klasycznej/złocistej ) 1 szklanka płatków kukurydzianych 1/2 szklanki bułki tartej 2 jajka 2 łyżki oleju Wykonanie: Mięso umyć i dobrze osuszyć. Pokroić filet w nieduże kawałki. Płatki kukurydziane pognieść i wymieszać z bułką tartą. Jajko wybić do głębokiego talerza, dodać olej i rozbełtać. Kawałki mięsa z kurczaka maczać a jajku
kolorowotorcikowo