tarta - 42848 przepisów (strona:1003/2857)

Kotlety z komosy ryżowej (quinoa) i jajek 139

sztuk) Kotlety: 100g quinoa 2 jajka ugotowane na twardo 1 jajko świeże 1 cebula (średnia)  1-2 łyżki bułki tartej (bezglutenowej, ew. skrobi kukurydzianej/ziemniaczanej) 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku sól (użyłam himalajskiej )  pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania (bez glutenu, w wersji glutenowej może być zwykła) olej/oliwa o smażenia (polecam w spray'u )  Cebulę

Di gotuje
KOTLET SCHABOWY W CHRUPIĄCEJ PANIERCE 175

robię  na co dzień w domu , czyli podstawowy przepis na kotleta schabowego :) o CHRUPIĄCEJ PANIERCE i smacznym ,delikatnym miąższu.Zapraszam.   1 kotlet schabowy sól pieprz bułka tarta 1 jajko pieprz vegeta 1łyżeczka mąki `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotleta schabowego rozbijamy,solimy i pieprzymy(...)zostawiamy na 30 min.Przygotowujemy panierkę.Do miseczki wbijamy jajko,roztrzepujemy je trzepaczką,dodajemy vegetę, pieprz i mąkę .Ubijamy na jednolita masę. Kotlet wyjmujemy maczamy w jajecznej masie i bułce tartej ,dobrze ją palcami wklepując.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
kotlety mielone z cząbrem... 195

Składniki: mięso mielone wieprzowe 60 dag, jajka 2 sztuki, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, bułka tarta 2 łyżki, cebula 1 sztuka, cząber 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, smalec - ile potrzeba mielone mięso(...)szynki, łopatki włożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajka, kucharka, pieprz, cząber suszony bułkę namoczyć w mleku, następnie odcisnąć z mleka i dać do mielonego mięsa, wsypać tartej bułki, wszystko dobrze wyrobić ręką na kleistą masę na patelni rozgrzać porcję smalcu, smażyć kotlety mielone na rumiano, następnie pod przykryciem na małym ogniu dusić z 5 minut kotlety

W Mojej Kuchni Lubię
Filety z mintaja w złotej panierce 198

moje smażone filety są pysznie chrupiące z zewnątrz, miękkie i soczyste w środku i co najważniejsze, nie rozpadają się. Składniki: 8 mrożonych filetów mintaja około pół szklanki bułki tartej + 2 łyżki mąki do panierki 2 duże jaja sól, pieprz, majeranek kilka plasterków cytryny olej do smażenia lub masło klarowane papierowy ręcznik Jak przygotować? Dobrze odmrożone, odciśnięte z nadmiaru wody(...)patelni dobrze rozgrzewamy tłuszcz, dzięki czemu panierka nie zostanie nam na patelni. W talerzu roztrzepujemy jajka, doprawiamy jeszcze co nie co solą i pieprzem. W osobnym talerzu mieszamy bułkę tartą i mąkę. Gdyby zabrakło dodajcie, ja prawie zawsze robię "na oko" i wystarcza. Smażcie na rumiano z obu stron. Możecie trochę przykręcić gaz, tak żeby się smażyło

Zasmakuj Kuchni
Pachnace kotlety z dyni 192

bloga Wegan Nerd , zmodyfikowałam go lekko na sposób nie wegański. Pachnace kotlety z dyni ok 700 g dyni (najlepiej mięsistej typu hokkaido lub piżmowa) 1-2 garści bułki tartej 1 cebula 2-3 pomidory suszone z oleju 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki garam masali 1/3 łyżeczki papryki 1 ząbek czosnku 1 łyżka startego parmezanu sól do smaku olej(...)drobno siekamy a następnie podsmażamy na patelni na rumiano. Dynię miksujemy blenderem lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy cebulkę oraz drobno posiekane pomidorki suszone i posiekany ząbek czosnku. Dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Ciasto powinno mieć delikatną lepiącą się konsystencję. Zostawiamy na 5 minut by bułka wchłonęła wilgoć z dyni. Dodajemy przyprawy. Solimy i pieprzymy. Rozgrzewamy patelnię z olejem, formujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Indyjskie kotlety z dyni 151

Panierka: 3-4 łyżki bułki tartej 1,5 łyżki papryki słodkiej szczypta chilli   Przygotowanie: Dynię obieramy i ścieramy na tartce na dużych lub małych oczkach.  Do dyni dodajemy mąkę, wodę oraz wszystkie przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, najlepiej i najdokładniej zrobimy to rękami.  Na talerzyku lub w miseczce mieszamy bułkę tartą, paprykę słodką i odrobinkę

Bananowe Pole
KURCZAK FASZEROWANY 184

czerwona 1cebula 3 łyżki bułki tartej 2 jajka vegeta natka pietruszki słodka papryka  w proszku sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wszystkie dziury i nacięcia zaszyć-ja użyłam wykałaczek i pospinałam-pozostawiając otwór do nadzienia.Pieczarki czyścimy i kroimy,cebulę i paprykę siekamy w kosteczkę-wszystko razem przesmażamy na patelni,studzimy.Łączymy z mielonym mięsem.Dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Arancini z pesto bazyliowym 108

sztuk: Ryż arborio Uncle Ben's – 300g Jajka – 4 sztuk Mozarella – 100g Pesto bazyliowe – 4-5 łyżek Białe wino wytrawne – 120 ml Parmezan – 50g Masło – 50g Bułka tarta lub polenta – 50g Oliwa z oliwek Sól Wykonanie: Ryż ugotuj w osolonej wodzie (w proporcjach 1 szklanka ryżu – 1,5 szklanki wody) z dodatkiem masła, a pod koniec gotowania podlej(...)jajkami i pokrój w drobną kostkę mozarellę. Na dłoni układaj ryż tak, a na jego środku kostkę mozarelli. Całość zawiń w kólkę i panieruj w jajkach i bułce tartej. Arancini można smażyć na głębokim oleju, jednak ja preferuję wersję równie smaczną, a mniej kaloryczną – pieczone w piekarniku. Gdy arancini są już uformowane i upanierowane, skrapiamy je oliwą z oliwek

Kuchnia Bon Appetit
Mielone z kapustą 240

600g mielonego mięsa z szynki wp. 150g kapusty białej 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki mąki sól, pieprz do smaku bułka tarta olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: Młodą, białą kapustę myjemy(...)siekamy. Lekko nasalamy i pozostawiamy na ok pół godziny. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody, dodajemy mięso oraz pozostałej składniki. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Najlepsze oczywiście cieplutkie

Kuchnia w czekoladzie
kanie panierowane a la schabowy 105

nóżek) 2 jajka mąka bułka tarta sól, pieprz tłuszcz dosmażenia wykonanie: Kapelusze kani oczyszczamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Następnie panierujemy w mące, rozbełtanym jajku oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy np. z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką. Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Kotlety schabowe z dzika 161

schabu z dzika, 1-1,5 łyżki posiekanych ziół (tymianek, rozmaryn), sól, pieprz, mąka do oprószenia kotletów, 3 jajka, bułka tarta do panierowania, tłuszcz do smażenia (smalec, gęsi tłuszcz), Kotlety schabowe z dzika smażymy na smalcu lub gęsim tłuszczu. Nie na maśle, a tym bardziej nie na oleju!! Schab oczyścić z błon, pokroić na grube kotlety. Kotlety delikatnie(...)pieprzem. Jajka rozbełtać w głębokim talerzu, wymieszać z ziołami Bułkę wysypać na duży talerz. Kotlety lekko oprószyć mąką. Zanurzyć w rozmąconym jajku z ziołami, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć kotlety na około godzinę. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety powinny prawie pływać w tłuszczu. Smażyć z obu stron na rumiano. Kotlety schabowe z dzika podałam

królestwo garów
Szybkie Kotlety Z Wczorajszych Ziemniaków 1512

mąki pszennej  ( jeśli ziemniaki są bardzo "ciapciowate" do dajemy 3/4 szkl ) 1  główka cebuli sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku 1 jajko + mąka + bułka tarta do panierowania 1. Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to przegniatamy przez praskę lub jak w moim przypadku rozgniotłam je szybko widelcem. 2. Wbijamy jajko dodajemy mąkę, pieprz(...)zaczynamy formować kotleciki. 4. Obtaczamy je najpierw w mące potem w jajku ( jajko doprawiamy solą, pieprzem i papryką i roztrzepujemy jak do schabowych ) na sam koniec w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionym sosem u mnie z pieczarkowym Przepis Tutaj . Smacznego

Gotowanie...to proste !
Pieczony pasztet wieprzowy z wątróbką z indyka. 176

łyżki bułki tartej 2 foremki do pieczenia Wykonanie : Wątróbkę myjemy, osuszmy i kroimy na pół, cebulę obieramy , kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju, przekładamy cebulę i lekko podsmażamy, następnie dodajemy wątróbkę i podsmażamy.Usmażoną wątróbkę i mięso mielone przekładamy do miski i miksujemy blenderem, następnie dodajemy roztrzepane jajka, mleko, 1/2 szklanki oleju, bułkę tartą

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada z mięsa mielonego owinięta boczkiem 900

łyżki bułki tartej, ok. 100ml mleka, 155g papryki konserwowej ( 4 kawałki ), 300g boczku wędzonego w plastrach. Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła do zarumienienia. Odstawić do ostygnięcia. Ogórki kiszone pokroić w kostkę ( odcisnąć z nich wodę ) i wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Do mięsa mielonego dodać musztardę, jajko, bułkę tartą, ostygniętą przesmażoną cebulę

W kuchni u Moniki
Gołąbki bez zawijania - dla leniwych 714

Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 100 g ryżu 100 g kaszy jaglanej 600 g kapusty białej 1/2 pęczka koperku jajko sól, pieprz do smaku  bułka tarta do panierowani olej do smażenia  sos: 1 duża lub 2 małe cebule 1 marchewka 1 pietruszka korzeń 500 ml passaty pomidorowej w kartoniku (przecieru) około(...)przestudzony ryż z kaszą oraz posiekany koperek, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.  Wyrabiamy całość na jednolitą masę.  Z masy formujemy gołąbki wielkości dłoni, obtaczamy w bułce tartej. Przygotowane gołąbki obsmażamy dość mocno z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu. Przygotowujemy sos. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy, szklimy na oleju, dodajemy startą na małych oczkach marchewkę i seler

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki