tarta - 42848 przepisów (strona:1010/2857)

KROKIETY Z PARÓWKĄ I SEREM 171

parówką i serem. Można podać je z ketchupem albo ulubionymi sosami. Składniki: Usmażyć naleśniki  (przepis tutaj) * parówki * plasterki sera żółtego * jajko do obtoczenia * bułka tarta do panierki * olej(...)smażenia Wykonanie: Usmażyć naleśniki, wystudzić. Na każdego naleśnika położyć plasterek sera i parówkę. Zagiąć brzegi i zawijać w rulonik. Każdego krokieta obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron

Zrób to smacznie
Cukiniowe klopsy 161

cukinia, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, szczypta soli, szczypta pieprzu, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka domowej przyprawy warzywnej, 1 łyżeczka mąki, 1,5 szklanki wody, 100ml śmietany 30%, olej do smażenia.  PRZYGOTOWANIE: 1. Cukinię ścieram na tarce o dużych otworach. Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję jajko, bułkę tartą, startą cukinię oraz sól

Tradycyjna kuchnia Kasi
WEGETARIAŃSKIE KOTLETY Z CZERWONEJ SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ 276

przypraw :  majeranek,curry,garam masala, ostra papryka,słodka papryka,kminek,świeżo zmielony czarny pieprz,zmielone nasiona kolendry,pół łyżeczki kurkumy. sól wedle uznania olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia / mielone płatki owsiane Soczewicę opłukałam na sitku i gotowałam do miękkości przez około 15 minut. Na szklankę soczewicy dałam 2 szklanki wody. Powinna się nawet lekko rozgotować(...)łyżka tej masy zastąpi jedno jajko. Wymieszałam. Jeśli uznacie, że masa jest za rzadka to można dosypać zmielonych płatków owsianych. Z powstałej masy formowałam kotleciki i obtaczałam w bułce tartej. Zamiast niej można użyć zmielonych płatków owsianych. Można je upiec w piekarniku w 170 stopniach przez około 25-35 minut  ( będą zdrowsze ;-)) lub usmażyć na oleju.   Smażąc

potrawyregionalne
KLOPSIKI Z INDYKA W PIKANTNYM SOSIE Z RZODKIEWEK 127

jajko 1 kajzerka 3 łyżki tartej bułki 1 pęczek bazylii 1 łyżeczka przyprawy domowej uniwersalnej- przepis na blogu olej rzodkiewki 1 strąk chili czosnek kostka rosołowa mąka na zasmażkę ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę obieramy,płuczemy i kroimy w kostkę.Bułkę moczymy.Bazylię płuczemy,otrzepujemy z wody,siekamy.Mięso przekładamy do miski.Dokładamy odciśniętą bułkę,tartą bułkę,posiekaną bazylię i połowę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami 123

marchewka 10 pieczarek 3 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego  2 średnie pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru masło klarowane do smażenia tarty żółty ser do posypania faszerowanych bakłażanów sól, pieprz, oregano, lubczyk, papryka słodka i ostra - wedle uznania vegeta natur - do przyprawienia mięsa Jak przyrządzić? Na rozgrzanym maśle podsmaż pokrojone(...)będzie gotowe dodaj pomidorowo - pieczarkowy sos. Wszystko razem dobrze wymieszaj, chwilę podduś. Bakłażany posyp lekko żółtym serem (zostaw jeszcze na wierzch). Następnie faszeruj mięsno-pomidorowym sosem bakłażany, posyp tartym serem. Piecz bez termoobiegu na środkowej półce w temp. 180C przez około 20-30 minut. Życzę Wam smacznego

Zasmakuj Kuchni
DELIKATNE MIELONE Z PAPRYKĄ 115

niezwykłej delikatności. Spróbujcie sami.  Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 łyzki bułki tartej 1/2 szklanki mleka 1 cebula czerwona 1/2 czerwonej papryki olej mąka 1 jajko kilka gałązek natki pietruszki sól, pieprz, słodka papryka mielona Wykonanie: Paprykę oraz cebule drobno posiekać podsmażyć. Bułkę tarta zalać mlekiem, dodać do mięsa razem z cebula i papryką. Dodać jajko

Z Majeczką w kuchni
Dziczyzna-Gulasz z SARNY 138

chipsami borowikowymi  ViolaPassion  Emotikon wink Czas ponad 3 godziny ale warto Skladniki : Okolo 1kg sarniny 2 torebki prawdziwków Kasza gryczana Fasolka szparagowa Cukinia Marchew Bułka tarta 2Jajka Olej 2 Cebule biale 2 cebule czerwone 3 ogórki kiszone 3 ząbki czosnku Sól,pieprz,liść laurowy, owoc jalowca (8 ziarenek) Sposób: *Umyte mięso kroimy w kostkę Smażymy(...)odstawiamy **************************************** POMYSŁ NA FASOLKE i CHIPSY z grzybow gotujemy fasolke jak zawsze,normalnie dodajac sól Odcedzamy musimy pozbyć sie jak najwiecej wody. Gdy ostygnie maczamy w jajku i bułce tartej rzucamy na gorący olej przewracamy często by nie spalic GRZYBY: kroimy i podpiekamy na grillu albo  w piekarniku przez 20 min **************************************** Koniec:  Grzyby i warzywa uprzednio pokrojone

Viola cooks with passion
Wieprzowa polędwiczka w musztardzie i białym winie 153

olej jasminowy -olej zwykly -Musztarda chrzanowa kilka lyzeczek -Musztarda francuska kilka lyzeczek -Torebka grzybow suszonych -Ziola: tymianek ,rozmaryn, bazylia -Sol i pieprz do smaku -kalafior (2 jaja , bulka tarta ) -male ziemniaczki w skórce -szpinak -cebula -czosnek SPOSOB: Poledwiczke zamarynowalam w soli i czosnku na noc i : 1. oczyszczamy poledwiczke z blonek plam itd. 2. Robimy martnate : Olej jasminowy(...)malusim ogniu. 10. Zabieramy sie za nasz "kalafior w piasku" -gotujemy w osolonej wodzie normalnie,odcedzamy ,dzielimy na mniejsze kawalki  -kąpiemy w rozklepanych jajkach i taczamy w bulce tartej  -smazymy na zwyklym oleju ale nie przesadzajmy z iloscia czesto przewracajac Emotikon wink **************************************** Ziemniaki ze szpinakiem : wrzucamy bezposrednio do pieca na okolo 40 min 200°C w obierkach

Viola cooks with passion
Kotlet z piersi z kurczaka 101

jajka Pieprz sól Bułka tarta Oliwa Sposób: Filety należy oczyścić i dokładnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą oraz pieprzem, następnie po kolei panierować:  roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smaży się na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Polecam również panierować w samym jajku i mące pod koniec podlewamy odrobiną wody ,są również pyszne. Smacznego

Viola cooks with passion
Klops 120

łyżka bułki tartej Sposób: Mięso przekładamy do miski, dodajemy wyciśniętą bułkę ,czosnek wyciśnięty na prasie, majeranek,drobno posiekaną pietruszkę,surowe jajka,i potarkowaną cebulę na drobnych oczkach sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy jednolitą masę Na koniec dodajemy pokrojone jajka w kostkę i delikatnie mieszamy. Całość umieszczamy w foremce wysmarowanej smalcem i posypanej bułką tartą Dzięki

Viola cooks with passion
Krokiety z pieczarkami i cebulą 121

różne  koperty,Roladki  itp Ostatni etap: 3-4 jajka rozklepane Bułka  tarta  Zawiniete ktokiety musimy obtaczac w jajku a później bułce  tartej Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem okolo 0.5 cm i Smażymy  z obu stron na złoty  kolor  Nadmiar tłuszczu  sciagamy ręcznikiem  papierowym  Smacznego

Viola cooks with passion
Roladki kurczece z feta,szpinakiem i szynka parmenska 121

SKŁADNIKI: piersi z kurczaka Szpinak posiekany i ugotowany Albo posiekana pietruszka z dodadkiem oliwy Ser feta Szynka parmenska Pieprz ,sól 2 jajka Bułka  tarta Ojej Składniki: Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem  albo rolujemy walkiem do ciasta nastepnie Pieprzymy,solimy I smarujemy pierś  warstwami Ser,szpinak albo  zielona pietruszka i szynka parmenska Następnie(...)piersi  i sama pierś  będzie  bogata w smaki. Gdy juz przesrygna rozbieramy je z foli ostrożnie Następnie  panierujemy  w jajku  i bułce  tartej Smażymy  na złoty  kolor smacznego

Viola cooks with passion
Babka ziemniaczana faszerowana mięsem mielonym 173

być  wieprzowe albo drobiowe  4 surowe jajka 1 bułka sucha namoczona w wodzie 4 ząbki czosnku  2 cebule 1 łyżka oregano  4 łyżki majeranku tartego Sól,pieprz do smaku 1/2 szklanki kaszy mannej+trochę do posypania na blachę  3 łyżki mąki ziemniaczanej Smalec, olej Jeżeli macie dostęp  do przyprawy  do ziemniaków polecam(...)Wycisnieta bułka  *wszytko mieszamy razem i wyrabiamy jednolitą masę. Pozostawiamy w lodówce na minimum pół godziny. Oberamy ziemniaki  Tarkujemy i dodajemy  2 jajka  1 tartą cebulę  2 wycisniete ząbki  czosnku (można wiecej) Mąke ziemniaczana Kaszę manna Jeśli Mamy przyprawe  do ziemniaków również  dodajemy. Wszytko mieszamy łyżka do czasu

Viola cooks with passion
Krokiety z pasztetem Profi 121

różne  koperty,Roladki  itp Ostatni etap: 3-4 jajka rozklepane Bułka  tarta  Zawinięte krokiety musimy obtaczać w jajku a później bułce  tartej Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem około 0.5 cm i Smażymy  z obu stron na złoty  kolor  Nadmiar tłuszczu  ściągamy ręcznikiem  papierowym  Smacznego Więcej na: www.profi.com.pl

Viola cooks with passion
Placki warzywne z cukinii i kaszy jaglanej 174

kwaśnej śmietany. SKŁADNIKI 100 g kaszy jaglanej 1 duża cukinia 1 średnia marchewka 2 jajka 40 g otrębów owsianych natka pietruszki (wg uznania) koperek (wg uznania) 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ziemniaczanej do smaku sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia WYKONANIE Cukinię umyć, zetrzeć na tarce, posolić i wymieszać. Marchewkę umyć, zeskrobać skórkę i również zetrzeć(...)Zostawić do ostudzenia. Koperek i pietruszkę umyć i posiekać. Z cukinii odcisnąć nadmiar wody i przełożyć do miski. Dodać marchewkę, kaszę jaglaną, otręby owsiane, koperek, pietruszkę, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą, wbić jajka i doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i z gotowej masy lepić niewielkie klopsy, przełożyć na patelnię i lekko spłaszczyć do wyglądu

Passions hobbies life