cukinią będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 12 kotletów 1 cukinia (około 300 g) 100 g twarogu (chudego, półtłustego lub tłustego) 60 g szynki 100 g bułki tartej 1 jajko do smaku sól, pieprz olej do smażenia Link do filmu z przygotowania: Kotlety z cukinią Przygotowanie: Umytą cukinię ścieram na tarce o grubych oczkach, następnie przekładam na sito(...)około 30 minut aby cukinia puściła sok. Szynkę kroję w drobną kostkę. Po 30 minutach: Do miski przekładam twaróg i rozdrabniam widelcem, następnie dodaję odciśniętą cukinię, jajko, bułkę tartą, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Z tak przygotowanej masy formuję w dłoniach kotlety. Smażenie: Kotlety smażę na rozgrzanym oleju na patelni na zloty kolor z obydwu stron (kotlety
Uwaga Babcia Gotujeparówką i serem. Można podać je z ketchupem albo ulubionymi sosami. Składniki: Usmażyć naleśniki (przepis tutaj) * parówki * plasterki sera żółtego * jajko do obtoczenia * bułka tarta do panierki * olej(...)smażenia Wykonanie: Usmażyć naleśniki, wystudzić. Na każdego naleśnika położyć plasterek sera i parówkę. Zagiąć brzegi i zawijać w rulonik. Każdego krokieta obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron
Zrób to smaczniecukinia, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, szczypta soli, szczypta pieprzu, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka domowej przyprawy warzywnej, 1 łyżeczka mąki, 1,5 szklanki wody, 100ml śmietany 30%, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Cukinię ścieram na tarce o dużych otworach. Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję jajko, bułkę tartą, startą cukinię oraz sól
Tradycyjna kuchnia Kasiprzypraw : majeranek,curry,garam masala, ostra papryka,słodka papryka,kminek,świeżo zmielony czarny pieprz,zmielone nasiona kolendry,pół łyżeczki kurkumy. sól wedle uznania olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia / mielone płatki owsiane Soczewicę opłukałam na sitku i gotowałam do miękkości przez około 15 minut. Na szklankę soczewicy dałam 2 szklanki wody. Powinna się nawet lekko rozgotować(...)łyżka tej masy zastąpi jedno jajko. Wymieszałam. Jeśli uznacie, że masa jest za rzadka to można dosypać zmielonych płatków owsianych. Z powstałej masy formowałam kotleciki i obtaczałam w bułce tartej. Zamiast niej można użyć zmielonych płatków owsianych. Można je upiec w piekarniku w 170 stopniach przez około 25-35 minut ( będą zdrowsze ;-)) lub usmażyć na oleju. Smażąc
potrawyregionalneniezwykłej delikatności. Spróbujcie sami. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 łyzki bułki tartej 1/2 szklanki mleka 1 cebula czerwona 1/2 czerwonej papryki olej mąka 1 jajko kilka gałązek natki pietruszki sól, pieprz, słodka papryka mielona Wykonanie: Paprykę oraz cebule drobno posiekać podsmażyć. Bułkę tarta zalać mlekiem, dodać do mięsa razem z cebula i papryką. Dodać jajko
Z Majeczką w kuchnichipsami borowikowymi ViolaPassion Emotikon wink Czas ponad 3 godziny ale warto Skladniki : Okolo 1kg sarniny 2 torebki prawdziwków Kasza gryczana Fasolka szparagowa Cukinia Marchew Bułka tarta 2Jajka Olej 2 Cebule biale 2 cebule czerwone 3 ogórki kiszone 3 ząbki czosnku Sól,pieprz,liść laurowy, owoc jalowca (8 ziarenek) Sposób: *Umyte mięso kroimy w kostkę Smażymy(...)odstawiamy **************************************** POMYSŁ NA FASOLKE i CHIPSY z grzybow gotujemy fasolke jak zawsze,normalnie dodajac sól Odcedzamy musimy pozbyć sie jak najwiecej wody. Gdy ostygnie maczamy w jajku i bułce tartej rzucamy na gorący olej przewracamy często by nie spalic GRZYBY: kroimy i podpiekamy na grillu albo w piekarniku przez 20 min **************************************** Koniec: Grzyby i warzywa uprzednio pokrojone
Viola cooks with passionolej jasminowy -olej zwykly -Musztarda chrzanowa kilka lyzeczek -Musztarda francuska kilka lyzeczek -Torebka grzybow suszonych -Ziola: tymianek ,rozmaryn, bazylia -Sol i pieprz do smaku -kalafior (2 jaja , bulka tarta ) -male ziemniaczki w skórce -szpinak -cebula -czosnek SPOSOB: Poledwiczke zamarynowalam w soli i czosnku na noc i : 1. oczyszczamy poledwiczke z blonek plam itd. 2. Robimy martnate : Olej jasminowy(...)malusim ogniu. 10. Zabieramy sie za nasz "kalafior w piasku" -gotujemy w osolonej wodzie normalnie,odcedzamy ,dzielimy na mniejsze kawalki -kąpiemy w rozklepanych jajkach i taczamy w bulce tartej -smazymy na zwyklym oleju ale nie przesadzajmy z iloscia czesto przewracajac Emotikon wink **************************************** Ziemniaki ze szpinakiem : wrzucamy bezposrednio do pieca na okolo 40 min 200°C w obierkach
Viola cooks with passionjajka Pieprz sól Bułka tarta Oliwa Sposób: Filety należy oczyścić i dokładnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą oraz pieprzem, następnie po kolei panierować: roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smaży się na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Polecam również panierować w samym jajku i mące pod koniec podlewamy odrobiną wody ,są również pyszne. Smacznego
Viola cooks with passionłyżka bułki tartej Sposób: Mięso przekładamy do miski, dodajemy wyciśniętą bułkę ,czosnek wyciśnięty na prasie, majeranek,drobno posiekaną pietruszkę,surowe jajka,i potarkowaną cebulę na drobnych oczkach sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy jednolitą masę Na koniec dodajemy pokrojone jajka w kostkę i delikatnie mieszamy. Całość umieszczamy w foremce wysmarowanej smalcem i posypanej bułką tartą Dzięki
Viola cooks with passionróżne koperty,Roladki itp Ostatni etap: 3-4 jajka rozklepane Bułka tarta Zawiniete ktokiety musimy obtaczac w jajku a później bułce tartej Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem okolo 0.5 cm i Smażymy z obu stron na złoty kolor Nadmiar tłuszczu sciagamy ręcznikiem papierowym Smacznego
Viola cooks with passionSKŁADNIKI: piersi z kurczaka Szpinak posiekany i ugotowany Albo posiekana pietruszka z dodadkiem oliwy Ser feta Szynka parmenska Pieprz ,sól 2 jajka Bułka tarta Ojej Składniki: Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem albo rolujemy walkiem do ciasta nastepnie Pieprzymy,solimy I smarujemy pierś warstwami Ser,szpinak albo zielona pietruszka i szynka parmenska Następnie(...)piersi i sama pierś będzie bogata w smaki. Gdy juz przesrygna rozbieramy je z foli ostrożnie Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej Smażymy na złoty kolor smacznego
Viola cooks with passionbyć wieprzowe albo drobiowe 4 surowe jajka 1 bułka sucha namoczona w wodzie 4 ząbki czosnku 2 cebule 1 łyżka oregano 4 łyżki majeranku tartego Sól,pieprz do smaku 1/2 szklanki kaszy mannej+trochę do posypania na blachę 3 łyżki mąki ziemniaczanej Smalec, olej Jeżeli macie dostęp do przyprawy do ziemniaków polecam(...)Wycisnieta bułka *wszytko mieszamy razem i wyrabiamy jednolitą masę. Pozostawiamy w lodówce na minimum pół godziny. Oberamy ziemniaki Tarkujemy i dodajemy 2 jajka 1 tartą cebulę 2 wycisniete ząbki czosnku (można wiecej) Mąke ziemniaczana Kaszę manna Jeśli Mamy przyprawe do ziemniaków również dodajemy. Wszytko mieszamy łyżka do czasu
Viola cooks with passionróżne koperty,Roladki itp Ostatni etap: 3-4 jajka rozklepane Bułka tarta Zawinięte krokiety musimy obtaczać w jajku a później bułce tartej Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem około 0.5 cm i Smażymy z obu stron na złoty kolor Nadmiar tłuszczu ściągamy ręcznikiem papierowym Smacznego Więcej na: www.profi.com.pl
Viola cooks with passionkwaśnej śmietany. SKŁADNIKI 100 g kaszy jaglanej 1 duża cukinia 1 średnia marchewka 2 jajka 40 g otrębów owsianych natka pietruszki (wg uznania) koperek (wg uznania) 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ziemniaczanej do smaku sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia WYKONANIE Cukinię umyć, zetrzeć na tarce, posolić i wymieszać. Marchewkę umyć, zeskrobać skórkę i również zetrzeć(...)Zostawić do ostudzenia. Koperek i pietruszkę umyć i posiekać. Z cukinii odcisnąć nadmiar wody i przełożyć do miski. Dodać marchewkę, kaszę jaglaną, otręby owsiane, koperek, pietruszkę, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą, wbić jajka i doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i z gotowej masy lepić niewielkie klopsy, przełożyć na patelnię i lekko spłaszczyć do wyglądu
Passions hobbies lifekurek, 1/2 cebuli, 2 łyżki masła, 50 ml brandy, cukier, sól, jajko, mąka do oprószenia, bułka tarta, masło do smażenia, Kurki oczyścić z piasku, umyć w wodzie z solą (do miski wlać zimną wodę, wsypać sól, zamieszać, włożyć kurki, szybko je umyć - nie mają się moczyć w wodzie). Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na maśle. Dodać kurki, zagotować(...)błon, lekko (najlepiej przez folię spożywczą) stłuc. Piersi rozłożyć, nałożyć farsz, zwinąć. Spiąć wykałaczkami, aby lepiej się trzymały. Oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na maśle na rumiano ze wszystkich stron. Podczas smażenia uważać, aby masło się nie spaliło, chociaż lekkie zrumienienie go, doda smaku :) Przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia
królestwo garów