zmykam do obowiązków:) Składniki: 400g filetu z kurczaka 100g żółtego sera 1 łyżka majonezu 1 duże jajko 2 łyżki kaszy manny 1 szalotka sól pieprz tymianek bułka tarta do panierowania olej(...)smażenia Mięso pokroić w bardzo drobną kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Szalotkę posiekać drobno. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, doprawić do smaku. Z masy formować kotlety, obtaczając w bułce tartej. Smażyć na złoto z obu stron, przykryć i dusić na małym ogniu 15 minut. Smacznego
Obiad gotowySpróbujcie;) Składniki: 1 nieduży kalafior 2 cebule 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki bułki tartej 2 małe jajka 100g żółtego sera (dałam ser Morski MSM Mońki ) natka pietruszki 2 ząbki czosnku sól pieprz łyżeczka suszonych pomidorów szczypta kuminu majeranek curry olej do smażenia bułka tarta + sezam do obtoczenia Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie
Obiad gotowykatsu to tradycyjny japoński obiad. Menchi oznacza mielone kotlety , obtoczone w panko i smażone w głębokim tłuszczu. Panko to japońska tarta bułka grubo mielona. W odróżnieniu od tartej bułki, którą uciera się na sucho, panko przyrządza się ze świeżego pieczywa. To nic trudnego zrobić panko samemu. Pszenny chleb pozbawiam skórki, tnę w malakserze, a następnie suszę
codojedzeniapieczarki 300 g, jajko 1 szt, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, papryka słodka 1 łyżeczka, pieprz do smaku, sol do smaku, m ą ka pszenna 1,5 łyżki, bułka tarta do obtaczania, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Pieczarki myjemy (nie obieramy), Usuwamy korzonki, należy je przekręcić. Jajko łączymy(...)przyprawami, m ą k ą pszenn ą i bełtamy widelcem, aby nie było grudek z m ą ki. Pieczarki obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Pieczarki dajemy na patelnie kapeluszem do góry. Smażymy z każdej ze stron na z ł oty kolor. Usmażone pieczarki odkładamy na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar
kulinarne odsłony patijakoś zagospodarować. Zdecydowanie takie dania nam leżą, niż te z książek. Składniki 200 g filetu z kurczaka 1 plaster sera 4 szparagi ze słoika mąka bułka tarta 4 jajka 50 ml mleka 5-6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy papierowym(...)ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić. W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Po 5 min z każdej strony. Następnie kroimy na 1 cm kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajka mieszamy z mlekiem
R'n'G KitchenSkładniki (8 porcji): 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki 4 ząbki czosnku majeranek, sól, pieprz do smaku 5 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżka oleju Sos chrzanowy Sposób przygotowania: Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem
Menu Zdrowiabiały do panierowania jajko tarta bułka tłuszcz do smażenia Boczek kroimy na cienkie i grube plastry , w cienkie owijamy daktyle i spinamy wykałaczką. Panierujemy w jajku i tartej bułce a potem szybko smażymy na złoty kolor obracając. Sery i boczek kroimy w kostki lub wycinamy foremkami, wedle uznania. Nabijamy na wykałaczki tworząc różne koreczki, niektóre elementy otaczamy
Gotowanie jest łatweobiad. Czerwona cebula zaostrza ich smak. 600 g fileta z piersi kurczaka Sól Pieprz 100 g żółtego sera 1 czerwona cebula Słodka czerwona papryka 2 jajka Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy z każdej ze stron solą i pieprzem. Żółty ser kroimy na cienkie plastry, czerwoną(...)drobno siekamy. Na każdym płacie mięsa rozkładamy ser oraz czerwoną cebulę. Zwijamy ciasno w rulon. Każdą roladkę oprószamy czerwoną słodką papryką. Panierujemy w rozmąconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni
VioletoweKucharzeniepomidorowego 50 ml białego wytrawnego wina 150 g pęczaku 2 l bulionu drobiowego natka pietruszki Klopsiki: 500 g mięsa mielonego z indyka 50 g startego parmezanu 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy drobno pokrojone pory(...)dokładnie łączymy, alkohol odparowujemy ( ok. 5 min ). Do całości dodajemy kaszę, zalewamy bulionem, gotujemy pod przykryciem do miękkości kaszy. W tym czasie przygotowujemy pulpety: Mięso łączymy z serem, bułką tartą, natką i koncentratem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy małe pulpeciki, które zapiekamy 15 min w temperaturze 190°C. Do zupy wkładamy pulpeciki. Dodajemy posiekaną
R'n'G Kitchenłyżeczki bułki tartej 2 łyżeczki masła 3 łyżki startego sera 1 łyżkę oliwy szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Łososia skropić cytryną, doprawić szczyptą soli i pieprzu, odstawić. Następne pokroić na 2-4 kawałki (w zależności od wielkości). W niewielkim garnku roztopić masło. Dodać do niego posiekane pistacje, bułkę tartą
KuchniaWeDwoje.plmakaronu (typu kokardka mała) 2 łyżki mąki 225 ml mleka 150 g sera żółtego 2 łyżki masła 1 ½ łyżki bułki tartej pieprz i sól Przygotowanie: Posmarować foremki masłem i posypać bułką tartą. W osolonej wodzie ugotować makaron (al dente). Przygotować sos; w garnku roztopić masło, dodać mąkę. Składniki wymieszać z szczyptą soli
KuchniaWeDwoje.plszklanki) 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli Farsz: 4 parówki 2 ogórki konserwowe (60 g) 1 papryka konserwowa (70 g) 6 plasterków sera żółtego Panierka: 2 jajka bułka tarta sól Przygotowanie: Ciasto na naleśniki: Wymieszać mikserem wszystkie składniki na ciasto i piec 6 naleśników. Ugotować parówki. Pokroić ogórki, paprykę i ugotowane parówki w słupki(...)naleśniki wyłożyć po plasterku sera, na ser ułożyć resztę składników i złożyć naleśnika w kopertę. Krokiety panierować w jajku i bułce tartej. Piec z obu stron po kilka minut, aż do zarumienienia. Krok po kroku: 1. Zrobić ciasto na naleśniki 2. Upiec naleśniki 3. Pokroić parówkę, ogórka i paprykę
KuchniaWeDwoje.plprostu nazywają się paluchy, dlatego połączyłam te dwie nazwy:) Zawsze jadłam je obtoczone w bułce tartej i oczywiście bez natki pietruszki – takie klasyczne. Jednak postanowiłam nieco zmodyfikować ten przepis dodając trochę koloru zielonego i ominąć zasmażaną bułkę tartą – i z radością stwierdzam, że takie połączenie smakują mi jeszcze lepiej
KuchniaWeDwoje.plpinii. W moździerzu utrzeć bazylię z orzeszkami i czosnkiem, dolewając stopniowo oliwę. Ilość oliwy zależy od rodzaju konsystencji jaką chcecie uzyskać. Na koniec dodać tarty parmezan i ewentualnie doprawić szczyptą soli. Krok po kroku: 1. Ugotować makaron 2. Podprażyć orzechy pinii 3. Zmiażdżyć bazylię, czosnek i orzechy 4. Dodać oliwę
KuchniaWeDwoje.pl