tarta - 42848 przepisów (strona:987/2857)

Śledzie panierowane w marynacie 177

śledzi świeżych cytryna sól pieprz mąka 2 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia na zalewę 1,5 szkl wody 1 szkl octu 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 duza cebula 1 marchewka ziele angielskie pół łyżeczki oregano listek laurowy 1 łyżeczka gorczycy białej 4 kawałki pomidora suszonego Śledzie myjemy i osączamy na sicie, skrapiamy sokiem z cytryny(...)przygotowujemy zalewę. Cebulę i marchewkę kroimy na plasterki, dodajemy przyprawy i zalewamy wodą i octem. Doprowadzamy do wrzenia i zostawiamy pod przykryciem . Śledzie Panierujemy w mące, jajku i buce tartej, smażymy na złoty kolor i układamy w naczyniu, przekładając cebulą i marchewką z zalewy. Na koniec wlewamy całą zalewę i odstawiamy do zupełnego wystygnięcia. Po ok 3 dniach marynowane

Gotowanie jest łatwe
Uszka wigilijne 207

potrzebuje ona mniej wody. Najprawdopodobniej do uzyskania pożądanej konsystencji potrzeba będzie ok. 2 szklanek. ** w przypadku wyboru oleju, farsz może być nieco rzadki - wtedy należy go zagęścić odrobiną bułki tartej, przy maśle nie jest to konieczne. Do naszego farszu użyliśmy masła, jednak dla osób mocno dbających o postny charakter Wigilii polecamy olej. Ciasto zagniatamy, podobnie jak na pierogi. Staramy(...)cebulą i masłem. Doprawiamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, do zgęstnienia.  W przypadku użycia oleju zamiast masła, dopiero po schłodzeniu zagęszczamy bułką tartą, inaczej farsz może stać się za gęsty. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy krążki i wypełniamy farszem. Zlepiamy jak pierogi i łączymy ze sobą końce. Uszka gotujemy w osolonej wodzie

Kuchnia od dwojga
Błyskawiczny piątek - Klopsy z szynki wieprzowej z cynamonem 148

600g mięsa mielonego z szynki wieprzowej  * sól, pieprz * łyżeczka cynamonu  * cebula, czosnek * łyżka bułki tartej * jajko * tłuszcz do smażenia Przygotowanie :  Mięso dobrze wymieszać z przyprawami. Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce, dodać do mięsa razem z jajkiem i bułką tartą. Wyrobić masę, formować klopsy i obsmażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Podlać

Magiczne Życie Marty
SZASZŁYKI WIEPRZOWE Z SEREM 152

robię szaszłyki , które zapiekam w piekarniku lub na patelni.O to jeden z nich,prosty i smaczny.Pycha!. 30 dag.karkówki pokrojonej w większą kostkę 20 dag.żółtego sera bułka tarta oliwa(...)sól pieprz papryka czerwona sypka ostra papryka czerwona sypka ************************************* Mięso przyprawić,ser żółty pokroić w kostkę tak jak mięso.Mięso i ser nabijać na szpadki na przemian.Obtaczamy w bułce tartej i wkładamy do naczynia żaroodpornego natłuszczonego oliwą.Zapiekamy w 160 stopniach do miękkości.Podajemy z ziemniakami lub frytkami i surówką.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Cholera - zapiekanka z jabłek, wędliny i...... 155

dente 2 średnie jabłka duża cebula por biała część 300 g wędliny szklanka żółtego sera łyżka majeranku sól  i pieprz do smaku łyżka masła i bułka tarta do formy Ze składników zagniatamy ciasto, tej wody to tyle ( ja dałam 4 łyżki) aby ciasto się ładnie zbiło i było plastyczne. Wkładamy do woreczka i do zamrażarki(...)studzimy. Na spód wysmarowanej i wysypanej bułką tortownicy ( 28 cm), ścieramy połowę ciasta. Lekko ugniatamy i układamy dość grube plastry ziemniaków. Oprószamy solą i pieprzem oraz majerankiem, przykrywamy połową tartego sera. Na ser dajemy por z cebulą, na to wędlina i resztę sera, następnie idą plastry obranych  jabłek, majeranek, sól i pieprz do smaku. Na wierzch ścieramy resztę

Dieta moja pasja
Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce 158

polędwiczek wieprzowych  1 szklanka bułki tarte j 1/2 szklanki mąki 2 jajka sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka  1. Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami. 2. W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane ze sobą mąkę z bułką tartą.  3. Każdy z kotlecików

Szefowa kuchni
Sznycel po wiedeńsku – prawie 193

Jajka do panierowania Jajka na sadzone Masło klarowane Olej Szczypiorek Wykonanie: Schab kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej ( jak typowy schabowy ). Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Jajka sadzone smażymy na oddzielnej patelni na klarowanym maśle. Usmażonego kotleta wykładamy na talerz a na niego układamy jajko

Smaki Ewy
Pulpety w sosie pomidorowym. 138

mięsa mielonego z indyka 3 łyżki bułki tartej 1 cebula 1 litr wody ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, papryka wędzona mielona 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 3 łyżki śmietany 18% Zasmażka: 20 g masła i 3 łyżeczki mąki Cebulę kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski z mięsem mielonym, dorzucamy bułkę tartą - doprawiamy solą i pieprzem

Moje-pitraszenie
kotlet drobiowy z pieczarkami i kapustą zasmażaną... 194

Składniki: pierś z kurczaka podwójna 1 większa, jajka 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, bułka tarta - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, kapusta biała 1 mała, boczek surowy 20 dag, cebula 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, ocet jabłkowy 1 łyżka, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/4 łyżeczki, mąka pszenna 1 łyżka, ziemniaki ugotowane(...)wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęstnienia piersi rozkroić na cztery porcje, delikatnie je rozbić, jajka roztrzepać z kucharkiem, pieprzem i włożyć piersi na 30 minut, piersi obtoczyć w tartej bułce, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety cebulę na maśle zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i na większym ogniu smażyć mieszając, na koniec dodać kucharka i pieprz do ugotowanych ziemniaków

W Mojej Kuchni Lubię
W domu: krem z cukinii 200

opakowanie mrożonki bukiet warzyw kwiatowy (ja używam Hortex) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 litry bulionu drobiowego lub warzywnego 2 łyżki masła sól, pieprz, oregano, gałka muszkatołowa tarty ser mozzarella 4 kromki chleba PRZYGOTOWANIE: Cebulę i czosnek kroimy drobno i podsmażamy na maśle w garnku, w którym będziemy gotować naszą zupę (najlepiej z grubym dnem). W tym czasie(...)minut. Po tym czasie dodajemy mrożone warzywa i ok. łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej. Zalewamy bulionem i gotujemy kolejne 10-15 minut. Zupę blendujemy, podajemy z tartym serem i grzankami. Smacznego! Jak samodzielnie przygotować grzanki? 4 kromki chleba (ja używam żytniego) kroimy w małą kostkę i wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnie. Smażymy aż się zarumienią i zrobią twarde

Kuchnia w biegu
Zdrowe burgery rybne (z kotletem z łososia) 178

jajko M 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1/3 łyżeczki pieprzu niewielka ilość oleju Pozostałe składniki: 4 bułki wieloziarniste 1 ogórek kiszony ketchup kilka listków sałaty Przygotowanie: Z łososia w puszce odlewamy olej. Następnie przekładamy rybę z obu puszek do miseczki. Wbijamy całe jajko, mieszamy. Następnie dodajemy bułkę tartą, znów mieszamy. Na koniec dodajemy posiekany

Słodkie okruszki
KROKIETY Z MIĘSEM 227

DODATKOWO :  2 jajka  bułka tarta do panierowania                                                                 PRZYGOTOWANIE :  Mięso z obranymi warzywami przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie(...)dodajemy jajko, sól, pieprz, majeranek i magi. Dokładnie mieszamy.  Na naleśniki kładziemy porcję mięsa, rozsmarowujemy i zwijamy. Każdy naleśnik tniemy na kawałki, które panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony aż będą przypieczone na złoto. Podajemy ciepłe z barszczem czerwonym. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
SZYNKA NADZIEWANA JAK ROLADA 284

FARSZ :  1 duża cebula 2 kiełbasy śląskie 4 ogórki konserwowe 20 dkg boczku wędzonego sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka bułki tartej 1 jajko                                                            PRZYGOTOWANIE(...)godziny aby przeszła przyprawami. Kiełbasę, cebulę, boczek i ogórki mielimy rozdrabniaczem lub maszynką do mięsa o największych oczkach. Farsz przekładamy do miski, dodajemy musztardę, sól, pieprz, jajko i bułkę tartą, mieszamy aż masa się połączy. Mięso umieszczamy na desce, farsz równo rozkładamy na mięsie i delikatnie zwijamy. Szynkę owijamy dratwą, nie za mocno aby farsz nie wyleciał

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania