tarta - 42848 przepisów (strona:1565/2857)

Dom Polski na Belwederskiej – recenzja restauracji 143

sera Bio, karmelizowaną cebulą i żurawiną. Krem z pieczonego buraka z kuleczkami koziego sera i jajkiem przepiórczym Comber z sarny z knedlem ze śliwką podaną w sosie wiśniowym Tarta z kwaśnym kremem cytrynowym z kawałkami kruchej słodkiej bezy Właścicielka restauracji żartobliwie określa się ostatnią kucharką litewską, ze względu na swoje nazwisko panieńskie. Dba, żeby produkty były najwyższej jakości

Ugotowane pozamiatane
czekoladowe ciasto z pepsi 213

Składniki suche wymieszać ze sobą. Jaja roztrzepać, dodać pozostałe składniki "mokre" wymieszać dokładnie. Wsypać suche do mokrych. Wymieszać szybko i byle jak. Przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki. Piec ok 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

6niebo
Smażona brukselka z pastrami 125

czas na brukselkę ! Wiem, że nie wszyscy za nią przepadają, ale może to dlatego, że z reguły podawało się ją taką lekko rozgotowaną i polaną masłem z bułką tartą ? Faktycznie, takie danie może się szybko znudzić, a przecież brukselka ma wiele twarzy. Dziś zapraszam Was na jedną z nich, oto smażona brukselka z pastrami. Oczywiście do jej przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto kakaowe 158

rondelku, dodajemy do reszty składników. 4. Wlewamy wodę i za pomocą miksera wyrabiamy ciasto.  5. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy masłem i podsypujemy bułką tartą.  6. Ciasto równomiernie wykładamy na blaszkę.  7. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 - 180 stopni i pieczemy około 40 minut do suchego patyczka.  Rada: Ciasto sprawdzamy

Mój pomysł na
Tiramisu 31159

Układamy namoczone biszkopty na dno naczynia żaroodpornego, na wierzch nakładamy połowę masy z mascarpone, na to nakładamy drugą porcję namoczonych biszkoptów i na wierzch resztę mascarpone. Wierzch posypujemy tartą czekoladą, w oryginalnym przepisie jest kakao, więc można też posypać kakao, ja po prostu wolałam czekoladę

Delusional Trine
Tort czekoladowy z porzeczkową nutą dla dzieci 126

żółtku ciągle miksując. Następnie powoli wsypujemy mąkę z proszkiem i mieszamy ręcznie. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem, można również posypać bułką tartą. Pieczemy w 160 st. ok. 40 minut. Na tortownicę 25 cm robię biszkopt z 6 jajek. Krem: Mniej więcej 2/3 serka miksujemy z kakao. Resztę odkładamy do drugiej miseczki i również

Państwo Wojtczuk gotują
Tort śmietanowo wiśniowy 137

Dodajemy stopniowo po 1 żółtku ciągle miksując. Następnie powoli wsypujemy mąkę i mieszamy ręcznie. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem, można również posypać bułką tartą. Pieczemy w 160 st. ok. 40 minut. Na tortownicę 25 cm robię biszkopt z 7 jajek. Krem: Serek miksujemy żeby nadać mu puszystości. W innej miseczce miseczce ubijamy śmietanę

Państwo Wojtczuk gotują
Tort cytrynowo waniliowy 153

cytryny oraz sok z 1 cytryny. Następnie powoli wsypujemy mąkę i mieszamy ręcznie. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem, można również posypać bułką tartą. Pieczemy w 160 st. ok. 40 minut.   Krem: Serek waniliowy miksujemy, żeby nadać mu puszystości. W innej miseczce miseczce ubijamy śmietanę na sztywno z cukrem pudrem, ziarenkami wanilii

Państwo Wojtczuk gotują
Tort waniliowy z musem truskawkowym 135

powoli wsypujemy mąkę i mieszamy ręcznie. W między czasie wlewamy kilka kropli aromatu waniliowego. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem, można również posypać bułką tartą. Pieczemy w 160 st. ok. 40 minut. Mus: do garnka wkładamy truskawki, zasypujemy cukrem i gotujemy. Następnie truskawki przekładamy do blendera i blendujemy, a wygotowany z nich sos odlewamy

Państwo Wojtczuk gotują
Pierogi leniwe z serem na słodko. 118

wodę. Do osolonego wrzątku wrzucamy kluski, gotujemy ok 3 minut od wypłynięcia. Gotowe kluseczki podaję zazwyczaj z jogurtem naturalnym i odrobiną cukru. Można je również podać z bułką tartą i cukrem, lub roztopionym masłem. Jak kto lubi

Pani domowa
CZEKOLADOWY SERNIK BEZ PIECZENIA 252

twarogu sernikowego 1 szklanka cukru pudru 400 g czekolady deserowej Polewa: 100 g czekolady deserowej  łyżka masła 2 łyżki oleju roślinnego lub  250 ml śmietany kremówki tarta czekolada Zaczniemy od pokruszenia ciasteczek. Zmieliłam je w malakserze. Dodałam rozpuszczone masło. Można dołożyć łyżkę masła orzechowego. Dokładnie wymieszałam. Masą ciasteczkową wyłożyłam spód i lekko boki tortownicy o średnicy

potrawyregionalne
WASTELAND COLA – FALLOUT – domowy napój o smaku coli 229

Imbir obieramy za pomocą łyżeczki (zeskrobujemy z niego skórkę) i ścieramy na tarce. Jeśli używamy całej laski cynamonu, to kruszymy ją na mniejsze kawałki. Do mieszaniny przypraw dodajemy tartą gałkę muszkatołową. Powąchajcie mieszankę – już teraz pachnię colą! 2. SYROP (5 min) Do rondelka dodajemy cukier i podgrzewamy go na średnim ogniu do rozpuszczenia. Zmniejszamy ogień i kontrolujemy barwę

Nerds Kitchen
zapiekanka z ryzem kurczakiem i sosem pomidorowym 130

mnie 2 piersi z kurczaka 400gr.posiekanych pomidorów w sosie własnym -u mnie pomidory i sos własny tutaj 2-3 cukinie średnie ,lub 1 duża ser żółty tarty ,lub krojony w paski sól i pieprz do smaku 1 marchewka pół pietruszki 1 cebula 1 szkl. bulionu warzywnego pół pak choi -opcjonalnie oliwa z oliwek ,lub olej kokosowy Wykonanie Obrać

w mojej kuchni
Piernik z przyprawą baharat 147

baharat? Mieszamy wszystkie suche składniki w dużej misce. Następnie dodajemy orzechy, jajka, miód i maślankę. Mieszamy łyżką lub mikserem. Przelewamy masę do wysmarowanej masłem lub olejem i posypanej tartą bułką keksówki. Pieczemy w 180 stopniach 40 minut (góra-dół, średnia półka). Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Piernik z przyprawą baharat pochodzi

Ugotowane pozamiatane
ciasto ucierane z mąki krupczatki z jabłkiem i śmietaną galaretkową... 201

posypka - ile potrzeba miękką margarynę razem z jajkami, cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, aromatem utrzeć mikserem na dość gęste ciasto forma ceramiczna "serce" lub inna wysmarowana tłuszczem, posypana tartą bułką, w formie rozsmarować ciasto, powkładać kawałki jabłek skórką do dołu, posypać cynamonem, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 45 minut, ciasto dobrze wystudzić

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania