tarta - 42848 przepisów (strona:1558/2857)

Roladki z piersi kurczaka z salami 416

Składniki: 2 większe, pojedyncze piersi z kurczaka, 4 plasterki salami, 4 plasterki sera żółtego, bułka tarta, 2 jajka, garść natki pietruszki, olej, sól, pieprz. Przygotowanie: Smacznego

W kuchni u Moniki
MAKARON Z DYNIĄ 160

zostaw do sosu. Suszone pomidory pokrój w paski i wrzuć na patelnię. Dodaj śmietankę, wodę z makaronu i zagotuj.  Na koniec wsyp posiekaną natkę pietruszki i tarty parmezan, całość dokładnie wymieszaj.  Odcedzony makaron przełóż do sosu

Kukuleczki
Placek z jabłkami Ewy Wachowicz i "Wiktoria" 204

Ciasto piec w temperaturze 190 stopni C. przez 30 minut, potem przykryć folią aluminiową i piec kolejne 30 minut. ----- Podobne: Ciastka 'żabie mordki" Jaglana szarlotka ze śmietaną Rustykalna tarta z rabarbarem "Wiktoria" jest drugim tomem sagi "Kobiety z ulicy Grodzkiej" Lucyny Olejniczak . O ile pierwsza część wiała zdeprawowaniem ojca Wiktorii, o tyle druga niesie nieco spokoju (choć akcja

Weekendy w domu i ogrodzie
Pełnoziarnista Szarlotka Kanadyjska Forda 181

tworzymy taka jakby kruszonkę. Dodajemy do tego jabłka, cukier (pozostawiając 1 łyżkę na wierzch) oraz rozmieszane jajko z mlekiem. Mieszamy całość i przekładamy do wysmarowanej i wysypanej bułka tarta tortownicy. wierzch posypujemy odłożona wcześniej łyżka cukru. Pieczemy w 190-200 stop. przez około 40-45 min na złoty kolor bez termoobiegu, na środkowej półce

Gotowanie...to proste !
Cukinia w słoiku 353

zlitowałam się...Postanowiłam jeszcze  zrobić parę słoików. Tym razem zalewę zrobiłam bardzo łagodną. Wy możecie sobie  dodać więcej octu, jeżeli lubicie ostrzejszą. Sałatka z tartą cukinią i papryką Składniki: -3 duże cukinie -papryka żółta -papryka czerwona -główka czosnku Zalewa: -na 4 szklanki przegotowanej wody 1/2 szklanki octu 10%, 1/2 cukru, 1 łyżka soli Cukinię dokładnie myjemy

Kulinarne przemyslenia
Czekoladowe ciasto ze śliwkami i białą kruszonką 226

wanilii oraz: 250 g słodkich śliwek węgierek Piekarnik nagrzać do 175°C . Składniki kruszonki rozetrzeć w palcach do konsystencji płatków owsianych. Odstawić. Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki. Mąkę z proszkiem, sodą i kakao wymieszać w misce. Masło utrzeć z cukrem w drugiej misce aż powstanie puszysta masa. Dodawać

Posadzone i zjedzone
Szarlotka 252

oraz cynamon. Wszystko razem podsmażamy, aby się nie rozpadło. AmpedSense.OptimizeAdSpot('2L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2R'); Po godzinie wyjmujemy ciasto z lodówki. Jedną część rozwałkować i ułożyć formę do tarty. Ponownie wstawiamy na chwilę do lodówki. W tym czasie ubijamy białka z odrobiną cukru. Formę z ciastem wyjmujemy i układamy podsmażone jabłka. Na wierzch polewamy pianą z białek. Drugą

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
tort kakaowo - jagodowy 247

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, potem żółtka. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao przesiewamy do masy-delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 25-30 minut do suchego patyczka. Wyciągamy z tortownicy, studzimy, przecinamy na 3 blaty. KREM Jagody wkładamy do malaksera i ucieramy na gładki krem-żeby

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jaglany pasztet z cukinii. 191

pieczarki, cukinię, jajka, przyprawy a także posiekaną zieleninę. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać i spróbować czy pasztet jest odpowiednio doprawiony. Foremkę ( najlepiej keksówkę) wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Masę pasztetową przełożyć do foremki, po  wierzchu wyrównać i zapiekać około 50 min lub więcej w temp. 180-190C. Podczas pieczenia należy kontrolować ponieważ każdy piekarnik piecze

Radość kipiąca uśmiechem.
NAJPROSTSZA BABKA ŁACIATA 1203

średnich obrotach. Pod koniec ubijania wlać zagotowane , gorące mleko i wszystko razem dobrze wymieszać łyżką. Część ciasta (ok. 1/3) wymieszać z kakao. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy wlać trochę ciasta jasnego , potem połowę ciemnego , znowu jasnego , resztę ciemnego i na wierzch ponownie jasnego (można też zrobić więcej warstw albo tylko jedną ciemną - według uznania). Piec

Walijskie Pichcenie
Ciasto dyniowo-kawowe 171

gorącej wodzie. Do masy dosypujemy mąkę z dodatkami i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Keksówkę o wymiarach 25 cm x 12 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia.  Ciasto przekładamy do formy, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem (lub 180 stopni bez termoobiegu). Pieczemy 60 minut

bistro mama
CIASTO CZEKOLADOWO - KOKOSOWE 183

kokosowe (1 - 1,5 łyżeczki)  Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przesiany budyń z mąką i proszkiem

Ciastka - domowe słodkości
Wegańskie leniwe pierogi 216

powtarzam- delikatnie, bo naprawdę warto. Gotuj 3-5 minut od wypłynięcia. Można jeść od razu lub je lekko podsmażyć, ja lubie w tej drugie wersji. Podawaj z bułką tartą i cukrem, dodatkowo możesz tez posypać siekanymi orzechami, ja strarłam na tarce kilka orzechów brazylijskich. Smacznego!   Artykuł Wegańskie leniwe pierogi pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Późne lato z czekoladą i malinami 204

mąkę, kakao, proszek do pieczenia i majonez -> miksuj na gładką masę. 5. Płaską formę ( ok. 25cm. bok) wyłóż papierem do pieczenia, lub wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. 6. Wylej ciasto, ułóż na nim maliny i posyp pokrojoną czekoladą z pozostałego paska. 7. Piecz ok. 30- 35mi w 160*C Sos: 1. Maliny z cukrem i sokiem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Leśny mech 192

masy - miksuj do połączenia się składników. 6. Do całości dodaj wcześniej rozmrożony i odsączony szpinak - wymieszaj dokładnie z ciastem. 7. Formę do pieczenia wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą/ mąką. 8. Przelej ciasto i piecz ok. 70min w 180*C. 9. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój w poprzek na pół ( 2 blaty). 10. Górną część pokrusz, a dolną

Kuchnia w Słońcu Skąpana