czekoladowe z kabaczkiem i konfiturą z pigwy IZIONI PYSZN SMAKI - Czekoladowe ciasto z cukinią MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Leśny mech po raz trzeci MARCEPANOWY KĄCIK - Słodka tarta z cebulką RÓŻOWA KUCHNIA - Czekoladowy cukinio-wiec
Grunt to przepis!łyżki - dodawaj mąkę. miksuj, aż do połączenia składników. Pod koniec podkręć obroty. Wlej letnią margarynę i zmiksuj ponownie, to dokładnego połączenia. Formę natłuść i wysyp bułką tartą. Wlej ok 2/3 ciasta. Na nie rozsyp rodzynki. Do reszty ciasta przesiej kakao. Zmiksuj lub wymieszaj ręcznie trzepaczką od miksera, pilnując, by mieszać w tę samą stronę, co wcześniej mikser. Przełóż
Anioszek w kuchniKUBKA naturalnego jogurtu tyle samo majonezu i pol glowki czosnku bledujemy mozemy dodac po troszke koperkuzo cienko i pozostawiamy ,posypiemy nasze zapiekanki na sam koniec uprzednio sypiac zolty tarty ser ******************************************************* SOS CZOSNKOWY
Viola cooks with passionmielimy w maszynce 3-4 razy . Mieszamy wszytko dokładnie dodając dwa jajka . Sól,pieprz do smaku. Układanie w foremki: Proponuję wysmarować je smalcem i posypać bułką tarta. Następnie umieszczamy mięso,aby uniknąć spalenia wycieramy brzegi ręcznikiem papierowym i podlewamy naszym bulionem po kilka łyżek na wierzch. To wszytko. Smacznego
Viola cooks with passionszklimy około 10 minut. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Odstawiamy do wystygnięcia,blendujemy i gotujemy kolejne 10 minut. Śmietanę i tarty parmezan dodajemy bezpośrednio do talerza. Polecam pieczywo czosnkowe i chipsy z szynki parmeńskiej. Ale to tylko moja sugestia. To wszytko Smacznego
Viola cooks with passiondużo? Już odpowiadam. Po raz- to kocham Polskie grzyby prosto z lasu. Po drugie biorę udział w konkursie gdzie składnikiem muszą być grzyby kurki. Po trzecie moi czytelnicy często uważają że grzyby to są tylko pieczarki albo grzyby mun. Pragnę pokazać im że wiele wspaniałych rzeczy możemy czerpać z natury. Z lasu ,z wody(...)obranego ze skóry Makaron gotujemy według przepisu 3 łyżki masła 1/2 posiekanej natki pietruszki 1/2 posiekanego koperku 1 plaster szynki parmeńskiej ( PROSCIUTTO) pokrojona w kostkę 2 łyżki tartego parmezanu Pieprz i sól do smaku Szczypiorek drobny ,owoc granatu i kiełki czosnku do dekoracji Sposób: Makaron gotujemy według przepisu. Al dente Kurki myjemy,oczyszczamy i większe kawałki
Viola cooks with passionosobę formie. Mowa o jagodach i czekoladzie w tarcie, prosty sposób na zapiekany mus czekoladowy z dodatkiem jagód i borówek. Zapraszam do kuchni! Do przygotowania dwóch spodów do tart potrzeba nam: 300g mąki pszennej 200g masła (zimnego) 100g cukru (drobny kryształ lub kryształ) 1 całe jajko 1 łyżka śmietany (12% lub 18%) Do przygotowania masy potrzeba
Kuba Gotujesosu dodajemy umyte kurki , mieszamy i doprawiamy do smaku. Mąkę, śmietanę i 1/4 szklankę wody mieszamy trzepaczką i wlewamy do sosu energicznie mieszając. Na koniec wsypujemy tarty parmezan i pokrojoną natkę pietruszki. Makaron wykładamy na talerz, wlewamy porcję sosu, posypujemy parmezanem i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliwcześniej już soliliśmy), pieprzem i ziołami. Dokładnie mieszamy. Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę i delikatnie łączymy z cukinią. Formę keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Masę przekładamy i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 1h -1h 10 minut. Jeśli będzie bardzo się rumienić to przykrywamy folią. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąsosu odparuje dodajemy masło, a kiedy się rozpuści, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Krok 5 Mieszamy mięso i grzyby z pęczakiem i posypujemy natką pietruszki. Zobaczcie też: Tarta z kurkami Artykuł Wołowina z kurkami z pęczakiem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia Bazyliiformować. Kluski gotuj w osolonej wodzie - po wypłynięciu na oko ze 2 minutki. Podawaj z mięsnym sosem lub na słodko, jak lubisz. Ja podawałam z przyrumienioną bułką tartą z masełkiem i posypane cukrem. Moja rada: Na zdjęciu uformowane kluski obsypane są mąką. Przez jakiś czas, nie wiedzieć czemu, używałam do tego mąki ziemniaczanej. I tutaj mam nauczkę
Anioszek w kuchniosób: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka jeden 1 cm plaster fety 1/2 średniego pomidora sparzonego i obranego ze skórki papryka słodka, sól, pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia rolad + 1 całe jajko Sałatka: 1 ogórek zielony 1 pomidor obrany ze skórki 1 łyżka śmietany 12 % pieprz do smaku 1. Fileta myjemy i kroimy na dwa płaty
Gotowanie...to proste !kulkę i wstawiamy do lodówki na min 30 minut Po wyjęciu ciasta z lodówki wałkujemy na grubość około 3 mm, następnie razem z papierem przenosimy nad formę od tarty i doklejamy pieczemy w temp 200*C przez około 15 minut- na złoty kolor w międzyczasie przygotowujemy nadzienie, mieszając wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji, po czym wylewamy
Luźna KuchniaDodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Dodać borówki, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki keksowej. Piec około 50-60 minut w temperaturze 170st
Kocham Czekoladęfolie spożywcza i schłodź w lodowce przez minimum godzinę 5. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza 6. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia albo wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą lub kaszą manną. 7. Ciasto podziel na dwie części.(mniej więcej w stosunku 3/4 i 1/4) Większa porcje ciasta zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wyklej wiórkami
Fiolka w kuchni