Babka cytrynowa z borówkami

Babka cytrynowa z borówkami

Babka cytrynowa z borówkami

Składniki: 3 jajka, 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 200ml oleju, 3/4 szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, sok z 1/2 cytryny, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g borówki amerykańskiej Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Dodać borówki, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki keksowej. Piec około 50-60 minut w temperaturze 170st. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocham Czekoladę

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.