tarta - 42848 przepisów (strona:1562/2857)

Mini kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej 157

łyżka, czosnek 1 ząbek, kmin rzymski 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka słodka mielona pół łyżeczki, kolendra mielona 1 łyżeczka, sol i pieprz do smaku, bułka tarta do obtoczenia kotlecików, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kasze jaglaną zalewamy wrzątkiem, tak aby woreczek był przykryty wodą i gotujemy przez 15 min. Kasza nie może być ugotowana na sypko

kulinarne odsłony pati
Kotlety ryżowe z curry 156

smażenia Wykonanie: Ryż przełożyć do malaksera, dodać obraną i pokrojoną w cząstki cebulę. Całość zmiksować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. miksowany ryż wymieszać z tartą marchewką. Dodać przyprawę curry, mąkę ziemniaczaną i jajka i dokładnie wymieszać. Jeśli nie ryż był nie solony, doprawić całość solą. Na patelni rozgrzać niedużą ilość tłuszczu. Z masy ryżowej

kolorowotorcikowo
CHŁOPSKI GARNEK PO MOJEMU 191

słoiki :) Składniki: * około 700 g pieczarek * 1 większa cebula * papryka czerwona * papryka zielona * papryka żółta * 3 większe marchewki * około 1 kg ziemniaków * 4 śląskie kiełbasy * majeranek tarty * sól, pieprz * kilka kulek ziela angielskiego * 3-4 liście laurowe * 2 łyżki przecieru pomidorowego *  przyprawa do ziemniaków Skworcu *  przyprawa do gulaszu Skworcu *  chili mielone Skworcu Wykonanie: Pieczarki

Zrób to smacznie
STRANGOLAPRETI – GNOCCHI SZPINAKOWE Z CZERSTWEGO CHLEBA 268

której nikt się nie oprze. Ja się w nich totalnie zakochałam! Spróbujcie Wy! SKŁADNIKI: * świeży szpinak – 500 g * czerstwe pieczywo – 250 g * ricotta – 60 g * tarty parmezan – 1 garść * mąka pszenna – 1 garść + do podsypania * jajko – 1 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczony szpinak gotujemy na małym ogniu, odcedzamy, odsączamy, blendujemy. Chleb namaczamy

Ostra na Słodko
Smażona makrela z jarmużem i duszoną papryką 128

m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -jedna cała makrela  -jajko, mąka i bułka tarta do panierki -opakowanie jarmużu -dwie cebule -ząbek czosnku -dwie łyżki jogurtu naturalnego  -po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej -papryczka chili -dwa pomidory -sól, pieprz -ewentualnie

Kulinarne przemyslenia
Placuszki z żurawiną na bazie mleczka kokosowego 167

nazwę pory:) może być drugie śniadanie. Albo po prostu kiedy macie ochotę i są w zasięgu ręki, sięgajcie:) zimne też są ok. Wersja wytrawna? - proszę bardzo, dodajcie tartą cebulkę, pieczarki i dowolną kiełbaskę, zrezygnujcie z cukru a otrzymacie placuszki - mini omlety. Można? Można!:) Smacznego:) Składniki: 3 szklanki mąki pszennej (3 szklanki 250 ml od herbaty

Zasmakuj Kuchni
Cukinia faszerowana pieczarkami, kaszą gryczaną i suszonymi pomidorami. 148

ulubionych warzyw. Zwłaszcza jej żółta odmiana, do której mam szczególne upodobanie. Można ją jeść na surowo, nadziewać różnymi farszami, dodawać do potraw mięsnych,  zup,  przyrządzać leczo, tarty, smażyć kwiaty cukinii,  i piec ciasta. Jak widać wachlarz zabaw z tym warzywem jest dosyć rozległy. Dziś ze względu na walory smakowe i odżywcze, cukinia znajduje się

Moja Mama Gotuje
Ciasto marchewkowe z masą z serka Philadelphia 145

około 5 minut dodając stopniowo cukier. Cukier powinien być całkowicie rozpuszczony. Następnie nie przestając ubijać wlewaj pomału olej. Dodaj suche składniki, zmniejszając obroty miksera. Delikatnie mieszając łyżką dodaj tartą marchew a następnie orzechy. Blaszkę o wymiarach 21x21 cm lub tortownicę o średnicy 23 cm posmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej ciasto i wstaw do nagrzanego

Moja Mama Gotuje
Sałatka z rukolą, ananasem i migdałami 154

plaster świeżego ananasa (ok. 80 g), - łyżka migdałów (ok. 10 g), - pół łyżeczki miodu (ok. 6 g), - 2 łyżeczki soku z cytryny (ok. 10 ml), - tarta skórka z cytryny. Sposób przygotowania 1. Mieszamy rukolę z pokrojonym w kostkę ananasem i migdałami. 2. Sałatkę polewamy sosem (mieszamy sok z cytryny z miodem i skórką z cytryny). Sałatka jest bogata

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Zdrowa sałatka na bazie kaszy jęczmiennej (z ajvarem) 232

średnia oraz pęczak kujawski. Produkty powstają tylko z rodzimych, najwyższej jakości i specjalnie selekcjonowanych zbóż jęczmiennych. Ponadto od zeszłego roku w ofercie można znaleźć również kaszę manną, bułkę tartą i skrobię ziemniaczaną. Produkty występują w szerokim zakresie wagowym. Każdy produkt jest pakowany do ekologicznych torebek półkilogramowych i kilogramowych oraz do worków polipropylenowych 25 i 50kg. Jeśli cenicie zdrowie

Słodkie okruszki
Skorzonera, wężymord, czarny korzeń 196

wapnia, sodu, fosforu i magnezu. Skorzonera jest też dobrym źródłem witamin z grupy B i witaminy C. Można przyrządzić z niej wiele dań: ugotować, polać masłem i bułką tartą lub sosem, np. beszamelowym. Można skorzonerę usmażyć w cieście naleśnikowym lub podać na słodko z miodem. Wykorzystuje się też ją w surówkach i sałatkach. Jak przygotować czarny korzeń? Najpierw

Qlinarnie i Qlinarnie
Saładka śledziowa -warstwowa 164

śledzie posypujemy czerwoną cebulą smarujemy sosem. Następnie pokrojoną marchewkę smarujemy sosem na marchewkę czerwoną fasolę również smarujemy sosem, następnie kukurydzę i posmarować pozostałym sosem. Wierzch sałatki posypujemy z tarty żółty ser i dekorujemy. Smacznego

kgwjanczewo
Makaron z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi 131

makaronu (u mnie pappardelle z suszonymi pomidorami) - 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (każda po 130 g po odsączeniu) - kilka pomidorków koktajlowych - 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - tarty parmezan - sok z cytryny - 2 łyżki masła - 4 łyżki oleju - 2 chochle wody z gotowania makaronu - 1 łyżeczkę bazylii - sól i pieprz do smaku 1. Makaron gotujemy wg instrukcji

Bez Cebuli
Ciasto bananowo – porzeczkowe z masłem orzechym 179

jajka 4 łyżki masła orzechowego   garść orzechów laskowych pół czekolady gorzkiej drobno pokrojonej 2 garście mrożonych czarnych porzeczek (w sezonie świeże) keksówka wysmarowana olejem i bułką tartą   Jak przygotować ciasto bananowo – porzeczkowe z masłem orzechym? Na patelni podsmażamy masło, cukier i banany aż cukier się skarmelizuje. W misce mieszamy suche składniki czyli mąkę, sodę

Ugotowane pozamiatane
Dziki ryż z salsą pomidorową i kaczymi jajkami 144

dzikiego ryżu (owies wodny) sos pomidorowy,najlepiej aby był domowy, jeśli nie to dopraw ten z butelki lub użyj soku warzywnego bądź pomidorowego jaja kacze lub inne parmezan tarty świeża bazylia, sól i pieprz do smaku czarnuszka i sałata ozdobna do podania Ugotuj ryż według instrukcji. Na dużej patelni rozgrzej sos pomidorowy . Wrzuć ryż, wymieszaj i doprowadź

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania