tarta - 42848 przepisów (strona:1555/2857)

Kluski leniwe 235

masę ze składników. Z ciasta uformować wałeczek, lekko spłaszczyć i ciąć pod skosem grubsze kluseczki. Wrzucać do gorącej, gotującej się wody, którą wcześniej nieco posolić. Podawać polane bułką tartą na masełku oraz gęstą śmietaną i cukrem

W garach u Gosi
Francuskie ślimaczki 178

było jeszcze szybciej upiekłam wszystko w mikrofalówce z funkcją crisp     ( opiekanie na chrupko) ale  spokojnie można przygotować tą przekąskę w piekarniku. Składniki: Gotowe ciasto francuskie Tarty żółty ser Sos paprykowy ostry Roleski Zioła prowansalskie Wykonanie: Rozwinąć rolkę z ciastem, posmarować sosem, posypać obficie żółtym serem oraz ulubionymi ziołami. Zrolować wałeczek wzdłuż dłuższego boku i pokroić

W garach u Gosi
Zapiekany makaron z sosem bolońskim 156

dalej zrobić. Jakoś nikt po nie nie sięgał do lodówki więc dałam się na sposób. Kokilki do zapiekania wysmarowane masłem, ułożony makaron w formie gniazdka, sos boloński oraz tarty wędzony ser salami i do piekarnika. Wszystko ze smakiem zostało zjedzone i już nie ma problemu, nic nie zostanie wyrzucone

W garach u Gosi
Babka z makiem 314

puszystą masę, dodać do niej olej i oranżadę oraz mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia, suchy mak. Delikatnie całość wymieszać. Wylać na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą keksówkę   12x35cm mierzona od góry. Piec 45minut/ 180stopni. Po upieczeniu pozostawić w foremce do przestudzenia

W garach u Gosi
Ryżowa sałatka z mięsnymi kulkami 783

garstka posiekanego koperku, kilka marynowanych pieczarek,  1 czerwona cebula, 8 łyżek majonezu, 1 świeży ogórek, sól, pieprz, majeranek, ostra papryka mielona,  1 jajko, 1/2 cebuli, bułka tarta, 4 łyżki mleka, olej. Przygotowanie: Smacznego

W kuchni u Moniki
Bezglutenowy sernik na haloween 161

podanych składników zagnieść kruche ciasto i wsadź na 45 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmij i rozwałkuj na placek ok.0,5 cm i wylep nim formę do tarty czy tartaletki. Masa serowa: Puree z dyni zmiksuj z cukrem, serem i kwaśną śmietaną. Dodaj mąkę i cynamon, a na końcu jajka. Masę serową wylej na wyłożoną kruchym ciastem

Kuchnia bezglutenowa
Linguine z cukinią i krewetkami 142

cebula 2 ząbki czosnku 6 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki mrożonych krewetek koktajlowych 1 łyżka sosu ostrygowego 1/4 łyżeczki chilli 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego natka pietruszki świeża bazylia tarty parmezan     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al’ dente. Odsączamy. Cukinię kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju razem z posiekaną cebulą

R'n'G Kitchen
KORZENNE CIASTO DYNIOWO- MARCHEWKOWE 156

łyżki śmietany 18%, 3 łyżki kakao Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tortownicę o śr. 24 cm smarujemy olejem, oprószamy wiórkami koksowymi lub bułką tartą. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy pure z dyni, olej, a następnie suche składniki. Na końcu dodajemy marchew, delikatnie mieszamy. Przelewamy do formy, pieczemy 35-40 min w 180 stopniach. Polewa

słodki bratek
Burrito 205

kostki) 200g ryżu 800g krojonych pomidorów z puszki 3 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki startego kminu rzymskiego 3 czubate łyżeczki słodkiej papryki sól oliwa Do podania duże pszenne tortille tarty żółty ser sałata Instrukcje Cebule i czosnek obieramy i dość drobno siekamy. Papryczki chili rozkrajamy, usuwamy nasiona i również dość drobno kroimy. Mięso, o ile nie jest drobno posiekane

Kulinarna Pokusa
Łatwy torcik dynia- z kremem, torcik na Halloween, torcik w kształcie dyni :-) 214

budyń jest zimny masło lub margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy na puch-dodajemy po łyżce budyniu i krem gotowy :-) SPODY Miskę metalową smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. żółtka ubijamy z cukrem na kogel mogel. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy olej i wodę oraz trochę barwnika pomarańczowego.  W osobnej misce ubijamy 6 białek. Następnie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z koziego sera twarogowego. 146

organizmie! Jeśli macie ochotę skosztować koziego nabiału, na pierwszy raz polecam właśnie  sery kozie  twarogowe,  które pasują do wszystkiego: na kanapkę, jako składnik nadzienia do tarty, jako baza ciasta czy deseru.  Jeśli Wam posmakują, wtedy możecie poznać bardziej wyraziste w smaku sery z porostem pleśni. SERNIK ZE ŚWIEŻEGO KOZIEGO SERA /1 porcja

Poranek na słodko
Jesienne nowości w kolekcji AMBITION 279

zarówno garnki, klasyczne patelnie w trzech rozmiarach, patelnie głębokie, grillowe i do naleśników, a także formy do słodkich wypieków takie, jak: brytfanna prostokątna, keksówka, forma na muffiny, do tarty, do babki oraz tortownica. W naturalnej kolorystyce zagoszczą na stole podkładki Velvet, zdobione akcentami liści oraz drzewa. Wśród innych innowacyjnych rozwiązań w kolekcji AMBITION znalazły się wyjątkowe patelnie Vision

Kuchcik gotuje
Piccata z piersi kurczaka – obiad w 30 minut 300

lekko się zrumienią a czosnek straci swój ostry zapach. Wsypujemy pozostałą panierkę, a powstałą zasmażkę zalewamy rosołem. Mieszamy, żeby pozbyć się grudek. Dodajemy śmietanę lub mleko, kapary i tarty parmezan.   Podgrzewamy całość, mieszając, do zagotowania. Po zagotowaniu wrzucamy do sosu przekrojone na połowy plasterki cytryny. Gotujemy wszystko razem na średnim ogniu, do odparowania 1/5 – 1/4 płynu

Karo in the Kitchen
Kotlety jaglane z kabaczkiem 231

Cukinie i kabaczki królują w jesiennym sezonie, warto więc wykorzystywać je do różnorodnych potraw. Leczo, placki, tarty... A może kotlety? Warzywne kotlety na bazie kaszy jaglanej są nie tylko sycące ale i zdrowe. Koniecznie wypróbujcie

Milion Smaków
Słodkie środy - Łabędzi puch 394

sztywno dodając porcjami cukier, następnie pojedynczo żółtka stale ubijając. Następnie dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Ciasto przelewamy na wysmarowaną i oprószona bułka tartą blaszkę.  Wkładamy do zimnego piekarnika, pieczemy w temperaturze 170-180 stopni przez około25-30 minut (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt rzucamy dwukrotnie z wysokości około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki