tarta - 42848 przepisów (strona:1551/2857)

Dutch Baby, czyli Pieczony Naleśnik Piernikowy 202

którym jajka nabrały jasnego koloru. Potem dodałam pozostałe składniki oprócz masła i zmiksowałam do momentu nabrania gładkiej kremowej konsystencji. Masło rozpuściłam i wylałam do ceramicznej formy do tarty o średnicy ok. 22 cm. Rozprowadziłam masło w formie tak, aby zarówno dno jak i jej boki były pokryte masłem. Potem wystarczyło wlać do niej masę naleśnikową, wstawić do nagrzanego

Blondynka Gotuje
PRZEKŁADANIEC KOKOSOWO - CZEKOLADOWY 195

łyżeczka kakao Dodatkowo: 1/2 tabliczki czekolady Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesiany budyń z mąką i proszkiem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Muffiny marchewkowe 140

ok.50 g). - przyprawy: cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatałowa. Sposób przygotowania: 1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. Dodajemy tartą marchewkę. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy. 4. Foremki napełniamy ciastem do ¾ wysokości. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 35 minut. 6. Roztapiamy czekoladę

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasto piaskowe z jabłkami 178

oraz solą na puszysta masę. Do masy dodajemy stopniowo jajka, oraz następnie mąkę z proszkiem i mleko na przemian i ucieramy dokładnie. Blachę smarujemy tłuszczem, posypujemy cienko bułka tarta i przekładamy na nia ciasto. Na wierchu układamy jabłka pokrojone w plasterki, posypujemy cienko   cynamonem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 50 min w 180stC. Po upieczeniu

Camilla w kuchni
Warsztaty kulinarne z Inką i szefem kuchni Sebastianem Olma 182

sól, 1 łyżeczka ·          cynamon w proszku, 2 łyżki ·          marchewka tarta, 520 g ·          posiekane orzechy włoskie, 150 g ·          kawa zbożowa Inka klasyczna, 150 g (dodałyśmy 3 łyżki

SMYKWKUCHNI
DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z MALINAMI 195

części, a można zwyczajnie odrywać kawałki ciasta, formując w dłoniach płaski placuszek. Następnie układać bułeczki  sklejeniem do dołu na  blaszce uprzednio wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą i odłożyć na pół godziny w ciepłe miejsce, do ponownego wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować rozkłoconym jajkiem, posypać kruszonką. Piec w temperaturze 190ºC przez około 25 minut

Walijskie Pichcenie
Knedle z mięsem 200

wagowe mięs są orientacyjne, możecie je dowolnie modyfikować. Knedle najlepiej smakują podane z okrasą z podsmażonej cebulki lub (jak preferuje to mój mąż) ze zrumienioną na maśle bułką tartą i solą :) PS. Knedle świetnie nadają się również do zamrożenia - potem w kilka chwil mamy gotowy smaczny posiłek. Składniki (na ok. 25-30 sztuk): Ciasto: 1 kg ziemniaków

MyCookBook.pl
Makaron z mięsem, pomidoram, fetą i oliwkami 151

makaronu * puszka pomidorów z bazylią * 200g mięsa mielonego wołowego  * łyżka oliwy z oliwek * cebula * ząbek czosnku  * garść oliwek zielonych i czarnych * 100g sera feta * sól, pieprz * tarty żółty ser Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Na oliwie przesmażyć cebulę i czosnek drobno posiekaną. Dodać mięso i pomidory. Podgrzać sos aż się zagotuje. Dodać oliwki i fetę oraz

Magiczne Życie Marty
Sernik śmietankowo-kakaowy na kakaowym cieście 204

gładkie ciasto. Wstawiamy je na około 1 godzinkę do lodówki. Po tym czasie wałkujemy 1/2 ciasta i dajemy je na dno blaszki, wcześniej posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia.  MASA SEROWA Białka ubijamy ze szczyptą soli i połową cukru. Ser dajemy do miski i wlewamy do niego trochę mleka i cukier. Całość

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
jajko zapiekane w bułce - najlepsze 199

Odkrajam wierzch bułki (w miarę jak najwyżej, aby powstała z niej miseczka była głęboka). Środek bułki wykrajam (nie wyrzucam!! np. odkładam do wyschnięcia i robię bułkę tartą). Wydrążone bułki smaruję w środku masłem, układam wędlinę, tak by szczelnie wyścielić bułkę, następnie wbijam jajko. Na wierzch kładę jeszcze kawałek masła i posypuję serem oraz szczypiorkiem. Zapiekam w w piekarniku

Cook&Love
Nie będzie słodko, czyli Torta Rustica 201

cienkie plasterki, pieprz świetnie wzbogaci smak,) 1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej kilka łyżek czerwonego pesto Grzyby oczyszczamy i kroimy na dość duże kawałki. Cebulę obieramy i kroimy 'w pióra'. Ser trzemy na grubej tarce. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy masło i wrzucamy cebulę. Kiedy cebula lekko zmięknie, dodajemy grzyby i podsmażamy, aż zaczną mocno pachnieć i brązowieć na krawędziach. Wtedy dolewamy(...)spokojnie może być mniejsza, wtedy tort będzie wyższy. Pierwszym opakowaniem kruchego ciasta wykładamy dno i boki tortownicy (najlepiej zarzucić je poza krawędzie formy), nakłuwamy. Układamy warstwy składników- salami, połowę tartego sera, grzyby, resztę sera, szynkę i kończymy pesto. Górę przykrywamy drugim opakowaniem ciasta i zalepiamy dookoła ciastem, które wcześniej zostawiliśmy wystające poza formę. Z pozostałych skrawków możemy zrobić fikuśne

les mirabelles
Zapiekanka z brokuła i kaszy jaglanej 363

smaku solą,pieprzem i curry. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z kaszą,brokułem i fetą.  Formę do pieczenia wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Wyłożyć kaszę z dodatkami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut. Po 20 minutach wyjąć z piekarnika,posypać potartym serem i piec jeszcze 10 minut

Kolorowa kuchnia Elki
Zraziki z pieczarkowym nadzieniem. 156

marchewki z rosołu 1/3 szkl. wody 1 jajko 2 bułki czerstwe namoczone w mleku i wyciśnięte 2 ząbki czosnku 2 szalotki 3 łyżki masła klarowanego bułka tarta przyprawy:sól, pieprz, majeranek, lubczyk suszony 30 dag. pieczarek WYKONANIE: 1 szalotkę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle, pieczarki obrać, pokroić w cienkie paski, dodać do cebuli usmażyć, czosnek przecisnąć

Kuchnia Beaty
Ciasto czekoladowe 147

oleju rzepakowego syrop klonowy do podania Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w jednej misce. Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Pieczemy 35 minut, w temp. 180 C. Ciasto wyjmujemy z formy. Ostygnięte kroimy na plastry. Podajemy ciepłe, polane syropem klonowym

Moja smaczna kuchnia
Ryba po grecku 1251

pikantnego 1 łyżeczka cukru sól świeżo mielony pieprz mielona słodka papryka Filet z ryby przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w jajku i panierce (ja mieszam mąkę i bułkę tartą pół na pół). Usmażyć i pozostawić do wystudzenia. Seler, pietruszkę i marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Do garnka wlać olej, włożyć cebulę

Kolorowa kuchnia Elki