tarta - 42848 przepisów (strona:1547/2857)

Krem marchewkowy 129

biała część pora 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1l bulionu warzywnego 1 łyżeczka słodkiej papryki Sól, czarny pieprz 500ml bulionu warzywnego 200ml mleka Do podania: tarty parmezan, oliwa z oliwek, natka pietruszki, czarnuszka Sposób przygotowania : Warzywa umyć. Marchew i pora pokroić w półplasterki. Ziemniaki i cebulę w kosteczkę. Ząbki czosnku w cienkie plasterki. W średniej

Pyry na Gaz
Ciasteczka maślane - mąka kokosowa w akcji 258

dużo więcej chłonie śmietany, czy innych płynów niż tradycyjna mąka pszenna). Ciasto musi być wilgotne i gładkie. Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Z przygotowanej masy nabieramy łyżką porcję ciasta i rękami robimy kulkę, którą następnie spłaszczamy i kładziemy na brytfankę. Ciastka pieczemy w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Tarta ze szparagami i boczkiem 227

Krótki sezon szparagowy to jeden z moich ulubionych okresów w ciągu roku. Pamiętajcie tylko, aby dobrze go wykorzystać. Świetnym pomysłem będzie chociażby zrobienie tarty , będącej wariacją na temat tradycyjnego quiche lorraine . Szparagi i migdały doskonale uzupełniają ten przepis , czyniąc z niego cudowny wiosenno-letni obiad . Więcej

Okolice Palnika
Quiche ze szparagami i bazylią -Krucha tarta ze szparagami 128

Zaczął się sezon na szparagi więc koniecznie krucha tarta ze szparagami musi być. Szparagi są zdrowe i niskokaloryczne. Zawierają tylko 18 Kcal w 100 g. Zdrowość zawdzięczają głównie kwasowi foliowemu, który reguluje wzrost i rozwój komórek, wpływa też dodatnio na mózg i układ nerwowy. Dobrze działa na psychikę i dobre samopoczucie Szparagi są wskazane dla kobiet ciężarnych

Sztuka gotowania w/g Samiry
Quiche ze szparagami, Cereal (Seinfeld) 168

Pyszny! Spróbujcie koniecznie! Źródło: różne przepisy online + własna inwencja twórcza. Z tej porcji wychodzą 2 średniej wielkości tarty. Składniki: 2 rulony ciasta francuskiego (ok. 500 g) 1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g) 2 cebule 1 duża łyżka masła 130 ml białego wytrawnego wina Składniki na sos: 4 jajka 1 szklanka gęstego jogurtu greckiego 1 pęczek koperku

Qlinarnie i Qlinarnie
Sernik bez sera. 249

Śmietany zmiksować z cukrem i proszkiem do pieczenia, cały czas miksując wsypać budyń. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Na dno wyłożyć połowę kruszonki, lekko docisnąć ręką. Następnie wylać masę śmietanową i na wierzch posypać resztę kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około

Agusiowe smakołyki
Sałatka na gorąco ze szparagami i grillowanymi warzywami 146

macie ochotę możecie przygotować szparagi według moich innych przepisów-zapraszam na  Szparagi z masłem cytrynowym i parmezanem  lub Szparagi w boczku z pomidorami i rozmarynem lub Tarta ze szparagami i ricottą  lub Spaghetti ze szparagami i boczniakami Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 9,00 zł SKŁADNIKI: 500 g świeżych zielonych

kulinarnyJa
Kapusta gotowana w mleku, do obiadu 128

główka młodej kapusty wiosennej 1 szkl mleka sól pieprz jajko bułka tarta masło do smażenia Kapustę kroimy na ćwiartki lub szóstki , obwiązujemy sznureczkiem by się nie rozpadły. W garnku nastawiamy ok 1,5 szkl wody, Kiedy woda się zagotuje, układamy kapustę i zalewamy mlekiem. Gotujemy pod przykryciem ok 10-13 min. Ostrożnie wyjmujemy na durszlak i osączamy. Kiedy

Gotowanie jest łatwe
Tarta z warzywami 167

Pyszna, aromatyczna tarta. Kruche ciasto i warzywne nadzienie. ciasto : 2 szklanki ( 300 g ) mąki 0,25 szkl ( 50 g ) siemienia lnianego 0,25 szkl ( 40 g ) sezamu 0,25 szkl ( 80 g ) kwaśnej śmietany 200 g masła 1 jajko 0,5 łyżeczki soli nadzienie : pół papryki 1 marchewka

Polska Zupa
Zdrowe minitarty z kremem jaglanym [bez pieczenia] 133

polega na nadzieniu. Tym razem postawiłam na lekki, orzeźwiający krem jaglany z cytrynowym akcentem. Myślę, że fajnie wpisuje się w letnie klimaty i oczywiście ideę zdrowej kuchni Zdrowe tarty z kremem jaglanym 2017-05-29 13:09:57 Porcje 16 Oceń Zapisz przepis Drukuj Spód 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki syropu klonowego/miodu

Powiedz dietom nie
Kotlety kiełbasiano ziemniaczane z młodą kapustą. 199

Pomysł na takie kotlety wyszedł przypadkowo, bo został farsz z  gołąbki-z-ziemniakami   -- -- -- -- Do farszu dodajemy jajko, bułkę tartą i formujemy kotlety. Otaczamy mąką  i smażymy na złoto brązowo z każdej strony. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego

chleba naszego
Bezglutenowe ciasto z truskawkami i rabarbarem 147

kolejny tydzień!!! HURRA!! Pewnie zauważyliście, że jak się już wkręcę w jakieś warzywo, owoc to lecę i nie potrafię się zatrzymać Ostatnio u nas królowały szparagi (np. ta tarta ) teraz rabarbar, a zaraz pojawią się jagody!!! oj, będzie się działo. Kolejne ciasto z truskawkami i rabarbarem, dzięki czemu będziecie mieć mega wybór co przygotować. U nas zdania

PaleoLife
Kalafior duszony z chilli 159

Kalafior duszony z chilli Kalafior to bardzo popularne w Polsce warzywo, do niedawna jednak kojarzone z intensywnym, dla niektórych niezbyt przyjemnym zapachem, podawanym z przesmażoną na maśle bułką tartą. Dziś chciałabym odczarować to warzywo i pokazać, że kalafiora można podać w ciekawy i nietuzinkowy sposób.  Kalafior jest bardzo popularny w kuchni indyjskiej i to właśnie nią inspirowałam

Codzienne Gotowanie
Chleb z octem bez wyrabiania (zawsze się udaje) 170

odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia swojej objętości - na 30 minut.  Po tym czasie masę przemieszać i przełożyć do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.  Chlebek odstawić do ponownego wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Po wyrośnięciu, wierzch ciasta spryskać wodą i obsypać ulubionymi ziarnami lub otrębami. Chleb piec (w rozgrzanym piekarniku - u mnie gazowy

Di gotuje
Tortille serowe z szynką 257

ciągnącym się serem. Weekendowe szaleństwo! Zawsze pierwsze znikają ze stołu:) W zależności ile potrzebujecie zwiększcie składniki. Składniki: 2 placki tortilli kilka plastrów żółtego sera kilka plastrów dobrej wędliny tarty parmezan kilka łyżek passaty / opcjonalnie ketchupu, koncentratu pomidorowego przyprawy: pieprz, cząber, bazylia, słodka papryka Przygotowanie: Placki posmaruj passatą, posyp przyprawami, nałóż ser i szynkę, zwiń w rulony. Pokrój

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania