tarta - 42848 przepisów (strona:1541/2857)

najlepsze ptasie mleczko-kolorowe z kakaową pianką 870

dodajemy cukier-miksujemy,dodajemy żółtka-miksujemy. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z kakao i miksujemy chwilkę na najniższych obrotach. Ciasto wlewamy do blaszki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą .Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka .Studzimy. Następnie do 3 misek wlewamy po 200 ml śmietanki  i dodajemy po łyżce cukru pudru

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kisiel cytrynowy z imbirem i miodem 180

czubate łyżki * miód- 2 łyżki * imbir- 1 starta łyżeczka * kurkuma- szczypta 350 ml wody zagotować, a w pozostałej wodzie rózgą wymieszać skrobię, sok oraz skórkę z cytryny i tarty imbir. Kiedy woda zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień na minimum, wlać cytrynową mieszankę i energicznie mieszać do momentu, aż zgęstnieje. Dosłodzić do smaku miodem i rozlać do pucharków. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Muffinki Rafaello 230

wiórki kokosowe i krótko zmiksować. Łyżką nakładać ciasto do silikonowych foremek na muffinki. Można je również piec w metalowych, jednak wcześniej należy je wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piec około 20-30 minut w temp. 175 stopni (do tzw. suchego patyczka). Ostudzić. Krem:  160 ml śmietanki 36%,  100g białej czekolady.  Czekoladę stopić na parze

Z miłości do słodkości
Piernik marchewkowy z przyprawą ras el hanout 149

osobnej misce mieszamy marchewkę, miód i maślankę i miksujemy. Stopniowo dodajemy suche składniki do mokryc i mieszamy mikserem. Przelewamy masę do wysmarowanej masłem lub olejem i posypanej tartą bułką keksówki. Na wierzch układamy kandyzowany imbir i orzechy. Pieczemy w 180 stopniach 50 minut (góra-dół, średnia półka).   Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie

Ugotowane pozamiatane
Owocowe crumble - bez mąki, cukru 225

która charakteryzuje się niską wartością energetyczną, a także nie podnosi poziomu glukozy we krwi. Dlatego też, ksylitol polecany jest cukrzykom oraz osobom odchudzającym się :) Składniki na formę do tarty o średnicy do 26 cm: około 450 g mrożonych owoców (śliwek, truskawek, porzeczki, rabarbaru) 1/2 szklanki kaszy jaglanej (90 g) 3/4 szklanki wody 90 g wiórek kokosowych 1 łyżka

Ugotować
Zupa meksykańska 215

czerwonej 2 puszki pomidorów krojonych- bez skóry pieczarki 1/2 kg 1 papryka czerwona 3 cebule przyprawa meksykańska masło klarowane Pulpeciki do zupy: 1/2 mięsa mielonego 1 jajko bułka tarta, cebula, sól, pieprz Przygotowanie : Kukurydzę i fasolkę osączyć z zalewy Cebulę pokroić w kosteczkę, pieczarki w cienkie plasterki, paprykę w paseczki Z mięsa mielonego zrobić małe pulpeciki wg tego

Proste Potrawy
Ciasto jabłkowe z makiem 171

proszkiem dodać do masy, wsypać mak i mleko, dobrze wymieszać, na końcu dodać ubitą pianę z białek. Całość delikatnie przemieszać i przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tarta bułką formy keksowej. Piec 45 minut w 160stC. Przestudzone ciasto polać polewą

Camilla w kuchni
Sernik z brzoskwiniami 212

Ciasto: Wszystkie składniki zagniatamy  i dzielimy na dwie równe części. Jedną część wkładamy na godzinę do lodówki. Drugą częścią wylepiamy blaszkę posmarowaną masłem i posypan ą bułką tartą. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Masa serowa: Margarynę ucieramy z żółtkami, dodając cukier, budyń i ser. Masę łączymy z ubitymi białkami na sztywną pianę. Masę wykładamy

Pyszności Słodkości
Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 182

słodsze od tradycyjnych pomarańczy, a ich piękny kolor zawdzięczamy antocyjanowi.   Do tej pory z czerwonymi pomarańczami robiłam koktajl jogurtowy z kukurydzą , sałatkę z granatem  i szybkie tarty . Dziś natomiast zapraszam moich czytelników na szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami i jogurtem naturalnym. Ciasto jest mocno cytrusowe, wilgotne i pięknie pachnie pomarańczami. I oczywiście ma cudny  pomarańczowy

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z jabłkami 182

Krucha tarta z jabłkami w cynamonie, smaczna i łatwa do przyszykowania. Słodka, aromatyczna - idealna do kawy. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Kruche Ciasto Z Jabłkami I Galaretką Gruszkową 206

Mieszamy do jej całkowitego rozpuszczenia, następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a nawet lekkiego tężenia. 3. Schłodzone ciasto dzielimy na połowę, wałkujemy i wykładamy nią wysmarowaną i wysypana bułką tarta blaszkę. Smarujemy je białkiem (zawsze smaruje białkiem takie ciasto aby nie tworzył się zakalec), a następnie wykładamy wystudzone nadzienie z jabłek i galaretki. Przykrywamy druga częścią ciasta, nakłuwając

Gotowanie...to proste !
Ciasto bananowo - czekoladowe a'la Brownie 271

ciepłej masy dodać przesianą mąkę oraz cukier. Dokładnie wymieszać. Dodać jajka, wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione widelcem banany, całość dokładnie połączyć. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki o wym. 24x24cm. Piec około 35 minut w temp. 160-170st. Przed podaniem można oprószyć kakao. Źródło: Niesamowite smaki

Z miłości do słodkości
Sałatka ryżowa z kurczakiem, brokułami i fasolą 294

gyros) sól pieprz 3 łyżki octu jabłkowego olej do smażenia sos: 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu 1 łyżka francuskiej musztardy 1 łyżeczka miodu sól pieprz opcjonalnie: tarty chrzan, czosnek Filet pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą, odstawić na kilkanaście minut, następnie obsmażyć na niewielkiej ilości oleju, wlać 2 łyżki wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem

Obiad gotowy
Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 169

słodsze od tradycyjnych pomarańczy, a ich piękny kolor zawdzięczamy antocyjanowi.   Do tej pory z czerwonymi pomarańczami robiłam koktajl jogurtowy z kukurydzą , sałatkę z granatem  i szybkie tarty . Dziś natomiast zapraszam moich czytelników na szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami i jogurtem naturalnym. Ciasto jest mocno cytrusowe, wilgotne i pięknie pachnie pomarańczami. I oczywiście ma cudny  pomarańczowy

Kulinarne przygody Gatity
Babka bez tłuszczu, szybka i łatwa 212

sitko i dodawać do masy jajecznej. Wlać olej i mleko, dokładnie wymieszać. Dodać esencję waniliową. Wymieszać Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wymiar blaszki to 25 x 15 cm.Wylać ciasto do formy. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 30-40 minut. Wyjąć z formy i ostudzić. Polać

Kuchnia Pokoleń