tarta - 42848 przepisów (strona:1542/2857)

Polentowa przekąska 151

roladka z koziego sera Chavroux) Pieczarki pokrojone na cienkie plasterki Tymianek lub rozmaryn do posypania Opcjonalnie: siekane świeże zioła (bazylia, tymianek ,oregano) czarnuszka, sezam, kminek, sól gruboziarnistą tarty parmezan jajko Dodatkowy rondelek z wrzącą wodą Przygotowanie: W wysokim garnku wodę z solą doprowadzamy do wrzenia. Następnie nieco zmniejszamy ogień i cały czas za pomocą drewnianej łopatki mieszając powoli

Kate's Kitchen
Drobiowe kotlety z pieczarkami i serem 196

łyżeczka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka papryka czerwona  1 łyżeczka warzywka  10 pieczarek  15 dag sera żółtego twardego  olej do smażenia  bułka tarta ( do panierowania ) 2 jajka ( do panierowania ) Wykonanie  Pierś z kurczaka myję osuszam , następnie robimy porcję na kotlety,rozbijamy delikatnie za pomocną przełożenia folią spożywczą aby nie porozrywać mięsa

Mój Smak
Babka karmelowo-fistaszkowa 209

Wsypać do masy jajecznej, wymieszać. Na koniec dodać masło i ponownie delikatnie wymieszać. Formę do babki (u mnie o średnicy ok 22cm) posmarować olejem, posypać mąką lub bułką tartą, wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 40-45 minut w temp. 170stC do suchego patyczka. Po upieczeniu pozostawić na kilka minut w formie, następnie wyjać i studzić

Obiad gotowy
Grillowanie z Sokołowem i magazynem Kukbuk 214

może sprawić radość blogerce kulinarnej? Nowy robot, forma do tarty lub kilka innych przydatnych gadżetów? owszem... Koszyczek aromatycznych truskawek lub pęczek szparagów - jak najbardziej. Ale oczy mnie się świecą, gdy dostaję zaproszenie na warsztaty kulinarne. Traktuję to jako okazję do zdobycia nowej wiedzy, poznania ciekawych przepisów, zawarcia nowych znajomości i - jakże by inaczej - kulinarnej uczty:) Zostałam zaproszona

Obiad gotowy
Słownik kulinarny: Skorzonera, wężymord, czarny korzeń 216

minut (jak szparagi). Korzeń po obraniu ciemnieje jak obrane jabłko, można temu zapobiec kropiąc go sokiem z cytryny. Z wężymorda można przygotować sałatkę, spożywać go obsmażonego z bułką tartą jak kalafior, można dodać go do jajecznicy lub omleta czy zapiekanki. Wężymord jest rośliną dwuletnią, rośnie w krajach o umiarkowanym klimacie (można hodować go w Polsce). Sadzony wiosną dojrzewa

WojnaNaSmaki.pl
Chlebek orkiszowy z orzechami 237

drożdżowy do mąki, dokładnie mieszamy i wyrabiamy rękami ciasto. Jeśli ciasto lepi się do rąk to dodajemy jeszcze mąki. 4. Blaszkę do pieczenia smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub mąką. Przekładamy do niej chlebek i odstawiamy go w ciepłej miejsce, aby urósł ( tak mniej więcej, aby podwoił swoją objętość ). 5. Wyrośnięte ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika

W kuchni Katie
babeczki owocowe z gruszkową śmietaną... 207

brązowy, mleko rózgą blendera dobrze zmiksować, wsypać mąkę z proszkiem i krótko połączyć składniki pokrojone dość drobno owoce wymieszać z przyprawą do szarlotki foremki posmarowane tłuszczem i obsypane tartą bułką, silikonowej nie trzeba, do foremek nałożyć porcje owoców, i prawie do pełna nałożyć ciasta na owoce piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dól, babeczki piec około

W Mojej Kuchni Lubię
Pomarańczowiec - aromatyczne ciasto 201

łyżek mleka Migdały w płatkach do dekoracji Wykonanie: Margarynę ucieramy z trzema jajkami, cukrem, proszkiem do pieczenia, mąką i otartą skórką pomarańczy. Blaszkę ( typowa ) smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą i wykładamy na nią ciasto. Pieczemy przez około 25 minut w temp. 180  o  C. Gdy ciasto wystygnie kroimy je na dwa placki. Jeżeli nie mamy wprawy

Smaki Ewy
Babka pomarańczowa 222

około 8-10 minut w formie następnie wyjąć i jeszcze ciepłą babkę polać z wierzchu ponczem. Ostudzić. Poncz: wszystkie składniki dokładnie wymieszać. *Formę metalową wysmarować i wysypać bułką tartą

Ala piecze i gotuje
Mleczny Placek Gotowany Z Mrożonymi Owocami 199

aromat jeśli lubimy (np. waniliowy ), następnie dodajemy ubita pianę z białek, całość delikatnie mieszamy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stop przez około 40-45 min do suchego patyczka. Po ostygnięciu obsypujemy cukrem pudrem  i gotowe

Gotowanie...to proste !
De Volaille z masłem i czosnkiem 174

fileta z kurczaka 25 g masła (2 łyżeczki) 1 ząbek czosnku 1 łyżka natki pietruszki ½ łyżeczki ziół prowansalskich ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego ¼ łyżeczki soli 1 jajko bułka tarta 2 łyżki mąki Przygotowanie: Pierś z kurczaka naciąć wzdłuż. Masło wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, posiekaną natką i przyprawami. Masę z masła włożyć w kieszonkę piersi

KuchniaWeDwoje.pl
Tort ambasador 334

masy dodać kakao, rodzynki i czekoladę 7. Drugą część połączyć z kawałkami ananasa i orzechów 8. Wyłożyć na biszkopt masy i posypać wszystko tartą czekoladą Pobierz wersję do druku: Pobierz Tort ambasador Artykuł Tort ambasador pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Pasztet drobiowy z wątróbką 174

większość płynu odparuje. Mięso indycze i wątróbki mielimy bądź miksujemy wraz z cebulką. Małą formę o wymiarach 20x8cm wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Do tak przygotowanej formy przekładamy masę mięsną. Pieczmy w 180 stopniach C przez około 60 minut

Pyry na Gaz
Ciasto orzechwe z ziemniakami !!! Pychotka 199

składniki kruchego ciasta połączyć i wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto podzielić na 2 równe części i rozwałkować. Jedną część wyłożyć na blachę wcześniej wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.   Ugotowane ziemniaki zmielić, dodać do nich orzechy, cukier puder, żółtka i olejek migdałowy. Masę dokładnie wyrobić. Białka ubić na sztywno i dodać do masy, delikatnie mieszając. Masę wyłożyć

Jadło i czytadło
POMARAŃCZOWA BABKA DANUSI 210

mąki pszennej krupczatki- nie innej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie:  Foremkę do babki z kominem dobrze wysmarować tłuszczem i wysypać kaszką manną lub bułką tartą.  Zetrzeć skórkę z jednej sparzonej wcześniej pomarańczy i wycisnąć z niej sok. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Zmiksować jajka z cukrem do rozpuszczenia cukru. Dodać stopione masło

Walijskie Pichcenie