lekko osoloną wodę. Na wrzącą wodę kłaść łyżeczką kluski i gotować przez 3-4 minuty, mieszając od czasu do czasu. Ugotowane kluski polać roztopionym masłem i posypać bułką tartą
Kuchnia Bon AppetitTarta francuska z pomidorami i bazyliowym serkiem Składniki na formę 20x 28 cm: ok. 230 g ciasta francuskiego (docinałam z płata 275g) 200 g serka śmietankowego 1 łyżka posiekanych listków bazylii , plus dodatkowo całe do dekoracji 1-2 ząbki czosnku 400- 500 g pomidorów pomieszanych sól i pieprz Piekarnik rozgrzać do 200C. Formę do pieczenia wysmarować masłem, oprószyć
Pełny talerzjuż masa jest gotowa , rozdzielam ją na trzy części , do jednej dodaje kakao , do drugiej barwnik różowy , a trzecią pozostawiam białą , następnie na wysmarowaną tortownicę i posypaną bułką tartą wylewam na zmianę części ciasta , patyczkiem drewnianym delikatnie mieszam aby powstała nam mozaika , wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 170 stopni na 45 minut . Po 45 minutach ciasto wykładam
Mój SmakMonika Makaron z pesto z liści rzodkiewki Małgorzata Wątró bka duszona z jabłkami Justyna Makaron z twa rogiem i sosem malinowym Agnieszka Kukurydziana tarta ze śliwkami Angelika Muffiny jajeczne z pomidorkami i kaban osami Bożena Placki z ja błkiem i cynamonem Diana Zupa szczawiowa Magdalena
Magiczne Życie Martynasiennych i kroimy na małe kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy jabłka, cukier i przyprawy. Pod koniec dodajemy rodzynki. Studzimy. Do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, wykładamy ciasto. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na razie na 10 minut. k Po ty czasie wykładamy na podpieczony spód jabłka. Pozostałą częścią ciasta
KuchcikoweLoveMiksujemy delikatnie, na najmniejszych obrotach do połączenia się składników. I nasze drugie ciasto gotowe:-) Teraz przechodzimy do przygotowania naszego łaciatego biszkopta. Dużą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Jeśli chcecie możecie wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia. I zaczynamy wykładanie ciasta. Kładziemy łyżkę ciasta białego, i następnie ciemnego na przemian.Drugą warstwę tak samo, tylko na białą masę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupieczenia mieszamy i dodajemy do masy bardzo delikatnie miksując. Następnie dodajemy olej oraz colę. Wszystko dokładnie miksujemy. Biszkopt wylewamy do posmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą blaszki. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu biszkopt nasączamy colą. MASA: -150g zmielonych herbatników np. szkolne -150g zmielonych orzechów włoskich
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudodajemy cukier, potem po żółtku. Delikatnie miksujemy. Do całości dodajemy mąkę oraz mąkę ziemniaczaną. Całość miksujemy bardzo delikatnie. Masę wykładamy do posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą blaszki. Biszkopt pieczemy około 12 minut w temperaturze 170 stopni. Biszkopt wykładamy z blaszki i studzimy. MASA SEROWA -2 galaretki cytrynowe -500-600g serka homogenizowanego waniliowego -2 śnieżki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokucałości dodajemy wrzątek i miksujemy. Do masy dodajemy proszek do pieczenia i delikatnie miksujemy. Dodajemy białka mieszamy i ciasto gotowe. Blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy i wstawiamy do piekarnika na około pół godziny -temperatura 170 stopni. po upieczeniu wyciągamy delikatnie ciasto z blaszki i studzimy. Następnie przecinamy na 2 blaty. PONCZ
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuczekoladą, nie musicie jej dodawać, ciasto jest pyszne bez żadnych dodatków. Możecie też dodać np borówki , orzechy co chcecie :-) Formę do babki smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy. Babkę pieczemy w temperaturze 170 stopni około 30-40 minut, do suchego patyczka. I gotowe. Babkę wyciągamy z formy, i polewamy polewą
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuNastępnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Całość miksujemy, dodajemy olej oraz wodę-miksujemy. I ciasto gotowe :-) Dużą formę na babkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. 2/3 ciasta wylewamy, zaś do reszty dodajemy kakao. Całość miksujemy, i wylewamy do formy. W tej babce jest fajne to że nigdy nie wiemy jak będzie wyglądała
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokucałości dodajemy żółtka (białka odkładamy do piany) I wyrabiamy ciasto, nie za długo, ciasto musi być delikatne, elastyczne i gładkie. Dużą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. następnie ciasto wałkujemy i wkładamy do blaszki, nakłuwamy widelcem. Teraz przechodzimy do przygotowania masy serowej. MASA : -1,5 kg sera białego -tłustego lub półtłustego -0,5 szkl oleju -1 szkl
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokużółtek, ubijamy, dodajemy cukier, żółtka, i na koniec maki, wszystko delikatnie miksujemy. Na koniec dodajemy startą białą czekoladę, i wszystko mieszamy. Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do blaszki i pieczemy około 10 minut w temperaturze 170 stopni. *biszkopty wychodzą dość cienkie :-) MASA: -4 żółtka -4 szkl mleka -4 łyżki mąki ziemniaczanej -6 łyżek
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokużółtek dodajemy do białek i delikatnie mieszamy. na koniec dodajemy mąki z kakaem i bardzo delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. do suchego patyczka. PONCZ: -4 łyżki wódki -3 łyżki soku z cytryny -2 łyżki cukru -pół szklanki wody Wszystkie składniki mieszamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuszczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo cukier, następnie jedno żółtko. Mąki wraz z kakao mieszamy w miseczce, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto, biszkopt pieczemy około 7-10 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy. MASA : -250g margaryny -3 żółtka (białka idą do biszkopta) -1 łyżka mąki -2 budynie śmietankowe
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku