tarta - 42848 przepisów (strona:1561/2857)

PIERNIK - CIASTO CZEKOLADOWE 167

ciągle mieszając ( mąka, soda, przyprawa do pierników, kakao )  4. Dodawać ciągle mieszając mleko i dżem 5. Ciasto dobrze utrzeć i wylać na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką 6.Piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza dopóty, dopóki włożony patyczek nie będzie suchy 7. Po przestudzeniu oblać ciasto rozpuszczoną czekoladą ŻYCZĘ SMACZNEGO

cukrem pudrem posypane
Babka Na Oleju Z Jabłkiem I Brzoskwinią 152

dolewamy olej. ciasto wychodzi dość gęste. 3. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone w kosteczkę i mieszamy całość. Wykładamy do foremki wysmarowanej masłem/margaryną i wysypanej bułką tartą bądź kaszą manna. Pieczemy w 180 stop. przez około 50-1 h do tzw. suchego patyczka (patyczek wbity w środek ciasta musi być suchy

Gotowanie...to proste !
Rolada z mięsa mielonego. 220

zwykłe mielone kotlety, to możecie zrobić roladę :)  Składniki: mięso 0,5 kg, jajko, trochę włoszczyzny, trochę zielonego-pietruszka-koperek-szpinak, czosnek,  sól, pieprz, papryka, bułka tarta, smalec, folia spożywcza. Jak zrobić: warzywa przesmażamy, mięso-jajko-bułkę i przyprawy wkładamy do miski i wyrabiamy na jedną masę,  po wyrobieniu wykładamy na folię- rozgniatamy dłonią-wyrównujemy boki

chleba naszego
Klopsiki z serem w ziołach prowansalskich i sosie pieczarkowym 176

pulpety. To był strzał w dziesiątkę: Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego (np. z łopatki, z udźca indyka) 1 jajko 1 cebula 1 mała sucha kajzerka sól, pieprz bułka tarta lub mąka do obtoczenia klopsów 15 dag sera ulubionego sera żółtego 20-30 dag pieczarek solidna szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie: Mięso mielimy i przygotowujemy tak jak na mielone kotlety

Kuchnia po mojemu
Kotlety z kurczaka 280

Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 15 minut Składniki 500 g piersi z kurczaka (2 piersi) duże jajko łyżeczka mielonej słodkiej papryki pół łyżeczki soli szczypta pieprzu bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przepis 1 Każdą z piersi oczyszczamy z błonek. 2 Kroimy każdą pierś na 3 filety i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem. 3 Jajko rozbijamy

Kuchnia Bazylii
ciasto Góra lodowa (z mlekiem w proszku) 2300

koniec mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia przesiewamy do ciasta i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach do połączenia. Wylewamy do blaszki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni. Studzimy i kroimy na dwa blaty. KREM  2,5 szklanki mleka zagotowujemy w garnku, a resztę składników oprócz masła miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rozpływająca karkówka, duszona w kapuście kwaszonej z aromatycznym sosem myśliwskim. 333

coś bardzo podobnego, ale... Dużo łatwiejszego. Składniki: karkówka wieprzowa 1 kg kapusta kwaszona 1 kg sos myśliwski: 2 szklanki rosołu garść suszonych grzybków pół czerwonej papryki 1 tarty ogórek kwaszony ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę nieduża cebula posiekana w kostkę puszka pomidorów krojonych 100 ml czerwonego wina sól, pieprz, słodka papryka czerwona w proszku jako przyprawy Wykonanie

Poezja Smaków - blog kulinarny
Cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta w sosie pomidorowym 244

przez około 5 minut, odstawiamy na moment do wystygnięcia. Do passaty dodajemy 50 ml wody i oregano, doprawiamy ząbkiem czosnku i gotujemy przez 5 minut. Do szpinaku dodajemy tarty parmezan, jajko i ser ricotta, doprawiamy pieprzem i całość dokładnie mieszamy. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy połowę sosu, posypujemy połową rozkruszonej mozzarelli. Następnie układamy nadziany szpinakiem z serem makaron

Delusional Trine
“Słodkie sekrety” – recenzja 157

stworzyć wegańskie wersje podstawowych kuchennych przepisów. Co bym upiekła z tej książki? Dobrze wygląda ciasto kruche z syropem klonowym, budyń z mango, mazurek malinowy i ze słonym karmelem, tarta czekoladowa, oraz serniczki bazyliowe Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem Autorka: Weronika Madejska Wydawnictwo: Septem Data premiery: 2017 Artykuł “Słodkie sekrety” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane

Ugotowane pozamiatane
Babka waniliowa z cytrynową skórką (najprostsza). 172

proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Dodajemy powoli roztopiony tłuszcz i mieszamy do całkowitego połączenia. Na końcu dodajemy glukozę. 3. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Wlewamy masę. Ciasto pieczemy w 170 st C przez 60 minut.  4. Składniki na lukier mieszamy i polewamy wystudzone ciasto dekorujemy posypką

vaniliowoczekoladowa
ciasto szpinakowe "leśny mech" z bitą śmietaną i wiśniami... 160

mikserem utrzeć z 3 minuty na dużych obrotach dodać mąkę z proszkiem i połączyć składniki, tortownica 24 cm wyłożone dno papierem do pieczenia, boki posmarowane tłuszczem i obsypane tartą bułką, wylać ciasto do formy i piec w 200 C 50-60 minut, do suchego patyczka z wystudzonego ciasta ściąć wierzch ciasta, pokruszyć na drobno, będzie do posypania ciasta

W Mojej Kuchni Lubię
Surówka z kiszonej kapusty kiszonej z warzywami 146

Zazwyczaj surówkę z kiszonej kapusty przygotowuję z dodatkiem marchwi, jabłka i natki pietruszki. Doprawiam jakimś olejem, tartą marchewką i jabłkiem. Dzisiaj wersja z paprykami i kukurydzą. Składniki: 400 g kiszonej kapusty 1 niewielka marchew 1 duże obrane jabłko 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki  ok. 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki oleju lub oliwy posiekana natka pietruszki kminek

Czerwień i błękit
FARINATA - Chlebek na mące z ciecierzycy (VEGE & GLUTEN FREE) 177

okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Jest zabieg nie zbędny chyba że pieczecie tak jak ja w formie silikonowej, Ja użyłam takiej o śr. 28 cm to pieczenia tarty.  3. Całość obficie posypujemy sezamem. Pieczemy w 220 st C przez 20-25 minut. Ciasto jest upieczone gdy brzegi odejdą od ścianek a na całej powierzchni pojawią się

vaniliowoczekoladowa
Bezglutenowa kuchnia 134

jaja z cukrem i olejem na gładką masę Stopniowo dodajemy sypką część Na końcu dodajemy sok z połowy cytryny Wylewamy masę na przygotowaną formę (natłuszczoną i obsypaną bułką tartą) Pieczemy ok 40 – 50 minut w temperaturze 180°C Karkówka wieprzowa 1,2-1,5 kg karkówki wieprzowej 1 pełna łyżka musztardy bezglutenowej 1 cała główka czosnku 1 łyżeczka

Kuchcik gotuje
Gnocchi w serowym sosie, ze szpinakiem i pieczarkami – zapiekane 194

ilością gorącego płynu hartujemy mieszankę śmietany i mąki, wlewamy ją na patelnię, mieszamy żeby nie powstały grudki i gotujemy sos do momentu zgęstnienia. Doprawiamy go solą, pieprzem i tartą gałką muszkatołową, wsypujemy połowę startego sera, mieszamy. Sosem zalewamy zawartość blaszki, mieszamy wszystko razem, równomiernie rozprowadzając składniki. Posypujemy wszystko pozostałym startym serem i porwaną na kawałki mozzarellą. Blaszkę wstawiamy

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania