Nietypowa i oryginalna, ciekawa w smaku tarta z powidłami na piernikowym spodzie. Ma smak piernika przekładanego powidłami, z tą różnicą, że w tej wersji mamy kruche ciasto:). Ciasto: 2 i 1/4 szklanki mąki 6 łyżek płynnego miodu 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki masła 1 jajko L 1 łyżka przyprawy do piernika Dodatkowo: 350g
Szefowa kuchnitortowej -8 łyżek oleju -8 łyżek wody -0,5 szkl cukru LUKIER -cukier puder -sok z cytryny -woda Najpierw przygotowujemy ciasto zielone Keksówkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Żółtka oddzielamy od białek Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, olej, wodę,proszek do pieczenia i barwnik lub kakao i miksujemy. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuśredniej wielkości 500 g mąki 350 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru Sól ,pieprz Olej do głębokiego smażenia Dodatkowo: Kwaśna śmietana 18% Żółty ser, tarty Papryka Czerwona cebula Ser feta Ewentualnie coś zupełnie innego, co lubicie ,ale śmietana i ser musi być – tak jest w oryginale. Drożdże z cukrem i szklanką ciepłego mleka
Ladylaura.orzechów włoskich (ok. 50 g), - 5 łyżek suszone żurawiny (ok. 50 g), - 5 łyżek orzechów ziemnych (ok. 50 g), - 2 łyżeczki cynamonu. Sposób przygotowania 1. Jabłka trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach. 2. Tarte jabłka łączymy z płatkami owsianymi, zarodkami i cynamonem. 3. Przygotowaną masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Granolę pieczemy w 160 stopniach
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachprzypadnie do gustu. Składniki na ok 5 hamburgerów: pierś z kurczaka 1 szt. (czyli dwie połówki :) ) cebula 1 szt. jajko 1 szt. bułka namoczona w mleku lub bułka tarta ok 2 łyżek ser topiony w plastrach 5 szt. ogórek świeży pomidor majonez keczup sos czosnkowy przepis sałata 5 liści sól i pieprz bułka do hamburgera
Kuchnia Vikiubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Na końcu wmieszać mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość przełożyć do 1 większej formy (wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą) lub 2 mniejszych keksówek i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec około 50 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Po ostudzeniu posmarować polewą czekoladową i udekorować według uznania
Di gotujedużych porwanych na kawałki 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 2 łyżki wody po 1 łyżce mąki i startego sera typu Bursztyn 1/2 łyżeczki wędzonej papryki bułka tarta sól olej do smażenia Boczniaki myjemy i wkładamy do miseczki, skrapiamy sosem sojowym i mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy jajko z papryką, mąką, serem i wodą. Na patelni rozgrzewamy olej
Dzieje kuchennej WiewióryWyszło tak jak miało wyjść! Pysznie! Składniki na nadziewane schabowe (2 porcje): 2 grubsze kotlety schabowe 4 plastry sera żółtego np. Gouda 2 łyżki nasion słonecznika jajko bułka tarta sól pieprz Kotlety ubić, obficie posypać solą i pieprzem. Na każdym z kotletów ułóż po 2 plastry sera tak, aby brzegi pozostały wolne. Połowę posyp ziarnami słonecznika, podczas
Karola gotujestopniowo, delikatnie dodajemy do ciasta. Na koniec wlewamy alkohol i sok z cytryny. Ciasto przekładamy do formy (forma do babek gotowanych) wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Formę wkładamy do garnka wypełnionego wodą. Gotujemy ok. 90 minut. Smacznego
Pyszności Słodkościpodać do niej bukiet surówek i obiad gotowy ☺ Składniki: -dowolna ilość filetów z makreli -składniki do panierki: mąka, jajko zmiksowane z dwiema łyżkami śmietany oraz świeża bułka tarta. Ja zawsze mielę w maszynce do mięsa suche bułki tuż przed przygotowaniem potrawy. Taka bułka daje chrupkość po usmażeniu. -olej rzepakowy Do rozmąconego jajka ze śmietaną
Kulinarne przemysleniamięsa mielonego (z łopatki wieprzowej) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 150 g pieczarek 300 ml passaty pomidorowej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii tarta mozzarella natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Posiekaną cebulę szklimy na oliwie
R'n'G Kitchenmnie ważne, ma odporną na temperaturę rączkę , dzięki czemu można jej używać w piekarniku do 240 st. C. Na takiej patelni przygotujecie więc tradycyjną włoską frittatę , francuski deser tarta tatin , czy farinatę - pizzę z mąki z ciecierzycy. Podoba mi się, że patelnia pokryta jest nieprzywierającą powłoką Teflon® Platinum Plus, dzięki czemu możemy ograniczyć użycie tłuszczu w czasie
Chilli Czosnek i Oliwazmiksować gdy pasztet będzie już doprawiony dodać jajko i ponownie zmiksować. Na końcu dodać listki bazylii i wymieszać ręcznie. Masę przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Na wierzchu można ułożyć kilka listków bazylii. Pasztet wstawić do nagrzanego piekarnika 160 C przez 50 minut
Delicious Titbitsuwolnić glutenu, który takim wypiekom nic , a nic nie służy. Na koniec dodajemy bakalie , mieszamy i gotowe. Wylewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą wąskiej blaszki. U mnie mała keksówka długości 30 cm. Pieczemy 45 - 50 min w temperaturze 180 stopni. Zimne ciasto posypujemy pudrem i gotowe. Jak widać, proso i całkiem nieźle wizualnie
Dieta moja pasjakremówki (30 -36%), 200 g czekolady deserowej, 100 g czekolady mlecznej, 50 ml brandy Tortownicę (średnica 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, lub wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, lub mielonymi orzechami. Orzechy zmiksować/zetrzeć. Żółtka utrzeć na kogel-mogel z cukrem pudrem. Białka ubić na sztywną masę. Połączyć żółtka z orzechami i kawą, a następnie delikatnie
królestwo garów