tarta - 42848 przepisów (strona:1576/2857)

Pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami 127

grzybami i bułkami. • Całość wymieszać z jajkami i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. • Mięso włożyć do wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką keksówek i wygładzić powierzchnię mokrą ręką. Z tej porcji wychodzą dwa pasztety. • Piec 30 minut w twmperaturze 200 st.C

To co kocham
Rolada z jabłkami 146

pszennej • 1 łyżka octu winnego • cukier puder do posypania Wykonanie: • Dużą prostokątną blaszkę wysmarować i wyłożyć papierem do pieczenia. Papier wysmarować masłem i posypać tartą bułką. • Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie rozłożyć równo na dno blaszki. • Jabłka posypać cukrem waniliowym i cynamonem. • Białka ubić

To co kocham
Pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną 155

muszkatołową do smaku. • Na koniec wymieszać z suszoną żurawiną i rozłożyć do aluminiowych, jednorazowych foremek, uprzednio wysmarowanych masłem i posypanych delikatnie bułką tartą. Wyszły mi 3 pasztety. • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30-40 minut

To co kocham
Babka cytrynowa z jogurtem 123

cytryny. • To jest porcja na dużą babkę, ja zrobiłam dwie mniejsze. Formę na babkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. • Piec 40 minut w temp 160 st.C. • Po wystygnięciu wyjąć babkę z formy, polukrować i ozdobić

To co kocham
Zapiekanka z czerstwych bułek 443

dzień czy dwa później nikt już nie chce na nie patrzeć. Oczywiście można je dosuszyć i użyć do kotletów mielonych, pasztetów lub zetrzeć na tartą bułkę. Ja mam inną propozycję, mianowicie zapiekankę serowo-jajeczną. Zrób remanent w lodówce i zobacz, które sery nadają się recyklingu, by po niedługim czasie cieszyć się

To co kocham
Dutch Baby, czyli Pieczony Naleśnik Piernikowy 167

którym jajka nabrały jasnego koloru. Potem dodałam pozostałe składniki oprócz masła i zmiksowałam do momentu nabrania gładkiej kremowej konsystencji. Masło rozpuściłam i wylałam do ceramicznej formy do tarty o średnicy ok. 22 cm. Rozprowadziłam masło w formie tak, aby zarówno dno jak i jej boki były pokryte masłem. Potem wystarczyło wlać do niej masę naleśnikową, wstawić do nagrzanego

Blondynka Gotuje
Migdałowiec z agrestem 163

około 30 minut. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części - mniejszą i większą. Mniejszą odłożyć, większą wylepić dno blachy o wymiarach 36 x 36 cm, natłuszczonej i oprószonej bułką tartą. Budynie wymieszać z kompotem (bez owoców), zagotować. Dodać owoce. Wystudzić i wyłożyć na ciasto. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wsypać budynie i chwilę ubijać. Wyłożyć na masę

Domowa cukiernia Ewy
Piernik dyniowy z żurawiną i daktylami. 274

mniejsze kawałki. Dodać do ciasta wraz z suszoną żurawiną, całość wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć do formy keksowej o wymiarach 28 x 11 cm, wysmarowanej tłuszczem i wyspanej bułką tartą, wierzch dokładnie wyrównać łyżką. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170ºC i piec przez około 50 minut. Po upieczeniu ciasto delikatnie wyciągnąć z formy i ostudzić

Zakątek rozkoszy kulinarnych
PRZEKŁADANIEC KOKOSOWO - CZEKOLADOWY 162

łyżeczka kakao Dodatkowo: 1/2 tabliczki czekolady Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesiany budyń z mąką i proszkiem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Muffiny marchewkowe 96

ok.50 g). - przyprawy: cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatałowa. Sposób przygotowania: 1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. Dodajemy tartą marchewkę. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy. 4. Foremki napełniamy ciastem do ¾ wysokości. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 35 minut. 6. Roztapiamy czekoladę

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasto piaskowe z jabłkami 136

oraz solą na puszysta masę. Do masy dodajemy stopniowo jajka, oraz następnie mąkę z proszkiem i mleko na przemian i ucieramy dokładnie. Blachę smarujemy tłuszczem, posypujemy cienko bułka tarta i przekładamy na nia ciasto. Na wierchu układamy jabłka pokrojone w plasterki, posypujemy cienko   cynamonem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 50 min w 180stC. Po upieczeniu

Camilla w kuchni
Warsztaty kulinarne z Inką i szefem kuchni Sebastianem Olma 149

sól, 1 łyżeczka ·          cynamon w proszku, 2 łyżki ·          marchewka tarta, 520 g ·          posiekane orzechy włoskie, 150 g ·          kawa zbożowa Inka klasyczna, 150 g (dodałyśmy 3 łyżki

SMYKWKUCHNI
DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z MALINAMI 154

części, a można zwyczajnie odrywać kawałki ciasta, formując w dłoniach płaski placuszek. Następnie układać bułeczki  sklejeniem do dołu na  blaszce uprzednio wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą i odłożyć na pół godziny w ciepłe miejsce, do ponownego wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować rozkłoconym jajkiem, posypać kruszonką. Piec w temperaturze 190ºC przez około 25 minut

Walijskie Pichcenie
Knedle z mięsem 142

wagowe mięs są orientacyjne, możecie je dowolnie modyfikować. Knedle najlepiej smakują podane z okrasą z podsmażonej cebulki lub (jak preferuje to mój mąż) ze zrumienioną na maśle bułką tartą i solą :) PS. Knedle świetnie nadają się również do zamrożenia - potem w kilka chwil mamy gotowy smaczny posiłek. Składniki (na ok. 25-30 sztuk): Ciasto: 1 kg ziemniaków

MyCookBook.pl
Makaron z mięsem, pomidoram, fetą i oliwkami 105

makaronu * puszka pomidorów z bazylią * 200g mięsa mielonego wołowego  * łyżka oliwy z oliwek * cebula * ząbek czosnku  * garść oliwek zielonych i czarnych * 100g sera feta * sól, pieprz * tarty żółty ser Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Na oliwie przesmażyć cebulę i czosnek drobno posiekaną. Dodać mięso i pomidory. Podgrzać sos aż się zagotuje. Dodać oliwki i fetę oraz

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania