tarta - 42848 przepisów (strona:1579/2857)

Filet kurczaka w pietruszkowej panierce. 140

rewelacyjny. Z nataki wydobywają się całkiem inne aromaty, niż te do których przywykliśmy. 2 piersi kurczaka 0,5 szklanki natki pietruszki jajko sól i pieprz do smaku bułka tarta tłuszcz do smażenia ręczniki papierowe Mięso lekko rozbijamy, nie chodzi o cienki płat,  ale i masywną, zgrabną sztukę mięsa. Jajko doprawiamy sola i pieprzem, dokładnie mieszamy. Na talerz

Dieta moja pasja
Piernik bardzo prosty i pyszny 203

piernika, kakao i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać bakalie i dokładnie wymieszać. Dużą keksówkę (podłużną formę) lub dwie średnie wysmarować tłuszczem i obsypać kaszką manną lub bułką tartą. Wylać ciasto do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C , godzinę. Sprawdzić stan upieczenia drewnianym patyczkiem. Jak jest suchy to ciasto jest gotowe. Jeśli będzie mokry to proszę

Kuchnia Pokoleń
Tort z migdałów palonych 137

maślano-żółtkową wymieszać z migdałami, a następnie delikatnie wymieszać z pianą z białek. Przelać do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Ciasto wyjąć z piekarnika, odstawić na parę minut, wyjąć z tortownicy, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Lukier biały: ubić pianę

królestwo garów
Pierogi z gęsiną i konfiturą z czerwonej cebuli. Gęsina na Świętego Marcina. 136

gęsi 2 spore cebule 2 marchewki i 1 pietruszka (ugotowane w rosole) 1/2 szkl. rosołu z gęsi 1-2 łyżki gęsiego tłuszczu (zebrany z rosołu) 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka mielonej kolendry olej do smażenia sól, jasny sos sojowy, pieprz czarny do smaku Składniki na rosół: 3 marchewki 2 pietruszki(...)farszu. Cebule pokroić i podsmażyć na oleju (lub gęsim tłuszczu). Następnie zmielić w maszynce do mięsa: podsmażone cebule, ugotowane mięso, marchewki i pietruszkę. Do zmielonych składników dodać jajko, bułkę tartę, rosół, gęsi tłuszcz. Przyprawić farsz majerankiem, tymiankiem, kolendrą, solą, pieprzem i sosem sojowym. Wstawić farsz do lodówki, na pół godziny, aby trochę stężał. Przygotowanie ciasta i lepienie pierogów: Mąkę

Codziennik Kuchenny
CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ 177

aromat i cukinię. Mieszamy. Następnie partiami dodajemy suche składniki. Mieszamy tylko do połączenia. Im dłużej mieszasz tym ciasto będzie cięższe. Formę smarujemy masłem i posypujemy mąką lub bułką tartą. Gotowe ciasto przelewamy do formy. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 40-50 min do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu - studzimy. Polewa : Śmietankę przelewamy do garnuszka. Podgrzewamy dość

Walijskie Pichcenie
Ośmiornica cytrusowa i fiesta z Kubą Korczakiem 147

prosty i całkowicie dokonały :) Składniki: mrożona ośmiornica (mniej pracy z obróbką wstępną mięsa) - nasza ważyła 4kg ziele angielskie liść laurowy 5 czerwonych cebul 2 pęczki włoszczyzny (bez selera) tarta skórka z 5 limonek i 4 cytryn 5-10 ząbków czosnku dobrej jakości oliwa z oliwek 2 łyżeczki soli himalajskiej Do dzieła: Ośmiornicę rozbieramy na części. Macki odkrawamy

Spektrum Smaku
Ciasto cytrynowe 346

obrotach miksera stopniowo mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia Na koniec dodać ciepłe masło ze skórką z cytryny i aromatem waniliowym. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok 55-60 min. w temp. 170 st. C do suchego patyczka. Ciasto polać polewą czekoladową. Cukier puder i kakao wsypać do rondelka. Zalać 3 łyżkami wrzątku

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pasztet drobiowy z marchewką i szczypiorkiem 144

potrzebne i smażę z przyprawami,solą i pieprzem . Po ostudzeniu wszystko miele . Dodaje pół szklanki wywaru z rosołu i mieszam farsz.Dwie foremki smaruje masłem i obsypuje bułką tartą. Przekładam farsz ,smaruje wierzch olejem i wstawiam do pieca. Piekę w 180 stopniach jakieś 35- 40 minut. Ostudzony pasztecik wkładam do lodówki, a następnego dnia jem na śniadanie

Różowa kuchnia
Babka cytrynowa wilgotna 190

wbijamy jaja i miksujemy.Podczas miksowania dodajemy aromat i sok z cytryny.Kiedy mamy już jednolitą masę dodajemy skórkę otartą z cytryny .Formę smarujemy masłem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Przekładamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego. Pieczemy 45 minut w 170 stopniach.Kiedy nam babeczka się upiecze i ostudzi polewamy ją lukrem cytrynowym czyli do zmielonego ksylitolu dodajemy

Różowa kuchnia
Bagietka nadziewana kurczakiem i mozarellą 502

który możemy zaserwować na kolację, lub na spotkaniu ze znajomymi. 50 minut 1 bagietka składniki: bagietka 6 plasterków sera mozarella 1 mała pierś z kurczaka 1 jajko bułka tarta do panierowania 10 g parmezanu 1 łyżka posiekanej pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek sól 1 ząbek czosnku wykonanie: Kurczaka myjemy, kroimy w paski i panierujemy. Następnie usmażyć

Ania i Marcin gotują
Ciasto marchewkowe z powidłami. Biszkopt marchewkowy 186

bazie mojego przepisu na biszkopt. Ten biszkopt piekę gdy robię torty, torciki z owocami, czy też biszkoptowe rolady. A tym razem wymyśliłam sobie, że dodam do niego tartą marchewkę i bakalie. Powidła do przełożenia ciasta są oczywiście domowe bez dodatku cukru, ale mogą być kupne. Ten biszkopt z marchewką p rzygotowuje się bardzo szybko, po lekkim przestudzeniu można

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z kremem kokosowym 153

żółtku cały czas miksując.Na samym końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Jeszcze chwilę miksujemy i wylewamy ciasto na blaszkę(dno smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą,boki zostawiamy suche),wyrównujemy.Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy ciasto przez ok. 30 minut do tzw.suchego patyczka.Po tym czasie wyjmujemy delikatnie jeszcze gorące ciasto

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Spaghetti pomidorowe z pieczarkami, porem i serkiem śmietankowym 227

smaku: sól, świeżo zmielony pieprz, lubczyk, majeranek, papryka słodka i ostra, przyprawa gyros kilka łyżek oliwy z oliwek  natka pietruszki / rukola / bazylia do posypania żółty ser tarty do posypania Przygotowanie: 1. Świeże pomidory, cebulę oraz pieczarki pokrój w kostkę, pora w cienkie plasterki. 2. Rozgrzej w garnku oliwę z oliwek, przesmaż na niej cebulę

Zasmakuj Kuchni
SZASZŁYKI DO ZUPY 160

1pierś z kurczaka mała cukinii curry pikantna bułka tarta ,nie musowo 1 jajko olej do smażenia patyczki do szaszłyków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pierś kurczaka myjemy i osuszamy.Kroimy w większe kawałki.Cukinię myjemy i kroimy w grubą i szeroką kostkę wraz ze skórką.Posypujemy obficie curry .Mieszamy w misce mięso i cukinię razem i zostawiamy na 30 min .Nabijamy kolejno na patyczki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Babka 237

połowę piany z białek i mieszamy do połączenia. Po tym czasie dodajemy resztę piany i jeszcze raz mieszamy. Gotową masę przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub mąką. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni przez ok. 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Upieczoną babkę wyciągamy z formy i odstawiamy na kratkę do ostudzenia

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania