tarta - 42848 przepisów (strona:1578/2857)

Snickers z toffi, orzechami i masą budyniową 184

szybko. To samo z thermomix – interwał, naczynie zamknięte 1 minuta. Podzielić ciasto na dwie równe części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Rozłożyć jedną część ciasta wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec 20 minut. Jeśli ciasto nie będzie jeszcze upieczone to przedłużyć chwilkę pieczenie. Wyjąć upieczone ciasto, chwilkę

Kuchnia Pokoleń
Tarta z ciasta francuskiego z czerwoną cebulą i serem mozzarella 101

Zdjąłem folię i piekłem jeszcze przez 5 minut. Cebulę, paski papryki, pomidory przekrojone na pół i ser ułożyłem na upieczonych kwadratach , a na nich rozłożyłem gałązki tymianku. Tarty zapiekałem jeszcze przez 15 minut, aż przybrały złotobrązowy kolor

R'n'G Kitchen
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem 1012

kości i kroimy na niezbyt drobne kawałki. Seler i ananasa odcedzamy dokładnie z zalewy. Pora myjemy i kroimy na cienkie plasterki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dorzucamy tarty żółty ser i dokładnie ze sobą mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego

MyCookBook.pl
Nalewka z dyni. 122

cukier kryształ  Sposób wykonania :   D ynię umyj, obierz ze skórki, usuń pestki. Miąższ pokrój w kostkę , a najlepiej zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Z tartą dynię wsyp do dużego słoja, zalej wódką , tak aby cała dynia była zakryta. Słój zamknij i odstaw w chłodne miejsce na 2 tygodnie. Po tym czasie nalew przefiltruj przez gazę

Przepisy i porady kulinarne
CEBULARZE BEZGLUTENOWE 267

NASTAW na 175 stopni, w międzyczasie przygotuj farsz. Cebule pokrój w dużą kostkę i podsmaż z solą na maśle do zeszklenia, pod koniec dodaj mak. FORMĘ DO TARTY wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą drewnianej szpatułki rozsmaruj na niej wyrośnięte ciasto, na wierzch ułóż farsz, wstaw do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Gotowy cebularz jest chrupiący

Kuchnia bezglutenowa Loli
Tartaletki ze szpinakiem i riccotą 125

Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić pomysł na zdrową potrawę. Tarty na słodko są nam bardzo dobrze znane, jednak wytrawne są równie smaczne i nadają się na pełnowartościowy posiłek. Moja propozycja to połączenie bardzo zdrowego szpinaku, ricotty i kurczaka. Nadzienie stanowi kwintesencję dania, ale to bardzo kruche ciasto dopełnia całość i nadaje mu lekkiego smaku. Zapraszam do kuchni 2 godziny

Ania i Marcin gotują
Zapiekana brukselka z szynką lub boczkiem 175

lubisz brukselki? No cóż, może jeśli przyrządzisz ją w ten sposób, zmienisz zdanie. W polskiej kuchni brukselkę zwykle przyrządzamy w postaci gotowanej z bułką tartą. Czas odmienić oblicze brukselki Prezentujemy dzisiaj brukselkę w nowej odsłonie – zapiekaną. U nas w domu brukselkę nazywamy „bruksą”, bo kto by bawił się w wymawianie długaśnej nazwy bru-ksel

Mieszam w Garnku
CIASTO BURACZANE 203

przesiać i wymieszać. Jajka ubić z cukrem powoli wlewać olej, a następnie dodać buraki. Na koniec wsypać suche składniki. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 60 minut do tzw. "suchego patyczka". Upieczone wyjąć i pozostawić do ostudzenia. Następnie polać polewą rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Pasztet light 163

mięsa , kiedy mamy dodaną pianą , bardzo delikatnie mieszamy łyżką aby nie stracić puszystości , Jak już mamy przygotowany nasz pasztet , do formy na keksa , smaruję masłem , następnie posypuje bułkę tartą , kiedy mamy naszykowane formy , przekładamy nasze mięso , wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy na 160 stopni około 80  minut .     Po tym czasie wyjąć z piekarnika , odstawić

Mój Smak
Warstwowe ciasto drożdżowe 161

posmarować pozostałym masłem. Nałożyć jeden na drugim i zwinąć w rulon dłuższą częścią. Rulon skręcić wokół własnej osi , a następnie ułożyć w ślimaka w natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy. Piec około 40-45 minut w 180 stopniach. ostudzić na kratce. Wspólnie ze mną wypiekały: Dorota Mal Gosia Nina

Ewusiowe Smaki
Ciasto z rabarbarem i jabłkami 117

pieczenia, następnie dodać: margarynę, cukier wanilinowy i cukier. Wyrobić całość dokładnie i pod koniec dodać 2 jajka. Wyrobić. Wyłożyć powstałe ciasto na wysmarowaną margaryną brytfannę. Posypać delikatnie bułką tartą. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, dodać po trochu mąki. NADZIENIE: Rabarbar i jabłko pozbawić skórek. Następnie pokroić w kostkę i zasypać cukrem. Całość wyłożyć na ciasto w brytfannie. POSYPKA

Gotuję Testuję
Ciasto z truskawkami i rabarbarem 152

proszkiem do pieczenia przesiane przez sitko, następnie dokładamy margarynę, cukier oraz cukier wanilinowy. Wymieszać i pod koniec wbić jajka. Wyrobione ciasto wykładamy na brytfannę i posypujemy cienko bułką tartą. Obrany rabarbar kroimy i wykładamy na ciasto razem z truskawkami, posypujemy cukrem. Margarynę, cukier i mąkę wyrabiamy ręką i posypujemy po owocach. Wkładamy do piekarnika na 50 min. Zimny

Gotuję Testuję
Kremowy makaron z groszkiem i boczkiem 118

boczku wędzonego pół cebuli pół szklanki mrożonego groszku mały kubek śmietanki 12 lub 30 % (u nas 12%) 2 ząbki czosnku papryka słodka wędzona majeranek sól pieprz tarty ser do posypania na wierzch, najlepiej twardy - opcjonalnie (u nas ser piwny) Na patelni podsmażamy pokrojony w drobną kostkę boczek. Gdy się zarumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Przesmażamy i wsypujemy

Kuchnia od dwojga
Murzynek z mąki pełnoziarnistej i gruszki. 127

długo aby nie uwolnić glutenu, wiadomo ten gość jest złośliwy i może nam zaszkodzić. Spód tortownicy 27 cm  smarujemy tłuszczem i posypujemy obficie bułką tartą. Boków nie smarujemy, aby ciasto miało się pod czym wspinać.  Obrane gruszki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Wierzch nacinamy kilka razy nożem i układamy na cieście, lekko dociskając. Wstawiamy

Dieta moja pasja
Ciasto Izaura w nowej, prostej odsłonie. 165

Składniki na masę serową wrzucamy wszystkie razem i miksujemy. Bez ucierania, bez ubijania piany. Zwykłe dobre wymieszanie składników. Tortownicę ( moja 26 cm) smarujemy masłem i obficie wysypujemy bułką tartą. Na spód wykładamy ciasto czekoladowe, a na nie punktowo białą masę. Później delikatnie rozprowadzamy ją po wierzchu aby zakryć ciemne miejsca. To nierówne rozprowadzenie pozwoli nam uzyskać efekt pofalowania

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania