tarta - 42848 przepisów (strona:1585/2857)

CIASTO CZEKOLADOWO - KOKOSOWE 142

kokosowe (1 - 1,5 łyżeczki)  Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przesiany budyń z mąką i proszkiem

Ciastka - domowe słodkości
Wegańskie leniwe pierogi 165

powtarzam- delikatnie, bo naprawdę warto. Gotuj 3-5 minut od wypłynięcia. Można jeść od razu lub je lekko podsmażyć, ja lubie w tej drugie wersji. Podawaj z bułką tartą i cukrem, dodatkowo możesz tez posypać siekanymi orzechami, ja strarłam na tarce kilka orzechów brazylijskich. Smacznego!   Artykuł Wegańskie leniwe pierogi pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Późne lato z czekoladą i malinami 163

mąkę, kakao, proszek do pieczenia i majonez -> miksuj na gładką masę. 5. Płaską formę ( ok. 25cm. bok) wyłóż papierem do pieczenia, lub wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. 6. Wylej ciasto, ułóż na nim maliny i posyp pokrojoną czekoladą z pozostałego paska. 7. Piecz ok. 30- 35mi w 160*C Sos: 1. Maliny z cukrem i sokiem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Leśny mech 162

masy - miksuj do połączenia się składników. 6. Do całości dodaj wcześniej rozmrożony i odsączony szpinak - wymieszaj dokładnie z ciastem. 7. Formę do pieczenia wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą/ mąką. 8. Przelej ciasto i piecz ok. 70min w 180*C. 9. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój w poprzek na pół ( 2 blaty). 10. Górną część pokrusz, a dolną

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kardamonowa szarlotka z antonówkowych spadów 121

podziel na części 3/4 + 1/4. 4. Większą częścią ciasta wyłóż boki i spód formy średniej wielkości (wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą/mąką) i obficie ponakłuwaj widelcem. 5. Piecz 15min. w 180*C. Mus jabłkowy: 1. Jabłka obierz ze skórki i wydrąż gniazda nasienne. 2. Owoce pokrój na mniejsze części

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zebra 482

dzielimy na dwie połowy. Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, a do drugiej przesiane kakao. Każdą mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Na środek formy wlewamy (chochelką do zupy) na zmianę, jasne i ciemne ciasto. Nakładanie większych porcji ciasta sprawi, że paski będą wyraźne (tak jak u mnie). Wstawiamy do piekarnika

mojewypiekiinietylko
Pieczeń rybna na piątkowy obiad 110

bułka 1 biała cebula 1 szklanka mleka 2 łyżki masła 2 jajka sól i pieprz do smaku 1 łyżka posiekanych świeżych ziół (według uznania) tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: Filety z karpia zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajka, przyprawy do smaku i zioła. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na maśle, połączyć z masą

Tradycyjna Kuchnia
Babeczki cytrynowe miniaturki 182

proszkiem do pieczenia.Dodajemy rozpuszczoną margarynę, sok i skórkę z cytryny oraz parę kropel olejku waniliowego. Krok 2 Wymieszane składniki przekładamy do foremek aluminiowych wysmarowanych masłem i obsypanych bułka tartą. Krok 3 Pieczemy w 170 stopniach po 35 minut( lepiej sprawdzić patyczkiem czy się już upiekło) Krok 4 Cukier puder wsypujemy do miseczki i dodajemy do niego Kubusia zielonego

Różowa kuchnia
Tort migdałowy z kremem czekoladowym 115

pianę. Masę maślano-żółtkową wymieszać z migdałami, a następnie delikatnie wymieszać z pianą z białek. Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Ciasto wyjąć z piekarnika, odstawić na parę minut, wyjąć z tortownicy, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Czekoladę roztopić w kąpieli

królestwo garów
Ciasto szpinakowe z bakaliami 223

smak i kolor warzywa. Po prostu wyjmuję z torebki tyle szpinaku ile potrzebuję a resztę mogę dalej przechowywać bez obawy, że zwiędnie. Zielone ciasto świetnie smakowało w postaci tarty z truskawkami a teraz jego jesienna wersja, z orzechami, też nas uwiodła. Jeśli jeszcze ktoś ma wątpliwości to podpowiem, że w wypieku nie czuć szpinaku więc nawet osoby, które

Smaczna Pyza
Domowe bułki do burgerów 182

razu widać było kolor): - aby uzyskać kolor zielony - szpinak; - aby uzyskać kolor różowo - bordowy - sok z buraka; - aby uzyskać kolor żółty - kurkumę; - aby uzyskać kolor pomarańczowy - tartą marchewkę. Eksperymentuj i baw się domowymi bułkami, możesz je posypać makiem lub siemieniem lnianym - do woli;) Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Tarta ze śliwkami z pianką 173

Ekspresowa  tarta śliwkowa z kremem krówkowym i słodką pianką :) Składniki: 25 dag mąki 12,5 dag masła 3 łyżki cukru szczypta soli 3 jajka tłuszcz do formy Składniki na nadzienie: ½ kg śliwek węgierek 10 dag cukru 1 budyń o smaku krówki 1/3 szklanki oleju 2 łyżki masy o smaku krówki Wykonanie ciasta: Masło posiekać z mąką, żółtkami

Tradycyjna Kuchnia
Ketchup z cukinii 173

octu jabłkowego 1/3 – 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki lubczyku 1/4 łyżeczki oregano 1/4 łyżeczki bazylii sól i czarny pieprz Przygotowanie: Cu­ki­nię ze­trzeć na tarce. Cu­ki­nię prze­ło­żyć do miski, po­sy­pać 1 łyżką soli i zo­sta­wić(...)przy­pra­wy. Dusić ke­czup przez 45 – 60 minut. Na ko­niec do­pra­wić solą i pie­przem, w razie po­trze­by dodać wię­cej cukru lub octu. Zblen­do­wać, po­now­nie spró­bo­wać i w razie po­trze­by do­pra­wić. Go­rą­cy ke­czup prze

Humanistka w kuchni
Wielki finał i mus jabłkowy. Z czekoladą 150

najpopularniejszych duńskich konkursów dla piekarzy i cukierników. Niestety; w tym roku moja piekarnia nie dostała się do finału, ale i tak było na co popatrzeć. I czego spróbować! Tarty, ciasta i kransekage , czyli tradycyjne ciasto na masie marcepanowej w całkiem nowej odsłonie. Wyglądały jak marzenie, a smakowały jeszcze lepiej. Poza tym spotkałam nauczycieli ze starej szkoły i kilku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pulpeciki drobiowe w sosie perskim z miętą i kurkumą 185

perski zrodził się z zupy perskiej , którą tutaj zamieściłam. SKŁADNIKI: na pulpeciki: 300 g mielonego mięsa drobiowego 1 jajko kawałek namoczonej w wodzie lub mleku bułki lub bułka tarta + woda lub mleko 1 łyżka pokrojonego cienko szczypiorku sól i pieprz do smaku 1 litr bulionu drobiowego do ugotowania pulpecików mąka do obtaczania pulpecików na sos: 2 cebule

Sztuka gotowania w/g Samiry

Proponowane wyszukiwania