tarta - 42848 przepisów (strona:1583/2857)

Akcja: wcisnąć się w kieckę do lata! 217

wody z cytryną, potem zieloną herbatę 6.00 śniadanie bułka bio z lidla pasztetem wege, kiełkami i innym zielskiem /średnio 400 kcal 9.00 drugie śniadanie jutro będzie to porcja tarty, którą piekłam dwa dni temu/300 kcal 12.30 przegrycha : 200 g marchewek około 100 kcal 14. oo obiad: nie wiem co jutro zrobię, pewnie jakieś zielsko/ale średnio

greenscarf
Rybne pulpeciki 203

omega-3 : http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-przeglad-najlepszych-dla-naszego-zdrowia_39570.html Składniki (na 7 porcji) pulpeciki: 1 wędzona makrela 0,5 kg dorsza (może być też inna ryba) koperek ( ile lubimy ;) ) 2 jajka bułka tarta sól, pieprz sos: 2 cukinie średnie 2 średnie cebule 1 prostokącik serka topionego śmietankowego sól, pieprz Ryby najlepiej mielimy, dodajemy resztę składników i formujemy kulkeczki, mi wyszło

Idę coś wszamać
Domowe płatki drożdżowe 241

Płatki drożdżowe to wspaniały produkt, który posiada nie tylko walory smakowe, ale też odżywcze. Posiadają wiele minerałów, aminokwasów i witamin. Te niewielkie płatki przypominające tartą bułkę zna chyba każdy weganin. Są niezastąpione w przepisach na ser wegański, można je dodawać do tofucznicy lub posypywać nimi warzywa. Niestety jest to jeden z produktów, który jest ciężko dostępny nawet większych

wegujemy
Tiramisu czekoladowo-kawowe w pucharkach 184

średnie pucharki: 20 dag podłużnych biszkoptów 25 dag mascarpone ½ szklanki śmietany kremówki ½ szklanki naparu z kawy 5 łyżek likieru czekoladowego 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru Tarta czekolada: biała, gorzka, mleczna Kakao do oprószenia Sposób przygotowania: Kawę schłodzoną słodzimy łyżeczką cukru,  mieszamy z 2 łyżkami likieru czekoladowego, skrapiamy połamane na kawałki biszkopty i układamy po równo

Wanilia i Kardamon
Pyzy z mięsem 200

smażyć, aż cebula straci kolor surowizny. Dodać mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką, majerankiem. Wymieszać i smażyć, aż mięso będzie przesmażone. Do kubka wsypać bułkę tartą i zalać ciepłym mlekiem. Wlać tylko tyle mleka, żeby bułka napęczniała. Dodać do mięsa i wymieszać. Odstawić do przestudzenia. Do polania – cebulkę pokroić drobno, boczek pokroić w kostkę

Kuchnia Pokoleń
Tartaletki z rabarbarem 134

cukrem i jajkami.Mąkę wymieszać  z proszkiem do pieczenia, dodać do utartej margaryny z jajkami. Dokładnie wymieszać. Foremki na tartaletki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Do foremek nakładać po dużej łyżce ciasta, a w środek wcisnąć pokrojony rabarbar. Piec w 180°C około 40 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Placek ryżowy z wiśniami i czekoladą 152

dobrze odciekła. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie ryż przekładamy do dużej miski, dodajemy mleko, ksylitol i blendujemy. Masą wykładamy formę do tarty. Białko ubijamy na sztywną pianę i za pomocą łyżki równomiernie smarujemy nią warstwę ryżową. Na wierzchu układamy wiśnie i posypujemy płatkami lub kulkami czekoladowymi. Tak przygotowany placek ryżowy wstawiamy

My Chcemy Jeść
Ciasto z manną i owocami 193

pomarańcze Biszkopt: 1. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę wysm. margaryna i wysypana bułką tartą,  pieczemy w 200 stop przez 25-30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Masa: 1. Mleko gotujemy z cukrem i margaryną. do zagotowanego mleka wsypujemy kasze mannę

Gotowanie...to proste !
Ziemniaki, bakłażan, szpinak, pieczarki i jajka – zapieczone 234

szwanku umieścić. Pokrywki nie będą potrzebne. Ziemniaki i bakłażana obieramy, kroimy w równą, półtoracentymetrową kostkę, jak do zupy. Ziemniaki mieszamy z 2 łyżkami oliwy, solimy mocno, pieprzymy, wsypujemy tartą gałkę. Rozkładamy na dnie rondla jedną warstwą i wstawiamy do pieca. Jeśli użyliście ziemniaków mącznych, typu C, pieczemy je 20 minut. Jeśli macie mniej skrobiowe a bardziej woskowe ziemniaki

Karo in the Kitchen
Ciasto drożdżowe z rabarbarem 177

Rabarbar to po nowalijkach zwiastun wiosny. Tyle jest przepisów na pyszne ciasta z rabarbarem, że nie wiadomo od czego zacząć. Czy będzie to ciasto drożdżowe z rabarbarem, tarta, a może biszkopt? Ciężko się zdecydować. Oczy by chciały skosztować po kawałku każdego rodzaju, a tu trzeba zdecydować się na jedno. Padło u nas na klasykę, czyli placek drożdżowy

Mieszam w Garnku
Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami 183

pieczenia 200 g malin szczypta soli cukier puder Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, dół tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki dokładnie smarujemy tłuszczem i oprószamy tartą bułką. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy majonez, a potem stopniowo mąki, sól, kakao i proszek do pieczenia. Całość przelewamy do formy

Kulinarne przygody Gatity
TARTA ZE SZPARAGAMI, BROKUŁEM, POMIDORKAMI I MOZZARELLĄ 204

zdrewniałe końcówki i delikatnie obrać grubsze końce. Gotować 5-7 minut na stojąco, tak aby główki wystawały ponad wodę. Po ugotowaniu zahartować zimną wodą. Brokuł zblanszować. Formę do tarty dokładnie wyłożyć ciastem francuskim i nakłuć widelcem. Włożyć do pieca nagrzanego do 180 stopni na 5 minut. W tym czasie roztrzepać jajka ze śmietaną, dodać zioła i doprawić solą

Kuchnia w opałach
ROLADY DROBIOWE Z MIĘSEM MIELONYM 172

Wielkiej Księgi Specjałów s.Anastazji. Składniki:   3 pojedyncze filety z kurczaka 20 dag mięsa wieprzowego 1 pęczek natki pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku jajka sól,pieprz bułka tarta Mięso kurczaka przeciąć wzdłuż na 6 kawałów,rozbić na płaty i przyprawić. Pietruszkę oczyścić,umyć i drobno posiekać. Zmielić mięso razem z cebulą,przecisnąć czosnek przez praskę.Do mięsa

Niespełnione zdolności kulinarne
Spaghetti z białej rzodkwi z fiołkami i pestkami granatu 196

osób z kłopotami trawiennymi. Pyszna, delikatna, chrupiąca, bardzo soczysta i orzeźwiająca. W kilka chwil wyczarujesz z jej udziałem prostą, pyszną surówkę do obiadu. Białą rzodkiew najczęściej jemy tartą na grubych oczkach tarki np. z dodatkiem marchwi lub pociętą w grube paski z czarnym sezamem . Dziś proponuję zetrzeć rzodkiew spiralnym nożykiem i wyczarować białe spaghetti. Jarzynkę doprawiłam tradycyjnym winegretem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ZAPIEKANKA Z FENKUŁA I ZIEMNIACZKÓW 221

bulwy kopru włoskiego 2-3 średniej wielkości ziemniaki 3 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Sól Pieprz ½ łyżeczki tymianku 1 litr bulionu 100 ml. wina białego wytrawnego Ser żółty tarty do posypania (ja użyłem Cheddar) Ziemniaki gotujemy w mundurkach ok 10 min. studzimy je i obieramy ze skórki. Następnie kroimy je w plasterki o grubości pół centymetra. Z bulw

Markowy smak