tarta - 42848 przepisów (strona:1593/2857)

Faszerowane Zapiekane ziemniaki 179

KUBKA naturalnego jogurtu tyle samo majonezu i pol glowki czosnku bledujemy mozemy dodac po troszke koperkuzo cienko i pozostawiamy ,posypiemy nasze zapiekanki na sam koniec uprzednio sypiac zolty tarty ser ******************************************************* SOS CZOSNKOWY

Viola cooks with passion
Pasztet z Dzika 122

mielimy w maszynce 3-4 razy . Mieszamy wszytko dokładnie dodając dwa jajka . Sól,pieprz do smaku. Układanie  w foremki: Proponuję  wysmarować je smalcem i posypać bułką tarta. Następnie  umieszczamy mięso,aby uniknąć spalenia  wycieramy brzegi ręcznikiem papierowym i podlewamy naszym bulionem po kilka łyżek  na wierzch. To wszytko. Smacznego

Viola cooks with passion
Krem -zupa z cukinii i parmezanem 141

szklimy około 10 minut. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Odstawiamy do wystygnięcia,blendujemy i gotujemy kolejne 10 minut. Śmietanę  i tarty parmezan dodajemy bezpośrednio do talerza. Polecam pieczywo czosnkowe i chipsy z szynki parmeńskiej. Ale to tylko moja sugestia. To wszytko Smacznego

Viola cooks with passion
Dischi volanti w kurkach z wędzonym węgorzem z szynką parmeńska i parmezanem 115

dużo? Już odpowiadam. Po raz- to kocham Polskie grzyby prosto z lasu. Po drugie biorę udział  w konkursie  gdzie  składnikiem muszą być grzyby kurki. Po trzecie moi czytelnicy często  uważają że grzyby to są  tylko pieczarki albo grzyby mun. Pragnę pokazać im że wiele wspaniałych rzeczy możemy czerpać z natury. Z lasu ,z wody(...)obranego ze skóry Makaron gotujemy według przepisu 3 łyżki masła 1/2 posiekanej natki pietruszki 1/2 posiekanego koperku 1 plaster szynki parmeńskiej   ( PROSCIUTTO) pokrojona w kostkę 2 łyżki tartego parmezanu Pieprz i sól do smaku Szczypiorek drobny ,owoc granatu i kiełki czosnku   do dekoracji Sposób: Makaron gotujemy według przepisu. Al dente Kurki myjemy,oczyszczamy i większe kawałki

Viola cooks with passion
Czekoladowo-Jagodowa tarta z kruszonką i borówkami 157

osobę formie. Mowa o jagodach i czekoladzie w tarcie, prosty sposób na zapiekany mus czekoladowy z dodatkiem jagód i borówek. Zapraszam do kuchni! Do przygotowania dwóch spodów do tart potrzeba nam: 300g mąki pszennej 200g masła (zimnego) 100g cukru (drobny kryształ lub kryształ) 1 całe jajko 1 łyżka śmietany (12% lub 18%)  Do przygotowania masy potrzeba

Kuba Gotuje
MAKARON Z KURCZAKIEM I KURKAMI 163

sosu dodajemy umyte kurki , mieszamy i doprawiamy do smaku. Mąkę, śmietanę i 1/4 szklankę wody mieszamy trzepaczką i wlewamy do sosu energicznie mieszając.  Na koniec wsypujemy tarty parmezan i pokrojoną natkę pietruszki.  Makaron wykładamy na talerz, wlewamy porcję sosu, posypujemy parmezanem i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
PASZTET Z CUKINII 173

wcześniej już soliliśmy), pieprzem i ziołami. Dokładnie mieszamy. Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę i delikatnie łączymy z cukinią. Formę keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Masę przekładamy i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 1h -1h 10 minut.  Jeśli będzie bardzo się rumienić to przykrywamy folią. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Wołowina z kurkami z pęczakiem 144

sosu odparuje dodajemy masło, a kiedy się rozpuści, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Krok 5 Mieszamy mięso i grzyby z pęczakiem i posypujemy natką pietruszki. Zobaczcie też: Tarta z kurkami Artykuł Wołowina z kurkami z pęczakiem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Kluski Shreka - zielone kluseczki nie tylko dla dzieci 197

formować. Kluski gotuj w osolonej wodzie - po wypłynięciu na oko ze 2 minutki. Podawaj z mięsnym sosem lub na słodko, jak lubisz. Ja podawałam z przyrumienioną bułką tartą z masełkiem i posypane cukrem. Moja rada: Na zdjęciu uformowane kluski obsypane są mąką. Przez jakiś czas, nie wiedzieć czemu, używałam do tego mąki ziemniaczanej. I tutaj mam nauczkę

Anioszek w kuchni
MIELONE Z INDYKA Z GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ I KARDAMONEM 206

smakuje cudownie kardamonem i gałką muszkatołową. 0.5kg.zmielonej piersi  indyka 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta sól pieprz 1 łyżeczka gałki muszkatołowej szczypta kardamonu bułka tarta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mięso wyrabiamy z przyprawami i odciśniętą bułką,dodajemy jajko,mieszamy.Formujemy ładne duże kotlety.Panierujemy w bułce tartej.Smażymy na gorącym tłuszczu.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Roladki z kurczaka z feta i pomidorami. 161

osób: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka jeden 1 cm plaster fety 1/2 średniego pomidora sparzonego i obranego ze skórki papryka słodka, sól, pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia rolad + 1 całe jajko Sałatka: 1 ogórek zielony 1 pomidor obrany ze skórki 1 łyżka śmietany 12 % pieprz do smaku 1. Fileta myjemy i kroimy na dwa płaty

Gotowanie...to proste !
FioLeTowA TarTA na MaśLanYm SpoDzie 247

kulkę i wstawiamy do lodówki na min 30 minut Po wyjęciu ciasta z lodówki wałkujemy na grubość około 3 mm, następnie razem z papierem przenosimy nad formę od tarty i doklejamy pieczemy w temp 200*C przez około 15 minut- na złoty kolor w międzyczasie przygotowujemy nadzienie, mieszając wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji, po czym wylewamy

Luźna Kuchnia
Babka cytrynowa z borówkami 210

Dodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Dodać borówki, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki keksowej. Piec około 50-60 minut w temperaturze 170st

Kocham Czekoladę
Kruche ciasto ze śliwkami czyli placek,który wyparowuje natychmiast, 139

folie spożywcza i schłodź w lodowce przez minimum godzinę 5. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza 6. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia albo wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą lub kaszą manną. 7. Ciasto podziel na dwie części.(mniej więcej w stosunku 3/4 i 1/4) Większa porcje ciasta zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wyklej wiórkami

Fiolka w kuchni
Zapiekana grahamka z serowo- jajecznym farszem 198

produktami które miałam dosłownie pod ręką w lodówce. Śniadanie na leniwy weekendowy ranek. Wydrążony środek z grahamki możecie śmiało zjeść lub ususzyć u przerobić na domową bułkę tartą. SKŁADNIKI (na 2 porcje) : - 2 dowolne bułki - 2 jajka - 6 łyżek startego sera żółtego - 5 łyżek startego sera wędzonego - 4 plastry wędliny - 1 pęczek posiekanego szczypiorku - 1/2 posiekanej cebulki

Fit & Healthy Life

Proponowane wyszukiwania