smażenia delikatnie ją posól i popieprz, najlepiej świeżo mielonym pieprzem. Cebulkę wraz z aromatycznym olejem dodaj do puree, wymieszaj. Podawaj do mięs, warzyw, ryb, jajka sadzonego. Dodatki do puree: tarty parmezan, gałka muszkatołowa, chili w płatkach, podsmażony, chrupiący boczek, zmiksowany zielony groszek – powstanie kolor zielony puree, karmelizowana cebulka, odrobina chrzanu ze słoiczka. Puree ziemniaczane jest jednym
Zasmakuj Kuchnimascarpone – 250 g 2 łyżeczki masła klarowanego – 25 g 1 łyżka oliwy 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, oregano Do podania: tarty ser, grzanki, świeże zioła PRZYGOTOWANIE: Przygotuj i odmierz wszystkie składniki na krem czosnkowy. W dużym garnku rozgrzej masło klarowane (2 łyżeczki – 25 g) z łyżką delikatnej oliwy
Zasmakuj Kuchnijest kluczowy. Którą panierkę wybrać? Jeśli chcesz serwować naprawdę apetyczne nuggetsy z kurczaka, postaw na profesjonalne rozwiązania przeznaczone dla gastronomii. Tradycyjne, domowe panierowanie przy pomocy mąką, jajkiem i bułką tartą nie sprawdzi się w lokalu gastronomicznym . Dlaczego panierka dedykowana gastronomii jest lepszym wyborem niż przygotowywany domowym sposobem własny produkt do panierowania? Nuggetsy – zawsze tak samo dobre Przede
Słodkie okruszkimasła 300 g masła orzechowego 300 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki dżemu truskawkowego sok z cytryny Przygotowanie: Herbatniki zmiksować w … Czytaj dalej Tarta na zimno z masłem orzechowym
czarrna od kuchnicebule (około 300 g) 1 duża marchewka (około 150 g) 1 średniej wielkości czerwona papryka (ok. 280 g) 400 ml śmietany 6 ząbków czosnku natka pietruszki 400 g makaronu tarty ser do posypania sól, pieprz olej do smażenia Makaron z kalafiorem i pieczarkami – wykonanie: Kalafiora dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzamy
Marder&Marder ManufactureSkładniki: 1 filet z kurczaka brzoskwinie z puszki 100 g sera żółtego konfitura żurawinowa do panierowania: 1 jajko bułka tarta sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: Fileta pokroić na kotlety, rozbić, … Czytaj dalej Kotlety drobiowe na słodko
czarrna od kuchnidość nietypowym kształcie i smaku anyżka. A w maju była wycieczka do Budapesztu i węgierskie ciasto Gerbeaud. Czerwiec to miodowe torciki z marcepanowymi pszczółkami własnej roboty. I francuska tarta w kształcie koszyczka, ze świeżymi warzywami. Lipiec- Sierpień- Wrzesień Pierwszy przepis to niemieckie ciasto mrówkowe. Następny to rosyjski sernik skubany w czekoladowe łatki. I znane już na blogu błyskawiczne
dolcevitainmykitchen