Chleb żytni na zakwasie

Chleb żytni na zakwasie

Chleb żytni na zakwasie piekę raz w tygodniu. Pięknie wyrasta, nie pęka, nie kruszy się i długo zachowuje świeżość. Uwielbiam chrupiącą skórkę o lekko kwaskowatym smaku. Dowiedz się dlaczego warto piec chleb na zakw asie. Chleb piekę w 2 lub 3 keksówkach w każdą niedzielę i wystarcza na cały tydzień. Zajmuje mi to zaledwie 15 minut pracy, pozostały czas to oczekiwanie na wyrośnięcie i pieczenie. Podczas pieczenia w całym domu unosi się piękny zapach. Smakuje dużo lepiej niż z piekarni. Dzieci nie mogą się doczekać ...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Autor

AniagotujeAniagotuje

Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, chleb na zakwasie, tarta, drożdżowe, bez pieczenia, bułki, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, chleb na drożdżach , ciasto drożdżowe

Inne przepisy z Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.