tarta - 42848 przepisów (strona:1311/2857)

Makaron z sosem i z czarnymi oliwkami 98

pomidorków koktajlowych lub więcej - 1 łyżeczka chili lub pasty  z chili - 3 ząbki czosnku - 1 czerwona lub duża biała cebula cukrowa - sól i pierz do smaku - tarty ser pecorino od serca - oliwa z oliwek ev Makaron z sosem i z czarnymi oliwkami Jak zrobić makaron z sosem i z czarnymi oliwkami? Zacznij gotować makaron. Makaron z sosem

Z Kuchni Do Kuchni
Ekspresowa Babka Kajmakowa Łyżką Mieszana 153

sobą łyżką, trzepaczką lub jeśli ktoś czuje taką potrzebę mikserem tylko do połączenia się składników. Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stop. przez około 45 minut do suchego patyczka (patyczek wbity w ciasto musi być suchy) Po ostygnięciu ciasta polewamy je polewą, ja użyłam gotowej polewy

Gotowanie...to proste !
Zapiekany chleb z żółtym serem – HIT każdej imprezy! 174

duet doskonały. Dzięki niemu zapiekany chleb wyszedł jeszcze smaczniejszy. Znajomi i rodzina byli zachwyceni. Polecam sery i inne produkty ze Spółdzielni Mleczarskiej w Rykach , np.nowość producenta – Rycki Tarty Mix w wygodnym opakowaniu typu otwórz-zamknij. Tu smak i jakość to podstawa. Z takimi produktami można stworzyć wiele pysznych dań, które będą prawdziwą ucztą. Przykładów szukajcie

Słodkie okruszki
WILGOTNA BABKA PIASKOWA NA MAŚLE + FILMIK 131

Podczas ubijania wlewamy rozpuszczone, chłodne masło.  Na koniec przesiewamy przez sitko, mąki i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy szpatułką.  Formę na babkę smarujemy olejem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto,  Babkę pieczemy 45 minut, funkcja termoobieg, temperatura 175 %.  Po wyjęciu z piekarnika, babkę studzimy i wyjmujemy z formy. Następnie posypujemy cukrem pudrem i podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczeń rzymska z jajkiem. 89

według swojego smaku.  Wyłożyć trochę mniej niż połowę mięsa do foremki. Miałam foremkę jednorazową.  Zwykłą foremkę można wyłożyć folią aluminiową, lub wysmarować masłem  i posypać bułką tartą.  Na mięsie ułożyć ugotowane i obrane ze skorupek jajka.  Lekko docisnąć.  Wyłożyć resztę mięsa, formując górkę.  Zwróćcie uwagę, żeby powciskać mięso na bokach

Agusiowe smakołyki
Jaja smażone w skorupkach 100

Może czas to zmienić? Polecam! Jaja smażone w skorupkach - przepis SKŁADNIKI dla 2 osób 2 jajka 1 łyżka masła 1/2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku lub czosnku niedźwiedziego sól, pieprz tarta bułka dodatkowo masło do smażenia PRZYGOTOWANIE Jajka ugotować na twardo.  Ostudzić.  Jajka przekroić wzdłuż na pół, ostrym nożem, tak aby jak najmniej uszkodzić skorupkę. Ostrożnie wyjąć

Stare Gary
Babka z łatką z PRL-u 106

szpatułką). Na tym etapie nie mieszamy za długo, bo w babce może wyjść zakalec lub może wyjść za sucha. Wyłożyć 2/3 ciasta do bardzo dobrze natłuszczonej i wysypanej bułką tartą lub mąką formy (o pojemności ok. 2 l). Resztę ciasta wymieszać z przesianym kakao - jeśli masa będzie zbyt sucha, można dodać łyżkę mleka. Ciasto z kakao będzie bardzo

Lekcje w kuchni
Pomarańczowa babka zebra 94

mikserem na niskich obrotach. Na końcu dodaję mąkę, proszek do pieczenia. Ciasto dzielę na dwie części. Do jednej dodaj kakao i mieszam. Foremkę do babki smaruję tłuszczem, wysypuje bułką tartą. Na przemian wylewam w jednym miejscu dwie łyżki ciasta jasnego, dwie łyżki ciasta kakaowego, i znowu jasne, ciemne. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni. Wstawiam blaszkę zmniejszam

wesoła kuchnia
Lekki sernik budyniowy 107

miski i zagniatamy. Jak będzie bardzo lepić się do rąk możecie dodać trochę więcej mąki. Ale nawet takie lepiące będzie ok. 2. Blachę/tortownicę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą lub mąką. Ciastem wyklejamy dno i boki formy. Odstawiamy na bok. 3. Składniki na masę dodajemy i miksujemy w następującej kolejności: jajka (4 żółta i 2 całe), cukier

Kulinarna Patilogia
Zupa z soczewicy 110

wody. 4. Dodajemy pomidory, mieszamy, zagotowujemy. Zmniejszamy gaz i na małym ogniu gotujemy jeszcze 40 min co jakiś czas mieszając. Można podawać z dodatkiem żółtego sera (tarty na wierzch) lub śmietany. Jeśli będzie dla was za gęsta dodajcie wody. Można z niej zrobić zupę krem lub zostawić w postaci „naturalnej”. The post Zupa z soczewicy appeared first

Kulinarna Patilogia
Łatwe ciasto marchewkowe 96

ucierając. 3. Do gładkiej masy dodajemy proszek do pieczenie, sodę i cynamon 4. Na koniec dodajemy startą marchewkę i delikatnie mieszamy łyżką. 5. Masę przekładamy do tortownicy oprószonej bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 180 C przez 40-60 min. (czas zależy od wysokości blaszki – im wyższe ciasto tym dłużej). Po 40 min możecie patyczkiem do szaszłyka sprawdzić

Kulinarna Patilogia
Pasztet z jajek – kuchnia podkarpacka 170

obieramy. Ugotowane jajka, cebulę i odciśniętą bułkę mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe roztrzepane jajka, przyprawy i odsączony groszek konserwowy. Masę jajeczną wykładamy na wysmarowaną i posypaną bułką tartą keksówkę (zamiast tego keksówkę można wyłożyć papierem do pieczenia). Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 45 minut. Studzimy i wyciągamy z formy.   Więcej

Trzeci talerz