tarta - 42848 przepisów (strona:1320/2857)

Czy ser mozzarella można mrozić ? 65

róg opakowania foliowego, wylewamy zalewę i kulkę w tym opakowaniu wrzucamy do zamrażarki (można tez mrozić ja w plasterkach czy w kostkach sposobem jak wyżej. Rozmrażamy w lodówce. Mozzarellę tartą mrozimy porcjami. Artykuł Czy ser mozzarella można mrozić ? pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Pieczona brukselka 49

warzywa. Co można zrobić z brukselki? Bardzo lubię to warzywo ze względu na jego wszechstronność. Pieczona brukselka to tylko jedna z możliwości. Możesz również podać ją z podsmażaną bułką tartą, podobnie jak szparagi po polsku . Klasyką gatunku jest też zupa z brukselki. Dla złaknionych ciekawszych dań z pewnością ciekawym rozwiązaniem będzie surówka alla coleslaw lub placuszki przypominające nieco

okolicepalnika.pl
Ciasto marchewkowe z migdałami 48

jajek; 100 gramów mąki pszennej; 300 gramów mielonych migdałów; 250 gramów cukru; 200 gramów cukru pudru; proszek do pieczenia; 1-2 cytryny; mielony cynamon; mielone goździki; likier owocowy; bułka tarta; ciasteczka maślane; sól; przepis na ciasto... Artykuł Ciasto marchewkowe z migdałami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Sznycle mielone według krakoskiego przepisu 52

czosnku, jajka, bułki i cebuli formowane w kotlety i smażone na patelni. SZNYCLE MIELONE SKŁADNIKI 500 gramów łopatki wieprzowej; 1 cebula; kajzerka; mleko; 1 wiejskie jajko; ząbek czosnku; bułka tarta; sól, pieprz; przepis na sznycle mielone według krakoskiego przepisu Artykuł Sznycle mielone według krakoskiego przepisu pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Ciasto cytrynowe z makiem 53

skórkę i sok z cytryny, jogurt oraz olej. Całość wymieszaj mikserem na wysokich obrotach do momentu uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Podłużną keksówkę wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Możesz też po prostu wyłożyć ją papierem do pieczenia. Przelej ciasto do foremki, a następnie kilkukrotnie uderz nią delikatnie o blat, tak aby ciasto równomiernie się w niej rozłożyło

okolicepalnika.pl
KARPATKA + FILMIK 44

misy robota i dodając jajka ucieramy aż powstanie jednolite ciasto.  Dwie blaszki o rozmiarze 25/35 cm ( mogą być większe )wykładamy papierem lub smarujemy je masłem i wysypujemy bułką tartą. Rozmarowujemy na nich ciasto, maczając łyżkę w wodzie.  Każde ciasto pieczemy osobno, temperatura 200 % *, około 20 minut, aż ładnie się wypiecze i będzie lekko chrupiące.  MASA

Kulinarne Fantazje Marioli
Kalmary faszerowane szynką po chorwacku 43

Chorwackie kalmary faszerowane szynką dojrzewającą, czosnkiem i blitvą. KALMARY FASZEROWANE SZYNKĄ SKŁADNIKI 2 średnie surowe kalmary szynka dojrzewająca czerwone wytrawne wino 2-3 ząbki czosnku bułka tarta lub ziemniak gotowany natka pietruszki suszone płatki chilli sól przepis na kalmary faszerowane szynką po chorwacku Artykuł Kalmary faszerowane szynką po chorwacku pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kotleciki z dorsza w sosie kaparowym 48

podane w sosie kaparowym. KOTLECIKI Z DORSZA SKŁADNIKI 400 gramów świeżego dorsza bez skóry; 1 większa cebula; 2 ząbki czosnku; 100 gramów surowego, wędzonego boczku; 1 jajko; bułka tarta; suszony majeranek; masło; 2-3 łyżki kaparów; kieliszek białego, wytrawnego wina; szklanka bulionu warzywnego; 150 ml... Artykuł Kotleciki z dorsza w sosie kaparowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Wiener schnitzel kotlet cielęcy z Wiednia 46

Cienko rozbity plaster cielęciny, a następnie panierowany i smażony krótko w głębokim tłuszczu. WIENER SCHNITZEL SKŁADNIKI 4 kotlety z udźca cielęcego; bułka tarta; mąka pszenna; 2 jajka; masło klarowane; sól; przepis na wiener schnitzel kotlet cielęcy z Wiednia Artykuł Wiener schnitzel kotlet cielęcy z Wiednia pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kotlety warzywne z kurczakiem 49

gryczanej; 250 gramów liści szpinaku; 1 marchewka; czerwona cebula; cytryna; mięso z wcześniej ugotowanego kurczaka; natka pietruszki; 2-3 ząbki czosnku; 1-2 łyżki mąki kukurydzianej; mąka pszenna; bułka tarta;... Artykuł Kotlety warzywne z kurczakiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Keto budyniowiec, czyli torta della nonna (Paleo, LowCarb, bezmleczny) 64

rafinowanego oleju kokosowego , wybranego keto słodzidła i  jajek  (w uproszczeniu). Takie standardowe kruche ciasto znajdziecie w wielu moich wypiekach. Stanowi ono spód oraz wierzch tarty. Dobrze jest podpiec spód przez chwilę w piekarniku zanim wyłoży się następną warstwę. Zamiast całych jaj, także tutaj można użyć samych żółtek, co sprawi, że ciasto będzie dodatkowo

Modern Cave Girl
piegusek na białkach 55

dodajemy przestudzone masło i miksujemy tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki ok. 10×30 cm (dno wyłożone papierem do pieczenia, boki natłuszczone i obsypane bułką tartą). Pieczemy w ok. 180 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 40 min. Upieczone i wystudzone ciasto możemy oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem cytrynowym

Domowy Smak Jedzenia
Makaron ze szpinakowym pesto z migdałami – obiad w 15 minut! 59

Rzadko kiedy gotuję obiady, które wymagają długiego stanie przy garnkach ( ze słodkościami jest inaczej! ). Dlatego tez najczęściej są to makarony, wszelkiego rodzaju tarty czy zapiekanki. Dziś postanowiłam wrzucić Wam przepis na przepyszny makaron z pesto szpinakowym, które wręcz ubóstwiam! A cały obiad przygotujemy dosłownie w 15 minut! Łatwy! Szybki! Tani! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: * ulubiony makaron ( u mnie muszelki

Ostra na Słodko
Muffinki z wiśniami 53

mleko, olej, sól i cukry wymieszać razem. Mąkę, proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Następnie wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. Foremki do muffinek wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do połowy wysokości, wrzucić kilka wiśni i przykryć pozostałym ciastem. Piekarnik nagrzać do 200 C i piec około 20 minut. Przestudzić i polać górę lukrem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania