tarta - 42848 przepisów (strona:1325/2857)

Babka cytrynowa 54

olejek cytrynowy i wymieszać ponownie ,delikatnie najlepiej drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do formy na babkę z kominkiem o średnicy około 22 cm. Blaszkę wysmarować masłem i lekko oprószyć bułką tartą. Piec w piekarniku nagranym do 180 st. C przez około 45 minut (funkcja góra – dół ). Po upieczeniu nie wyciągać,lecz zostawić na jakiś czas przy uchylonych drzwiczkach

Olcia gotuje!
Francuskie kwiatki 52

Francuskie kwiatki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Francuskie kwiatki – składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 6 parówek dziecięcych lub małe śląskie kiełbaski 6 łyżeczek pesto z bazylii 1 nitka makaronu spagettii tarty ser żółty ( do posypania ) 6 pomidorków cherry (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Francuskie kwiatki – sposób przygotowania Z ciasta francuskiego wyciąć 6 kółeczek o średnicy 12 cm. Następnie przekłuwamy ciasto

Olcia gotuje!
Fasolka szparagowa na ostro z duszoną cebulą 61

dzień. Bo czy jest ktoś, kto nie ma i nie używa zamrażalnika? Tak więc właśnie zachciało mi się fasolki. Ale nie takiej tradycyjnej z masłem i bułka tartą (chociaż taka oczywiście też uwielbiam). Jakiejś innej. Pomyślałem więc co tak naprawdę lubię. Cebulę duszona lubię. Aromat czosnku też lubię. Czasami jak jest pikantne też lubię (a teraz akurat miałem

Marder&Marder Manufacture
Pieczona dynia z fetą 69

potrawami z dynią. Ciągle w głowie przewijają mi się jedynie zupy, ciasta i babeczki. W międzyczasie wpadłam na pomysł ugotowania chili con carne z dynią . Później przyszła kolej na tarty i curry. Ciągle jednak nie do końca o to mi chodziło. I tak myślałam, myślałam i wymyśliłam. Pieczona dynia z fetą. Koniecznie z rozmarynem, który ma się całkiem

Kardamonovy
Kremowe orzo z kurczakiem cytrynowym i sosem banana-chili 63

rozpuść 30 gram masła, dodaj czosnek i chwilę podsmaż. Po drugie wsyp orzo i podsmaż, aż będzie miało lekko brązowawy kolor. W międzyczasie szykuję kurczaka i sos… Po trzecie dodaj groszek, wymieszaj i wlewaj bulion partiami, aż makaron będzie miękki, ale nie rozgotowane, czyli al dente. Na koniec, wyłącz temperaturę, dodaj resztę masła, grana padano i wymieszaj, przykryj pokrywką(...)piersi z kurczaka pokrój na polędwiczki. Po drugie maślankę wymieszaj z przyprawami, sokiem z cytryny, skórką z cytryny i zalej tym polędwiczki. Schowaj na noc do lodówki. Teraz po trzecie dzień posiłku, nasyp mąkę do talerzyka, rozgrzej olej rośliny, na tyle, by przykryć mięso. Po czwarte wyjmij polędwiczki z maślanki, pozwól jej troszkę spłynąć i obtocz w mące. Po piąte

RafalCook
Pomidorówka z makaronem 58

garnka włożyć masło, dodać drobno krojoną cebulę i smażyć przez 3-4 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać paprykę wraz z kminkiem i smażyć przez kilka sekund. Kolejno dodać tartą na dużych oczkach tarki marchew oraz drobno krojone pomidory, smażyć razem przez 15 minut. Po tym czasie dodać wodę, kostkę warzywną, sól, pieprz, śmietankę oraz makaron. Zagotować

MeCooks
Sos grzybowy. Prosty przepis 54

cukinii mięsa , np. pieczonego czy duszonego Sprawdź też inne przepisy na grzyby: Kurczak z dynią i pieczarkami Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym Makaron z grzybami i szpinakiem Tarta z kurkami Makaron z kurkami i kurczakiem Drukuj Sos grzybowy #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star

Na-talerzu.pl
Grzyby po cygańsku – przepis na grzyby do słoików 80

godziny. Następnie słoiki wyjmujemy i odwracamy do góry dnem na około 12 h. Grzyby po cygańsku – przepis na grzyby do słoików Zobacz inne przepisy na jesienne potrawy: Tarta ze świeżymi grzybami Domowy syrop na odporność i przeziębienie Jesienny gulasz z dynią Zapiekanka ziemniaczana z dynią Jesienna zupa krem z marchewki i cukinii   Artykuł Grzyby po cygańsku – przepis

e-PrzepisyKulinarne
Bigos z białej kapusty 54

się zarumienił. Często mieszam. Do dużego garnka wkładam pokrojoną w kostkę białą kapustę, wlewam litr wody (lub bulionu). Litr to cztery szklanki od herbaty o pojemności 250 ml. Dodaj tartą marchew z pietruszką, trzy kulki ziela angielskiego i dwa liście laurowe. Kapustę gotuję na średniej mocy palnika przez 20 minut. Po tym czasie do bigosu dodaję podsmażony boczek

Zasmakuj Kuchni
Biszkopt na tort 41

wlewam olej i dokładnie mieszam łyżką. (zawsze w tą samą stronę - nie zmieniam kierunku mieszania!) Tortownicę smaruję margaryną lub masłem, dno wykładam papierem do pieczenia, a boki wysypuję bułką tartą. Masę wylewam do przygotowanej tortownicy, wyrównuję łyżką i wstawiam do nagrzanego piekarnika do temperatury 175*C na 50 - 55 minut i piekę do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmuję

PanGotuje
Fasolka szparagowa po azjatycku 60

Większość z nas lubi fasolkę szparagową i podaje ją tradycyjnie na ciepło z podsmażoną na maśle bułką tartą. Tak też jest i u mnie. W sezonie bardzo często tak przyrządzam fasolkę i mimo wszystko jeszcze nam się nie znudziła. Jednak czasami sięgam po coś nowego i efektem tych poszukiwań jest fasolka szparagowa po azjatycku. Strączki przygotowane

Danka Pichci
Szarlotka z jogurtem 62

schowaj do lodówki Drugą częścią wylep dno i boki tortownicy Podpiecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 min * Polecam pieczenie z obciążeniem jak w przypadku tarty wtedy boki ciasta nie spłyną. Jogurtowa pianka: Jogurt wymieszaj ze skrobią ziemniaczaną Białka ubij ze szczyptą soli i cukrem na lśniącą pianę (ok. 10 min) Połącz jogurt z ubitą

Słodki Blog
Mąka orkiszowa pełnoziarnista – czy warto ją stosować? 56

można przyrządzić z niej wiele smakowitych potraw oraz wypieków. Stosuje się ją przede wszystkim do wypieku domowego chleba. Dobrym pomysłem jest także zagniecenie pełnoziarnistego makaronu lub przyrządzenie razowej tarty. Mąkę pełnoziarnistą można stosować także do przygotowywania słodkich wypieków, ale ponieważ ciasta czy bułeczki powinny być dość pulchne, najlepiej łączyć mąkę razową i białą. Dzięki temu wypieki będą zdrowsze

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania