tarta - 42848 przepisów (strona:1331/2857)

Tagliatelle z zielonymi szparagami 122

wyciągnięcie ręki. Sezon na szparagi jest bardzo krótki, więc trzeba korzystać, póki są. Najpopularniejszym sposobem przyrządzenia tych warzyw jest ich ugotowanie i podanie z podsmażoną na maśle bułką tartą. Wiele osób uważa, że takie są najsmaczniejsze. Trudno się z tym nie zgodzić, ale można też spróbować czegoś innego. Dlatego poniżej znajdziecie przepis na makaron tagliatelle z zielonymi szparagami

Danka Pichci
Szybkie i proste ciasto piknikowe z truskawkami i kokosową kruszonką 123

następnie mleko. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, porcjami dodajemy do masy jajecznej i delikatnie łączymy. Formę o wymiarach 25×36 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto, delikatnie wyrównujemy. Truskawki dzielimy na pół (jeśli są duże można pokroić je na mniejsze części i dodatkowo oprószyć mąką ziemniaczaną aby nie puściły soku w głąb ciasta

Fascynacje Ani
Babeczki wiśniowe 140

minut do lodówki. Z ciasta wycinamy kółka o średnicy trochę większej niż średnica foremki na babeczki. Kółka z ciasta wkładamy do foremek wysmarowanych masłem i oprószonych bułką tartą, dociskamy do ścianek. Tak przygotowane ciasto przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, dociskamy dnem drugiej foremki, a potem papier obciążamy kulkami do pieczenia albo fasolką.  Babeczki pieczemy w 180 stopniach

Bon appetit mon amie
Tort z masą czekoladową i truskawkami 150

można podejrzeć przepisy na tradycyjnie pieczony biszkopt ) zapraszam : Czekoladowy biszkopt z mascarpone i truskawkami klik   Czekoladowa rozkosz - ciasto potrójnie czekoladowe klik   Szarlotka królewska z bitą śmietaną i tartą czekoladą klik   Rolada biszkoptowa z jabłkami i winogronami klik   Masa orzechowa do tortów i ciast. Najlepsza i najprostsza. klik   Biszkopt z patelni klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Fasolka szparagowa a’la spaghetti 95

fasolka szparagowa zielona 200g (u mnie mrożona), passata pomidorowa, 1 szklanka, 1/2 cebulki, 2 ząbki czosnku, łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka masła klarowanego, mięso mielone wołowe, 100g, ser parmezan tarty, 1 łyżka, łyżka posiekanej natki pietruszki, przyprawy: szczypta soli, pieprzu, majeranek, bazylia, suszona papryka. Sposób przygotowania Najpierw fasolkę ugotuj w lekko osolonej wodzie. W tym czasie cebulkę

Natka Pietruszki
Knedle z truskawkami 118

można również wsypać troszkę cukru. Moje truskawki były słodkie więc nie dodawałam. Knedle gotować w lekko osolonej wodzie ok. 8 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z bułką tartą podsmażoną na maśle i posypane cukrem. Można również polać jogurtem. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku

Kulinarne przygody
Polska białoo-czeerowni! 248

Tarta biało-czerwona Tortille z kurczakiem Łódeczki z ciasta francuskiego Wytrawne ptysie z serkiem Tatar

czarrna od kuchni
Szybkie ciasto z truskawkami 272

truskawek Zobacz jak w 15 minut przygotować pyszne ciasto z truskawkami. Przygotowanie ciasta zaczyna od przyszykowania foremki, wyściełane ja papierem do pieczenia ale można również wysmarować masłem i posypać tartą bułką. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni bez termoobiegu. Truskawki myje, szypułkuję i kroje na mniejsze kawałki, osuszamy na ręczniku papierowym lub sitku. Osuszenie truskawek jest bardzo ważne

Ania gotuje
Ciasto jogurtowe z truskawkami 98

otrząśnij z wody. W misce wymieszaj jogurt z jajkami i cukrem, następnie dodaj olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownice wyłóż papierem lub wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą, wylej masę i powrzucaj truskawki. Pieczemy przez około 50 min. w temp. 150 stopni z termoobiegiem. W razie konieczności pieczemy trochę dłużej, aż patyczek będzie suchy. Smacznego! Autor

Wasze Przepisy
Szparagi a`la polonaise 122

Szparagi a`la polonaise, czyli szparagi po polsku - podane ze zrumienionym masełkiem i bułką tartą. Najprostszy ze sposobów podania szparagów i dla niektórych najsmaczniejszy. Fasolka szparagowa i kalafior najczęściej podawane są w ten właśnie sposób

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Truskawkowe kluski leniwe 128

nożem wykrawamy kluseczki. W między czasie zagotować wodę ze szczyptą soli. Kluseczki wrzucamy partiami na wrzątek delikatnie mieszamy, gotujemy od momentu wypłynięcia 1 minutę. Podajemy z masłem i bułką tartą oraz posypane cukrem. Smacznego :) Przepis na klasyczne kluski leniwe znajdziemy  Tutaj

Andzia Pichci
Ciasto czekoladowe. 141

koniec wsypać posiekaną czekoladę. Ciasto będzie gęste. Wymieszać łyżką, tak żeby połączyła się z ciastem.  Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować masłem  i posypać bułką tartą. Przełożyć do niej ciasto.  Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni  i piec 60-70 minut. U mnie piekło się 65 minut, ale czas

Agusiowe smakołyki
Makaron Trofie z cukinią, boczkiem i szafranem. 121

szczypta szafranu 100g śmietany 18% (można zastąpić wegańskim substytutem albo, jeśli naprawdę chcemy pilnować kalorii, użyć wody w której gotowaliśmy makaron) oliwa (jak zawsze - najlepsza jaką mamy do dyspozycji) tarty ser Grana Padano do posypania sól i pieprz do smaku Wykonanie: 1. Trofie  Zagniatamy ciasto, wyrabiając 8-10 minut. Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy

Pasta Po Polsku
Cake pops – ciasteczkowe lizaki 135

pops znajdziecie w sklepie DlaSmaku.pl Sklepie, w którym każdy wielbiciel wypieków i innych domowych słodkości znajdzie coś dla siebie. Ja zamówiłam  tam ostatnio kilka blach (tortownice, blaszkę do tarty, blaszkę do wypieku bagietek), czekoladę, ozdóbki, patyczki do lizaków, silikonowe foremki na lizaki, czekoladki itd. Pokaźna paczka, bo i wybór był przeogromny. Wszystko dotarło szybko i było doskonale

Słodkie okruszki
Najlepsze ciasto DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ+FILM 132

masło i wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy chwilę by ciasto uzyskało gładką, jednolitą konsystencję. Nie podsypujemy zbyt wiele mąką, ciasto ma być klejące. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wykładamy do niej ciasto. Rabarbar kroimy na małe kawałki, posypujemy cukrem-mieszamy i wykładamy na ciasto. Całość przykrywamy ściereczką i odkładamy na jakieś 15 min. W tym czasie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku