Makaron z leśnymi grzybami w sosie śmietanowym
Makaron z leśnymi grzybami w sosie śmietanowym
Przepis na : obiad
Cieszmy się leśnymi grzybami o każdej porze roku. Jesienią jedzmy te przyniesione prosto z lasu a w pozostałym czasie korzystajmy z zamrożonych zapasów. Dzisiejsza propozycja to grzybowy obiad w kilka chwil:). 200g podgrzybków lub prawdziwków (świeżych lub mrożonych) 200g makaronu świderki 2 łyżki suszonej natki pietruszki 1 duża cebula 200ml śmietanki 30% 2 łyżki masła tarty twardy ser do posypania sól, pieprz 1. Grzyby kroimy w dużą kostkę. Mrożone wcześniej rozmrażamy i odsączamy na sitku. Maka... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni
Autor
szefowakuchni
Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, makaron, sosy, tarta, obiad
Inne przepisy z Szefowa kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję