tarta - 42848 przepisów (strona:1326/2857)

ZAPIEKANKI GYROS NA CIABACIE + FILMIK 108

każdą okazję, polecam.  SKŁADNIKI :  8 bułek typu ciabata  1 kg piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa, słodka papryka masło, 2 ząbki czosnku i sól tarty ser żółty  kukurydza z puszki dowolna surówka z kapusty  sos czosnkowy, sos barbecure, ketchup  PRZYGOTOWANIE :  Mięso kroimy w drobną kostkę, przekładamy na patelnię, wlewamy odrobinę oleju

Kulinarne Fantazje Marioli
PIZZA MARGHERITA 94

oliwek * pół łyżeczki soli Sos pomidorowy: * 3/4 szklanki passaty pomidorowej * sól do smaku * pieprz czarny mielony do smaku * 1 łyżeczka suszonej bazylii * pół łyżeczki suszonego oregano Dodatkowo: * ser tarty mozzarella Wykonanie: Do miski wsypać drożdże, cukier, wlać letnią wodę, wymieszać. Dodać 2 łyżki mąki, wymieszać. Miskę zakryć ścierką i odstawić na 10- 15 minut, aby drożdże zaczęły pracować

Zrób to smacznie
Makaron z kurkami i szpinakiem 93

łyżki śmietany 18% 30-40 g sera gorgonzola 100 ml białego wytrawnego wina (możesz zastąpić wodą) 2 łyżki masła 2 garści świeżego szpinaku sól i pieprz do smaku tarty parmezan lub grana padano do podania PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec gotowania odlej trochę wody z gotowania makaronu, przyda się do sosu jeśli używasz

nietylkopasta.pl
Ciasto z herbatą matcha, białą czekoladą i oliwą 93

Ubita masa powinna być lekka i kremowa. Nie przerywając miksowania powoli wbijamy jajka, jedno po drugim. Rozgrzewamy piekarnik do 170°C . Foremkę natłuszczamy masłem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Do ubitej masy wsypujemy suche składniki i dodajemy posiekaną czekoladę. Za pomocą drewnianej lub silikonowej szpatułki delikatnie mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Przelewamy masę na ciasto

Tajemnice Smaku
Crumble śliwkowe 153

Oprószamy je cynamonem i dokładnie obtaczamy. Piekarnik włączamy, aby był rozgrzany. W misce rozcieramy mąkę, cukier i masło na kruszonkę. Małą żaroodporną lub ceramiczną foremkę (prostokątną lub taką do tarty) smarujemy cienko masłem. Na dnie układamy śliwki skórką do dołu. Obsypujemy następnie kruszonką, tak aby pokryła szczelnie owoce. Wszystko wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Po 20 minutach wierzch kruszonki

Analiza Smaku
Jabłecznik z pianką. 524

podzielić na dwie części. Mniejszą i większą.  Mniejszą część ciasta zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki  żeby się schłodziła. Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.  Dno i boki wykleić większą częścią ciasta, do 3/4 wysokości.  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie powoli dodawać cukier  cały czas ubijając

Agusiowe smakołyki
Jak gotować kalafiora? 123

ugotować kukurydzę w kolbach . To właśnie cukier sprawia, że te warzywa smakują tak dobrze. Co zrobić z gotowanego kalafiora? Poza zaserwowaniem go do obiadu ugotowanego i posypanego bułką tartą, możesz również ukręcić hummus z kalafiora ! Jest to pyszna pasta, do przygotowania której nie potrzebujesz strączków. Na obiad polecam kotleciki z kalafiora , które w towarzystwie ryżu i sosu koperkowego

Blendman
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 21-22.08 ) 116

TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule • NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
Keto chlebek proteinowy z cukinii (Paleo, LowCarb) 126

wchodzę już na wyżyny pomysłowości jeśli chodzi o zastosowanie kulinarne cukinii . Mam dostęp do dużych ilości takiej działkowej, ekologicznej, więc korzystam ile wlezie. 😀 Były już placki , zupa , ostatnio tarta z cukinią , teraz pora na słodkości z jej udziałem. Na pewno znacie już brownie z cukinii , a może nawet widzieliście mój przepis na blondie cukiniowe . Tym razem postawiłam natomiast

Modern Cave Girl
Kukurydza gotowana w kolbach z masłem czosnkowym 117

sajgonek>>> Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską>>> Krewetki z czosnkiem na maśle i białym winie>>> Fasolka szparagowa z bułką tartą>>> Paluchy serowe z ciasta francuskiego>>> Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami shiitake>>> Sałatka z grillowaną cukinią, pomidorami i fetą

Moja Książka Kucharska
Pasztet z mięs z rosołu - nasza domowa polityka zero waste 127

oraz golonka z indyka. Taki wolniutko bulgoczący wywar daje później mnóstwo mięsa, które na wiele sposobów można przygotować jako dodatkowe danie. Czasem powstają z niego pierogi z mięsem, czasem tarta, innym razem paszteciki drożdżowe, które już na blogu znajdziecie. Inna możliwość to przygotowanie domowego pasztetu pieczonego.  Do jego zrobienia używam: - mięso z rosołu pozbawione kości - ewentualnie

I tu będę miała takie te
GOFRY JAJECZNE 79

szkoły lub do pracy. Do masy jajecznej można dodać co kto lubi, szpinak, pomidorki koktajlowe, cebulę, czosnek, pieczarki lub jak w moim przypadku paprykę czerwoną, szczypiorek i żółty ser tarty. Ja lubię śniadania w takim wydaniu a Wy? Gofry jajeczne - składniki na 4 gofry: * 6 jajek * 1/3 czerwonej papryki * 5-6 gałązek szczypiorku * garść żółtego startego na tarce

Zrób to smacznie
TEST PATELNI WOLL DIAMOND I RISOTTO Z OWOCAMI MORZA 99

basmati  1 cebula, 3 ząbki czosnku  2 opakowania mieszanki z owocami morza garść dużych krewetek 50 g masła 100 ml białego wina 300 ml bulionu warzywnego  tarty parmezan natka pietruszki sól i pieprz  do smaku  sok z cytryny  PRZYGOTOWANIE :  Na patelnię Wool diamond, przekładamy masło, pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażamy

Kulinarne Fantazje Marioli
LENIWE. U MNIE PIEROGI 133

mąki i jajek, gotowane w lekko osolonej wodzie. A po ugotowaniu ... no właśnie, i tu też wszystko zależy od naszego upodobania kulinarnego. Niektórzy jedzą je polane masłem z bułką tartą, inni ze śmietaną, a jeszcze inni polane roztopionym masłem i posypane cynamonem 😍  I właśnie tę ostatnią wersję ja lubię najbardziej (mniam, mniam).  Tak więc zapraszam

Walijskie Pichcenie
Gołąbki bez zawijania 113

każdy wie, że klasyczne gołąbki są najlepsze. Nie będę się z nikim o to spierać. Ślęcząc nad przepisami, kombinowałam czym co doprawić. Czy dodać kaszę manną, a może bułkę tartą. Bo pewnie sam ryż nie wystarczy i wszystko się posypie. Bo kapusta puści wodę i wszystko się rozpaprze. Nic takiego się nie stało. Wszystko dobrze się połączyło

Kardamonovy