tarta - 42848 przepisów (strona:1316/2857)

Babka krówkowa 38

jednym jajku i ucierać, aż masa będzie puszysta. ? Dodać ajerkoniak i po łyżce mąki z proszkiem nadal ucierając. ? Ciasto wylać do formy na babkę posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką. ? Wierzch posypać pokrojonymi krówkami, które wpadną do środka podczas pieczenia. ? Piec 40 minut w 180 st.C. ? Po wyjęciu babki z formy i lekkim przestudzeniu polać gotową masą kajmakową

To co kocham
Ciasto jogurtowe 46

Wbić jajka, olej i dodać jogurt. ? Całość wymieszać w jak najkrótszym czasie aż do połączenia składników. ? Dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą. ? Piekarnik nagrzać do 170 st.C, wstawić ciasto i piec przez 40 minut. ? Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem i cynamonem

To co kocham
Surówka z marchewki i brzoskwini 42

Ulubiona surówka z dzieciństwa większości z nas to tarta marchewka z jabłkiem. Pełna witamin i zdrowia. Istnieje również jej inna wersja – marchewka z brzoskwinią. Pachnąca, soczysta i wilgotna. Składniki: ? 1 kg marchewki ? 1 puszka brzoskwiń ? sok z 1 cytryny ? 1/2 szklanki słodkiej śmietanki ? sól do smaku Wykonanie: ? Marchew obrać i zetrzeć na średniej tarce – ja starłam

To co kocham
Pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami 41

kurczaka od kości i zmielić je razem z grzybami i bułkami. ? Całość wymieszać z jajkami i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. ? Mięso włożyć do wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką keksówek i wygładzić powierzchnię mokrą ręką. Z tej porcji wychodzą dwa pasztety. ? Piec 30 minut w twmperaturze 200 st.C

To co kocham
Rolada z jabłkami 45

szklanka cukru ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1 łyżka octu winnego ? cukier puder do posypania Wykonanie: ? Dużą prostokątną blaszkę wysmarować i wyłożyć papierem do pieczenia. Papier wysmarować masłem i posypać tartą bułką. ? Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie rozłożyć równo na dno blaszki. ? Jabłka posypać cukrem waniliowym i cynamonem. ? Białka ubić na sztywną pianę, dodawać

To co kocham
Pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną 43

dodać jajka, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. ? Na koniec wymieszać z suszoną żurawiną i rozłożyć do aluminiowych, jednorazowych foremek, uprzednio wysmarowanych masłem i posypanych delikatnie bułką tartą. Wyszły mi 3 pasztety. ? Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30-40 minut

To co kocham
Babka cytrynowa z jogurtem 42

proszkiem do pieczenia. ? Na koniec dodać jogurt i sok z cytryny. ? To jest porcja na dużą babkę, ja zrobiłam dwie mniejsze. Formę na babkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. ? Piec 40 minut w temp 160 st.C. ? Po wystygnięciu wyjąć babkę z formy, polukrować i ozdobić

To co kocham
Zapiekanka z czerstwych bułek 40

bułki zostały zjedzone, a już dzień czy dwa później nikt już nie chce na nie patrzeć. Oczywiście można je dosuszyć i użyć do kotletów mielonych, pasztetów lub zetrzeć na tartą bułkę. Ja mam inną propozycję, mianowicie zapiekankę serowo-jajeczną. Zrób remanent w lodówce i zobacz, które sery nadają się recyklingu, by po niedługim czasie cieszyć się pachnącą zapiekanką

To co kocham
Kulki serowo-orzechowe (keto, bez cukru) 321

sztuk. Jeszcze więcej keto słodyczy! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Keto kokosanki Keto muffinki brownie Gofry białkowe Orzechowy deser śmietankowy Trufle kokosowe (keto) Chałwa domowa bez cukru Keto tarta z kremem śmietankowym i jagodami Keto brownie Gofry orzechowe, bez mąki Ciasteczka orzechowe Keto batony snikers Pudding chia orzechowy Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Zobacz więcej przepisów

WegePrzepis
Oryginalne ciasto – babka majonezowa z oreo 45

trakcie pieczenia osadzają się na spodzie co da niesamowity efekt i chrupki smak). Na koniec przygotuj formę, najlepiej o wymiarach 40×9 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, dzięki temu ciasto nie przyklei się do spodu. Następnie przełóż ciasto, na blaszkę i lekko go wyrównaj. Wstaw do nagrzanego (180 stopni) piekarnika. Piecz wszystko około

Fascynacje Ani
Pyszne włoskie ciasto z 12 łyżek 52

czasu ubijać mikserem, ale na najwyższych obrotach. Na koniec wystarczy przesiać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Całość wymieszać delikatnie łyżką. Formę do pieczenia posmarować masłem i posypać bułką tartą po całej powierzchni albo wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wlać przygotowane wcześniej ciasto. Całość wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika. Piec w 180 stopniach z funkcją góra-dół

Fascynacje Ani
Babka czekoladowa 52

kakao i proszkiem do pieczenia. Suche składniki przełóż do masy jajecznej, wlej śmietankę i całość wymieszaj do połączenia za pomocą drewnianej łyżki. 3. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Przełóż ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz 50 minut, funkcja grzania góra-dół. 4. Składniki na polewę rozpuść w kąpieli wodnej (w razie potrzeby

Przepiski.pl
Pieczeń rzymska 43

czas na ugotowanie jajek. Zobacz jak ugotować jajka na twardo żeby się dobrze obierały. Jajka po ugotowaniu studzimy i obieramy. Jednorazową foremkę smarujemy od środka smalcem i obsypujemy bułką tartą. Przygotowane mięso wkładamy do foremki i wyrównujemy. Jeśli zdecydowaliście się na pieczeń rzymską faszerowaną jajkami to na dno formy wyłóż 1/3 mięsa, następnie układamy jajka jedno z drugim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Omlet meksykański. Kolorowy, pyszny i sycący. 40

porcja to: około 266 kcal Białko: 16,6 g Węglowodany: 15,4 g Tłuszcz: 15,1 g Błonnik pokarmowy: 3,9 g Ładunek glikemiczny: 3,3 Spróbuj także: wytrawna tarta meksykańska , sałatka z selerem, fasolą i korniszonami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie

Natka Pietruszki
Babka budyniowa 50

szczyptę soli. Zmiksować, aby nie było grudek. W rondelku roztopić masło, lekko przestudzić (może być ciepłe) i wlać do ciasta. Zmiksować. Foremkę do babki wysmarować masłem, delikatnie obsypać bułką tartą i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Babka

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania