Ekspresowa zapiekanka makaronowa z pieczarkami i mozzarellą

Ekspresowa zapiekanka makaronowa z pieczarkami i mozzarellą

 Składniki: Makaron 250 g Pieczarki 300 g Cebula średnia Czosnek 2 ząbki  Masło łyżka Suszone pomidory w zalewie 30 g Ser mozzarella tarta 100 g Śmietana 18 % 100 g Jajko Sól Pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na maśle podsmażyć cebulkę. Gdy zacznie się rumienić dodać pieczarki pokrojone na plasterki. Smażyć do odparowania wody. Doprawić pod koniec smażenia  solą oraz pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i zdjąć z ognia. W miseczce wymieszać śmiet...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.