tarta - 42848 przepisów (strona:1314/2857)

Świąteczne mini mazurki 42

roku. Nie należę do fanów typowych mazurków, więc co roku staram się je czymś zastąpić. W tym roku podejrzałam na "Cake it" pomysł na mazurek w formie tarty. W związku z tym, że uwielbiam ciasteczka "na jeden ząb" zrobiłam jako mazurki małe tartaletki z kruchego migdałowego ciasta i tak jak w oryginalnym przepisie dodałam kremem z białej czekolady

Bon appetit mon amie
Co zrobić na wielkanocny obiad 64

pieczona Biała kiełbasa pieczona z warzywami Biała kiełbasa pieczona w glazurze słodko – kwaśnej Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym Karkówka z grzybami Wieprzowina w grzybowym sosie Bitki z grzybami Tarta z grzybami suszonymi Gołąbki po staropolsku Bigos pieczony – przepis Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Kurczak pieczony w piwie Kurczak pieczony w całości Kurczak gyros Kurczak w boczku Kurczak

Dorota Smakuje
Babka waniliowa 127

wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę. Do masy dodajemy porcjami mąki, olej, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia oraz rozpuszczone masło. Formę na babkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy ciasto do formy i pieczemy około 50 minut w 180 C. Jeszcze ciepłą babkę wykładamy z formy na kratkę by wystygła. Czekoladę wraz z kremówką rozpuszczamy

Zainspirowana w kuchni
Ciasto Jej Wysokość – puszysty biszkopt z kremem i brzoskwiniami 735

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę wylewamy na blaszkę (moja ma wymiary 25×30 cm), której dno wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy i posypujemy bułką tartą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół. Przez pół godziny ciasto studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach

e-PrzepisyKulinarne
Babka zebra na białkach 45

roztopione masło. Zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej wsypać kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Zmiksować. Niedużą formę do babki wysmarować masłem i delikatnie obsypać bułką tartą. Nakładać na przemian po dwie pełne łyżki białej i ciemnej masy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu

Oryginalny smak
babka twarogowa 50

miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką lub miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy z kominem. Pieczemy w ok. 175 st. C do tzw. suchego patyczka, prze ok. 50-60 min. Wystudzoną babkę dowolnie dekorujemy np. oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Babka piaskowa 49

waniliowy i jeszcze lekko ciepłe rozpuszczone masło. Masło dolewaj partiami po 2-3 łyżki i miksuj, aby pasa nie straciła puszystości. Formę do babki wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą, choć w przypadku foremek silikonowych nie musisz dodawać właściwie nic. Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180º C. Piecz babkę przez około 40 minut

nietylkopasta.pl
Babka cytrynowa. 523

proszkiem do pieczenia i dodać skórkę  otartą z cytryny.  Zmiksować tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do formy na babkę, posmarowanej margaryną  i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 55 minut.  Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Śmietankę podgrzać w rondelku, dodać połamaną na kawałki czekoladę

Agusiowe smakołyki
babka dwukolorowa + film krok po kroku 449

pieczenia, śmietanę oraz ekstrakt migdałowy. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Około 1/2 ciasta przekładamy do innego naczynia, dodajemy kakao i mieszamy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą foremki na babkę z kominem. Pieczemy w ok. 180 st C do tzw. suchego patyczka, przez

Domowy Smak Jedzenia
BABKA MARMURKOWA Z WIŚNIAMI + FILMIK 53

kostkę masła rozpuszczoną i ostudzoną, teraz wsypuję dwie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 szklanki mąki (szklanka ma pojemność 250 ml ),mieszamy. Forme na babkę wysmarowałam masłem i wysypałam bułką tartą, wylewam do niej większą część ciasta. Do pozostałego ciasta dodaję kakao, na jasne ciasto już rozkładam wiśnie, do ciasta potrzebuję szklankę wiśni u mnie wiśnie z kompotu, wydrylowane

Kulinarne Fantazje Marioli
babka piaskowa z nutą cytryny 191

zwarzone, nie przejmujemy się tym). Następnie dodajemy wymieszane mąki, mleko oraz ekstrakt i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą foremki na babkę. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 50 min. Wystudzoną babkę polewamy lukrem lub oprószamy cukrem pudrem. Lukier robię

Domowy Smak Jedzenia
Babka genewska 48

ciasta, razem z sokiem z cytryny. Na końcu dodaję spirytus, ocet, i pianę z białek ubitą na sztywno. Ciasto przekładam do formy kamionkowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Babkę piekę 50 minut temp 180 stopni.     Polewa: Czekoladę łamię na kawałki przekładam do miseczki, dodaję śmietanę kremówkę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Babkę dekoruję polewą

wesoła kuchnia
Keks pomarańczowy na święta 61

Dodaje po jednym jajku. Miksuję. Dodaję sok pomarańczowy. Miksuję. Bakalie i mąkę łączę ze sobą. Dodaje do masy. Dodaje proszek do pieczenia. Miksuję. Tortownicę smaruje masłem i obsypuję bułką tartą. Leje ciasto. Piekę w 180 stopniach przez 45 minut. Studzę. Dowolnie dekoruję. Smacznego ! Źródło:  Keks | AniaGotuje.pl

Ciasta z tradycjami
Pasztet jajeczny z pieczarkami 60

około 21 x 9 cm) lub naczynie o średnicy 15 cm Przygotowanie Bułkę zalewamy wodą i odstawiamy do nasączenia. Nie zastępujcie jej bułką tartą, wówczas pasztet wyjdzie zbyt twardy. W międzyczasie pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle / oleju , po chwili skraplamy sokiem z cytryny , aby pieczarki nie utraciły wody. Następnie jajka obieramy

WegePrzepis
Babka zebra 58

łyżki kakao,mieszamy, a do drugiej białej części dodajemy 2 łyżki mąki tortowej lub budyń, co macie akurat w domu. Foremkę do babki smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Na przemian układamy w blaszce po łyżce ciasta ciemnego i jasnego, tam gdzie jasne nakładamy łyżkę ciemnego a tam gdzie ciemne łyżkę jasnego. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania