Kolejna odsłona pasty kanapkowej. Tym razem w roli głównej jakże pełne zdrowia ogórki kiszone! Składniki: kostka sera twarogowego chudego 250g ogórki kiszone 100g jajo na
IzaGotujeGołąbki z patelni czyli gołąbki białozielonkawe wprost z lasu a nie te fruwające ptaszki. Tak przyrządzam zarówno grzyby świeże jak i mrożone. Z pajdą świeżego chleba smakują wybornie, polecam. Przypominam że zbieramy tylko grzyby które znamy. Gołąbki - białozielonkawe - z patelni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekotlecikami, tak więc jeśli robicie tylko dla siebie może warto zrobić z połowy porcji. Pozostała pastę zawsze można wykorzystać na kolacje jako dodatek do chleba. Składniki (9-12 sztuk): 1 awokado 1/2 - 3/4 szklanki mixu płatków owsianych, pszennych, orkiszowych itp 4 - 5 łyżek cieciorki ugotowanej lub z puszki 1 jajko 1/3 cytryny
Pora na pora i pomidorabardzo bogata, ale absolutnie nie przeładowana … * ceny bardzo , ale to bardzo przystępne ( miłe zaskoczenie! ) * oprawiona w elegancką ciemną skórę ) ______________________________________________________________________________________________________ NASZ WYBÓR: ZUPA: JA : Krem grzybowy z łazankami w chlebie BASIA: Krem cebulowy z grzankami i parmezanem DANIA GŁÓWNE : JA : Płyta C.K. ( żeberka , kotlet wiener schnitzel , golonka , ziemniaki zapiekane , kapusta zasmażana ) BASIA: Półmisek C.K. ( grillowana wołowina , wieprzowina , drób zapiekany
Ostra na Słodkotaki ich urok jeśli są na prawdę puszyste w środku. :) Chciałam się Wam jeszcze pochwalić takim moim małym sukcesem :) Wygrałam pierwszą nagrodę w konkursie BIOWINu na przepis na domowy chleb. :) Skomentuj
MamaOskarkaPanierujemy najpierw w mące, otrzepujemy z nadmiaru, później na chwile do wody i znowu do mąki. Smażymy na głębokim oleju około 15 minut. Podajemy w opiekanej w tosterze bułce, chlebie, jak tylko Wam się podoba, u nas wersja z odrywanym chlebkiem, sosem jogurtowo czosnkowym, keczupem, kapustą pekińską i pomidorem. :) Smacznego! Skomentuj
MamaOskarkaŚwiąteczny żurek prezentuje się bardzo wykwintnie w miseczkach z chleba. Jest jeszcze czas, aby pokusić się o ich własnoręczne upieczenie. Zachwyt gwarantowany. :) Potrzebujemy: 1 kg mąki (ja dałam pół na pół żytniej z pszenną) pół łyżeczki soli 30 g cukru 50 g drożdży świeżych 600 ml ciepłego mleka Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłym mleku i odstawiamy
MamaOskarkaSałatka na kolację do małej kromki chleba...Mnie wystarczy. Pożywią się też ewentualnie niespodziewani goście :) Składniki : 2 zielone małe ogórki garść rukoli 3 ugotowane jajka ser mozzarella w kulkach ewentualnie czerwona cebula Przygotowanie : Rukolę umyć, osuszyć, lekko rozdrobnić Jajka, ser i ogórki
Proste PotrawyUwielbiam wszelkie domowe pasty do chleba, na Wielkanoc robiłam jajka faszerowane z chrzanem i bardzo przypasowało mi połączenie jajek z chrzanem dlatego postanowiłam zrobić pastę jajeczną z dodatkiem chrzanu:) Składniki: 6 jajek, 1-2 łyżeczki chrzanu Develey, 2 łyżki jogurtu naturalnego, pieprz czarny, sól, szczypiorek i pieprz czerwony. Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy
Aga w kuchniupieczeniu babeczki studzimy, a następnie wyjmujemy z foremek i odwracamy do góry nogami. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Piekliśmy wspólnie z blogami : Smaczna pyza Ala piecze i gotuje Chleby info Moja kuchnia Czarna oliwka Moje wypieki i nie tylko Mia cucina Eksplozja smaku Ulubione przepisy
Kulinarne przygody Gatitycheddar, parmezan... ziemniaki, ser (cheddar) olej ryżowy do głębokiego smażenia Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Olej rozgrzać (olej jest gotowy do smażenia, w chwili gdy wrzucony kawałek chleba nabierze złotego koloru w ciągu 15 sekund) i wrzucać do niego partiami plasterki kartofli rozdzielając je aby nie były posklejane. Smażyć, aż staną się lekko chrupkie. Wyjąć na ręcznik papierowy
królestwo garówChleb tostowy, pesto*, szynka, bekon lub boczek wędzony, jajka, masło Na maśle podsmażyć wędlinę z obu stron na rumiano. Na maśle usmażyć jajka. W tosterze opiec tosty. Posmarować z jednej strony pesto. Ułożyć na nich podsmażoną wędlinę. Na wędlinie położyć jajko. *ja użyłam pesto ze szczypiorku czosnkowego , może być również pesto z czosnku niedźwiedziego lub inne. zastawa
królestwo garówrolne przeznaczone do spożycia przez ludzi (płody ziemi, produkty pochodzące z hodowli, rybołówstwa oraz produkty pierwszego przetworzenia, będące w związku z tymi produktami) lub środki spożywcze (m. in. piwo, chleb, ciasto, ciastka, wyroby cukiernicze, inne wyroby piekarnicze, makarony, korek i bawełna). Do tej pory oznaczeniem ChNP wyróżniono w Polsce 9 produktów. bryndza podhalańska, fasola Piękny Jaś z Doliny Dunajca, fasola
królestwo garówcydru, 100 ml soku jabłkowego, ¼ łyżeczki ziaren kolendry, 2 łyżki masła, sól, pieprz, Przepis według Karola Okrasy z drobną zmianą. Zamiast nalewki orzechowej dałam żubrówkę i nie zagęściłam sosu chlebem. Piersi gęsi natrzeć mieszaniną oliwy z żubrówką. Odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Piersi wyjąć z marynaty, osuszyć ręcznikiem papierowym. Naciąć skórę w kratkę, nie nacinając mięsa. Ułożyć skórą
królestwo garówdomieszką cabernet franc. Wino spędziło 12 miesięcy w dębowych beczkach. Wino smakuje i pachnie dojrzałymi czerwonymi wiśniami, czarną porzeczką, jeżynami. Wędzona pierś kaczki podana na doskonałym pieczonym na miejscu chlebie z popiołem, do tej przekąski zaproponowano nam wino Les Caves du Pré Côtes du Rhône Puy Saint-Roc 2012 (14,99 zł). Niestety wino nie sprostało tej idealnej w smaku
królestwo garów