zdaniem, właśnie gruszka nadaje tym tostom charakteru, ponieważ dzięki niej nie są one zbyt "ciężkie". Nie podaję dokładnych składników, gdyż zależą one od ilości tostów, jakie chcecie przygotować. Składniki: chleb tostowy ser brie gruszka boczek wędzony cebula orzechy Boczek kroimy w plastry i smażymy dopóki nie stanie się chrupiący. Cebulę kroimy w piórka i również podsmażamy. Gruszkę obieramy i kroimy
My simple kitchentorebka ryżu 25 dag pieczarek 1 cebula 1/3 puszki kukurydzy 2-3 łyżki startego żółtego sera kawałek sera brie lub innego pleśniowego sól, pieprz, słodka papryka 2 jajka (opcjonalnie) chleb tostowy Ugotować torebkę ryżu. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Na oleju podsmażyć cebulę na złoty kolor. Dodać pieczarki i przyprawić je solą, pieprzem
My simple kitchenzaraz po upieczeniu :). To moje drugie podejście do domowych bułek i uważam je za bardzo udane. A unoszący się podczas ich pieczenia zapach jest niepowtarzalny :) Przepis pochodzi z książki " Chleby i bułki" wydawnictwa Olesiejuk. Składniki na 10 kajzerek: 50 dag mąki pszennej typ 550 200 ml ciepłej wody 1,5 dag świeżych drożdży 2 łyżki miękkiego masła
My simple kitchenrabarbaru garść płatków migdałowych Kruszonka: 25 g masła 25 g cukru 50 g mąki Składniki na kruszonkę zagnieść ze sobą i wstawić do lodówki (konsystencją powinna przypominać duże okruchy chleba). Masło utrzeć, dodać cukier i utrzeć na puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku a na końcu mąkę wymieszaną z budyniem oraz proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Blaszkę wysmarować masłem
My simple kitchendosypać troszkę mąki, jak za twarde to odrobinę wody. Po wyrobieniu przełożyć ciasto do miski, przykryć ściereczką i zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. [ ja wyręczyłam się automatem do chleba]. Po tym czasie wyjąć ciasto na posypany mąka blat, podzielić na 8 równych części i z każdej z nich formować podłużną bułkę. Odłożyć je na blachę wyłożoną papierem dopieczenia
Moje domowe kucharzeniewszystkim smakowało. Radośćć mojego czarowania. Roladę szpinakową wymyśliłam jak w lodówce została już tylko część botwinki i sporo szpinaku, polecam bo naprawdę jest pyszna. Pokrzywę urwałam do chleba ale jeszcze sporo mi zostało i dlatego wylądowała w szpinaku. Rolada szpinakowa z botwiną i pokrzywą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezwykle bywa (przynajmniej u mnie) potrzeba matką wynalazku. Zabrałam się za chleb bezglutenowy na zakwasie, będąc pewną, że mam mąkę jaglaną, ale gdy w domu jest więcej niż jedna gospodyni, to różnie to bywa... Po mące jaglanej pozostało tylko wspomnienie... Na szczęście kaszy jaglanej zawsze mam zapas. I widocznie tak właśnie miało być, bo ta własna mąka jest o wiele
Smaczne Zdrowepowinno być szczelnie zamknięte. Można je np. włożyć do plastikowej torebki. Piec w temperaturze ok. 180 stopni C przez ok. 1,5 godziny. Po upieczeniu usunąć papier i odłożyć chleb do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku
Weekendy w domu i ogrodziezdrowe śniadanie do zrobienia w kilka minut. Dzisiejsze menu : jogurt naturalny 1 banan 2 morele 1/2 łyżeczki sosu miętowego domowy hummus (kilka jego wersji znajdziecie na naszym blogu) rzeżucha chleb nan Zobaczcie jak pięknie to wyglądało :) Życzymy miłego dnia i jedzcie zdrowo codziennie. Pozdrawiamy
vegetaniepieprzem. Na talerzach umieścić na środku puree z bakłażana,na puree ułożyć kawałki ośmiornicy,dodać owoce kaparów a całość polać greckim sosem Kokkinisto.Grecy podają do tego tosty z chleba nasmarowanego oliwą pieczone na ruszcie i dobre czerwone wino
Sztuka gotowania w/g Samiryktórej białko jest całkowicie ścięte, zaś żółtko płynne. To oznaka, że moment jest idealny do zdjęcia patelni z ognia. Całość doprawiamy solą i pieprzem i jemy z kromką chleba pełnoziarnistego. Wszystkie osoby lubiące buraki zachęcam do wykorzystania ich właśnie w tym daniu. Idealnie komponują się z innymi warzywami, moje ulubione połączenie to buraki & szpinak, a paletę smaków dopełniam rodzynkami
Taste Of My Daynadmiaru oleju i drobno kroimy. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy serek, pieprz i dokładnie mieszamy. Pastę z sardeli można podawać z chlebem razowym. Sardele to inna nazwa anchois. Są bogate w żelazo i wapń, ale kaloryczne. 100 g sardeli w oleju to aż 380 kalorii. Sardele są popularnym składnikiem kuchni rosyjskiej, francuskiej
My Chcemy JeśćDrugie śniadanie nie musi być nudne. Zamiast zwykłych kanapek z chleba, sera lub wędliny stawiam na banany, miód i wafle ryżowe. Składniki 1 banan 2 wafle ryżowe (np. słonecznikowe lub sezamowe) 2 łyżeczki miodu 1 łyżka syropu klonowego (wersja dla łasuchów) Wafle ryżowe smarujemy miodem. Banana kroimy w plasterki. Plasterki banana układamy na waflu ryżowym. Łasuchy mogą całość polać łyżką
My Chcemy Jeśćkukurydzę z zalewy. Jajka, cebulę i ogórka drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy serek i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę można podawać samą lub z chlebem razowym. Tuńczyk to ryba morska zamieszkująca Atlantyk. Korzystnie wpływa na kości i wzrok, ponieważ zawiera witaminy A i D. Zajdziemy w nim też witaminy z grupy B, a zwłaszcza
My Chcemy JeśćWłosi jedzą pieczywo do każdego posiłku. Magazyn "La Rivista" podaje, że statystyczne włoskie małżeństwo zjada przynajmniej pół kilograma chleba dziennie. Kto chciałby poczuć smak pieczywa we włoskim stylu powinien upiec palucha z suszonymi pomidorami i oliwkami. Składniki 125 g mąki żytniej razowej 125 g mąki pszennej 160 ml ciepłej wody 8 g drożdży instant 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru
My Chcemy Jeść